Tržište

Poslovi iz snova - postoje i sjajno su plaćeni

Poslovi iz snova - postoje i sjajno su plaćeni
Poslovi iz snova - postoje i sjajno su plaćeni

Ukoliko još niste pronašli svoj posao “iz snova”, nemojte očajavati, možda samo niste dovoljno tražili.

Provjerite šta se u svetu traži i možda i vama sine ideja za pokretanjem novog posla. I samo da napomenemo, plate koje smo naveli ne odnose se, nažalost, na ove naše balkanske krajeve.

Tehničar koji diže stvari u vazduh - 150,000 dolara godišnje

Ova osoba je zadužena da digne u vazduh sve potencijalno opasne stvari i objekte koji još nisu eksplodirali. Kako bi se peli na ljestvici uspešnosti, treba doduše posjedovati određene kvalifikacije, koje nije teško dobiti.

Helikopterski pilot za dalekovode - 101,000 dolara godišnje

Posao se sastoji od leta uz dalekovode i provjeravanja njihove ispravnosti uz pomoć kamera koje su pričvšćene na helikopter. Samo da znate, u Americi pilotsku dozvolu možete dobiti nakon 2.000 sati provedenih u vazduhu.

Pilot/upravljač vazdušnim balonom - 70.000 dolara godišnje

Cio dan možete da letite balonom (to je sve popularniji oblik oglašavanja), a sve što vam treba je dozvola.

Posao u sinhronizaciji - 80.000 dolara godišnje

Sinhronizacija reklame, crtaće, filmove ... Ne treba posebne kvalifikacije, iako postoje kursevi.

Igrač video igara - 50.000 dolara godišnje

Možete pomagati drugim igračima da se probijaju na više nivoa, a sve što vam treba je ljubav prema ovoj vrsti zabave. Uvjereni smo da bi našli dosta kandidata za ovaj posao.

Autor ukrštenih reči - 70.000 dolara godišnje

Stvaranje ukrštenica za novine može se na prvi tren činiti lako, no vjerujte da je riječ o teškom poslu. Samo pokušajte da napravite jednu.

Degustator sladoleda - 60.000 dolara godišnje

Nije loše, zar ne?! Osoba koja se prihvati ovog posla treba doduše da ima nekakvo iskustvo u svijetu kulinarstva, a ne tek ljubitelj sladoleda, jer treba da se ocjeni ukus, tekstura, miris i drugi elementi.

Degustator vina - 51.000 dolara godišnje

Treba znati preporučiti klijentima različita vina. Potreban je i kurs i godine iskustva, ali nakon toga slijede putovanja i ispijanja najfinijih vina.

Stilista hrane - 77.000 dolara godišnje

Posao uključuje pripremanje i stilizovanje hrane za snimanje za čaopise i reklame. Uslov je strast prema hrani i kreativnost, ali i estetski pristup. Prednost pri zapošljavanju imaće osobe koje su pohađale kurseve iz svijeta kulinarstva.

Etički haker - 140,000 dolara godišnje

Ovu vrstu hakera zapošljavaju vlade i kompanije kako bi se odbranili od drugih hakera. Potrebno je obrazovanje i iskustvo rada u IT sektoru.

Glavni oficir za preslušavanje - 140,000 dolara godišnje

Ako ste skloni prisluškivanju i privlači vas uhođenje, neka vam neko plati da 'osluškujete' zbivanja na društvenim mrežama i pronalazite podatke kada se i gdje spominju određene kompanije koje će vas plaćati. Za ovaj posao, osim ličnih sklonosti, ipak bi bilo poželjno da imate kvalifikacije iz marketinga i iskustva rada na društvenim mrežama.

Inženjer na trkama - 134,000 dolara godišnje

Ova osoba služi kao glavni komunikator između trkačkog automobila i vozača, kako bi na trkama postigli najbolje uspjehe. Za ovakav posao, trebaće vam dobro znanje matematike i fizike, tačnije diploma iz jednog od ta dva područja i dokazano iskustvo.

Lik iz nekog Diznijevog crtaća - 32.000 dolara godišnje

Ako vam nije problem da se obučete kao lik iz crtaća i tako paradirate cio dan - ovo je pravi posao za vas. Potrebna je određena visina i izgled, ali i komunikacija s decom.

Holivudski kaskader - 100,000 dolara godišnje

Ako vas ovo zanima, budite spremni na to da će vas tući, da ćete bježati od eksplozija i da ćete živjeti u vječnoj opasnosti umjesto glavnih glumaca. No čak i uz mazohističke porive i sjajnu fizičku izdržljivost, ipak morate proći i školovanje za kaskadere.

Dizajner vrta na filmu - 84.000 dolara godišnje

Ako volite prirodu i imate oko za uređenje zelenila, a uz to posjedujete umjetničku crtu i osnovno znanje o filmu i vrtlarenju, ovde možete fino zaraditi.

(N.N./Express.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije