Tržište

Vlada TK prva uskladila listu lijekova

Vlada TK prva uskladila listu lijekova
Vlada TK prva uskladila listu lijekova

TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je danas odluku o pozitivnoj listi lijekova koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kanotna.

Pozitivnu listu lijekova čine "A lista" lijekova sa učešćem Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona u cijeni lijeka od 100 odsto i "B lista" lijekova sa učešćem Zavoda u proporcionalnom iznosu određenom odlukom Vlade kantona, u skladu sa finansijskim mogućnostima.

Ovom odlukom Vlada Tuzlanskog kantona je prava u Federaciji BiH koja je realizovala sve obaveze usklađivanja listi lijekova, navedeno je na portalu Vlade Tuzlanskog kantona.

Vlada FBiH donijela je odluku o listi lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja u FBiH kojom je propisana obaveza svih kantona da izvrše usaglašavanje svojih pozitivnih listi sa Federalnom listom lijekova.

Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je izvještaj o poslovanju sa finansijskim izvještajem Javnog preduzeća "Aerodrom Tuzla" za prošlu godinu.

"Aerodrom Tuzla" je do uspostavljanja baze "Viz-air", odnosno do 24. juna 2015. godine, imao pet otvorenih destinacija da bi nakon toga avio saobraćaj bio uspostavljen na četiri nove destinacije - Oslo u Norveškoj, Štokholm u Švedskoj, te Memingen i Frankfurt u Njemačkoj.

"Aerodrom Tuzla" je u izvještajnom periodu prevezao 259.094 putnika i 236.389 tona robe, što je u odnosu na količinu robe prevezene u 2014. godini povećanje za 116 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije