Tržište

Najbolji vinari regiona na finalu u Beogradu

Najbolji vinari regiona na finalu u Beogradu
Foto: N.N. | Najbolji vinari regiona na finalu u Beogradu

TREBINJE - U Vinskoj galeriji "Vukoje 1982" u Trebinju upriličena je pretpremijera manifestacije "Grand Tasting", koja će biti održana u beogradskom hotelu "Metropol Palace" 23. marta i okupiti najeminentnije vinarije ovog regiona.

"Ovo je, u stvari, pretpremijera svojevrsnog Kupa šampiona 'Grand Tastinga', uz kombinaciju slow fooda i vina iz Južne Dalmacije i Hercegovine, vinarija 'Bira' s Korčule, 'Škegro' iz Ljubuškog, 'Brkić' iz Čitluka, 'Volarević' s Komarne i 'Podruma Vukoje'", rekao je u petak Radovan Vukoje, direktor "Podruma Vukoje".

On je rekao da će se svi vinari na "Grand Tastingu" u Beogradu pojaviti sa svojim najboljim vinima, kao što je to učinjeno i u Trebinju, na pretpremijeri.

Domaćin "Grand Tastinga" u Beogradu biće Viktor Čikeš, vlasnik portala Vino.rs, koji je tu funkciju obavljao i u Trebinju. Beogradsko finale će ugostiti tridesetak najboljih vinarija regiona s njihovim najboljim vinima.

"Svi oni će na 'Grand Tastingu' učestvovati uz pozivnicu, dakle bez prijava, uz strogu selekciju najboljih vinara i njihovih najboljih vina. S druge strane, s ciljem da se vino postavi u prvi plan, na ovoj manifestaciji svako probano vino će se plaćati. Radi se o raritetnim vinima, koja ne mogu uvek da se dobiju i ne na svim mestima, tako da ovo neće biti uobičajena sajamska atmosfera, u kojoj se plati ulaznica i posetioci od štanda do štanda probaju vino, gde se izgubi osećaj za klasu vina i za trud vinara. Ovde će se konzumirati isključivo vina koja konzumenti žele, uspostavljajući tako jedan poseban odnos", kazao je Čikeš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije