Groznica za litijumom zbog porasta proizvodnje baterija

U svijetu vlada groznica za litijumom, koji je postao "bijelo zlato", a najveći razlog je potražnja za električnim baterijama.

Coca-Cola u pregovorima za piće s kanabisom

Kompanija Coca-Cola najpoznatija je po svom piću na bazi kofeina, ali čini se kako je spremna proširiti popis sastojaka i napraviti piće s kanabisom.

Arapi napravili haos: Investirali u konkurenciju, akcije tonu

NJUJORK - Akcije kompanije Tesla pale su poslije vijesti da je suvereni imovinski fond Saudijske Arabije uložio milijardu dolara u konkurentsku kompaniju Lucid Motors.

Kritike iz RS zbog poziva evropskim inspektorima: Izvoz crvenog mesa ...

SARAJEVO - Poziv inspektorima iz Evrope da posjete BiH kako bi odobrili izvoz crvenog mesa u Evropsku uniju je preuranjen, jer su brojna pitanja ostala otvorena, smatraju u ...

Dionice Nikea uzletjele do rekorda

Iako je podigla javnost na noge, zbog Nikeove nove reklame američka je kompanija dostigla rekordnu cijenu dionica, piše Fortune.

Predstavljene nove novčanice od 100 i 200 evra

FRANKFURT - U sjedištu Evropske centralne banke (ECB) u Frankfurtu danas su predstavljene nove novčanice od 100 i 200 evra.

Hisense povlači Gorenje sa Ljubljanske i Varšavske berze

LJUBLJANA - Kineski Hisense, koji je u junu 2018. godine stekao 95,4 odsto vlasništva u Gorenju, odlučio je da kupi preostale akcije od manjinskih akcionara i da slovenačkog ...

Promet na Banjalučkoj berzi veći od 104.000 KM

BANJALUKA - Na Banjalučkoj berzi danas je ostvaren promet od 104.233 KM u 35 zaključenih poslova, podaci su iz Berze.