Na više mašina koje svakodnevno koristim podignuta je Fedora (linux). To su dektop i serveri. Ono što me uvijek zanimalo je da li ljudi koji nisu IT upućeni, su se suretali sa linux-om ili misle da to nisu, a ne znaju da da jesu ( Da pojasnim, server na kome je ovaj forum je na osnovi linux jezgra. ).
Koje ste sve distribucije linux-a do sad koristili ili se susretali?
Prva distribucija koju sam koristio je bio redhat 5 (Manhattan ) negdje 1997 god. Bio sam ljubitelj Redhat sve dok nisu poceli da izdavaju komercijalno izdanje servera. Od tada su odvojili besplatni linux od komercijalnog. Fedora je nastavila projekat Redhat distribucije. Nisam ljubitelj Fedore. Izgleda mi previse buggy i ne bih je preporucio da se koristi kao server.
Od 2002 presao sam na Debian. Debian je fantastican i obozavam ga ali kao desktop vecinom koristim Windows. Debian vise koristim za svoje servere. Vise puta sam isao na njihove konferencije. Imao sam priliku upoznati Ian Murdocka i njegovu suprugu Deborah (Deb). Mislim da su Njemci po porijeklu i ako engleski pricaju perfekt.
Posle je Ian napustio Debian projekat i otisao raditi za Sun.
Ljubitelj sam Unix. Posebno bih naglasio FreeBSD i OpenBSD. Ako je neko zaintersovan mozemo otvoriti temu u Unix.