asdf
Član foruma
Van mreže
 Windows 7
Browser:
 Firefox 3.6
|
 |
« poslato: 31. 01. 2010. 06:36 » |
Idi gore
|
Joj jedan dokaz korupcije i kako drzava stiti kriminalce. Kao prvo ne rade svoj posao, a kad neko drugi natera (udruzenje potrosaca) oni onda nebi da otkriju proizvodjace i proizvode.
Ovo drzavi ocito nedostaju efikasni i pravedni sudovi, dobro tuzilastvo i dobri inspektori koji rade svoj posao i iza kojih stoji drzava i stit ih. Kad tako nesto budemo imali, ova drzava ce moci krenuti na bolje, a do tad, neka nam je bog u pomoci...
|
|
|
|
|
|
Mirso
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 31. 01. 2010. 06:56 » |
Idi gore
|
Ovakve price se pricaju vec duze vrijeme, ali sta vredi kad izidze ministar sa svojim uvjerenjima i kaze da je sve po propisima i da se moze konzumirati. Dodiku je privredna komora Republike Srbije dodijelila orden i plaketu za uvoz sumljivi proizvoda iz Srbije a domace proizvodjace je ponizio do kraja. Nisu samo sokovi problematicni nego i mnogi drugi prehrambeni proizvodi a stoje najgorei lijekovi, koji se uvoze iz kine,prepakivaju se u podzemnim smjestajima i prodaju po apotekama sirom BiH. Ovo je dokaz sto sam napisao na jednoj drugoj temi,Uzgaja zemlju u Bosni i Hercegovini a moli se bogu za kisu u Srbiji. Sto znaci, nije ga briga za domacim proizvodjacima.
|
|
|
|
|
|
autsajder
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 01. 02. 2010. 08:32 » |
Idi gore
|
Ovakve price se pricaju vec duze vrijeme, ali sta vredi kad izidze ministar sa svojim uvjerenjima i kaze da je sve po propisima i da se moze konzumirati. Dodiku je privredna komora Republike Srbije dodijelila orden i plaketu za uvoz sumljivi proizvoda iz Srbije a domace proizvodjace je ponizio do kraja. Nisu samo sokovi problematicni nego i mnogi drugi prehrambeni proizvodi a stoje najgorei lijekovi, koji se uvoze iz kine,prepakivaju se u podzemnim smjestajima i prodaju po apotekama sirom BiH. Ovo je dokaz sto sam napisao na jednoj drugoj temi,Uzgaja zemlju u Bosni i Hercegovini a moli se bogu za kisu u Srbiji. Sto znaci, nije ga briga za domacim proizvodjacima.
опет додик крив???!!!! па није додик на терену сваки дан као инспектор. а за добар урод у србији, а не свој - па шта рећи.... ко не жели добро себи..... ако навијам за србију у фудбалу, не желим да књаз милош прода више сокова и воде од витинке - па зато купим сваки пут витинку...... проблем је што много јак лоби увозника држи инспекцију на узди - па и људе у власти на свим нивоима, а инспектори су ти која уклања производе са тржишта. можеш ти имати какве хоћеш законе , ако људи на терену узму мало са стране, поред богаташких плата. зато послушај савјет, братац и дуго ћеш живјети. немој куповати сваки од сумњивих производа, прави домаће и дуго ћеш живјети!
|
Само Српска!
|
|
|
|
autsajder
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 01. 02. 2010. 08:35 » |
Idi gore
|
Joj jedan dokaz korupcije i kako drzava stiti kriminalce. Kao prvo ne rade svoj posao, a kad neko drugi natera (udruzenje potrosaca) oni onda nebi da otkriju proizvodjace i proizvode.
Ovo drzavi ocito nedostaju efikasni i pravedni sudovi, dobro tuzilastvo i dobri inspektori koji rade svoj posao i iza kojih stoji drzava i stit ih. Kad tako nesto budemo imali, ova drzava ce moci krenuti na bolje, a do tad, neka nam je bog u pomoci...
објављен је списак по завршетку испитивања у србији. покушаћу наћи листу производа и њихове произвођаче.
|
Само Српска!
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 01. 02. 2010. 08:51 » |
Idi gore
|
opet kada uporedimo ove srbijanske sokove sa slovenackim ,slovenacki su na dnu lestvice jer sadrze samo izmedju 15-20 % voca,to ti je kao da litar ovog srbijanskog soka razredis sa litar vode pa onda pakujes.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 01. 02. 2010. 08:53 Sunny day »
|
|
|
|
|
|
autsajder
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 01. 02. 2010. 09:06 » |
Idi gore
|
опет додик крив???!!!!
Само ме занима како Додик може бити крив и за увоз ових сокова у ФБиХ и Хрватску??? Није могуће да и тамо ведри и облачи страшни мрски српски премијер!!! Колико се сјећам, после анализе која је извршена у децембру 2009., сокови Ла Вита од Вино Жупе – ниједан није био исправан, код Нектара 1 није исправан, Таково и Фрувита по 2. То је отприлике тo. Шта рећи за Словенце. Превели би жедног преко воде.
|
Само Српска!
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 01. 02. 2010. 09:11 » |
Idi gore
|
Само ме занима како Додик може бити крив и за увоз ових сокова у ФБиХ и Хрватску??? Није могуће да и тамо ведри и облачи страшни мрски српски премијер!!!
Колико се сјећам, после анализе која је извршена у децембру 2009., сокови Ла Вита од Вино Жупе – ниједан није био исправан, код Нектара 1 није исправан, Таково и Фрувита по 2. То је отприлике тo. Шта рећи за Словенце. Превели би жедног преко воде.
i ovi sokovi nisu bili neispravni u pravom smislu reci vec je fora to da je institut radio po novom evropskom pravilniku a proizvodjaci se drzali starog sfrj pravilnika,tu je bilo odstupanje u parametirma koji se razlikuju u ta dva pravilnika,zato se i ceka izlazenje novog pravilnika o kvaliteti.... a sto se tice federalaca neka provere kvalitetu sokova iz turske i sa kosova koju neprestano uvoze u BiH u ogromnim kolicinama......
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 01. 02. 2010. 09:58 » |
Idi gore
|
Inspekcija nema sa tim ništa, inspekcija samo pregleda rok trajanja i deklaracije. O tome ću više napisati sutra. Treba se obratiti labaratorijama i UIO a znamo da tamo radi 80% nestručnih ljudi. A znamo pod čijom je kontrolom UIO a i labaratorije se žele staviti pod istu kapu. Zato nemojte lupati...
|
Nezavisna Srpska!!! Il si, znaš već šta!
|
|
|
|
autsajder
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 01. 02. 2010. 01:45 » |
Idi gore
|
Inspekcija nema sa tim ništa, inspekcija samo pregleda rok trajanja i deklaracije. O tome ću više napisati sutra. Treba se obratiti labaratorijama i UIO a znamo da tamo radi 80% nestručnih ljudi. A znamo pod čijom je kontrolom UIO a i labaratorije se žele staviti pod istu kapu. Zato nemojte lupati...
Какво лупање?! Како ће УИО да зна да ли је састав неког сока са воћем или без њега?  Лабораторија ради анализу узорка одмах по увозу робе и роба не иде на тржиште – барем не у нормалним земљама - док не стигну резултати. Ако инспекција посумња у квалитет производа, према подацима са декларације, а састојци се пореде према правилнику о квалитету намирница. Исто то може учинити било ко од грађана – али обавјештава инспекцију, а не лабораторију. Иако само индиректно знам како је регулисана област, јер сам испит ипак положио прије 6 година – нисам пратио измјену закона. i ovi sokovi nisu bili neispravni u pravom smislu reci vec je fora to da je institut radio po novom evropskom pravilniku a proizvodjaci se drzali starog sfrj pravilnika,tu je bilo odstupanje u parametirma koji se razlikuju u ta dva pravilnika,zato se i ceka izlazenje novog pravilnika o kvaliteti....
a sto se tice federalaca neka provere kvalitetu sokova iz turske i sa kosova koju neprestano uvoze u BiH u ogromnim kolicinama......
произвођач је дужан производити производе према правилнику државе у коју извози робу. што се тиче турака и шиптара - ко је луд да купује њихове производе, сваку болест коју закачи - по заслузи је.
|
Само Српска!
|
|
|
|
autsajder
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 01. 02. 2010. 02:25 » |
Idi gore
|
купујмо домаће(није сок, али...): фронди је одличан 
|
Само Српска!
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 01. 02. 2010. 02:35 » |
Idi gore
|
Inspekcija moze poslati uzorak na analizu ako sumlja, pa onda ide uzorak koji može poslati zainteresovana strana i ako prvi uzorak nije ispravan a drugi jeste uzima se da je relevantan drugi uzorak a veštačenje plaće inspekcija. UIO na granici proverava kvalitet robe.Pošto poznajem neke osobe koje rade i njihov kvalitet i stručni i moralni je veoma upitan dolazi se do ovoga. ČAUŠEVIĆ VEDRI I OBLAČI i on zapošljava kadrove naravno nekvalitetne, i tu je nacionalni balans po popisu od 1991. i neka je. Ja radim u toj oblasti i inspekcija je nemoćna. Jer se drugi uzorak podvali ispravan.tako je pre par godina se desilo sa lijanom koji je imao u proizvodu 10% više vede od deklarisanog, tako je bilo i sa coca colom koja je imala 4.5 puta više Na-benzoata od dozvoljenog. To se jedino može na granici rešiti, ali kad uđe inspekcija je nemoćna.
|
|
|
|
|
autsajder
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 01. 02. 2010. 02:49 » |
Idi gore
|
Inspekcija moze poslati uzorak na analizu ako sumlja, pa onda ide uzorak koji može poslati zainteresovana strana i ako prvi uzorak nije ispravan a drugi jeste uzima se da je relevantan drugi uzorak a veštačenje plaće inspekcija. UIO na granici proverava kvalitet robe.Pošto poznajem neke osobe koje rade i njihov kvalitet i stručni i moralni je veoma upitan dolazi se do ovoga. ČAUŠEVIĆ VEDRI I OBLAČI i on zapošljava kadrove naravno nekvalitetne, i tu je nacionalni balans po popisu od 1991. i neka je. Ja radim u toj oblasti i inspekcija je nemoćna. Jer se drugi uzorak podvali ispravan.tako je pre par godina se desilo sa lijanom koji je imao u proizvodu 10% više vede od deklarisanog, tako je bilo i sa coca colom koja je imala 4.5 puta više Na-benzoata od dozvoljenog. To se jedino može na granici rešiti, ali kad uđe inspekcija je nemoćna.
и птицама на грани је јасно како иде све. наравно да ће увијек други узорак бити фантастичног квалитета. често је и први узорак перфектан, али је све остало неквалитетно. а што се тиче ентитетских и државних институција - познато је "поштење" службеника и руководилаца истих. зато произвођачима и "државницима" треба узвратити одмах по објављивању овакве и сл.инфо - не куповати те производе! доћи ће њима из дупета у главу. кад год падне продаја - побољшају они квалитет и сами.....
|
Само Српска!
|
|
|
|
Mirso
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 01. 02. 2010. 03:54 » |
Idi gore
|
и птицама на грани је јасно како иде све. наравно да ће увијек други узорак бити фантастичног квалитета. често је и први узорак перфектан, али је све остало неквалитетно. а што се тиче ентитетских и државних институција - познато је "поштење" службеника и руководилаца истих.
зато произвођачима и "државницима" треба узвратити одмах по објављивању овакве и сл.инфо - не куповати те производе! доћи ће њима из дупета у главу. кад год падне продаја - побољшају они квалитет и сами.....
autsajder! ti si mene kritikovao za komentar, da je dodik kriv za uvoz sumnjivi proizvoda, jer on potpise svaki ugovor o uvozu ili izvozu. Zato je i dobio plaketu i spomenicu kao uspjesni privrednik od privredne komore Srbije. Sad krivis i ti vlast (drzavnike), ja sam rekao da se treba bazirati na domacu proizvodnju kao sto je vitaminka i druge tvornice za preradu prehrambeni proizvoda. Treba povecati kapacitet tvornice a poljoprivredni proizvodjaci bi proizveli svoje proizvode i naplatili svoj trud a tako radnici u tvornicama isto bi zaradili svoje plate i zaposlilo bi se veci broj radnika. Ja tvrdim i dalje da drzavnici stave svoj dobitak kao mito u svoj dzep i zazmure kod kvalitete uvozni proizvoda. Neki gore su iz mrznje spomenuli proizvode iz Turske i Kosova, ja ih nisam jos vidio, a necu tvrditi da ih neima. Ja sam licno za domacu proizvodnju a sto se nemoze proizvesti to uvezti ali kontrolisato sa prilozenom deklaracijom kvaliteta.
|
|
|
|
|
|
autsajder
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 01. 02. 2010. 03:59 » |
Idi gore
|
autsajder! ti si mene kritikovao za komentar, da je dodik kriv za uvoz sumnjivi proizvoda, jer on potpise svaki ugovor o uvozu ili izvozu. Zato je i dobio plaketu i spomenicu kao uspjesni privrednik od privredne komore Srbije. Sad krivis i ti vlast (drzavnike), ja sam rekao da se treba bazirati na domacu proizvodnju kao sto je vitaminka i druge tvornice za preradu prehrambeni proizvoda. Treba povecati kapacitet tvornice a poljoprivredni proizvodjaci bi proizveli svoje proizvode i naplatili svoj trud a tako radnici u tvornicama isto bi zaradili svoje plate i zaposlilo bi se veci broj radnika. Ja tvrdim i dalje da drzavnici stave svoj dobitak kao mito u svoj dzep i zazmure kod kvalitete uvozni proizvoda. Neki gore su iz mrznje spomenuli proizvode iz Turske i Kosova, ja ih nisam jos vidio, a necu tvrditi da ih neima. Ja sam licno za domacu proizvodnju a sto se nemoze proizvesti to uvezti ali kontrolisato sa prilozenom deklaracijom kvaliteta.
ја сам навео оне који су директно одговорни. није начелник општине модрича крив за муљажу око лоших сокова. зна се ко је, а ко није! а није додик ургирао сокове из србије - јебе се њему за сокове! то чине они у инспекцијама, контроли проивода и царини.... они од тога добијају лову са стране, а не додик.
|
Само Српска!
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 02. 02. 2010. 09:56 » |
Idi gore
|
Za neupućene i hrvatska i srbija su uvele HASSAP standard. I to je validno. Ovde je borba što nekima nije bitno hoćel šta biti kako treba nego treba ici na nivo države. To je najbitnije. A kako institucije na nivou države funkcionišu svima je jasno da ne funkcionišu.
|
|
|
|
|