Tržište

Ruski Aeroflot ušao u plus poslije gubitka u 2015. godini

Ruski Aeroflot ušao u plus poslije gubitka u 2015. godini
Ruski Aeroflot ušao u plus poslije gubitka u 2015. godini

MOSKVA - Neto profit Aeroflota dostigao je 2,5 milijardi rubalja (38,4 miliona dolara) u prvoj polovini ove godine, prema međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja (IFRS), saopštio je danas ruski avio-prevoznik.

Kompanija je u istom periodu prošle godine imala gubitak od 3,5 milijardi rubalja (53,8 miliona dolara), izvještava agencija Tass.

Operativna dobit Aeroflota iznosila je u prvih šest mjeseci 23,2 milijarde rubalja (356,54 miliona dolara), što je četiri puta više nego u istom periodu prošle godine, navodi se u saopštenju.

Prihodi su u posmatranom šestomjesečnom periodu dostigli 224 milijarde rubalja (3,44 milijarde dolara), i veći su za 26,8 procenata u odnosu prvo polugodište 2015.

Ukupan dug avio-prevoznika smanjen je za 22,6 procenata, na 180 milijardi rubalja (2,76 milijardi dolara).

"Snažan rast prihoda od 26,8 odsto u prvom polugodištu 2016. ostvaren je kroz povećanje poslovnih aktivnosti. Rast putničkog saobaraćaja Grupe od 10,3 odsto duguje se nastavku jake tražnje za domaćim letovima i otvaranju novih međunarodnih linija", izjavio je zamjenik generalnog direktora za finansije, mrežu i upravljanje prihodima Šamil Kurmašov.

Prema njegovim riječima, iskorišćenost kapaciteta putničkih sjedišta povećana je za 2,9 procentnih poena, na 78,6 odsto, navodi ruska novinska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije