|
miskotes
|
 |
« Odgovor #105 poslato: 28. 01. 2010. 01:52 » |
Idi gore
|
Zašto spominješ borce za demokratiju, oni su samo ovde se borili za pravdu i branili mene od mene. Čim te iste demokrate pređu granice bih onda su teroristi a dok su ovde su borci za slobodu, istinu i demokratiju.
|
Nezavisna Srpska!!! Il si, znaš već šta!
|
|
|
Zdravo
Mlađi član
Van mreže
 Windows XP
Browser:
 Firefox 3.5.7
|
 |
« Odgovor #106 poslato: 28. 01. 2010. 02:00 » |
Idi gore
|
A da li se ti ikada zapitao sto su i prije pocetka rata u BiH, hrvatske paravojne jedinice napadale teritoriju BIH na kojoj je zivilo srpsko stanovnistvo, a da se BH rukovodstvo na celu sa A. Izetbegovicem uopste nije bunilo? Pada li ti napamet da te hrvatske vojne akcije nazoves agresijom (Tudjmanove) Hrvatske na tadasnju SRBIH? Naravno, stvaranje nove "NDH-azije" sa Tudjmanovom Hrvatskom smatras potpuno legitimnim cinom iako je to bilo protiv volje srpskog naroda. Dosta je tih naivnih, supljih nebuloza o agresiji Srba samih na sebe.
Moj odgovor tebi je nekako nestao sa topica, posto nemam objasnjenje zbog cega, ponovicu ga po sjecanju.
Ja se svakako pitam o svemu ovome sto ti navodis. Ne shvatam iz cega proizilazi tvoja sumnja u to? Pa valjda i ti sebe, svako malo propitujes o ulozi Beograda u svemu.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 28. 01. 2010. 02:04 Zdravo »
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #107 poslato: 28. 01. 2010. 02:08 » |
Idi gore
|
Tebi nikako nije jasno zašto haški sud nije preispitivao ulogu zagreba i njihovih para formacija na području sa Srpskom većinom. Konstalacija snaga je takva, a vekovni neprijatelji Srba jezuiti su to sa vatikanom odradili. A takodje je nagrada bila i od saveznika iz prva dva rata, fašističke njemačke, austrije i mađarske.
Do kada neko za zločine dobija nagradu, nadam se ne još dugo...
|
|
|
|
|
Mirso
|
 |
« Odgovor #108 poslato: 28. 01. 2010. 02:09 » |
Idi gore
|
Koliko je god glupo citati i vijerovati srpskom presu, isto je vise glupo komentarisati njihove clanke jer Srpski pres je taj koji priziva rat Ovo nije jedini clanak ratnohuskacki koji pres lazno jzmislja i pise. Isto je 1991 god Alija Izetbegovic Htjeo ostati neutralan, izmedzu R Hrvatske i Savezne drzave Jugoslavije (srbije i crne gore),pricao je uvijek mi nismo za rat, ali Bosni i Hercegovini rat je nametnut, imoralo se uci u rat htijeli to bosnjaci ili ne htijeli. Danas isto nije tacno da niko nije reagovo na Mesiceve izjave, jednisu reagovali a jedni su shvatili sasvim neozbiljnu Mesicevu izjavu i htijeli ostati neutralni jer toje uobicajeno prepucavanje Dodika i Mesica a ovaj prvi 100% anti Bosanac, drugi je 100% Hrvat i toje njihov licni duel.
|
|
|
|
|
Zdravo
Mlađi član
Van mreže
 Windows XP
Browser:
 Firefox 3.5.7
|
 |
« Odgovor #109 poslato: 28. 01. 2010. 02:15 » |
Idi gore
|
Tebi nikako nije jasno zašto haški sud nije preispitivao ulogu zagreba i njihovih para formacija na području sa Srpskom većinom. Konstalacija snaga je takva, a vekovni neprijatelji Srba jezuiti su to sa vatikanom odradili. A takodje je nagrada bila i od saveznika iz prva dva rata, fašističke njemačke, austrije i mađarske.
vidi covjece, malo si nervozan smiri se. na osnovu jedne moje recenice Kad postavljas pitanja, probaj ih nekad okrenuti samo da bi ti bilo jasnije. Npr zapitaj se: da li je ikada neko iz Banja Luke osudio agresiju Srbije na BiH? ti vec dva posta pises o onome sto meni kao nije jasno i trpas mi stavove u usta. I izgleda i da si pogresno razumio sljedece pitanje Ne shvatam iz cega proizilazi tvoja sumnja u to? Pitanje je postavljeno u smislu zasto sumnjas da se ja ne pitam o tim stvarima. Nadam se da je stvar jasnija sada.
|
|
|
|
|
|
Mirso
|
 |
« Odgovor #110 poslato: 28. 01. 2010. 02:21 » |
Idi gore
|
""""""""""""" Miskot; ovo je tema, Sarajevo priziva rat sa Srbima! Ja bi tebi postavijo pitanje;Koje za Tebe veci neprijatelj za Srbe u I. i II. sr. Njemacki saveznici pojedini hrvati i muslimani ili pojedini srpski izdajnici kao sto su biliLjuticevici koji su se borili na strani njmacke u Nedicevoj Srbiji takozavanoj vlada nacionalnog spasa. Vecina ti isti su se 1944 prikljucili Titovim partizanima a do 1944 god ubijali su i srbe kao i ostali njmacki saveznici.
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #111 poslato: 28. 01. 2010. 02:28 » |
Idi gore
|
Uopšte ja nisam nervozan , a i zašto bi bio. Pokušavam mojim postovima da te pokrenem da malo razmišljaš. Da nije sve crno-belo nego je nekao sve sivo. Dobri stari holivud i zapadni mediji su napravili crno-belu sliku dešavanja na ovom prostoru. Ne znam gde živiš ali ako živiš na području bh, valjda ti je jasno da muslimani prete rato od potpisivanja dejtona. Mesić kao eksponent albanske mafije ih podržava u tome, i koliko sam upoznat da je stipica među 3 najteža hrvata po finansijama kojim raspolaže. Možda je to zaradio na Pantovčaku... Jel treba neko da odgovara sto je sa prostora bivše jugoslavije protjerano oko 1000000 Srba- hag kaže da netreba a i međunarodna zajednica. Jel treba neko da odgovara za protjerane muslimane i hrvate- naravno da treba i treba da se drakonski kazne. Secesionisti postaju borci za pravdu, kao i teroristi takođe postaju borci za pravdu. Teze su zamjenjene tako da sad hag, i druga tužilaštva treba da odrade taj prljavi dio posla falsifikovanja istorije.
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #112 poslato: 28. 01. 2010. 02:35 » |
Idi gore
|
""""""""""""" Miskot; ovo je tema, Sarajevo priziva rat sa Srbima! Ja bi tebi postavijo pitanje;Koje za Tebe veci neprijatelj za Srbe u I. i II. sr. Njemacki saveznici pojedini hrvati i muslimani ili pojedini srpski izdajnici kao sto su biliLjuticevici koji su se borili na strani njmacke u Nedicevoj Srbiji takozavanoj vlada nacionalnog spasa. Vecina ti isti su se 1944 prikljucili Titovim partizanima a do 1944 god ubijali su i srbe kao i ostali njmacki saveznici.
Mirso slušaj nisu nemci napravili jasenovac, nego NDH i nisu pojedioni hrvati nego većina hrvata a i muslimani su im bili saveznici. Uvek ima poštenih ljudi i neljudi barem ja tako kvalifikujem. Sad NDH je bila njemački satelit i da hrvati nisu počeli da ubijaju Srbe nikad nebi došlo do ustanka. U pojedinim delovima su partizani i četnici sarađivali do 1943. dok komunistička kamarila nije to zabranila. Moja porodica je bila u partizanima, samo da se zna. Srpske jedinice nisu išle po frontovima kao muslimanske i hrvatske legije, samo da se zna. A da se jedan mali broj četnika prešao u partizanske redove jeste, ali ne i oficirski kadar kakav je bio slučaj sa domobranima i ustašama.
|
|
|
|
|
Mirso
|
 |
« Odgovor #113 poslato: 28. 01. 2010. 03:16 » |
Idi gore
|
Mirso slušaj nisu nemci napravili jasenovac, nego NDH i nisu pojedioni hrvati nego većina hrvata a i muslimani su im bili saveznici. Uvek ima poštenih ljudi i neljudi barem ja tako kvalifikujem. Sad NDH je bila njemački satelit i da hrvati nisu počeli da ubijaju Srbe nikad nebi došlo do ustanka. U pojedinim delovima su partizani i četnici sarađivali do 1943. dok komunistička kamarila nije to zabranila. Moja porodica je bila u partizanima, samo da se zna. Srpske jedinice nisu išle po frontovima kao muslimanske i hrvatske legije, samo da se zna. A da se jedan mali broj četnika prešao u partizanske redove jeste, ali ne i oficirski kadar kakav je bio slučaj sa domobranima i ustašama.
"""""""""""""""" Da suradzivali su partizani i cetnici, kad je cetnicima trebalo naoruzanje, zatim bi otisli i drzali vezu preko nisana i pucali i ubijali partizane.Posteni i neposteni ljudi ima po tvom misljenju samo kad pises o srbima a ostali svi su u onom losem dijelu, tako si sad napisao,zakljucujuci ovaj tvoj komentar. Kazes Srpske jedinice nisu isle po frontovima. Prvo neznam koje jedinice svrstavas pod Srpske, jeli cetnike jer oni su se tako zvali. Ako mislis tako, pitam te sta su trazili u zapadnoj Bosni 1941,42,43. god kad su ubili i partizanskog komadanta doktora Mladena Stojanovica na prostorima Kozare. Miskotes, nisu svi ljudi isti bilo koje vijere ili nacije (u svakom zitu ima kukolja)
|
|
|
|
|
Zdravo
Mlađi član
Van mreže
 Windows XP
Browser:
 Firefox 3.5.7
|
 |
« Odgovor #114 poslato: 28. 01. 2010. 04:29 » |
Idi gore
|
Uopšte ja nisam nervozan , a i zašto bi bio. Pokušavam mojim postovima da te pokrenem da malo razmišljaš. Da nije sve crno-belo nego je nekao sve sivo. Dobri stari holivud i zapadni mediji su napravili crno-belu sliku dešavanja na ovom prostoru. Ne znam gde živiš ali ako živiš na području bh, valjda ti je jasno da muslimani prete rato od potpisivanja dejtona. Mesić kao eksponent albanske mafije ih podržava u tome, i koliko sam upoznat da je stipica među 3 najteža hrvata po finansijama kojim raspolaže. Možda je to zaradio na Pantovčaku... Jel treba neko da odgovara sto je sa prostora bivše jugoslavije protjerano oko 1000000 Srba- hag kaže da netreba a i međunarodna zajednica. Jel treba neko da odgovara za protjerane muslimane i hrvate- naravno da treba i treba da se drakonski kazne. Secesionisti postaju borci za pravdu, kao i teroristi takođe postaju borci za pravdu. Teze su zamjenjene tako da sad hag, i druga tužilaštva treba da odrade taj prljavi dio posla falsifikovanja istorije.
Meni ponovo nije jasno da li ti samo istresas iz sebe nagomilana razocarenja ili meni nesta prigovaras. Jer ja ne vidim zasto sa mnom o ovim stvarima raspravljas, kao da sam ih ja nesto negirao. Ja na stvari i ne gledam crno-belo, u tom smislu je moj prvi komentar i bio. Mislim da svi trebaju promisljati o prethodnim dogadjajima iz vise uglova a ne imati samo svoju istinu. U tom sam smislu ono i rekao. Malo mi se cini da si u polemiku sa mnom usao sa mnogo nekih predrasuda o mom razmisljanju. Tako ubuduce je mozda bolje da me prvo pitas za misljenje pa poslije napadas.
|
|
|
|
|
|
Senahid
|
 |
« Odgovor #115 poslato: 29. 01. 2010. 05:44 » |
Idi gore
|
@Misko Iako je ovo bas OT,ali moram te malo kritikovati.U tvom ranijem postu rece da nemas problema sa nacionalnoscu jer ti je,eto,djevojka bila ''muslimanka''.Pa eto odmah si joj oduzeo nacionalnost.Vise si puta o dje rekao kako suzivot vise nije moguc. Ali nije te sprijecilo da nadjes djevojku Bosnjakinju. A mozda te njena familija skontala,pa bili protiv.Ono kontaju '' njemu je znaci suzivot sa Bosnjakom ipak moguc,ali samo ako ce istog da hebe.I to bukvalno.  Mozda su citali tvoje postove ovdje. No hard feelings Misko,just teasing you... 
|
"
|
|
|
|
lutrija
|
 |
« Odgovor #116 poslato: 29. 01. 2010. 08:41 » |
Idi gore
|
Ja nemam problema sa nacionalnom pripadnošću, do pre mesec dana sam imao i devojku muslimanku. Meni nije smetalo ali njenoj familiji jeste, toliko o muslimanskoj toleranciji i zalaganjem za zajednički život. Jesu plaćani porezi ne sporim, ali nije bilo danka u krvi... Kako logičnim se čini što su Srbi morali živeti u udžericama, a pećka partrijašija je napravljena pre okupacije vaših tvoraca.
Sto se tice, patrijarsije, tacno ali ako se manastiri nisu smjeli obnavljati, kako se onda nije srusila. danak u krvi? to je bio tadasnji obicaj da se darovita djeca oduzmu od roditelja i salju na studije i sl. E sada svi kazu da je to bilo nehumanu po danasnjim shvatanjima (ko zna kako je tada bilo?), ali se zanemaruje ovaj dr. aspekt - obrazovanja, vojnih karijera i sl. (da toga nije bilo, mnostovo vojskovođa i ucenjaka bi jos cuvali ovce) Djevojka? Moguce. Moguce je i to da si ti za nju bio nacionalista, ili se prosto nisi njoj sviđao pa te tako otkacila. Svi smo mi nekada dobili korpu, iz ovih ili onih razloga.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 01. 02. 2010. 04:38 lutrija »
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #117 poslato: 29. 01. 2010. 08:46 » |
Idi gore
|
Ja nemam problema sa nacionalnom pripadnošću, do pre mesec dana sam imao i devojku muslimanku. Meni nije smetalo ali njenoj familiji jeste, toliko o muslimanskoj toleranciji i zalaganjem za zajednički život.
Ako si njenim roditeljima izlagao svoje stavove i ne cudi me sto im je smetalo. I onako usput: Da li se tvoja djevojka izjasnjavala kao muslimanka ili Bosnjakinja?
|
|
|
|
|
|
bez_respekta
|
 |
« Odgovor #118 poslato: 29. 01. 2010. 12:46 » |
Idi gore
|
Isto je 1991 god Alija Izetbegovic Htjeo ostati neutralan, izmedzu R Hrvatske i Savezne drzave Jugoslavije (srbije i crne gore),pricao je uvijek mi nismo za rat, ali Bosni i Hercegovini rat je nametnut, imoralo se uci u rat htijeli to bosnjaci ili ne htijeli.
Значи, морали су Муслимани почети убијати Србе у Сијековцу, на Баш Чаршији да би ушли у рат...па то и јесте проблем, Мирсо друже....а што је то урађено? Како је то наметнуто Муслиманима да ураде? Објасни свом другу, Мирсо 
|
Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
|
|
|
|
radoslav
Gost
|
 |
« Odgovor #119 poslato: 29. 01. 2010. 01:11 » |
Idi gore
|
danak u krvi? to je bio tadasnji obicaj da se darovita djeca oduzmu od djece i salju na studije i sl. Upravo zbog ovakve izjave Bošnjaci nikada više neće moći izgraditi bilo kakav vid suživota sa Srbima. Ono što je za srpske porodice bila tragedija, Bpšnjaci sad predstavljaju igrarijom. Ta dva pristupa se nikako i nikada ne mogu pomirit Svi smo mi nekada dobili korpu, iz ovih ili onih razloga.
Bravo! Kako si u samo jednoj rečenici uspio opisat esenciju sadašnje BiH! Bravo još jednom!
|
|
|
|
|
|