Tržište

Otvoren najveći zabavni park u Hrvatskoj, vrijedan 14 miliona evra

Otvoren najveći zabavni park u Hrvatskoj, vrijedan 14 miliona evra
Foto: dnevnik.hr | Otvoren najveći zabavni park u Hrvatskoj, vrijedan 14 miliona evra
N.N.

BIOGRAD - Najveći zabavni park u Hrvatskoj, službenog imena Fun park "Mirnovec", otvoren je u subotu poslijepodne u Biogradu.

Ovo je prvi tematskozabavni park otvoren u Hrvatskoj, a namijenjen za djecu i odrasle.

Park je građen po uzoru na poznate svjetske centre "adrenalinske zabave" i najveća je investicija u industriji zabave, vrijedna 14 miliona evra. Prostire se na 45.000 metara kvadratnih, a dizajnirao ga je italijanski arhitekta Franko Barazoni, jedan od najboljih i najpoznatijih arhitekata za zabavne parkove u svijetu.

Investitor je "Mirnovec pirotehnika" iz Samobora, poznati proizvođač pirotehnike, vatrometa, filmskih i zabavnih efekata.

"Nadamo se da je ovo uspješan početak jer projekt ide dalje. Radimo u fazama, imamo planove za širenje, međutim, ono što moramo svladati jest ovaj prvi period koji moramo odraditi i doći od 200.000 do 300.000 posjetitelja godišnje", rekao je nakon otvaranja direktor Fun parka "Mirnovec" Boris Kovaček.

Dodao je kako će, nakon toga, odlučiti šta dalje, odnosno hoće li graditi smještajne kapacitete ili možda akvarijum.

"Vidjet ćemo, puno je ideja, ali najvažnije je da ovo sada odradimo kako treba", istakao je Kovaček.

U Fun parku "Mirnovec" biće zaposleno 120 ljudi, od toga 20 stalno, a ostala radna mjesta popuniće studenti i sezonski radnici.

Park je podijeljen u tri cjeline, Divlji zapad, Svemir i Gusarski grad, a svaka cjelina biće kombinacija atrakcija i igara sa sadržajima namijenjenim djeci, tinejdžerima i cijelim porodicama. Ukupno je tridesetak atrakcija.

U prvih deset dana, do 25. jula, ulaznice će se moći kupiti isključivo putem interneta jer, kako kažu u Fun parku, u tom razdoblju park će raditi ograničenim kapacitetom kako bi se zaposlenici uhodali. I radno vrijeme parka biće kraće, od 15 do 23 sata, a cijene snižene s obzirom na smanjeni kapacitet. Park će biti otvoren od Uskrsa do Nove godine, u predsezoni i posezoni radiće vikendom, a u turističkoj sezoni svaki dan.

(Poslovni.hr)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije