Tržište

Najbolji vinari regiona na finalu u Beogradu

Najbolji vinari regiona na finalu u Beogradu
Foto: N.N. | Najbolji vinari regiona na finalu u Beogradu
Vesna Duka

TREBINJE - U Vinskoj galeriji "Vukoje 1982" u Trebinju upriličena je pretpremijera manifestacije "Grand Tasting", koja će biti održana u beogradskom hotelu "Metropol Palace" 23. marta i okupiti najeminentnije vinarije ovog regiona.

"Ovo je, u stvari, pretpremijera svojevrsnog Kupa šampiona 'Grand Tastinga', uz kombinaciju slow fooda i vina iz Južne Dalmacije i Hercegovine, vinarija 'Bira' s Korčule, 'Škegro' iz Ljubuškog, 'Brkić' iz Čitluka, 'Volarević' s Komarne i 'Podruma Vukoje'", rekao je u petak Radovan Vukoje, direktor "Podruma Vukoje".

On je rekao da će se svi vinari na "Grand Tastingu" u Beogradu pojaviti sa svojim najboljim vinima, kao što je to učinjeno i u Trebinju, na pretpremijeri.

Domaćin "Grand Tastinga" u Beogradu biće Viktor Čikeš, vlasnik portala Vino.rs, koji je tu funkciju obavljao i u Trebinju. Beogradsko finale će ugostiti tridesetak najboljih vinarija regiona s njihovim najboljim vinima.

"Svi oni će na 'Grand Tastingu' učestvovati uz pozivnicu, dakle bez prijava, uz strogu selekciju najboljih vinara i njihovih najboljih vina. S druge strane, s ciljem da se vino postavi u prvi plan, na ovoj manifestaciji svako probano vino će se plaćati. Radi se o raritetnim vinima, koja ne mogu uvek da se dobiju i ne na svim mestima, tako da ovo neće biti uobičajena sajamska atmosfera, u kojoj se plati ulaznica i posetioci od štanda do štanda probaju vino, gde se izgubi osećaj za klasu vina i za trud vinara. Ovde će se konzumirati isključivo vina koja konzumenti žele, uspostavljajući tako jedan poseban odnos", kazao je Čikeš.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije