Tržište

Na prodaju raskošna Todorićeva vila

Na prodaju raskošna Todorićeva vila
Foto: Ilustracija | Na prodaju raskošna Todorićeva vila

ZAGREB- Vanredna uprava Agrokora pokrenula je postupak prodaje Vile Kastelo u Medveji u opštini Lovran po cijeni od sedam miliona evra bez PDV-a, procijenivši da ta nekretnina nije neophodna za poslovanje koncerna pa je novinarima omogućen obilazak i fotografisanje i snimanje objekata i okućnice.

Vila se nalazi u blizini plaže u Medveji, na pojsedu ukupne površine 10.062 kvadratna metra. Stambene površine u dva objekta iznose 969 kvadratnih metara, od čega u glavnoj zgradi dvorca 851, prenosi Jutarnji list. Uz glavnu zgradu je depadansa, odnosno pomoćni objekt za goste ili osoblje, s dva apartmana i zajedničkim dnevnim boravkom.

Glavna zgrada sagrađena je nad stijenama uz more 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. Sastoji se od suterena, u kojem su servisne prostorije, poput sušionice i praonice rublja, prizemlja s trima salonima i kuhinjom, na prvom spratu su četiri spavaće sobe s pripadajućim kupatilima dok je na drugom spratu apartman sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom i kupatilom. Najviši sprat zgrade je toranj, odnosno vidikovac.

Oko zgrada su natkrivene terase s roštiljima, a podno objekata je sagrađeno pristanište za plovila s betoniranom plažom do kojih se stiže stepeništem. Vila Kastelo se prodaje kao celina, zajedno s klasicističkim namještajem i umjetničkim slikama.

Vanredna uprava Agrokora je odlučila da proda imovinu firme koja ne utiče na poslovanje, a to je, uz Vilu Kastello, jahta Riva 85 Opera nazvana "Jana" i helikopter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije