Tržište

"Delta Planet" zvanično otvoren

"Delta Planet" zvanično otvoren
Foto: Vladimir Stojaković | Mišković: U Delta Planet smo uložili 70 miliona evra.

BANJALUKA - Miroslav Mišković, osnivač Delta Holdinga, i Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, danas su zvanično otvorili tržni centar "Delta Planet" u Banjaluci.

U TC "Delta Planet" građani će moći da pronađu brojne brendove kao što su H&M, Dormeo, N sport, DM, CM, Moj market, Levi's.

Otvaranje je započelo nastupom muzičke grupe Viva Vox, a pored njih nastupiće i Željko Joksimović.

Prisutni su imali priliku da pogledaju i film o gradnji "Delta Planeta" koji prikazuje proces izgradnje, "od temelja do upotrebne dozvole".

Miroslav Mišković, osnivač Delta Holdinga, kazao je da je ovo veliki dan za ovu kompaniju.

"U ovaj objekat smo uložili 70 miliona evra. Delta je u realizaciji ovog objekta angažovala kompaniju iz RS, a to je Niskogradnja", istakao je Mišković, te se zahvalio Dodiku, Cvijanovićevoj i drugima koji su podržali i pomogli u gradnji Delta Planeta u Banjaluci.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, istakao je da se Banjaluka gradi, te se zahvalio kompaniji Delta što je prepoznala Banjaluku i odlučila se da gradi ovdje.

"Ovo nije običan tržni centar nego jedan od najboljih regionalnih i evropskih tržnih centara. Ovo je jedno od najvećih radnih mjesta u Banjaluci gdje će biti zaposleni brojni ljudi", naveo je Radojičić.

Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, naglasio je da je danas veličanstven dan u Banjaluci.

"Ovaj tržni centar će zaposliti preko 3.000 ljudi, i on samim tim omogućava Vladi RS da ispunjava svoje ciljeve, a to je zapošljavanje ljudi", rekao je Višković, te dodao da se u Delti ima šta vidjeti.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, zahvalio se Miškoviću što je izabrao baš RS i Banjaluku da ovdje gradi tržni centar.

"Ovo jača naša uvjerenja da smo na pravom mjestu i da je Banjaluka mjesto razvoja. Sve je ovo postignuto zajedničkom sinergijom", naveo je Dodik, te poručio da je ovo poruka svima da su RS i Banjaluka ozbiljno mjesto za ulaganje.

Otvaranju prisustvuju brojne  zvanice iz političkog, kulturnog i društvenog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije