Tržište

Naturavita predstavila novo pakovanje čajeva i dva nova okusa

Naturavita predstavila novo pakovanje čajeva i dva nova okusa
Foto: Nedžad Uglješa | Naturavita predstavila novo pakovanje čajeva i dva nova okusa

SARAJEVO – Kompanija koja se bavi proizvodnjom čaja „Naturavita“ u četvrtak naveče u Sarajevu je predstavila novo pakovanje ovog već popularnog proizvoda u BiH, te dva nova okusa čaja „limun i đumbir“ i narandža, cimet i kurkuma“.

Inače „Naturavita“ je poznata po tome što sama radi cijeli proces nastanka svog brenda. Pod motom „S polja do stola“  predstavljen je ovaj popularni brend ljekovitog bilja u novom pakovanju „kocka“. Od ove jeseni će ljubitelji čaja  i u BiH uživati u novim manjim, ali i većim pakovanjima s novim i poboljšanim ukusima. Iz ove kompanije najavljuju da su nova inovativna pakovanja, te  novi okusi već distribuirani u BiH.

Branko Kičema, voditelj robne marke i brend menadžer „Naturavite“ istakao je da je cilj brenda povećati svjesnost o Naturaviti i učiniti je prvim i jedinim izborom među čajoljubcima.

„Siguran sam da će Naturavita vrlo brzo ostvariti još bolji plasman svojih proizvoda na području BiH“, rekao je Kičema.

Najavio je da će se Naturavita čajevi na prodajnim policama naći u osam okusa, uz šest klasičnih, menta, brusnica, kamilica, šumsko voće, zeleni čaj, šipak i hibiskus, tu su i  novi okusi sa kurkumom i đumbirom, vrlo popularni čajevi u Evropi i svijetu.

Naturavita je poznata po  tome što je jedan od najvećih proizvođača kamilice na prostoru jugoistočne Evrope.

Iza brenda Naturavita koji je donedavno na tržištu bio poznat kao Cedevita čajevi, stoje Atlantic grupa, jedna od vodećih proizvođača hrane i pića u jugoistočnoj Evropi i Spider grupa, kao jedna od vodećih regionalnih proizvođača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja.

Dugogodišnji partner Spider grupe i Atlantic grupe na području BiH je  komapanija Ataco koja vrši distribuciju Naturavita čajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije