Tržište

U Zenici na prodaju dva kilometra željezničke pruge

U Zenici na prodaju dva kilometra željezničke pruge
Foto: Željeznice FBiH | U Zenici na prodaju dva kilometra željezničke pruge
Fena

ZENICA - Zenička razvojna agencija "Zeda", koja upravlja Poslovnom zonom "Zenica 1", objavila je javnu licitaciju za prikupljanje pisanih ponuda za prodaju starog željezničkog kolosjeka koji je van upotrebe u okviru poslovne zone, u dužini od 2.034 metra.

Ponuda za prodaju dijela industrijske pruge sadrži stare željezničke šine, okvirne težine 111 tona, oko 1.500 starih željezničkih pragova, te više od tri tone vijčane robe i ostalog nesortiranog željeza.

"Demontiranjem stare pruge, koja je van upotrebe, u Poslovnoj zoni će se dobiti veći prostor koji se namjerava iskoristiti za ustupanje novim privrednim subjetima za njihove aktivnosti u zoni. Na ovaj način bićemo u prilici da odgovorimo na potražnju za novim zahtjevima privrednim subjektima koji žele da prošire svoje proizvodne kapacitete, ali i omogućimo novim kompanijama da u svojim proizvodnim lancima zaposle nove radnike", rečeno je od članova Komisije za prodaju infrastrukturne opreme u "Poslovnoj zoni Zenica 1".

Učešće u kupovini ponuđene stare pruge imaju sve pravne ili fizičke osobe koje imaju registrovanu djelatnost za sakupljanje, otkup, reciklažu i preradu metalnog otpada.

Početna cijena za više od dva kilometra starog industrijskog kolosjeka je 50.000 KM, a rok za prispijeće ponuda i ostale zahtijevane dokumentacije je 20.mart.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije