Tržište

Na dobošu imovina TKA Cazin

Na dobošu imovina TKA Cazin
Foto: N.N. | Na dobošu imovina TKA Cazin

​CAZIN - Općinski sud u Bihaću oglasio je prodaju cjelokupne imovine Tvornice kartona i ambalaže Cazin iz ovog grada, skupa s pripadajućim nekretninama.

Njena ukupna vrijednost iznosi nešto manje od osam miliona maraka.

Prodaja imovine oglašena je u 16 lotova, a prodaju se biološki bazen, filter-stanica, taložnik, flokulator, privredna i upravna zgrada, ekonomsko dvorište, veliki pogon štamparije, skladište, crpna stanica, laboratorija i druge nekretnine.

Prodaja će biti obavljena usmenim javnim nadmetanjem 6. marta u zgradi Općinskog suda u Bihaću.

U javnom pozivu se navodi kako se na javnom nadmetanju nepokretna imovina ne može prodati ispod jedne trećine, a pokretna ispod polovine njene utvrđene vrijednosti.

Usmeno javno nadmetanje će biti održano i ako na njemu sudjeluje samo jedan učesnik koji ispunjava zakonom propisane uslove, a pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica.

Na javnom nadmetanju mogu sudjelovati svi učesnici koji obave uplatu polog depozita u visini 10 posto početne cijene licitirane imovine, a najviše do 10.000 maraka.

TKA Cazin otišla je prije nekoliko godina u stečaj, nakon neuspjele privatizacije i brojnih ekonomskih problema. Nakon što su povjerioci zatražili naplatu svojih dugovanja, preduzeće je otišlo u stečaj. Iako je ranije postojao plan da se imovina preduzeća prepiše u vlasništvo grada Cazina, u svrhu izgradnje poslovne zone, od te namjere se odustalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije