Mlatite obadvojica praznu slamu.
Djelimice si u pravu ako si mislio na priču o Miloševiču i onome što je bilo.
Većina postova u kojima se razjašnjavaju "historijske istine" koje se nikada neće razjastniti tipa "tko je prvi počeo", "tko je kriv", "u koju godinu da se vraćamo" itd, jesu mlaćenje prazne slame - kao što su ti ovde naveo u svom postu. Sve je to tako bilo vremenski. Naravno, sa tvojim interpretacijama pojedinih stvari se djelomice slažem a djelomice ne slažem. No - sve je to mlaćenje prazne slame.
Kao što ti nikada nećeš moć, bez obzira na sve fakte koje iznošiš, dokatat nekome Bošnjaku tvoju istino, isto tako ni on neće tebi nikada dokazati svoju verziju historije.
To je gubljenje vremena.
Ono što nije mlaćenje prazne slame jest prvi dio naših postova u kojemu se nastoji percipirati budućnost i razmišljati o tome šta činiti u jednoj, drugoj ili trećoj varijanti.
Za razliku od Bore koji ima veoma tvrd stav da malo toga zavisi od unutrašnjeg faktora i da će sve diktirati ovi spolja, ja imam tome drugačiji pristup.
Ja tvrdim da će unutrašnji faktor odigradi dovoljno značajnu ulogu da će, čak i u političkim uslovima koji su krajnje nepovoljni po RS, uspjeti izdestvovati jednu šansu da se izjasni o svojoj sudbini.
I moja poenta je da se razmišlja o tome unaprijed te da se odrade pripreme kako se, kada dodje to toga, ta šansa (koja će bit izboksovana na mišiće), ne bi popustila.
Medjutim, ja u tvom postu ne vidjeh tvoje percipiranje budućnosti.