Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 07:57 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 22   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Sarajevo priziva rat sa Srbima!  (Pročitano 25807 puta)
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #15 poslato: 26. 01. 2010. 10:25 »
Podeli temuIdi gore

Sada se tvrdi da iz Srbije nije bilo jedinica u BiH?

Vojska Jugoslavije (VJ) nikada nije imala nijednu jednicu na teritoriji bivše BiH.
Zdravo
Mlađi član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.7 Firefox 3.5.7

« Odgovor #16 poslato: 26. 01. 2010. 10:27 »
Podeli temuIdi gore

zato sto agresije iz srbije nije ni bilo dok je hrvatska u vise navrata napadala BiH sa vecim vojnim jedinicam.
i eto, stigao si sam do odgovora na ono pitanje. Dakle, kao sto ti mislis da znas istinu i tvrdis da Srbija nije napadala BiH, tako i ovi iz Sarajeva misle da znaju istinu i zbog toga ne osudjuju hrvatsku agresiju. Nisi ni svjestan koliko si blizak sarajlijama, na isti nacin razmisljate.
autsajder
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #17 poslato: 26. 01. 2010. 10:31 »
Podeli temuIdi gore

Vojska Jugoslavije (VJ) nikada nije imala nijednu jednicu na teritoriji bivše BiH.

џаба ти то њему и њему сличнима пишеш. такви од дрвета не виде шуму. ово је потврђено најмање милион пута на овом и сл.форумима, чак нико од тих "објективаца" не могу навести ниједну локацију гдје је такозвана агресија од вј извршена, како наводе. одмах почну са легијом, арканом, капетаном драганом и сл., не контајући да те формације нису биле регуларне формације оружаних снага или полиције срј.

Само Српска!
lutrija
Zaslužni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:

« Odgovor #18 poslato: 26. 01. 2010. 10:32 »
Podeli temuIdi gore

"Dalibora Brozovića, koji je kao gost iz Hrvatske, ispred HDZ-a, održao na osnivačkoj skupštini SDA. Rekao je da će Hrvati, ako bude trebalo, zajedno sa Muslimanima, “braniti Bosnu na Drini”. Bile su to koliko teške, toliko poznate reči koje su podsećale na krvave dane Drugog svetskog rata, na NDH. "

Muslimane se opet te rijeci podsjecale na zlocine nekih osoba i jedinica cije se ime ne smije pominjati ovdje.

ja koliko se sjecam bila je to u početku SDA-SDS-HDZ koalicija.
Kasnije je bila primjetna SDA - HDZ saradnja.

Ali mene zanima cime SRbi to objasnjavaju tj. zasto se najveci dio muslimana svrsatava protiv SRba?
Dobro, sigurno je i na takvo nesto uticala SDA politika, ali je SDA tada samo artikulisala volju vecine muslimana.

Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #19 poslato: 26. 01. 2010. 10:33 »
Podeli temuIdi gore

i eto, stigao si sam do odgovora na ono pitanje. Dakle, kao sto ti mislis da znas istinu i tvrdis da Srbija nije napadala BiH, tako i ovi iz Sarajeva misle da znaju istinu i zbog toga ne osudjuju hrvatsku agresiju. Nisi ni svjestan koliko si blizak sarajlijama, na isti nacin razmisljate.

pa vidis,ja o "agresiji" srbije znam iz prve ruke a jos bolje znam o agresiji hrvatske,gde ,kada,koje jedinice,po cijoj naredbi...

znam ko je sve iz srbije dolazio ovamo a znam ko iz hrvatske...ja ne pricam o pricama rekla-kazala ili tako je pisalo u novinama i bilo na tv-u,ja pricam o onome za sta sam primao platu dugi niz godina.
buzz
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6

« Odgovor #20 poslato: 26. 01. 2010. 10:34 »
Podeli temuIdi gore

Nista cudno. Muslimani ljube dupe 'rvatima jer znaju da sami nemaju sanse. Njihova jedina nada je da uz pomoc 'rvara nesto pokusaju.
Medjutim kako se ponasaju 'rvati hercegovine male su im sanse. Centralna bosna na nekih 20% je realnost muslimana.
lutrija
Zaslužni član
Van mreže Van mreže

Browser:

« Odgovor #21 poslato: 26. 01. 2010. 10:35 »
Podeli temuIdi gore

џаба ти то њему и њему сличнима пишеш. такви од дрвета не виде шуму. ово је потврђено најмање милион пута на овом и сл.форумима, чак нико од тих "објективаца" не могу навести ниједну локацију гдје је такозвана агресија од вј извршена, како наводе. одмах почну са легијом, арканом, капетаном драганом и сл., не контајући да те формације нису биле регуларне формације оружаних снага или полиције срј.

Kako nisu kada je Legija bio k-dant specijalne jedinice RDB-a MUP-a Srbije?!
Pa to valjda danas vise nije tajna!
Jeli lijepo jedan potpredsjednik vlade Srbije izjavio da je zvornicka operacija planirana u Beogradu?

Eto sada na sudjenju ispada i da je onaj k-dant TO u Zvorniku bio agent RDB Srbije i da je tamo otisao po naredbi.

A otkuda ti paravojnim formacijama oruzje i oprema?

A otkuda recimo VRS logistička podrska, obavjestajna podrska, mobilizacijska podrska, kako se Mladic vodio u generalstabu SRJ, bio je i onaj kadrovski centar i sl.?

Zar recimo SRJ , kao dobar susjed, nije trebala da postuje embargo na oruzje?
« Poslednja izmena: 26. 01. 2010. 10:40 lutrija »
autsajder
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #22 poslato: 26. 01. 2010. 10:41 »
Podeli temuIdi gore

Kako nisu kada je Legija bio k-dant specijalne jedinice RDB-a MUP-a Srbije?!
Pa to valjda danas vise nije tajna!

A otkuda ti paravojnim formacijama oruzje i oprema?

A otkuda recimo VRS logistička podrska, obavjestajna podrska, mobilizacijska podrska, kako se Mladic vodio u generalstabu SRJ i sl.?

Zar recimo SRJ , kao dobar susjed, nije trebala da postuje embargo na oruzje?

специјална јединица је проглашена тек 98. године и ушла у регуларан састав, генијалац. до тада је била паравојна формација - провјери мало боље. а шта сад са врс? па јна је оставила све врс-у и никакав увоз оружја или муниције није постојао за вријеме рата. ун је стајао на сваком граничном прелазу између србије и рс, да то провјери. лично сам учествовао 1999.за вријеме одслужења војног рока у уништавању муниције заостале из рата. јеботе, било је оружја и муниције за ратовање бар у наредних 5 година, само од оног што сам видио у једној нашој касарни. зашта нам је онда требало достављати ново, да не знамо шта ћемо с тим??? Huh?

Само Српска!
lutrija
Zaslužni član
Van mreže Van mreže

Browser:

« Odgovor #23 poslato: 26. 01. 2010. 10:50 »
Podeli temuIdi gore

специјална јединица је проглашена тек 98. године и ушла у регуларан састав, генијалац. до тада је била паравојна формација - провјери мало боље. а шта сад са врс? па јна је оставила све врс-у и никакав увоз оружја или муниције није постојао за вријеме рата. ун је стајао на сваком граничном прелазу између србије и рс, да то провјери. лично сам учествовао 1999.за вријеме одслужења војног рока у уништавању муниције заостале из рата. јеботе, било је оружја и муниције за ратовање бар у наредних 5 година, само од оног што сам видио у једној нашој касарни. зашта нам је онда требало достављати ново, да не знамо шта ћемо с тим??? Huh?

Vidi, lazes ili ti ili onaj potpredsjednik Vlade Šešelj.
A slozicemo se da je on ipak vise relevantan, nego ti.

Velis, JSO je osnovana 1996.godine.
U redu.
A otkud im onda eksponati iz ratova 90-95 u spomen sobi?
Ili recimo, kada je i gdje poginulo lice po kojemu baza u Kuli nosi ime?

Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #24 poslato: 26. 01. 2010. 10:52 »
Podeli temuIdi gore

Muslimane se opet te rijeci podsjecale na zlocine nekih osoba i jedinica cije se ime ne smije pominjati ovdje.

ja koliko se sjecam bila je to u početku SDA-SDS-HDZ koalicija.
Kasnije je bila primjetna SDA - HDZ saradnja.

Ali mene zanima cime SRbi to objasnjavaju tj. zasto se najveci dio muslimana svrsatava protiv SRba?
Dobro, sigurno je i na takvo nesto uticala SDA politika, ali je SDA tada samo artikulisala volju vecine muslimana.

neznam na koga su muslimane podsecali te reci ali znam da su muslimani nastavili pavelicevo delo iz 2. svetskog u dogovoru sa hrvatima.usli su u isti savez sa ljudima koji su slavili pavelicevo delo.a takodje znamo da je muslimana u u natifasizmu bilo koliko i aboridzana.

koalicija sds-hdz-sda nikada nije postojala,oni su samo kao pobednici izbora formirali vlast.
inace sds,odnosno nikola koljevic je predlozio aliju izetbegovica iako je na izborima pobedio fikret abdic.

svrstavali su se protiv srba jer je tako htela SDA koja je preuzela u potpunosti vodjstvo muslimana u BiH kao sto je to srbima ucinio SDS....

Aliji je Tudjman obecao deo BiH kao exkluzivnu muslimansku drzavu i da ce mu pomoci u resavanju srpskog pitanja.

odgovor o mrznji prema srbima mozes naci i u ovim delovima dnevnika jednog od aktera tih dogadjaja,nikole koljevica;

Citat
DA mi sukobe sa Hrvatima i Muslimanima nismo očekivali, vidi se po dve stvari. Naša dobra volja za stvaranjem povoljne političke klime (ili je to samo bila naša naivnost?) posebno se očitavala u podeli resora. Kada je Karadžić, zajedno sa Rajkom Dukićem, ispred SDS-a vodio razgovore sa muslimanskom i hrvatskom stranom o podeli ministarstava, Srbi nisu tražili ni vojsku ni policiju jer su očekivali da policija u jednom demokratskom sistemu neće igrati onako presudnu ulogu kao do sada, a da je JNA dovoljno čvrsta, a i da ne preti neki rat na vidiku.
Ministarstvo odbrane SDS je prepustio Hrvatima, a policiju Muslimanima. Muslimane je osim resora unutrašnjih poslova posebno interesovalo ministarstvo inostranih poslova, pošto su, kako se kasnije pokazalo, već imali nameru da utiču na svetsku javnost u cilju ostvarivanja svojih interesa.
Alijina ponuda
NaŠi pregovarači tražili su resor poljoprivrede - jer su smatrali da su Srbi u prvom redu poljoprivrednici, domaćinski narod, koji treba u modernom industrijskom kontekstu da razvija mala preduzeća na svojim imanjima, da kombinuje poljoprivredu sa malom privredom. Osim poljoprivrede zahtevali su resor finansija, s obzirom na iskustvo iz vremena komunističke vladavine kada su krajevi naseljeni Srbima dobijali najmanje sredstava i ekonomski nazadovali. Želeli smo i resor ministarstva pravde smatrajući da će sudstvo u pravnoj državi, koju smo pretpostavljali, biti daleko značajnije.
To pokazuje da u to vreme Srbi nisu ni pomišljali na mogućnost ratnih sukoba. Drugo, upravo smo mi predložili Izetbegovića za prvog predsednika Predsedništva. Smatrali smo da prvi predsednik treba da bude iz redova muslimanskog naroda i da je to upravo Izetbegović, kao njihov autentični predstavnik, iako je Fikret Abdić dobio više glasova na izborima. I upravo sam ja predložio Izetbegovića, i to javno, u televizijskoj emisiji, u razgovoru sa novoizabranim članovima Predsedništva. I potrudio sam se da to artikulišem probranim rečima i što je moguće ubedljivije.
Tako smo tih prvih dana zaista verovali ne samo u zajednički život, nego i u zajednički i uspešan rad. Sećam se našeg usputnog razgovora posle izbora, u prostorijama Stranke demokratske akcije, stajali smo sa Kljujićem, a Izetbegović je govorio (da li je i tada glumio?): “Evo, sad je prošla ta izborna gužva i sad nam preostaju ona prozaična pitanja, komunalija, vodovoda, kanalizacije, pa socijalna pitanja, penzioneri kojima su penzije uvek nedovoljne...” Drugim rečima, posle političke drame predstoji nam politička proza.

Citat
Moja poseta Sjedinjenim Američkim Državama trajala je tri nedelje. U Vašingtonu sam bio primljen na nivou podsekretara za spoljne poslove, a moje oduševljenje bilo je podstaknuto velikim interesom poslovnih ljudi, posebno u Mičigenu, gde je veliki broj industrijalaca bio zainteresovan za “joint venture”, ulaganje kapitala u BiH. U Čikagu me je srdačno primio muslimanski privrednik i suvlasnik jedne od većih čikaških banaka i odveo me u Islamski centar, gde je održana politička tribina i gde se o muslimansko-srpskoj saradnji govorilo s oduševljenjem.
Po povratku, dočekala me je prava bomba. Direktno sam sa aerodroma pošao u Skupštinu, koja je upravo zasedala. Želeo sam što pre da saopštim dobre vesti, a dočekale su me crne slutnje. Zaprepašteno sam slušao svađe poslanika, a onda je za govornicu izašao Izetbegović i izgovorio rečenicu: “Ako treba birati između suverenosti i mira, ja ću izabrati suverenost.” Gotovo da nisam poverovao svojim ušima. Bio je to prvi ratni poklič koji je odzvonio u Skupštini, a zatim i u celoj Republici. Požurio sam za govornicu i pokušao da ponudim ispravku te kobne rečenice.
Znao sam šta znači kada neka teška reč padne. Izrazio sam nadu da Izetbegović nije mislio da bi rat bio cena suvereniteta, nego da je hteo reći da je suverenitet
važan, pa mu se, eto, omakla i takva reč. Muslimanski poslanici su s odobravanjem prihvatili ovu moju ispravku kako bi se situacija smirila.

Citat
TeŠko je preterati s isticanjem koliko je puta u hrvatskim medijima tih prvih meseci 1991. godine, dok se raspadalo jugoslovensko predsedništvo, sam Mesić rekao da “rat samo što nije prešao u Bosnu” i da “virus rata neminovno mora da pređe u Bosnu”, da ništa “ne preostaje drugo u Bosni nego rat”.
Dakle, u najrazličitijim kontekstima i najrazličitijim povodima, on je jednostavno provocirao taj rat u Bosni.
A da ne govorim o hrvatskom naoružavanju, o tome da sam svojim očima, još tada, gledao “kalašnjikov” hrvatske proizvodnje sa zelenim kundakom, na kojem je nacrtan polumesec, i sa natpisom “Made in Croatia”, namenjen muslimanskim bojovnicima. Da ne govorimo o tome koliko je bilo muslimanskih dobrovoljaca, verovatno po zajedničkom dogovoru, u ratu u Hrvatskoj; zatim, kakva je bila veza između sarajevskog, odnosno muslimanskog MUP-a i zagrebačkog MUP-a, kada su Muslimani primani tamo na navodno školovanje.
Postavio je Izetbegović na tom kobnom zasedanju Skupštine još jedno retoričko pitanje koje će tek kasnije dobiti svoje puno značenje. Bilo je to pitanje: “Šta će biti sa desetinama hiljada mladića Muslimana ako izgube svoju državu BiH? Niko im neće moći zabraniti da vrše diverzije.” Jedan naš poslanik odgovorio je pitanjem: “Šta će biti sa milionima građana kada izgube svoju državu Jugoslaviju, a oni to ne žele?” Međutim, ono što je značajno jeste da nam je Izetbegović tada najavio na kakvu vrstu “ratovanja” su Muslimani spremni

Citat
Muslimani u Čikagu primili su me domaćinski i prijateljski, ali čikaški ogranak HDZ-a već tada nije prihvatio moje gostovanje. Nije to bio dobar znak, ali još uvek sam se tešio da u svakom narodu ima fanatizovanih ekstremista. Smatrao sam da to nije toliko važno, bitno je da sam uspostavljao veze, ne za Srbe već za novu Vladu BiH, čiji je predsednik bio Hrvat a potpredsednik Musliman.

Citat
Tuđmanovi argumenti, prilikom našeg susreta sa Hrvatima, bili su gvozdeno radikalni, ali i potpuno iskren izraz njegovih ubeđenja. Tuđman je tvrdio da Srbi i Hrvati pripadaju različitim civilizacijama, pre svega različitim religijama, i često se obraćao meni kao čoveku koji bi, valjda kao intelektualac, kako je on razumeo intelektualce, morao imati razumevanja za te argumente. Čak je govorio da su ljudi iz kulture, i među Hrvatima i među Srbima, istorijski dužni da to objasne drugima.
“Istorijski”, govorio je Tuđman, “ti narodi su bili udaljeni”. Jedan je bio “okrenut” ka Evropi - Hrvati, dok su drugi, Srbi, bili “okrenuti” na Istok, i “nasilna simbioza” Hrvata i Srba je, po Tuđmanovom ubeđenju, i u slučaju prve i u slučaju druge Jugoslavije, bila “fatalna”.
“Ako je srpski kralj bio kriv za prvu simbiozu”, odgovorio sam, “onda se nikako ne bi moglo reći da i u drugom slučaju Srbi snose krivicu. Štaviše”, pomenuo sam, “Broz, koji je tvorac druge Jugoslavije, pobrinuo se za avnojevske granice, koje, uzgred rečeno, nisu ušle ni u jedan ustavni dokument niti u dokument saveznih organa, i baš te granice će, u slučaju razlaza, predstavljati veliki problem”.
Tada su se, zapravo, prvi put i pomenule granice, koje će kasnije postati kobni kamen smutnje u čitavoj jugoslovenskoj krizi. Napomenuo sam da će svako morati ponešto da popusti i ponešto da žrtvuje, ukoliko zaista želimo da se mirno raziđemo. Podsetio sam tom prilikom Tuđmana na nedavno objavljen tekst Encensbergera u jednom engleskom časopisu, znajući za Tuđmanovu slabost prema “kulturi”, posebno nemačkoj.
Niko ne popušta

Citat
Sastanak našeg predsedništva u Beogradu isto je tako karakterističan, posebno za ono što će se kasnije dešavati na bosanskom tlu. U tim razgovorima bosansku delegaciju predstavljali smo Izetbegović, Kljujić, Krajišnik, tadašnji predsednik vlade Jure Pelivan i ja. Sa druge strane, uz Miloševića je sedeo samo tadašnji predsednik Narodne skupštine Srbije, Unković.
Milošević je
tada ponudio ono što će kasnije biti poznato kao “beogradska inicijativa”. Ponudio je, dakle, federaciju u kojoj bi svaka republika imala znatnu samostalnost, imala bi, pre svega, pravo da sama piše svoj ustav. Govorilo se, naravno, i o pravilnoj raspodeli mesta u saveznoj administraciji. No već tada je stav bosanskog predsedništva, izuzev, naravno, Biljane Plavšić i mene, bio zasnovan na konfederalnoj kombinatorici.
Već tada je najveći problem bilo to što su Muslimani svaki predlog uslovljavali stavom Hrvatske - oni će ostati u Jugoslaviji ako ostane Hrvatska. Tako je Hrvatska dobila karakter muslimanskog džokera kojim su mogli da ucene Srbe, na šta Srbi jednostavno nisu imali odgovora. Nismo mi mogli, a ni hteli, na silu zadržavati Hrvate. Izetbegović, što je i inače bilo karakteristično za njegove političke stavove, uvek je vodio, uslovno rečeno, rat preko drugih, uvek je isturao druge na prvu liniju - posebno ako je on imao negativan stav - da zastupaju njegove interese.
Tom prilikom desilo se nešto zanimljivo, što je možda imalo presudan značaj za dalji tok događaja u Bosni i Hercegovini. Izetbegović mi je, naime, u jednom trenutku doturio cedulju na kojoj je pisalo: “Insistiraj na suverenosti, izuzetno je značajno.” Želeo je da ja pokrenem to pitanje koje će biti glavna muslimanska pozicija i glavni uzrok rata u Bosni i Hercegovini.
Potpuno svestan da je ovo pitanje za nas pitanje rata i mira, opstanka naroda, uradio sam to. Pokušao sam Miloševića da ubedim, a ni sam potpuno ubeđen, da bi za bosansku stranu bilo najvažnije da se naše dve delegacije slože i u saopštenju kažu da je moguća suverenost jugoslovenskih republika, s tim da bi se ta suverenost delimično prenela na saveznu državu. Bio bi to neki džentlmenski sporazum.
Bilo je očigledno da suverenost ima za muslimansku stranu izuzetan psihološki značaj, pa sam pokušao da se tako i posmatra, kao psihološka a ne politička kategorija. Mislio sam: ako bi se Izetbegović vratio u BiH sa saglasnošću delegacije Srbije, onda bi politički bilo mnogo lakše da se ta suverenost nekako relativizuje

Milošević je u tom trenutku ponudio jednu drugu formulu - da se Bosni i Hercegovini prizna samostalnost zasnovana na konstitutivnosti naroda.
To će, od tog trenutka pa nadalje, ostati vrlo dugo Miloševićeva formula što se tiče Bosne. Ona bi se kratko mogla izraziti: “Sve što se vi kao tri naroda dogovorite, za nas je OK. Međutim, jedino insistiramo na tome da svaki narod bude ravnopravan i da se ne može stvarati koalicija dva naroda protiv trećeg.”

Dokle je Milošević bio eksplicitan, to se sadržavalo u rečenici “konstitutivni narodi i sve što se dogovore tri konstitutivna naroda”.
Tako je i taj sastanak propao. Nije došlo ni do kakvog pomaka i Izetbegović se vratio u Sarajevo s uverenjem da Srbija nikada neće pristati na potpunu samostalnost Bosne i Hercegovine.

Mislim da ce ti ovi delovi istorije ukazati da je vas muslimanski neprijatelj bilahrvatska koja vas je upotrebila kao marionetu u ostvarivanju svojih ciljeva.
lutrija
Zaslužni član
Van mreže Van mreže

Browser:

« Odgovor #25 poslato: 26. 01. 2010. 11:02 »
Podeli temuIdi gore

neznam na koga su muslimane podsecali te reci ali znam da su muslimani nastavili pavelicevo delo iz 2. svetskog u dogovoru sa hrvatima.usli su u isti savez sa ljudima koji su slavili pavelicevo delo.a takodje znamo da je muslimana u u natifasizmu bilo koliko i aboridzana.

koalicija sds-hdz-sda nikada nije postojala,oni su samo kao pobednici izbora formirali vlast.
inace sds,odnosno nikola koljevic je predlozio aliju izetbegovica iako je na izborima pobedio fikret abdic.

svrstavali su se protiv srba jer je tako htela SDA koja je preuzela u potpunosti vodjstvo muslimana u BiH kao sto je to srbima ucinio SDS....

Aliji je Tudjman obecao deo BiH kao exkluzivnu muslimansku drzavu i da ce mu pomoci u resavanju srpskog pitanja.

odgovor o mrznji prema srbima mozes naci i u ovim delovima dnevnika jednog od aktera tih dogadjaja,nikole koljevica;

Mislim da ce ti ovi delovi istorije ukazati da je vas muslimanski neprijatelj bilahrvatska koja vas je upotrebila kao marionetu u ostvarivanju svojih ciljeva.

Ja tebi lijepo kazem da mi je zabranjeno govoriti o fasistima i antifasistima, a ti navalio.

Ono sto su nudili Tudjman i Milosevic se svodilo na isto: zastita spskih i hrvatskih interesa u BiH, samo su razlikovali konkretni prijedlozi i metode.

Nego, u ovim 15 - 20.g., svako se dogavarao sa svakim, tako da ti tu mozes naci i primjere saradnje Srba i Hrvata i sl., tako da mi prica o nekom urođenom saveznistvu ili obecanjima nekako ne stima
Zdravo
Mlađi član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #26 poslato: 26. 01. 2010. 11:06 »
Podeli temuIdi gore

pa vidis,ja o "agresiji" srbije znam iz prve ruke a jos bolje znam o agresiji hrvatske,gde ,kada,koje jedinice,po cijoj naredbi...

znam ko je sve iz srbije dolazio ovamo a znam ko iz hrvatske...ja ne pricam o pricama rekla-kazala ili tako je pisalo u novinama i bilo na tv-u,ja pricam o onome za sta sam primao platu dugi niz godina.

Izvini Sunny, nisam mogao znati da si bas toliko informisan. Oni iz Sarajeva o svemu znaju samo iz hAvaza a ti o svemu iz "prve ruke". Steta sto toliko znanje trosis po ovom forumu, kad si ga mogao upotrijebiti u Hagu i ispraviti sliku o Srbima. Ali posto je to ionako ilegalan sud kojemu nije u cilju otkrivanje istine, to ne bi ni imalo smisla.
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #27 poslato: 26. 01. 2010. 11:11 »
Podeli temuIdi gore

Izvini Sunny, nisam mogao znati da si bas toliko informisan. Oni iz Sarajeva o svemu znaju samo iz hAvaza a ti o svemu iz "prve ruke". Steta sto toliko znanje trosis po ovom forumu, kad si ga mogao upotrijebiti u Hagu i ispraviti sliku o Srbima. Ali posto je to ionako ilegalan sud kojemu nije u cilju otkrivanje istine, to ne bi ni imalo smisla.

znaju dobro i u sarajevu ko je sve bio prisutan u BiH ali ako zele stvoriti krivca za svoje neuspehe i animirati muslimanski korpus za dobijanje vlasti onda moraju smisliti nepijatelja pa cak i imaginarnog da bi na njega prebacili krivicu svoji neuspeha u ispunjavanju obecanog.

a sto se tice haga i sam hag je presudio da srbija nije agresor ili je i to deo muslimasnko-hrvatske amnezije Wink
lutrija
Zaslužni član
Van mreže Van mreže

Browser:

« Odgovor #28 poslato: 26. 01. 2010. 11:13 »
Podeli temuIdi gore

znaju dobro i u sarajevu ko je sve bio prisutan u BiH ali ako zele stvoriti krivca za svoje neuspehe i animirati muslimanski korpus za dobijanje vlasti onda moraju smisliti nepijatelja pa cak i imaginarnog da bi na njega prebacili krivicu svoji neuspeha u ispunjavanju obecanog.

a sto se tice haga i sam hag je presudio da srbija nije agresor ili je i to deo muslimasnko-hrvatske amnezije Wink

Sve imam utisak da su onima u sarajevu, u pogledu izbora, najbolji saveznik neki iz RS-a
Zdravo
Mlađi član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #29 poslato: 26. 01. 2010. 11:16 »
Podeli temuIdi gore

Ponovo moje neznanje  Sad. Vidis nisam ni znao da se nekada vodio spor o tome i da je takva presuda bila. Sjecam se procesa o genocidu, ali tu se nije govorilo o agresiji niti je sud bio nadlezan da se time bavi. Ako imas kakav link za tu presudu o agresiji, posalji mi, bio bih ti veoma zahvalan
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 22   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 07. 05. 2012. 01:18