Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 08:03 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 ... 13   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Мит о тзв. Армији БиХ  (Pročitano 13495 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« poslato: 27. 01. 2010. 09:01 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxU bosanskohercegovačkom ratu stvarali su se i novi mitovi. Jedan od njih je da je Armija BiH branila državu Bosnu i Hercegovinu i da je ona jedina legalna vojska naroda Bosne i Hercegovine. Niti je samo ona branila Bosnu i Hercegovinu niti je ona jedino legalna vojna sila u Bosni i Hercegovini. Bosnu i Hercegovinu isto tako branila je vojska HVO-a, koja je legitimna vojna sila hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini nikla iz potrebe da se od srpskog agresora obrane vlastiti domovi i vlastiti životi.

Drugi mit je da je muslimansko-bošnjački narod najveća i čak jedina žrtva u tome ratu. Taj mit je postao dijelom ukupne svijesti muslimansko-bošnjačkog naroda. Taj mit podržava Stranka demokratske akcije, Islamska zajednica te međunarodna zajednica. Da je to doista mit potvrđuje podatak mog istraživanja da je tri puta više izbjeglo i prognano Hrvata nego Muslimana-Bošnjaka za ratnog sukoba između HVO-a i Armije BiH. I čitavo moje istraživanje potvrđuje da je više Križančevih Sela i Doljana nego Ahmića i Stupnih Dolova.

Opće je mišljenje da su Muslimani-Bošnjaci najveće i čak jedine žrtve ratnog sukoba u Bosni i Hercegovini i da među njima nema zločinaca. Izgleda da ni Međunarodni sud u Haagu ne želi narušiti tu idiličnu sliku Armije BiH pa ne podiže optužnice protiv onih iz njezinih redova koji su počinili zločine genocida i ratne zločine u Bosni i Hercegovini protiv Hrvata i Srba.

Armija BiH je vojna sila muslimansko-bošnjačkog naroda. Ona je islamizirana od svojih početaka. No, očito je bilo da je Armija BiH muslimansko-bošnjačka sila onda kada je u Zenici Alija Izetbegović, kao vrhovni komandant Armije Bih, stroj vojnika pozdravio s riječima “Es’ selam al’leikum”. Uz Muslimane-Bošnjake, u stroju je bilo i 300 vojnika srpske i hrvatske nacionalnosti. Tada je bilo jasno da je Armija BiH vojska jednog naroda i jedne konfesije, da Izetbegović dijeli vojsku i dijeli prema tome Bosnu i Hercegovinu, jer time svaki narod u toj zemlji ima svoju vojsku. Armiji BiH se dodjeljuje mesijanska uloga i muslimansko-bošnjački narod se pretvara u izabrani narod. Armija BiH je jedina pozvana da brani državu Bosnu i Hercegovinu i ta uloga pripada jedino njoj.

Bosanskohercegovački Hrvati dokazuju da Armija BiH nije vojska države Bosne i Hercegovine nego samo oružana sila muslimansko-bošnjačkog naroda. U Armiji BiH je uvijek bio zanemariv broj Hrvata i Srba, a oni koji su obukli njenu uniformu bili su samo ukras da bi se dokazala njena navodna multietničnost. Od jeseni 1992. godine Armija BiH je muslimansko-bošnjačka vojska. Generali Jovan Divjak, Srbin, i Stjepan Šiber, Hrvat, samo su izuzeća; oba nisu imala nikakva utjecaja u vojsci. Armija BiH je tako oružana sila muslimansko-bošnjačkog naroda i nije branila nijedan prostor s hrvatskim većinskim stanovništvom, ali je silom zauzimala Vareš, u kojemu su Hrvati većinski narod.

Ona je ustrojena po strogo muslimansko-bošnjačkim zakonima i znakovima. U njoj je zabranjeno jesti svinjetinu svim vojnicima, dočasnicima i časnicima. Pali borci Armije BiH u borbama protiv srpskog agresora i u sukobu s HVO-om nazivaju se šehidi, što je naziv za Muslimane-Bošnjake poginule junačkom smrću u borbi za svoju vjeru. Šehidi su mučenici za poruku islama svijetu i idu izravno u raj-šehadet. Istaknuta mjesta u Armiji BiH imaju imami. Kao primjer navodimo glavnog imama Konjica Nezima ef. Halilovića, zvanog Muderiss. Bio je zapovjednik jedne postrojbe Armije BiH koja je nosila ime “Muderissova vojska”, miljenik je Alije Izetbegovića, dobio je čin generala, poslije rata se demobilizirao i politički je vrlo aktivan. Pet članova Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, dok je ono postojalo, uputilo je pismo prosvjeda protiv islamizacije Armije BiH Aliji Izetbegoviću. Prosvjedovali su dr. Nijaz Duraković, Musliman-Bošnjak, dr. Ivo Komšić i Stjepan Kljujić, Hrvati i dr. Tatjana Lj. Mijatović i dr. Mirko Pejanović, Srbi.

Dva generala Armije BiH svjedoče svojim izjavama da je Armija BiH koncepcijski muslimansko-bošnjačka vojska. Divizijski general Atif Dudaković kaže: “Uglavnom mi, vezano za moralni odgoj, znamo što nam vjera znači i poklanjamo joj dužnu pažnju. Jer, Armija se ne razlikuje od svoga naroda, ni u društvenim odnosima, ni u subordinaciji, ni u donosu prema vjeri, odnosu prema materijalnim sredstvima...”125 Dudaković je jasno potvrdio da je bitna značajka identiteta muslimansko-bošnjačkog naroda islam, a kako se “Armija ne razlikuje od svoga naroda” to je i ona islamska vojska.

Nema Armije BiH, to je partijska, ideološka, Stranka demokratske akcije vojska - tvrdi general Safer Halilović, prvi načelnik stožera Armije BiH. On kaže da se u Armiji BiH, dok je on bio na njenom čelu, nije “moglo dogoditi da komanda Trećeg korpusa izdaje knjigu ‘Mezhebi u islamu’, koju kao izdavač potpisuje Sakib Mahmuljin, već bi štampala priručnik o minama. Ovakve knjige bi valjda trebao štampati reis. Ovdje se sve pobrkalo.”126

Muslimansko-bošnjačke prostore u istočnoj Bosni zauzimaju Srbi, progone Muslimane-Bošnjake. Srbe za to svijet ne kažnjava, nego priznaje ono što je vojnom silom zauzeto. Protjerani sa svog područja, Muslimani-Bošnjaci traže novi životni prostor i okreću se metodi srpskocrnogorskog agresora. Armija BiH, koja je čisto jednonacionalna vojska, udara na hrvatska područja u Bosni i Hercegovini, a muslimansko-bošnjačka politika je svjesna da međunarodna zajednica neće osuditi njihovu agresiju i osvajanje hrvatskih prostora. Tako Armija BiH osvaja hrvatska sela, gradove i općine: Konjic i Zenicu u travnju 1993. godine, Travnik u svibnju i lipnju, Kakanju u lipnju, Bugojno u srpnju, Vareš u studenome 1993. godine.

U ratnom razdoblju u Bosni i Hercegovini postoje de facto tri države, tri parlamenta, tri vlade, tri politička sustava i tri vojske - Armija BiH, Vojska Republike Srpske i HVO. Armija BiH je vojska muslimansko-bošnjačkog naroda, HVO hrvatskog i VRS srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. I te tri vojske ratuju. Valja dobro naglasiti da HVO, kao i Armija BiH, brane svoje domove, područja svoga naroda, ali time i državu Bosnu i Hercegovinu. Uostalom, zahvaljujući hrvatkom narodu na referendumu 1991.godine pobijedila je koncepcija cjelovite države Bosne i Hercegovine.

Armija BiH se uspješnom propagandom nametnula svijetu kao jedina legalna vojska Bosne i Hercegovine. A to ona nije bila. Ona je bila i danas je vojna sila jednog naroda, koja je dobrim dijelom prožeta ideologijom islama. A kakav je odnos Armija BiH imala prema hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini svjedoče riječi bosanskog franjevačkog provincijala fra Petra Anđelovića koji kaže: “Preklinjao sam Aliju Izetbegovića i njegove neka obustave napade na Hrvate. Kako ću, govorio sam, vjerovati u državu Bosnu ako armija te države ubija i progoni Hrvate, a Hrvati su je na referendumu izglasovali?!”127

Fra Petar Anđelović je u drugoj prilici žestoko prigovorio Aliji Izetbegoviću rekavši da su bosanski fratri ostajali na župama i samostanima vjerujući da će ih Armija BiH zaštiti. A kako je to bilo u praksi zna se, jer su stradavale crkve, samostani, časne sestre, narod i njegova imovine, a naoružane kukavicu su čak pucale u nenaoružane fratre u Fojnci.128

Još i danas se pokušava održati slika o nevinosti Armije BiH u ratnom sukobu. Književnik i novinar Hadžem Hajdarević piše: “Ako je neki ratni zločin učinio vojnik Armije BiH, taj zločin je bio ličan, pojedinačan, rezultat trenutne hirovitosti i trenutne poremećene svijesti, bio je daleko od kolektivne svijesti naroda, nije bio dio sistema, nije bio dio neke velikonacionalne ili velikodržavne strategije. Međutim, ratni zločini što su ih u Bosni vršili srpski ili hrvatski fašisti bili su sastavnice organiziranog, sustavno planiranog i sustavno provedenog zločina.”129

Islamski teolog dr. Hilmo Neimarlija također se upustio u stvaranje mita o nevinosti Armije BiH u ratnom sukobu. Prema njemu Muslimani-Bošnjaci u pravili nisu rušili objekte drugih vjerskih zajednica. To je navodno protiv islamske tradicije, u kojoj je nezamislivo rušenje i skrnavljenje svetinja drugih vjera. Tome su, kako on kaže, pridonijeli najviši autoriteti, politički i duhovni, muslimansko-bošnjačkog naroda, koji su utjecali da se ne ruše svetinje drugih. A ako su rušene i obeščašćivane tuđe svetinje, bilo je to tamo gdje nitko ne bi mogao vidjeti i gdje nije bilo kolektivne svijesti muslimansko-bošnjačkog naroda.130

Taj mit je sasvim u suprotnosti s povijesnom istinom. Bosanski katolici dobro znaju koliko su im crkava i samostana opljačkali, zapalili i srušili Muslimani-Bošnjaci za turske uprave. Bosna je katolička mučenička zemlja, jer je mnoga njena gruda natopljena krvlju bosanskih franjevaca. Katoličke crkve stradale su u Travniku, Bugojnu, Sarajevu, Varešu, Kaknju, Maglaju, Uskoplju, sve za ratnoga sukoba HVO-a i Armije BiH, znači u gradovima i naočigled mnogih, a ne po selima i skrivenim mjestima.

U ratnom sukobu između HVO-a i Armije BiH, po svemu sudeći, Hrvati su više i teže stradavali. No, njima se često podmeće pred oči njihova navodna genocidnost u Ahmićima kraj Viteza i u Stupnom Dolu kraj Vareša. S druge strane prešućuju se brojnija i masovnija stratišta, ubojstva i masakriranja hrvatskog pučanstva od ruku postrojbi Armije BiH. Na takvu insinuaciju ovako je jednom reagirao fra Petar Anđelović: “Razgovor je bio težak, osobito početak, kada su spomenuti Ahmići. Odgovorio sam im da razgovor, počnem li ja govoriti o onim mjestima gdje su muslimansko-bošnjačke postrojbe učinile genocid nad Hrvatima, nema nikakva smisla.” 131

l25. Odgovor generala Atifa Dudakovića na pitanje novinara Osmana Taljića u tjedniku Ljiljan, 11. lipnja 1997., str. 20.
126. Mezheb je pravna škola, pravni sustav u šerijatskom pravu, Slobodna Bosna, 15. juni 1997., str. 11.
127. Anđelović, nav. dj., str. 63.
128. Anđelović, nav. dj., str. 87.
129. Hadžem Hajdarević: "Hapšenja ratnih zločinaca i sjene Srebrenice", Ljiljan, srpanj 1997., str. 6.
130. Dr. Hilmo Neimarlija:"Novi ustav Islamske zajednice...", Ljiljan, 16. srpanj 1997., str. 19.
131. Anđelović, nav. dj., str. 78.

ZLOČIN S PEČATOM
Ivica Mlivončić

pronasao sam  ovaj zanimljiv clanak o ABiH  koja se celo vreme busala u prsa kao jedina regularna vojska u BiH a u stvarioj je bila samo islamska vojska nastala iz islamse teroristicke celije "patriotska liga" jos 1991.godine
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.7 Firefox 3.5.7

« Odgovor #1 poslato: 27. 01. 2010. 09:19 »
Podeli temuIdi gore

Уз типично матриксовско провејавање флоскуле '' ми се бранили од Срба-агресора које смо почели етнички чистити и први убијати и у Хрватској и у СРБиХ, па су нас онда, Срби-агресори, напали ничим изазвани (ако изузмемо да смо их први напали) ...'' у тексту има једна озбиљна грешка која се омакне и већини Срба ....

Значи, Армија БиХ НИЈЕ НИКАД НИ ПОСТОЈАЛА! Постојала је само Армија РЕПУБЛИКЕ БиХ, а у овом случају ''Република'' је матриксова интерпретација термина џамахирија...то је битно зато што та самопрокламована и такозвана ''Република'' није никад успостављена на тлу Републике Српске, тако да та џамахиријска паравојна организација АРБиХ, не може и не смије да се повезује са данашњом НАТО-Б-Х...то су били муслимански терористи, брадати кољачи и азијско-афрички гмазови чији је циљ био да у сарадњи са терористичким јединицама Независне државе Хрватске истријебе Србе и униште Југославију....

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Samsung SGH-T919 Samsung SGH-T919
Browser:
NetFront 3.5 NetFront 3.5

« Odgovor #2 poslato: 28. 01. 2010. 02:18 »
Podeli temuIdi gore

E zbilja,kada procitah ovo,pitam se jesam li ja bio u ovoj ili nekoj drugoj vojsci.

Ja sam musliman vjernik,pa nikada svinjetinu nisam jeo,niti pio alkohol.Ali po ovom clanku mi smo bili iranska Revoluciona Garda.Mnogosta u ovom clanku je cista budalastina.Bolan,vecina vojnika je pila alkohol,kao sto i danas piju po gradu.Iako velika vecina svinjetinu nije jela,to nije zbog nekakve vojne zabrane ili...a ja gluposti.A onom malom broju koji su svinjetinu jeli niko nije zabranjivao.Ovaj sto je ovo pisao nema blage veze.U nekim jedinicama,kao sto je bila 7.muslimanska i sl to jeste bilo tako.No niko nije tjeran u takve jedinice.

Onda,autor ovog teksta upotrebljava arapske rijeci,cak i prijevod istih,da bi dodao tezinu na navodno znanje o subjektu.Pa tako prevodi ''sehadet'' kao ''raj''.Nigdje veze.
Pa Sefer Halilovic.LOL.Sandzaklija sa ambicijama vecih od svemira.Covjek je toliko ogorcen sto nije imao svu vlast i sto mu je oduzeto i ono sto je imao (u vojnoj karijeri).Sada mu ne ide bas ni u politici,pa pjeni.

Sunny druze moj,vjeruj mi da je u ARBiH bila licna stvar sta ce ko jesti i piti.Sto se tice tog Alijinog pozdrava vojnicima,cuo sam zato i ne slazem se sa tim.Ali nismo mi svi Alija.A iskreno vjerujem da ni svi Srbi nisu Karadzic.

Pozdrav.

"
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #3 poslato: 28. 01. 2010. 09:18 »
Podeli temuIdi gore

Ko je šta branio to je diskutabilno.
Ja sam branio svoju porodicu prijatelje, rodbinu i pravo na svoj život.
Mnogo puta se sponje nacionalna struktura milicija na ovom prostoru, jer se to nemogu zvati vojska a kamoli armija.
Njima su rukovodili mali gospodari rata.
Može li ko pronaći nacionalnu strukturu VRS?
Muslimani su imali čak i brigade sa svojim oficirskim kadrom , npr brigada " Meša Selimović ".
Jesul svi činili zločine, jesu.
sad je pokušaj da se neki amnestiraju, kao što u tuzli direktni akteri pokolja nad vojnicima u maju 1992. prave nevladine organizacije da bi zaštitili svoje guzice.
Na to sitna raja pada.
Ako je mladić kriv za komandnu odgovornost, kriv je i orić ali tu su dupli aršini da neobjašnjavam zašto je oslobodjen.
Svi znamo da su sve tri milicije bile vjerski i ideološki pod uticajem vere na kojem su prostoru bile.

Zato nemoj da se lažemo...

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
rajvoSA
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #4 poslato: 07. 02. 2010. 09:48 »
Podeli temuIdi gore

Ko je šta branio to je diskutabilno.
Ja sam branio svoju porodicu prijatelje, rodbinu i pravo na svoj život.
Mnogo puta se sponje nacionalna struktura milicija na ovom prostoru, jer se to nemogu zvati vojska a kamoli armija.
Njima su rukovodili mali gospodari rata.
Može li ko pronaći nacionalnu strukturu VRS?
Muslimani su imali čak i brigade sa svojim oficirskim kadrom , npr brigada " Meša Selimović ".
Jesul svi činili zločine, jesu.
sad je pokušaj da se neki amnestiraju, kao što u tuzli direktni akteri pokolja nad vojnicima u maju 1992. prave nevladine organizacije da bi zaštitili svoje guzice.
Na to sitna raja pada.
Ako je mladić kriv za komandnu odgovornost, kriv je i orić ali tu su dupli aršini da neobjašnjavam zašto je oslobodjen.
Svi znamo da su sve tri milicije bile vjerski i ideološki pod uticajem vere na kojem su prostoru bile.

Zato nemoj da se lažemo...

de mi onda reci sta je bilo braniti 1993 u Banja Luci??

"Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji. Nikada nisam predstavljao samo jedan narod. Nemam ovlaštenja niti sam kompetentan da govorim u ime jednog naroda. Zato i jesam ovdje gdje jesam."
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 13. 02. 2010. 12:55 »
Podeli temuIdi gore

Sta se imalo braniti u zenici i tuzli 1993?

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #6 poslato: 13. 02. 2010. 01:30 »
Podeli temuIdi gore

de mi onda reci sta je bilo braniti 1993 u Banja Luci??

Било је 1992., ако се сјећаш 12 угушених беба због муслиманско-хрватске окупације и злочина...и онда смо се одбранили и поставили брану Алијином и Туђмановом фашизму  Cool

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #7 poslato: 13. 02. 2010. 03:11 »
Podeli temuIdi gore

Било је 1992., ако се сјећаш 12 угушених беба због муслиманско-хрватске окупације и злочина...и онда смо се одбранили и поставили брану Алијином и Туђмановом фашизму  Cool
Tako da su sve Džamije nastradale u silnim borbama.....valjda ih porušila mudžahedinska artiljerija  Cheesy Grin
rajvoSA
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #8 poslato: 15. 02. 2010. 01:51 »
Podeli temuIdi gore

Било је 1992., ако се сјећаш 12 угушених беба због муслиманско-хрватске окупације и злочина...и онда смо се одбранили и поставили брану Алијином и Туђмановом фашизму  Cool

Samo zasto pises Srpske bebe kad na listu umrli beba ima i muslimana???
ti nemas pojima koje bebe i znas samo odgovoriti "muslimani ubili srpske bebe"

"Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji. Nikada nisam predstavljao samo jedan narod. Nemam ovlaštenja niti sam kompetentan da govorim u ime jednog naroda. Zato i jesam ovdje gdje jesam."
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #9 poslato: 15. 02. 2010. 01:55 »
Podeli temuIdi gore

Tako da su sve Džamije nastradale u silnim borbama.....valjda ih porušila mudžahedinska artiljerija  Cheesy Grin

Знаш, друг...мени лично пуца китица за циглама - било да су оне у облику џамије или цркве...оно што младе џамахирце ајатолах није научио кад је одлучио да жртвује мир јесте чињеница да је најважније што постоји на овој планети - људски живот...није ајатолах својим тупим младомуслиманима објаснио да жртвовање мира у преводу значи губљење живота...не, не - ајатолах је рекао:''Џамахирци, скидај гаће и скок у коприве...''....а џамахирци ниједне - него голом гузицом хоп хоп....

Хоћемо ли се договорити ти, као матриксовац, и ја као слободно-мислећи грађанин ускоро независне Српске - да ћу ти ја лично направити све џамије које су срушене , а ти мени врати ових 12 бебица и Николу Гардовића....имамо ли договор?

Један од симптома матрикса је и константна жал за циглама, као што видите по овом Федералцу...значи матриксовци жале за циглама, умјесто да жале за 100.000 изгубљених живота кривицом њиховог ајатолаха...

Узгред буди речено, на ратнохушкачком референдуму Муслимана и Хрвата из марта 1992. - требало је боље читати листић....све је било између редова.... Cool

{alt}

bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #10 poslato: 15. 02. 2010. 02:00 »
Podeli temuIdi gore

Samo zasto pises Srpske bebe kad na listu umrli beba ima i muslimana???
ti nemas pojima koje bebe i znas samo odgovoriti "muslimani ubili srpske bebe"

Ако мало прочиташ видјећеш да не пише српске бебе...хоћеш ли да пишем у сло-го-ви-ма?

Муслимани и Хрвати су својом окупацијом и фашистичким нападом на српске сељаке у Посавини  (Сијековац) проузроковали смрт 12 бебица ....међу бебицама је било и муслиманске дјеце - што ти је још један доказ да АЛија није презао од жртвовања сопственог народа ради политичког циљ - тј. што успјешнијег жртвовања мира...онда се не мораш чудити што је злочинац Алија с Клинтоном причао на тему 5.000 Муслимана за војну интервенцију....или ''Маркале'' за ембарго....или што Алија није хтио пустити струју у блискоисточно Сарајево....матрикс је чудо... Cool

{alt}

rajvoSA
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #11 poslato: 15. 02. 2010. 02:12 »
Podeli temuIdi gore

Знаш, друг...мени лично пуца китица за циглама - било да су оне у облику џамије или цркве...оно што младе џамахирце ајатолах није научио кад је одлучио да жртвује мир јесте чињеница да је најважније што постоји на овој планети - људски живот...није ајатолах својим тупим младомуслиманима објаснио да жртвовање мира у преводу значи губљење живота...не, не - ајатолах је рекао:''Џамахирци, скидај гаће и скок у коприве...''....а џамахирци ниједне - него голом гузицом хоп хоп....

Хоћемо ли се договорити ти, као матриксовац, и ја као слободно-мислећи грађанин ускоро независне Српске - да ћу ти ја лично направити све џамије које су срушене , а ти мени врати ових 12 бебица и Николу Гардовића....имамо ли договор?

Један од симптома матрикса је и константна жал за циглама, као што видите по овом Федералцу...значи матриксовци жале за циглама, умјесто да жале за 100.000 изгубљених живота кривицом њиховог ајатолаха...

Узгред буди речено, на ратнохушкачком референдуму Муслимана и Хрвата из марта 1992. - требало је боље читати листић....све је било између редова.... Cool

Selam bez_respekta!!

netrebaju nama tvoje pare (RS) za dzamije kad imamo cijeli arapski svijet iza ledja za obnovu nasih dzamija u RS!!! Kiss Kiss Kiss
Jos sad ima one montazne munare pa se kaze "nisu mogli toliko brzo srusiti koliko brzo mi mozemo praviti" Tongue
bolje zivjeti u matrix svijtu nek u jednoj pustinji zvanoj RS!!!ali nije problem pustinja nego zmije u pustinji oni su opasni!! Cool Cool
Samo razlika izmedju nasi kako ti kazes ajatolha "hodza" je ta bila da niko od nijh rekao da treba ubijati srbe!! Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed

sijekovac bilo poslje Ravno...u Ravno napala je JNA iz Crnegore a u Sijekovac HV.to svak zna i pripadnici tih jedinica ali ti nemas pojma!?!?

bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #12 poslato: 16. 02. 2010. 04:19 »
Podeli temuIdi gore

Selam bez_respekta!!

Бог ти помог'о, конвертовани брате!  Cool

Citat
bolje zivjeti u matrix svijtu nek u jednoj pustinji zvanoj RS!!!

Cool вјерујем, друг, вјерујем...ти настави живјети у матриксу, ја ћу лијепој , мојој Српској и свима потаман   Cool ....још када се напредна Српска осамостали и ослободи џамахиријског паразита званог МХФ - милина!  Cool

{alt}

grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #13 poslato: 16. 02. 2010. 05:53 »
Podeli temuIdi gore

Бог ти помог'о, конвертовани брате!  Cool

Cool вјерујем, друг, вјерујем...ти настави живјети у матриксу, ја ћу лијепој , мојој Српској и свима потаман   Cool ....још када се напредна Српска осамостали и ослободи џамахиријског паразита званог МХФ - милина!  Cool
Šta si se uspaničio ionako će uskoro referndum ....tako je mićko rekao   Huh? Embarrassed
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 16. 02. 2010. 10:08 »
Podeli temuIdi gore

Šta si se uspaničio ionako će uskoro referndum ....tako je mićko rekao   Huh? Embarrassed

Ма, ''успаниЋио'' сам се што је Харе СлинајЂић обећао да ће ми уништити напредну Српску, како он то обећа 2006. својим џамахирцима који потрЋаше да гласају за џамахиријског терминатора... Cool

А још ''панићим'' што је обећао да ће напустити политику, па ће тако напредна и ускоро независна Српска изгубити најбољи замајац независности  Cool

{alt}

Stranice: [1] 2 3 ... 13   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 16. 05. 2012. 11:19