Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 04:01 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kako odbraniti sajt od Hakera!  (Pročitano 1827 puta)
Luka
Administrator
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.7 Firefox 3.5.7

« poslato: 10. 01. 2010. 12:21 »
Podeli temuIdi gore

Posljednji primjer hakovanog sajta http://www.istocnosarajevo.net/portal/

Ako neko zna vise da neka ostavi post ili neka posalje PP.

Posto je to Joomle CMS ne bih komentarisao.

U ovoj temi obradicemo mnoge nacine odbrane ili kako napraviti sigurniji sajt i spreciti neovlastene ulaske u Sistem za upravljanjem sadrzajem (CMS)

* hacked By Real_Karizma.png (88.49 KB, 600x440 - pregledano 206 puta.)

Razmjena linkova: Na kontakt posaljite Vas link i on ce biti postavljen na naslovnoj strani u rubrici Prijatelji. Obavezno postavite link koji vodi ka stranici gdje je objavljen link Foruma NN.
Sve vijesti na jednom mjestu
dachoxl
Tek registrovan

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.17 Firefox 3.0.17

« Odgovor #1 poslato: 18. 01. 2010. 04:10 »
Podeli temuIdi gore

Evo ovako prvo pozdrav za sve na ovom forumu jer sam se tek uključio sa ovim postom i odmah jedna ispravka.
Ja sam vlasnik ovog sajta, tačnije portala grada Istočno Sarajevo (Istočno Sarajevo Portal). Nije hackovan samo ovaj sajt, nego su hackovani svi sajtovi koji se nalaze na jednom od servera UNIWEBHOSTING-a, na kom je i hostovan i moj sajt. Detaljnije informacije možete pročitati u članku

Napad "turskih hackera" na Uniwebhosting.

A sada da pokušam odgovoriti kako! Odgovor je da nikad nemožeš sa sigurnošču 100% govoriti da si se zaštitio od upada ovih, uslovno rečeno fanatika. Koliko god bio dobar zaštitni sistem, uvijek postoji neko ko može da iskoristi neku slabost i upadne na Vaš sajt. Ono što vi možete uraditi da se zaštitite, je da radite backup podataka, a kopiju Vašeg sajta da čuvate na hard disku, a i negdje na CD-u i sl.
I opet mogu da Vas iznenade, kao mene, upadom u Vašu hosting kuću i da Vam onesposobe sajt na par dana, dok to operateri sa hostinga ne vrate kako je bilo.

Mada ja mislim, (neču da tvrdim, ali ču reči) da ovdje nisu nikakvi "turski hackeri", nego da je u pitanju nešto sasvim drugo. Misilim da je UNIWEBHOSTING u nekoj krizi, ili da se nešto dešava trenutno kod njih i da su ovi "turski hackeri" proizvod svega toga. Nisam siguran, ali če vrijeme pokazati da li sam bio u pravu.

Luka
Administrator
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.7 Firefox 3.5.7

« Odgovor #2 poslato: 18. 01. 2010. 05:10 »
Podeli temuIdi gore

Hvala @dachoxl na informacijama koje si pružio i ovo što si rekao nekome ko nezna može dobro da posluži da se pripremi na neželjeno.

Razmjena linkova: Na kontakt posaljite Vas link i on ce biti postavljen na naslovnoj strani u rubrici Prijatelji. Obavezno postavite link koji vodi ka stranici gdje je objavljen link Foruma NN.
Sve vijesti na jednom mjestu
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 17. 05. 2012. 05:28