Tržište

U Zenici na prodaju dva kilometra željezničke pruge

U Zenici na prodaju dva kilometra željezničke pruge
Foto: Željeznice FBiH | U Zenici na prodaju dva kilometra željezničke pruge
Fena

ZENICA - Zenička razvojna agencija "Zeda", koja upravlja Poslovnom zonom "Zenica 1", objavila je javnu licitaciju za prikupljanje pisanih ponuda za prodaju starog željezničkog kolosjeka koji je van upotrebe u okviru poslovne zone, u dužini od 2.034 metra.

Ponuda za prodaju dijela industrijske pruge sadrži stare željezničke šine, okvirne težine 111 tona, oko 1.500 starih željezničkih pragova, te više od tri tone vijčane robe i ostalog nesortiranog željeza.

"Demontiranjem stare pruge, koja je van upotrebe, u Poslovnoj zoni će se dobiti veći prostor koji se namjerava iskoristiti za ustupanje novim privrednim subjetima za njihove aktivnosti u zoni. Na ovaj način bićemo u prilici da odgovorimo na potražnju za novim zahtjevima privrednim subjektima koji žele da prošire svoje proizvodne kapacitete, ali i omogućimo novim kompanijama da u svojim proizvodnim lancima zaposle nove radnike", rečeno je od članova Komisije za prodaju infrastrukturne opreme u "Poslovnoj zoni Zenica 1".

Učešće u kupovini ponuđene stare pruge imaju sve pravne ili fizičke osobe koje imaju registrovanu djelatnost za sakupljanje, otkup, reciklažu i preradu metalnog otpada.

Početna cijena za više od dva kilometra starog industrijskog kolosjeka je 50.000 KM, a rok za prispijeće ponuda i ostale zahtijevane dokumentacije je 20.mart.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije