EU i Japan prave najveću zonu slobodne trgovine u svijetu

STRAZBUR - Evropska unija i Japan otklonili su danas posljednju prepreku u formiranju najveće zone slobodne trgovine u svijetu, pošto su poslanici EU podržali partnerstvo koje ...

Vlada Španije povećava minimalnu platu za 22 odsto

MADRID - Španski premijer Pedro Sančez izjavio je kako će minimalna plata u njegovoj zemlji biti povećana za 22 odsto, odnosno da će iznositi bruto 900 evra.

Promet na Banjalučkoj berzi 1,15 miliona KM

BANJALUKA - Na Banjalučkoj berzi danas je ostvaren promet od 1,15 miliona KM u 112 zaključenih poslova, podaci su iz Berze.

Tužioci traže deset godina zatvora za šefa propale berze za bitcoin

TOKIO - Japansko tužilaštvo zatražilo je danas kaznu od deset godina zatvora za bivšeg šefa propale berze za kriptovalutu bitcoin "Mt goks", javili su lokalni mediji.

Potraga za vozačima, ali i tehnologom hrane

DOBOJ - Petnaest privrednih društava tražilo je 40 zanimanja na jučerašnjem Sajmu obrazovanja i zapošljavanja, ali za većinu njih nije potrebno završiti fakultet.

Aukcijom trezorskih zapisa prikupljeno više od 20 miliona KM

SARAJEVO - Na trgovanju na Sarajevskoj berzi danas je ostvaren promet od 20.302.013 KM, a u sklopu 38 transakcija ukupno je prometovano 45.605 vrijednosnih papira.

Današnji promet Banjalučke berze veći od 947.000 KM

BANJALUKA - Na Banjalučkoj berzi danas je ostvaren promet od 947.263 KM u 84 zaključena posla, podaci su iz Berze.

Veliki pad funte zbog problema oko Brexita

LONDON - Kurs funte je na najnižoj tački u posljednjih nekoliko godina. Na valutnim tržištima funta je već danima pod pritiskom i bilježi novi pad, a njen kurs prema dolaru ...