Nezavisne novine - Diskusije
11. 02. 2012. 08:26 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3] 4   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: "Tajms": Pitanje legalnosti napada na Irak i Kosovo  (Pročitano 6254 puta)
rajvoSA
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #30 poslato: 04. 02. 2010. 11:30 »
Podeli temuIdi gore

VJ je štitila sve lojalne građane SRJ pa i Albance. NATO je u bombardovanju pobio mnogostruko više albanskih civila nego što je to uradio bilo ko sa suprotne strane.

mislis kao u BIH  Cheesy ili u Visegrad stitila villinu vlas da nebih neko nesto drugo otkrio? Cool zasto nisu stitile bosnjake u BIH ili u Omarskoj??
joj price tvoje sad se smijem kod kuce  Cheesy

"Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji. Nikada nisam predstavljao samo jedan narod. Nemam ovlaštenja niti sam kompetentan da govorim u ime jednog naroda. Zato i jesam ovdje gdje jesam."
radoslav
Gost
« Odgovor #31 poslato: 04. 02. 2010. 11:34 »
Podeli temuIdi gore

to ta razlika u tvom postu i po aspektu da si ti srbin i nekazes istinu.Koliko je civila albanaca ubijeno od strane vojske na pocetku ulazak te vojske na kosovu ti nazivas uck kao teroriste (ja nijh ne podrzavam) ali mislis da je TA srbijanska vojska nije skoro isto u tom momentu bila teror kad samo stiti jedan narod i zasto nije TA vojska stitila Albance od paravojnih srbijanski grupa??Ako je srbija bila za Kosovu u okviru SCG onda je trebala stiti albance,srbe,katholike itd.. a ne samo jedan narod mozes isto ustanoviti da je TA vojska imala jedan cilj to bilo ethnicku cistu teretoriju!!

Taj tvoj dokazano samo pise u Srbijanskim novinama "malo misli zasto VI Srbi samo jedini u svijetu govorite istinu" ako ima neki recept de mi reci onda lotto brojeve za subotu!! Cool

Skini malo mrenu s očiju i prihvati se činjenica.
Vojska Jugoslavije nije mogla da UDJE na Kosmet jer je ona tamo bila stacionirana od 1912. (pod raznim nazivima). Dakle, ovo je prva laž i glupost koju si naveo u postu.

Pod dva: Da liti uopće znaš kolike su bile UKUPNE žrtve medju civilnim stanovništvom na Kosmetu, od početka pa do kraja NATO agresije na SRJ? Kad kažem "ukupne" mislim na civilne žrtve svih nacionalnosti? Ako ne znaš, ne prihvataj se te teme.

Pod tri: Civilnih žrtava medju Albancima - prije početka NATO agresije - bilo je manje no što je bilo civilnih žrtava medju Srbima, koje je ubijala UČK. (i ne vjerujem ti da ne podržavaš UČK. Upravo suprotno - vjerujem da si ih, te da ih i dan danas veoma zdušno podržavaš.)

VJ je bila teror za one koji su se prihvatili oružja kako bi srušili ustavni poredak jedne države.
I odakle ti ideja da je VJ štitila samo jedan narod? To si ti izmislio.
Srpskih paravojnih grupa na Kosmetu nije bilo dok nije počela NATO agresija. Kada je počela, pojavile su se i one. VJ je branila državu od NATO agresije i niti je mogla niti je imala vremena i mogućnosti da štiti SVE civile na Kosmetu od paravojnih grupa. Na žalost, ali tako je u SVAKOM RATU! No, zaboravljaš da se trenutačno pred sudovima u SRbiji vode brojni postupci protiv tih paravojnih grupa, što pokazuje da je Srbija kao država izuzetno zrela te da ni na koji način ne opravdava ikakve zločine.
JA za cilj nije imala nikakvu entički čistu teritoriju - to opet izmišljaš - no je njen zadatak i cilj bio, ko što sam već reko, da uništi terorističku UČK koja je ratovala portiv države. A kad je počela NATO agresija, prethodmom cilju je dodat i cilj odbrane od nelegalnog napada najačeg vojnog saveza koji je postojao u historiji čovečanstva.

Dakle, izadji si iz područja magle i udji u područje realnosti. Ovo što sam ti naveo su fakti.
Sad, ti možeš da ih obrćeš kako god hoćeš, no od istine ne možeš pobjeći.
I malo više poštovanja prema VJ.
« Poslednja izmena: 05. 02. 2010. 09:47 Radoslav »
radoslav
Gost
« Odgovor #32 poslato: 04. 02. 2010. 11:37 »
Podeli temuIdi gore

mislis kao u BIH  Cheesy ili u Visegrad stitila villinu vlas da nebih neko nesto drugo otkrio? Cool zasto nisu stitile bosnjake u BIH ili u Omarskoj??
joj price tvoje sad se smijem kod kuce  Cheesy

Moderator Comment Ne skreći sa teme
BIH
Gost
« Odgovor #33 poslato: 24. 03. 2010. 08:25 »
Podeli temuIdi gore

bombordovanje scg je jedan od lijepih trenutaka za sve prave bosance i hercegovce,jer su i oni nas direktno i indirektbo bombardovali (samo mi je žao one curice od tri godine što je ubiše),ali u sarajevu je ubijeno oko 1500 djece od srpskih granata
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #34 poslato: 24. 03. 2010. 08:38 »
Podeli temuIdi gore

bombordovanje scg je jedan od lijepih trenutaka za sve prave bosance i hercegovce,jer su i oni nas direktno i indirektbo bombardovali (samo mi je žao one curice od tri godine što je ubiše),ali u sarajevu je ubijeno oko 1500 djece od srpskih granata

Moderator Comment Doviđenja.
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.2 Firefox 3.6.2

« Odgovor #35 poslato: 24. 03. 2010. 09:15 »
Podeli temuIdi gore

Ех, то вам је ''мултиетнићни'' матриксовац  Cool...и због оваквих треба свима да буде јасно да независност Српске нема алтернативу....а оваквих је у МХФ џамахирији већина....

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Samsung SGH-T919 Samsung SGH-T919
Browser:
NetFront 3.5 NetFront 3.5

« Odgovor #36 poslato: 25. 03. 2010. 01:47 »
Podeli temuIdi gore

Nije komso,nije...Velika vecina dzamahiraca nema vremena da se nadjebava po forumima.A velik je broj i onih koje politika uopste ne zanima.Ako procitas koju temu na Avazavom forumu,vidjeces da su to uglavnom jedni te isti tipovi,bez zaposlenja a cesto i bez ijednog dana u uniformi i u rovu.
Onaj ko je bio u ratu i koji je vidio koliku tragediju smrt izaziva u porodicama,djeci onih koji su poginuli,majkama njihovim...takav se nikad nece radovati necijoj smrti,pa makar se ona desila i "onamo onom".
Ja i dalje vjerujem,bez obzira koliko ovdje neko "dokaza" iznio da dokaze kako su oni drugi gori,da smo mi svi isti.Ima nas svakakvih na obadvije strane.Ali eto,i jedni i drugi cekamo kakav ektremni post,pa da mozemo reci "vidis,o tome ja pricam cijelo vrijeme".

"
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.2 Firefox 3.6.2

« Odgovor #37 poslato: 25. 03. 2010. 01:59 »
Podeli temuIdi gore

Ма, комшо мој, проблем и јесте што људи који посјећују форуме и јесу каква-таква издвојена група ''напреднијих'' џамахираца, бар технолошки...значи, евентуално, будући руководећи кадрови и евентуално елита џамахиријске интелектуалне сцене - е, видиш то ти је овај дечкић одозго и то је проблем...и у праву си - вјероватно није ни осјетио рат на својој кожи, па ето, дошао мало да шиљи своју затупљеност на овај форум...

...а оно по чему ја тврдим да је већина таквих - то ми говоре резултати избора и то ја знам, комшо, из реалног живота...и у праву си, сви смо исти- и то је истина....немој мислити да ја тврдим да је ишта боље на ''мојој'' страни....добро, можда је боље од овог морона горе који се радује туђој несрећи и туђим жртвама - али , генерална слика је суморна на свим странама....

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
Gara
Iskusni član
**
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3

« Odgovor #38 poslato: 09. 04. 2010. 09:41 »
Podeli temuIdi gore

Kosovo je izgleda bolna tacka za srbe.Izgubili su tu bitku sa turcima,iako su je kasnije slavili kao pobjedu?!!
Turci su tu bitku zabiljezili kao sporednu i jednu u nizu dobijenih bitaka.Taj gubitnicki kompleks su srbi
ispoljavali tako sto su zlostavljali  ljudska prava albanaca sto je kasnije rezultiralo ratom u bivsoj jugoslaviji
i zavsilo se srpskim(ponovo)porazom na kosovu kad je bombardovana srbija i kosovo.Srbi,ja mislim,ocajnicki
pokusavaju da dobiju neki rat,medjutim koliko ja znam sve su dosad izgubili.I uvijek kada su izgubili..izdaja.
Te izdo ih brankovic,milosevic,masoni,vatikan,medjunarodna zajednica.Sada tvrde da su regionalna sila
koja hoce da sve ide mirnim diplomatskih putem(kao da ima neki drugi put).Vidim veceras jadranka kosor
na rucku sa obamom,to se zove sila i regionalni lider.
radoslav
Gost
« Odgovor #39 poslato: 09. 04. 2010. 10:10 »
Podeli temuIdi gore

Kosovo je izgleda bolna tacka za srbe.Izgubili su tu bitku sa turcima,iako su je kasnije slavili kao pobjedu?!!
Turci su tu bitku zabiljezili kao sporednu i jednu u nizu dobijenih bitaka.Taj gubitnicki kompleks su srbi
ispoljavali tako sto su zlostavljali  ljudska prava albanaca sto je kasnije rezultiralo ratom u bivsoj jugoslaviji
i zavsilo se srpskim(ponovo)porazom na kosovu kad je bombardovana srbija i kosovo.Srbi,ja mislim,ocajnicki
pokusavaju da dobiju neki rat,medjutim koliko ja znam sve su dosad izgubili.
I uvijek kada su izgubili..izdaja.
Te izdo ih brankovic,milosevic,masoni,vatikan,medjunarodna zajednica.Sada tvrde da su regionalna sila
koja hoce da sve ide mirnim diplomatskih putem(kao da ima neki drugi put).Vidim veceras jadranka kosor
na rucku sa obamom,to se zove sila i regionalni lider.

Veoma zanimljive opservacije, samo znanje ti je mizerno.
Cjenim da u tvom poznavanju historije postoje odredjene šupljine te da te podsjetim da su Srbi pobjedili i u I svjetskom i u II svjetskom ratu, te su naprašili Turke s ovih prostora i 1804. godine i 1815. godine, ali su im definitivno dali nogu u stražnjicu 1912. godine i otjerali ih s ovih prostora da se više nikada ne vrate.
A glede Kosovske bitke, naravno da su Turci i nju zabjeležili kao jednu od "sporednih" bitaka i "svoju pobjedu". Naime, Turci su inače bili skloni da sve bitke u kojima su im ubijali sultane proglašavaju sporednim i dobijenim bitkama.
Dakle - manje zluradog likovanja i trolovanja, te više obrazovanja. Očevidno ti fali.
Zato, trk kući i knjigu u ruke.
« Poslednja izmena: 09. 04. 2010. 10:12 Radoslav »
Gara
Iskusni član
**
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3

« Odgovor #40 poslato: 09. 04. 2010. 10:33 »
Podeli temuIdi gore

Veoma zanimljive opservacije, samo znanje ti je mizerno.
Cjenim da u tvom poznavanju historije postoje odredjene šupljine te da te podsjetim da su Srbi pobjedili i u I svjetskom i u II svjetskom ratu, te su naprašili Turke s ovih prostora i 1804. godine i 1815. godine, ali su im definitivno dali nogu u stražnjicu 1912. godine i otjerali ih s ovih prostora da se više nikada ne vrate.
A glede Kosovske bitke, naravno da su Turci i nju zabjeležili kao jednu od "sporednih" bitaka i "svoju pobjedu". Naime, Turci su inače bili skloni da sve bitke u kojima su im ubijali sultane proglašavaju sporednim i dobijenim bitkama.
Dakle - manje zluradog likovanja i trolovanja, te više obrazovanja. Očevidno ti fali.
Zato, trk kući i knjigu u ruke.

:Dnaprašili Turke s ovih prostora i 1804. godine i 1815. godine, ali su im definitivno dali nogu u stražnjicu 1912
Preskoci ti 500 godine turske vladavine.Turska je te 1912 godine bila u ratu sa citavom evropom a srbi
kad su vidjeli da turci gube, rekose,sto se ne bi prikljucili,pisace historija da smo se i mi borili.U prvom svijetskom ratu znam da su izvodili neke atentate a to nije rat.U drugom svetskom ratu koliko sam
citao borili su se u bosni pretezno ,gdje su se sakrivali po bosanskim planinama kao cetnici koljuci sve zivo.
Povremeno su ti cetnici isli u srbiju kada im je zafalilo hrane.Tamo su cinili velike zlocine prema srbima
ubijajuci najvise srpske mladice koji nisu htjeli da im se pridruze.Mit je da su srbi iz srbije bili u velikom
broju u cetnicima.Najgori cetnici su bili iz bosne i crne gore.Izgleda da si puno gledao onu seriju "otpisani"
pa si iz toga izvukao zakljucak da su srbi pobjedili nijemce u 2.svjetskom ratu. Grin
radoslav
Gost
« Odgovor #41 poslato: 09. 04. 2010. 10:58 »
Podeli temuIdi gore

:Dnaprašili Turke s ovih prostora i 1804. godine i 1815. godine, ali su im definitivno dali nogu u stražnjicu 1912
Preskoci ti 500 godine turske vladavine.Turska je te 1912 godine bila u ratu sa citavom evropom a srbi
kad su vidjeli da turci gube, rekose,sto se ne bi prikljucili,pisace historija da smo se i mi borili.U prvom svijetskom ratu znam da su izvodili neke atentate a to nije rat.U drugom svetskom ratu koliko sam
citao borili su se u bosni pretezno ,gdje su se sakrivali po bosanskim planinama kao cetnici koljuci sve zivo.
Povremeno su ti cetnici isli u srbiju kada im je zafalilo hrane.Tamo su cinili velike zlocine prema srbima
ubijajuci najvise srpske mladice koji nisu htjeli da im se pridruze.Mit je da su srbi iz srbije bili u velikom
broju u cetnicima.Najgori cetnici su bili iz bosne i crne gore.Izgleda da si puno gledao onu seriju "otpisani"
pa si iz toga izvukao zakljucak da su srbi pobjedili nijemce u 2.svjetskom ratu. Grin

Saberi se malo, Garo moj. Kad vodiš ovako ozbiljnu raspravu, moraš fakte poređat kako treba, inače gubiš na smislu.
1912. Turci nisu ratovali samo protiv ČITAVE EUROPE, no su ratovali protiv čitavog svjeta, a usput i protiv Marsovaca koji su ih napadali eto tako, da ih malo nerviraju.
Naravno, srpski doprinos tome što su Marsovci dali Turcima nogu u stražnjicu sa ovih prostora je samo figurativan.
Inače Turci su i to zabilježili ko "sporednu bitku" i u historiji je unjeli kao "svoju pobjedu".
Inače, za dvije godine dolaze ti isti ti Marsovci, da skupa s cjelom Europom te svjetom, zajedno proslavite čitavo stoleće od kad više ovdje nema Turaka.

I na koncu - što si tolko fasciniran četnicima?
Kladim se da ih sanjaš čim sklopiš oči. Posebice te gadne, iz Bosne i Crne Gore, jelde?
« Poslednja izmena: 09. 04. 2010. 11:00 Radoslav »
radoslav
Gost
« Odgovor #42 poslato: 10. 04. 2010. 12:33 »
Podeli temuIdi gore

Z jednu 50 godina Srpska istorija ce pisati kako su 99. najurili NATO i isterali ih sa svete zemlje Srpske
i to ce biti jedna velika pobeda.

Moderator Comment  Vidovnjacima nije mjesto na ovom forumu.3 dana razmišljanja
« Poslednja izmena: 10. 04. 2010. 10:20 Radoslav »
IslamskaMatica
Putnik u prolazu

Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 21. 08. 2010. 11:32 »
Podeli temuIdi gore

Obavezno pogledati:

https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dDRIcUZkVE5BWndZQ1FqRldPcHIyTkE6MQ
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

« Odgovor #44 poslato: 22. 08. 2010. 12:57 »
Podeli temuIdi gore

Ja glasah ali nije relevantno.
NPR nema ni jedne partije iz RS, ako je to za federalni dio onda OK.
Drugo kako mogu federalci da glasaju u RS ako bude referenduma.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
Stranice: 1 2 [3] 4   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 06. 02. 2012. 05:11