Tržište

"Wiz Air" gradi novi centar za obuku u Budimpešti

"Wiz Air" gradi novi centar za obuku u Budimpešti
Foto: N.N. | "Wiz Air" gradi novi centar za obuku u Budimpešti

BUDIMPEŠTA - Mađarska niskotarifna avio-kompanija "Wiz Air" najavila je danas da će otvoriti novi centar za obuku u blizini Međunarodnog aerodroma "Franc List" u Budimpešti do kraja 2018. godine.

U novom objektu će biti smještena dva najsavremenija simulatora leta, jedan simulator sa fiksnom osnovom i potpuno nov trenažer za hitnu evakuaciju i trenažer za slučajeve požara, navodi se u saopštenju "Wiz Aira".

"S obzirom da avio-kompanija nastavlja sa snažnim rastom širom Evrope od preko 20 odsto godišnje i planira da utrostruči flotu u narednoj deceniji, novi savremeni centar će Wiz-u omogućiti da proširi kapacitete za obuku za do 100 članova posade dnevno, s tendencijom porasta na 250 u budućnosti, uz poštovanje najviših standarda", poručuju iz kompanije.

Objekat na 3.800 kvadratnih metara će, kako se precizira, imati 14 prostorija za obuku, veliki hodnik i zajedničku prostoriju za odmor.

"Do kraja 2018. godine ćemo imati stalno angažovan međunarodni tim od preko 1.000 pilota i 2.000 članova kabinskog osoblja. Ove brojke bi mogle da se utrostruče za 10 godina kao rezultat širenja kompanije Wiz Air'''', izjavio je ovim povodom Diderik Pen, izvršni potpredsjednik i direktor operacija u toj avio-kompaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije