Zato što Albanci imaju najjači lobi u SAD... najveću mafiju u Evropi... i pre svega zato što su jedinstven, homogen i sposoban narod...
Sve to nedostaje ostalima na Balkanu...
Znam ja to, ali ovo ipak prevazilazi svako lobiranje, mafiju i ostale ilegalne radnje.
Ipak je ovdje riječ o državama.
A jedinstvo i homogenost... I to je OK. Ali, zar misliš da Crnogorci ili Makedonci nisu jedinstveni i homogeni u nastojanju očuvanja integriteta svojih država?
Ja mislim da jesu, no da je tu nešta drugo po srijedi.
Za sada ne mogu upret prstom ni u šta konkretno, ali mi je simptomatična ta Šiptarksa stalna prijetnja nekakvin sukobima sa onim narodima i držvama od kojih hoće da otcjepe teritorij, ako im se ne ispuni ono što žele, na šta se tzv MZ sve nešto snebiva i tetoši ih sve nekako želeći da umiri Šiptare jer kao da ih se plaši.
Dok s druge strane, kada neka od tih država zaprijeti da će probleme koji izazivaju Šiptari na njihovom teritoriju sredit na odlučan način, makar se i sukobili sa Šiptarima, onda njima tzv MZ krene lupat zauške i prijetiti im da će grdno najebat ako pokušaju nešto na silu uraditi.
Hajde, kad je bila riječ o Srbiji, to i mogu razumit. Bili su prokuženi i dobili su ono što su dobili.
Ali, u čemu je problem s Makedonijom i Crnom Gorom? Pa te dvije državice su bukvalno do posljednje ispunile sve ono što je Zapad od njih tražio, i opet im ovi ne daju da se obračunaju sa šiptarskim secesionistima, dok kad Šiptar izjavi i objavi stvaranje velike Albanije, niko sa Zapada niti da zucne - pa makar da im bar verbalno zaprijeti da ne talasaju.
Meni tu nešta opako smrdi.
A evo, danas su im i vize ukinuli...
Zar je moguće da ih se toliko plaše? Zar zbilja misle da će se Šiptari smirit, ako ih oni budu stalno častili čokoladicama?