Kompaniju "United Airlines" problemi Boinga koštali 200 miliona dolara

Američka avio-kompanija "United Airlines" saopštila je danas kako je imala neočekivane troškove zbog problema sa kvalitetom Boingovih aviona.

CIAK Grupa iz Hrvatske kupila firmu u Banjaluci

ZAGREB, BANJALUKA - Hrvatska CIAK Grupa kupila je firmu SIM Impex Banjaluka.

U februaru viša cijena dizela za 2,68 odsto

SARAJEVO - U FBiH prosječna maloprodajna cijena dizela u februaru iznosila je 2,68 KM po litru i viša je za 2,68 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Centralna banka: Devizne rezerve na kraju februara 16 milijardi KM

Devizne rezerve Centralne banke BiH na kraju februara iznosile su 16 milijardi KM i veće su za 122,2 miliona KM ili 0,8 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Cijene nafte u blagom padu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u blagim padu nakon što je Amerika najavila planove za nove sankcije protiv Irana.

Severinin bivši zaručnik pokrenuo kripto biznis u RS

BANJALUKA - Privredno društvo Bitnnn express iz Gradiške šesto je po redu koje je dobilo dozvolu Komisije za hatije od vrijednosti (KHOV) Republike Srpske da pruža usluge ...

Federacija BiH se zadužila obveznicama za 40 miliona KM

SARAJEVO - Federacija BiH zadužila se emisijom obveznica na Sarajevskoj berzi za oko 40 miliona KM.

Inspekcija apotekama zabranila proizvode koje Hrvati naveliko kupuju

Potrošači navikli kupovati kreme i ostale kozmetičke pripravke, koje proizvode farmaceuti u hrvatskim apotekama, posljednjih su dana poprilično uznemireni.

Amerikanci kupuju velike udjele u vojnim gigantima u BiH

SARAJEVO - Američka kompanija Regulus Global preuzela je 33 posto dionica vogošćanskog Pretisa d.d., tvrdi portal Istraga.ba.

Gladovali bismo da nema hrane iz uvoza

BANJALUKA, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina ne proizvodi dovoljno hrane da bi zadovoljila potrebe sopstvenog stanovništva i nedostaje joj dovoljnih količina sirovina za preradu ...

Česte promjene temperature mogle bi nas koštati meda

BANJALUKA, TUZLA - Neobično toplo vrijeme za ovo doba godine u BiH dovelo je do cvjetanja bagrema čak 20 dana ranije od uobičajenog, a kako pčelari ističu zasad je situacija ...

Naftaši u Srpskoj neodlučni u vezi s maržama

BANJALUKA - Dok pojedini naftaši u Srpskoj smatraju da Vlada Republike Srpske novom uredbom o ograničenim maržama na promet naftnim derivatima treba da poveća maržu sa 25 ...

Mask donio odluku o masovnim otkazima u Tesli

Tesla će otpustiti više od 10% svoje globalne radne snage na električnim vozilima.

Rast američke maloprodaje u martu veći od očekivanog

Američka maloprodaja je u martu mjesečno porasla za 0,7 odsto i nadovezala se na februarski rast od 0,9 odsto, objavila je danas američka Kancelarija za popis na svom vebsajtu.

Promet na Sarajevskoj berzi skoro 15 miliona

SARAJEVO - Trgovanjem na Sarajevskoj berzi danas je ostvaren promet od 14.850.449 KM, a u okviru 33 transakcije ukupno je prometovano 1.485.139 vrijednosnih papira.