Tržište

Prvi sajam nekretnina u Banjaluci: Mogućnosti za kupovinu i ulaganje

Prvi sajam nekretnina u Banjaluci: Mogućnosti za kupovinu i ulaganje
Foto: N.N. | Prvi sajam nekretnina u Banjaluci: Mogućnosti za kupovinu i ulaganje

BANJALUKA - Prvi sajam nekretnina i investicija BLIRE, "Banjaluka Invest Real Estate Expo 2017", će biti održan od 24. do 26. novembra u zgradi "Banjalučkog velesajma", a stanovnicima RS i poslovnim subjektima će biti prezentovane mogućnosti za kupovinu i ulaganje u nekretnine.

Prema riječima Predraga Tešića, organzaora sajma, ovaj vid sajma, koji već dugo postoji u svim većim gradovima u regionu, od ove godine će imati i Banjaluka.

Kaže kako je projekat pokrenut prije mjesec dana po ugledu na gradove poput Nice, Minhena, Moskve, Beograda, Budve i drugih, u želji da se ideja prenese i u BiH.

Dodao je da postoji velika zainteresovanost, što potvrđuje veliki broj već prijavljenih izlagača, kako iz BiH, tako i iz regiona.

"Izlagači na sajmu su agencija za nekretnine, građevinske firme, firme koje sa bave investiranjem u izgradnju stambenih poslovnih objekata, osiguravajuće kuće, projektni biroi, banke, te opštine i gradovi", kazao je Tešić. Dragana Ristić, pomoćnik ministra trgovine i turizma RS, kazala je kako je turizam poslije energetike jedna od najperspektivnijih grana za ulaganje i privlačenje investitora pa će sajam biti prilika da se predstave investicioni projekti u turizmu.

"Potencijalni investitori mogu da ulože u banjski i planinski turizam, kao i u hotelsku infrastrukturu. Nažalost, mnoge lokalne zajednice nemaju mogućnost da iz budžeta izdvoje novac za infrastrukturne projekte", kazala je Ristićeva.

Zbog toga je Minstarstvo na ovogodišnjem sajmu, kaže Ristićeva, odlučilo da lokalnim zajednicama, koje žele da učestvuju na ovoj manifestaciji, obezbijedi besplatno učešće.

Igor Vidović, jedan od učesnika sajma, kazao je kako je on prilika za posjetioce da vide koje su namjere investitora, u kojem smjeru idu i gdje bi mogli da planiraju kupovinu svojih stambenih jedinica i slično.

Darko Gavrilović, zamjenik glavnog i odgovornog urednika "Glasa Srpske", koji je medijski pokrovitelj ovog sajma, istakao je da su panel diskusije, koje će biti sastavni dio sajma, jedan dodani kvalitet ove manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije