mislis da je Srbijanska vojska i spec. Policija korektno pristupila prema albancima i ako uzmem u obzir da su se slikali sa tri prsta!?!?
Kakav je onda cilj imala ta vojska u Kosovu??
Prije svega, TA vojska nije NAPALA Kosmet, kako ti tvrdiš.
Pod dva: Rat na Kosmetu je pokrenula teroristička UČK, sa ciljem da otcjepi 15% srpske teritorije od matične države. JA prije početka NATO bombardiranja, prema Albanskom civilnom stanovništvu ponašala mnogo bolje no što se UČK ponašala prema srpskom civilnom stanovništvu. Poslje početka nelegalnog NATO bomardiranja, TA vojska se ponašala onako kako se NATO ponašao prema srpskim civilima.
Da li moralo tako i od strane VJ i od strane NATO, ili je moglo bolje, to je pitanje za diskusiju. Jedino što nikako nije upitno jest da nitko nije mogo očekivati da se prema Srbima ponaša kao zver, a da mu Srbi uzvraćaju projom i solju.
I na karaju, a ovo dobro upamti, TA vojska je za cilj na Kosmetu imala UNIŠTENJE PARAVOJNE TERORISTIČKE ALBANSKE ORGANIZACIJE POD NAZOVIM "UČK", KOJA JE STUPILA U OTVORENU BORBU PROTIV USTAVNOG PORETKA SRJ.
Mislim da sam bio dovoljno jasan.
Sve tvoje eventualne replike i priče da je cilj bilo etničko čišćenje, okači mačku o rep.
Dokazano je da je UČK, po savjetu BND, CIA i PR agencija, pokrenula ne više od 100 000 Albanaca i prebacila ih u Albaniju i u Makedoniju, kako bi ih slikala i tu sliku poslala u svjet.
Pravih Albanskih izbjeglica koje su bježale pred VJ nije bilo više od 20 tisuća.
I sjeti se da je taj isti NATO posle završetka bombardiranja pomogao UČK da protjera sa Kosmeta više od 250 tisuća Srba i oko 100 tisuća nealbanaca kojima nikada neće bit dozvoljeno da se vrate u svoje domove i ognjišta na kojima su živili stotinama godina.