Trinaest kompanija iz FBiH proizvelo naoružanje vrijednosti 64,2 ...

SARAJEVO - Trinaest kompanija koje posluju u okviru namjenske industrije Federacije BiH (FBiH) ostvarilo je u prva tri mjeseca ove godine promet u iznosu od 64.213.575 maraka ...

Hakerski napad na mjenjačnicu kriptovaluta, uzet 31 mil. $

SEUL - Južnokorejska mjenjačnica za kriptovalute "Bithumb" saopštila je danas da su hakeri ukrali virtualne valute u vrijednosti od 31 milion dolara.

Disney nudi 70,3 milijarde dolara za 21st Century Fox

Disney je napravio novu ponudu od 70,3 milijarde dolara za Twenty-First Century Fox, nakon što je Comcast ponudio 65 milijardi dolara za ovu kompaniju.

Svejtski div ispada iz Dau Džons indeksa nakon 111 godina

NJUJORK -- Američki industrijski konglomerat Dženeral Elektrik, ispao je iz indeksne korpe najlikvidnijih akcija u kojoj je bio 111 godina.

Otkupljivač iz Bugojna za kilogram malina plaća 1,60 KM

BUGOJNO - Jedan od najvećih otkupljivača maline u BiH kompanija Heko iz Bugojna objavila je ovogodišnju otkupnu cijenu po klasama.

U EU počinje naplata carine na američku robu

BRISEL - EU će početi da naplaćuje carinu od 25 odsto na robu uvezenu iz SAD od petka, 22. juna, nakon što je Vašington početkom juna uveo tarife na čelik i aluminijum iz ...

"Benetton" koristio sliku migranata u reklami

Francuska humanitarna organizacija "SOS Mediteran" kritikovala je proizvođača odjeće "Benetton" jer je u reklamnoj kampanji koristila fotografiju migranata spasenih na moru.

Bh. kompanije se nudile njemačkim kupcima

FRANKFURT - Više od 500 sastanaka održano je juče u Frankfurtu između njemačkih kupaca i potencijalnih dobavljača sa zapadnog Balkana, među kojima je bilo pedesetak ...