Nezavisne novine - Diskusije
11. 02. 2012. 07:50 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 4   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: "Tajms": Pitanje legalnosti napada na Irak i Kosovo  (Pročitano 6253 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.7 Firefox 3.5.7

« poslato: 01. 02. 2010. 12:44 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxLondonski dnevnik "Tajms" ocenio je danas, komentarišući svedočenje bivšeg premijera Tonija Blera o motivima učešća Velike Britanije u invaziji na Irak, da se pitanje legalnosti postavlja ne samo u slučaju Iraka, već i Kosova, pošto tim oružanim intervencijama nisu prethodile rezolucije UN koje bi odobrile primenu sile.

"Tajms" je podsetio da je Bler, tokom saslušanja pred istražnom komisijom u petak, rekao da je, dok je bio na čelu vlade, četiri puta uveo Britaniju u rat - u Sijera Leoneu, na Kosovu, u Avganistanu i Iraku.
Pitanje legalnosti postavlja se, kako je ocenio "Tajms", ne samo u slučaju Iraka, već i Kosova, pošto tim oružanim intervencijama nisu prethodile rezolucije UN koje bi izričito odoborile upotrebu sile.
List je primetio da je opravdanje za napad NATO na Kosovo nađeno u konvencijama UN o sprečavanju torture i genocida, preneo je britanski radio Bi-Bi-Si.
Što se Iraka tiče, javnost je već donela sud - za britanske akcije u Iraku, koje se nikako ne mogu nazvati pobedom, odgovornost snosi Bler, zaključio je "Tajms".

Blic 01.02.2010

Zasto ce im rezolucija UN kada je UN montypajtonovska organizacija koja je svoj kredibilitet izgubila jos 50-tih u korejanskim sukobima....te je postala produzena ruka SAD i NATO-a u kolonijalizaciji svijeta.
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #1 poslato: 01. 02. 2010. 09:20 »
Podeli temuIdi gore

Па, нема ту приче - нелегалан је напад и на Ирак и на Космет тј. СЦГ - и то су класичне агресије...

Мислим да је недавно нека холандска комисија службено дала мишљење да је НАТО нелегално напао Ирак....

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
rajvoSA
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #2 poslato: 01. 02. 2010. 10:09 »
Podeli temuIdi gore

Па, нема ту приче - нелегалан је напад и на Ирак и на Космет тј. СЦГ - и то су класичне агресије...

Мислим да је недавно нека холандска комисија службено дала мишљење да је НАТО нелегално напао Ирак....

gdje si to citao da je NATO napao Irak. Cool

"Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji. Nikada nisam predstavljao samo jedan narod. Nemam ovlaštenja niti sam kompetentan da govorim u ime jednog naroda. Zato i jesam ovdje gdje jesam."
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #3 poslato: 02. 02. 2010. 10:52 »
Podeli temuIdi gore

Ne NATO je doneo mir i blagostanje.
Isterao sa kosova oko 300000 Srba, bombardovao bolnice , škole, pijace, vozove sve kako je zapisano u doktrinama ratovanja.
Udri civile, pa izmisli novi pojam Kolateralna šteta.
U irak su doneli demokratiju gdde ljudi i dan danas ginu, procjene su da je oko 1000000 iracana poginulo od rata i posledica NATO nelegalne agresije.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
rajvoSA
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #4 poslato: 02. 02. 2010. 08:50 »
Podeli temuIdi gore

Ne NATO je doneo mir i blagostanje.
Isterao sa kosova oko 300000 Srba, bombardovao bolnice , škole, pijace, vozove sve kako je zapisano u doktrinama ratovanja.
Udri civile, pa izmisli novi pojam Kolateralna šteta.
U irak su doneli demokratiju gdde ljudi i dan danas ginu, procjene su da je oko 1000000 iracana poginulo od rata i posledica NATO nelegalne agresije.

sta bih bilo da NATO nije udario na kosovu i na Srbiju??

"Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji. Nikada nisam predstavljao samo jedan narod. Nemam ovlaštenja niti sam kompetentan da govorim u ime jednog naroda. Zato i jesam ovdje gdje jesam."
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #5 poslato: 02. 02. 2010. 09:11 »
Podeli temuIdi gore

sta bih bilo da NATO nije udario na kosovu i na Srbiju??

danas bi kosovo bilo mirno a teroristi protjerani u albaniju
rajvoSA
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #6 poslato: 02. 02. 2010. 09:29 »
Podeli temuIdi gore

danas bi kosovo bilo mirno a teroristi protjerani u albaniju

tipicna rijec za sve neprijatelje srba i za sve sta nije srpsko!

Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #7 poslato: 02. 02. 2010. 09:37 »
Podeli temuIdi gore

slobodno se naoruzaj i dodji u FBiH da vrsis teroristicke napade  pa ces videti kako ces biti docekan od svojih,onda ces reci verovatno da je i to srpska zavjera Cheesy
radoslav
Gost
« Odgovor #8 poslato: 02. 02. 2010. 09:51 »
Podeli temuIdi gore

Ti ti hoćeš reć da na Kosovu nije bilo terorista?
rajvoSA
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #9 poslato: 02. 02. 2010. 09:59 »
Podeli temuIdi gore

Ti ti hoćeš reć da na Kosovu nije bilo terorista?

zavisi u kakvom pogledu ako pogledas realno bilo... terorista na strani albanaca i srba !!ili ne ??
« Poslednja izmena: 02. 02. 2010. 10:01 rajvoSA »

bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Shiretoko 3.5.3 Shiretoko 3.5.3

« Odgovor #10 poslato: 02. 02. 2010. 10:07 »
Podeli temuIdi gore

zavisi u kakvom pogledu ako pogledas realno bilo...

Cool ....матрикс је јак у теби , дечко  Cool

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
rajvoSA
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #11 poslato: 02. 02. 2010. 10:44 »
Podeli temuIdi gore

Cool ....матрикс је јак у теби , дечко  Cool

kakav matrix nokia do tokia Cool zavisi kakav je mozak ili kakvu stolariju imas u glavi Cool
ti sa kosova na federalni matrix jel to priznajes poraz tvoje politike!
« Poslednja izmena: 02. 02. 2010. 10:47 rajvoSA »

bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 03. 02. 2010. 12:04 »
Podeli temuIdi gore

kakav matrix nokia do tokia Cool zavisi kakav je mozak ili kakvu stolariju imas u glavi Cool
ti sa kosova na federalni matrix jel to priznajes poraz tvoje politike!

ја бих само да преведеш ово :''zavisi u kakvom pogledu ako pogledas realno bilo... ''  Cool

{alt}

rajvoSA
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #13 poslato: 03. 02. 2010. 09:22 »
Podeli temuIdi gore

ја бих само да преведеш ово :''zavisi u kakvom pogledu ako pogledas realno bilo... ''  Cool

moj pogled na bivsu politiku srbije je da nisu ostali cistih ruku kad je u vezi kosova...za BIH znas sam koliko je pomogla u ratu!

bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 03. 02. 2010. 09:44 »
Podeli temuIdi gore

moj pogled na bivsu politiku srbije je da nisu ostali cistih ruku kad je u vezi kosova...za BIH znas sam koliko je pomogla u ratu!

ниђе везе, али матрикс је чудо  Cool

{alt}

Stranice: [1] 2 3 4   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 03. 02. 2012. 03:44