|
miskotes
|
 |
« poslato: 23. 02. 2010. 11:11 » |
Idi gore
|
Ja odgovorno tvrdim da je vojska VRS kontrolisala autobusku stanicu u gradačcu. Jer je dio jedinica bio sa mog područja, ljudi su koji neće lagati. Raspitaj se dobro da je sigurno autobuska stanica bila uyeta u Gradačcu. Znam gde gradačac i znam gde stanica, vojno se nije mogla graniti. U priče uzbrdo kad se išlo nebih ulazio, ali stanica je bila zauzeta to sam siguran.
|
Nezavisna Srpska!!! Il si, znaš već šta!
|
|
|
gradacac76
Stariji član

Na mreži
 Windows Vista
Browser:
 MS Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 23. 02. 2010. 11:30 » |
Idi gore
|
Ja odgovorno tvrdim da je vojska VRS kontrolisala autobusku stanicu u gradačcu. Jer je dio jedinica bio sa mog područja, ljudi su koji neće lagati. Raspitaj se dobro da je sigurno autobuska stanica bila uyeta u Gradačcu. Znam gde gradačac i znam gde stanica, vojno se nije mogla graniti. U priče uzbrdo kad se išlo nebih ulazio, ali stanica je bila zauzeta to sam siguran.
nemam namjeru da se prepucajemo ali stvarno ti kazem da nikad nije bila uzeta nasa linija je bila u starom srednjoskolskom centru nekih 5 km od a.s. pogledaj na google earth
|
|
|
|
|
|
Zalutalo_prase
Gost
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 24. 02. 2010. 08:56 » |
Idi gore
|
Drugovi Miskotes i Gradacac76, evo vam tema pa se raspravljajte i nemojte više da mi Off-Topicujete okolo!  pozdrav Z. P.
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 25. 02. 2010. 02:03 » |
Idi gore
|
Ma ne želim se raspravljati stanica je bila u rukama VRS.
|
|
|
|
|
Zalutalo_prase
Gost
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 25. 02. 2010. 02:14 » |
Idi gore
|
Ma ne želim se raspravljati stanica je bila u rukama VRS. Miško, pa nije to valjda jedina priča? Čuo sam ja i za neki oklopni voz, čak se i na netu mogao pronaći taj snimak...
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 25. 02. 2010. 02:17 » |
Idi gore
|
I podmornice. Bilo je priprenjeno i taktičko nuklearno naoružanje koje je kao karadžić kupio a rusi mu uvalili pekmez, to je danima pisano u objektivnoj muslimanskoj štampi. Cisterne sa hlorom su evidentne i bile spremne za dizanje i izazivanje ekološke katastrofe.
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 28. 02. 2010. 04:35 » |
Idi gore
|
ti svoje dokaze trebas poduprijet cinjenicama opet kazem zasto bi neko ko bjezi od nas pobjegao kod nas jedina istina moze biti da je tvoja djevojka iz gradacca pobjegla od vasi granata i sigurno nije bilo organizovanog prebacivanja ti si tvrdio da ste bili uzeli autobusku stanicu u gradaccu naravno i to si cuo od nekoga ali jos uvjek nisi dokazao a objasnio sam ti gdje je bila linija
Kako neko može otići u muslimansko selo, pusti šupljak. Nije bježao nego je predislociran što lepo piše u tekstu. Nije moja devojka, nego bivša devojka i svi ostali Srbi iz Gradačca. Srebrenik i špionicu su prebačeni.. Stanica je bila u posedu VRS, koliko vremena ne znam, a znam i ja Gradačac. Može neko od forumaša se raspitati ako je neko njegov blizak bio na tom ratištu? Ovom prilikom i zamoljavam da neko od forumaša raspita se kod prijatelja, rodbine?
|
|
|
|
gradacac76
Stariji član

Na mreži
 Windows Vista
Browser:
 MS Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 28. 02. 2010. 05:41 » |
Idi gore
|
Kako neko može otići u muslimansko selo, pusti šupljak. Nije bježao nego je predislociran što lepo piše u tekstu. Nije moja devojka, nego bivša devojka i svi ostali Srbi iz Gradačca. Srebrenik i špionicu su prebačeni.. Stanica je bila u posedu VRS, koliko vremena ne znam, a znam i ja Gradačac. Može neko od forumaša se raspitati ako je neko njegov blizak bio na tom ratištu? Ovom prilikom i zamoljavam da neko od forumaša raspita se kod prijatelja, rodbine?
zaboravio si napisati da su i bosnjaci iz gradacca kako kazes bili predislocirani jer u gradaccu osim vojnika i pasa lutalica nije bilo nikoga i mozes ubijediti nekoga ko nije bio u gradaccu da ste uzeli stanicu ali mene koji sam proveo citav rat na teritoriji opstine gradacac nikada
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 28. 02. 2010. 06:45 » |
Idi gore
|
Zaboravio si napisati i da su bile cisterne hlora. Ti od gradačca napravi vojni logor, a pričaš da si tada bio maloletan. Možda imaš sećanja od tuđih priča, to je uobičajeno
|
|
|
|
|
autsajder
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 23. 03. 2010. 10:10 » |
Idi gore
|
ja znam dobro kako su srpske jedinice zavrsile oko bihaca cinjenica je da je bilo pomjeranj linija ali kad citam tvoj post pomislim da ste bihac mogli uzeti kad god ste htjeli i molim te daj jednom konkretno a ne samo kazes svugdje kao i za autobusku stanicu u gradaccu evo ja pozivam ausajdera neka kaze sta ste uzeli u gradaccu jer on kaze da je bio jedan kilometar od linije to znaci da je on naj vjerovatnije iz skugrica i mislim ako zeli moze potvrditi da je nasa linija bila u starim srednjoskolskim centru
БИО У СКУГРИЋУ цијело вријеме рата. линија јесте била код, сад већ бившег, средњошколског центра и протезала се линијом све до новалића, јесенице... и према шамцу и орашју у леденицама и сибовцу, итд.... не знам за никакво освајање аутобуске станице. све што сам истицао је да је градачац био више пута празан 1992.(дакле град, а не фронт) јер се очекивала српска офанзива и да би иста сигурно била успјешна (примјер сребреница, жепа) јер се у скугрићу налазила веома велика 43.моторизована бригада из приједора и дио сањанске бригаде и домаће јединице из посавско-требавске бригаде већином стациониране у толиси и крчевљанима. дакле, сигуран сам да би та офанзива била изнимно успјешна, али је више пута стопирана са највишег врха кад се требало кренути. моја претпоставка, да је обустављена због "виших циљева", преведено лове.
|
Само Српска!
|
|
|
|
bez_respekta
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 23. 03. 2010. 03:31 » |
Idi gore
|
моја претпоставка, да је обустављена због "виших циљева", преведено лове.
Не само због лове, него због српског играња рата с непријатељем..ту је била највећа грешка Караџићева - што није завршио рат док је могао, а то је било 1992. и 1993. - значи, поразити побуњенике и сецесионисте изаћи с војском на границе, успоставити мир и преговарати- хоћете изван Југославије, није проблем, али под условима тим и тим...уосталом, сјећам се оног НАТО генерала 1994. (можете то наћи и на нету...) који је говорио да је рат готов, да су Срби побиједили и да су Муслимани тотално изгубљени ако се НАТО не умијеша и да се мора преговарати са Србима о условима мира - тад је требало дотући фундаменталисте и њихов СДА-фашизам заувијек.....но, међутим, ми смо имали глупу политику - осигуравамо историјски српске просторе, а то је отприлике било оних 68% грунтовно што се причало и не дирамо муслиманске просторе....то нам се и осветило, наравно, захваљујући НАТО пакту...Ех, зато ја увијек својим драгим матриксовцима кажем да морају Караџићу да дигну споменик негдје у својој џамахирији и да му дају у сваком граду улицу! Надам се да је лекција научена - у рату нема кењкања крени - врати ....него, кад су већ СДА-фашисти хтјели рат (а хтјели су га - види се по ајатолаховим ријечима о жртвовању мира, види се по Сијековцу, Баш Чаршији, Купресу, Брадини, Добровољачкој, Брчанској малти....итд...) требало им је дати прави рат....требало је узети Бихаћ кад се могло, а не слушати НАТО пријетње...није требало враћати Игман и Бјелашницу, него утући змију у главу у блискоисточном Сарајеву и завршити с балилуком за сва времена - а не, Караџић се препао НАТО пакта, и на крају нам је исто било - бомбардовали су нас и кад смо вратили фундаменталистима територије (а сјетите се како су фундаменталсти поклали медицинске сестре у наметнутој зони раздвајања кад смо узели Игман (кад је ђенерал својим рукама забио српску заставу на врх Игмана!)) , а да нисмо вратили територије Игман и Бјелашницу - фундаменталисти би коначно капитулирали и врло вјероватно не би било ни бомбардовања... ( све у складу с ријечима овог НАТО генерала).... Што се тиче 6. санске и 43. приједорске - наравно, да су могли помести Градачац, али никад није било озбиљне акције у том правцу (то је требало обавити 1992.) нама је било довољно фундаменталисте држати даље од српског народа и коридора....(тако је нешто било и са Маглајем, кад се неко од Караџићевих генијалаца досјетио да то треба узети 1994. - Миловановић је глатко одбио јер није дао да војска гине улудо)..... Ако се сјећате кад је Караџић предао Сански Мост и Кључ ( у Кључ је међу првима ушао Туњо Филиповић (чини ми се да он каже да је међу првих 10 ''бораца'') - Туњи је Алија рекао да иде слободно, јер је тако договорено с Караџићем....Туњо је иначе из Кључа (Његови преци , Хрвати, послије конвертовања су из Загреба морали бјежати кад су Аустријанци потјерали отоманске фашисте) - ех, кад је Сански Мост ''пао'' - онда је Перо Чолић самостално покупио 6. санску с Градчца (срећа Алијићи то нису знали, могли су избити на коридор) и потјерали су фундаменталисте из Санског Моста и вратили Сански Мост и напредовали пар килиметара према западу и југу - без икаквих проблема - што ће рећи 6. санска је балије у налету распршила, али 'ладно.... могла је и ове јадоване око Градачца, али 1992. и 1993. , послије тога број жртава би био превелик за комад усраног џамахирлука....и онда кад је Сански Мост ''враћен'' Караџић је одбио послати помоћ да се линије задрже и на крају се 6. Санска морала повући за 2-3 дана.... Све у свему - како рекох, лекција је научена - кад си у рату - у рату си, нема оног ''ми ратујемо с једном везаном руком'', '' ми нисмо у ратном стању'' бла бла бла....него научи фундаменталисте памети, па би се и ова данашња реторика избјегла.... 
|
Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
|
|
|
|
autsajder
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 23. 03. 2010. 03:59 » |
Idi gore
|
Не само због лове, него због српског играња рата с непријатељем..ту је била највећа грешка Караџићева - што није завршио рат док је могао, а то је било 1992. и 1993. - значи, поразити побуњенике и сецесионисте изаћи с војском на границе, успоставити мир и преговарати- хоћете изван Југославије, није проблем, али под условима тим и тим...уосталом, сјећам се оног НАТО генерала 1994. (можете то наћи и на нету...) који је говорио да је рат готов, да су Срби побиједили и да су Муслимани тотално изгубљени ако се НАТО не умијеша и да се мора преговарати са Србима о условима мира - тад је требало дотући фундаменталисте и њихов СДА-фашизам заувијек.....но, међутим, ми смо имали глупу политику - осигуравамо историјски српске просторе, а то је отприлике било оних 68% грунтовно што се причало и не дирамо муслиманске просторе....то нам се и осветило, наравно, захваљујући НАТО пакту...Ех, зато ја увијек својим драгим матриксовцима кажем да морају Караџићу да дигну споменик негдје у својој џамахирији и да му дају у сваком граду улицу! Надам се да је лекција научена - у рату нема кењкања крени - врати ....него, кад су већ СДА-фашисти хтјели рат (а хтјели су га - види се по ајатолаховим ријечима о жртвовању мира, види се по Сијековцу, Баш Чаршији, Купресу, Брадини, Добровољачкој, Брчанској малти....итд...) требало им је дати прави рат....требало је узети Бихаћ кад се могло, а не слушати НАТО пријетње...није требало враћати Игман и Бјелашницу, него утући змију у главу у блискоисточном Сарајеву и завршити с балилуком за сва времена - а не, Караџић се препао НАТО пакта, и на крају нам је исто било - бомбардовали су нас и кад смо вратили фундаменталистима територије (а сјетите се како су фундаменталсти поклали медицинске сестре у наметнутој зони раздвајања кад смо узели Игман (кад је ђенерал својим рукама забио српску заставу на врх Игмана!)) , а да нисмо вратили територије Игман и Бјелашницу - фундаменталисти би коначно капитулирали и врло вјероватно не би било ни бомбардовања... ( све у складу с ријечима овог НАТО генерала).... Што се тиче 6. санске и 43. приједорске - наравно, да су могли помести Градачац, али никад није било озбиљне акције у том правцу (то је требало обавити 1992.) нама је било довољно фундаменталисте држати даље од српског народа и коридора....(тако је нешто било и са Маглајем, кад се неко од Караџићевих генијалаца досјетио да то треба узети 1994. - Миловановић је глатко одбио јер није дао да војска гине улудо)..... Ако се сјећате кад је Караџић предао Сански Мост и Кључ ( у Кључ је међу првима ушао Туњо Филиповић (чини ми се да он каже да је међу првих 10 ''бораца'') - Туњи је Алија рекао да иде слободно, јер је тако договорено с Караџићем....Туњо је иначе из Кључа (Његови преци , Хрвати, послије конвертовања су из Загреба морали бјежати кад су Аустријанци потјерали отоманске фашисте) - ех, кад је Сански Мост ''пао'' - онда је Перо Чолић самостално покупио 6. санску с Градчца (срећа Алијићи то нису знали, могли су избити на коридор) и потјерали су фундаменталисте из Санског Моста и вратили Сански Мост и напредовали пар килиметара према западу и југу - без икаквих проблема - што ће рећи 6. санска је балије у налету распршила, али 'ладно.... могла је и ове јадоване око Градачца, али 1992. и 1993. , послије тога број жртава би био превелик за комад усраног џамахирлука....и онда кад је Сански Мост ''враћен'' Караџић је одбио послати помоћ да се линије задрже и на крају се 6. Санска морала повући за 2-3 дана.... Све у свему - како рекох, лекција је научена - кад си у рату - у рату си, нема оног ''ми ратујемо с једном везаном руком'', '' ми нисмо у ратном стању'' бла бла бла....него научи фундаменталисте памети, па би се и ова данашња реторика избјегла....  слажем се са свим наведеним. 1992., па и 93. су кључне године рата. али то није био обични рат у коме смо "ми" ратовали против "њих" и у ком је владало "чојство и јунаштво". сјећам се ја једног скугрићког ратног поподнева кад су припадници 43. одузели пуну цистерну горива петра душанића и паркирали је да буде спремна за војне потребе. до вечери је стигла "наредба" да се душанићу врати цистерна јер човјек "послује". онда шверц незапамћених размјера на градачачком, а вјерујем и осталим, ратишту. гдје су цигарете, храна и остале потрепштине у огромним количинама ишле на страну "нашег непријатеља" од "наших команданата и војске"(а тамо код "њих" препродавано по енормним свотама новца). ето то је патриотизам протеклог рата и за кога су се борили обични паћеници, а сад на интернету исти паћеници се и даље куну у бих или рс и поново би гинули за "команданте и чланове ратног предсједништва" који данас возе мерцедесе и бмв-ове а ови готово просе по улицама. то је нама наша борба дала......
|
Само Српска!
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 23. 03. 2010. 05:55 » |
Idi gore
|
ja znam dobro kako su srpske jedinice zavrsile oko bihaca cinjenica je da je bilo pomjeranj linija ali kad citam tvoj post pomislim da ste bihac mogli uzeti kad god ste htjeli i molim te daj jednom konkretno a ne samo kazes svugdje kao i za autobusku stanicu u gradaccu evo ja pozivam ausajdera neka kaze sta ste uzeli u gradaccu jer on kaze da je bio jedan kilometar od linije to znaci da je on naj vjerovatnije iz skugrica i mislim ako zeli moze potvrditi da je nasa linija bila u starim srednjoskolskim centru
Ti znaš iz matrixovske priče, jel se sećaš zapomaganja oko bihaća heljp. Zar nije i bihać bio zaštićena demilitarizovana zona, zaboravio si to sveznalice. I dalje stojim iza toga da su Srpske jedinice bile zauzele autobusku stanicu, koliko je bila pod kontrolom neka kaže neko ko je bio na tom terenu. i sam da je znaš da je gradačac bio pri padu, opet napominjem cisterne sa hlorom. Dovučene su i prećeno je bez razloga njihovim aktiviranjem, Hiljadu mu bubnjeva darkvuda i 100 % bosne.
|
|
|
|
gradacac76
Stariji član

Na mreži
 Windows Vista
Browser:
 MS Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 23. 03. 2010. 08:33 » |
Idi gore
|
БИО У СКУГРИЋУ цијело вријеме рата. линија јесте била код, сад већ бившег, средњошколског центра и протезала се линијом све до новалића, јесенице... и према шамцу и орашју у леденицама и сибовцу, итд.... не знам за никакво освајање аутобуске станице. све што сам истицао је да је градачац био више пута празан 1992.(дакле град, а не фронт) јер се очекивала српска офанзива и да би иста сигурно била успјешна (примјер сребреница, жепа) јер се у скугрићу налазила веома велика 43.моторизована бригада из приједора и дио сањанске бригаде и домаће јединице из посавско-требавске бригаде већином стациониране у толиси и крчевљанима. дакле, сигуран сам да би та офанзива била изнимно успјешна, али је више пута стопирана са највишег врха кад се требало кренути. моја претпоставка, да је обустављена због "виших циљева", преведено лове.
nisam ni rekao nista tebi to sam napisao zbog misketa jer on tvrdi da je vojska rs uzela autobusku ja isto kazem da ste 92 bili uzeli novalice ,rajsku ,ledenice,sibovac i mi vratili novalice i rajsku mislim u novembru 92 i sibovac 94 hvala ti puno za potvrdu onoga sto sam pokusao objasniti misketu gradacac je non stop bio prazan mada sanse da zauzmete gradacac poslije 22.10.1992 tj.poslije oklopnog voza bili su ravne nuli .na youtube imas izjavu oficira vrs g.slijepcevica (snimano oko novalica)gdje je priznao da je po dolasku na gradacacko ratiste imao neugodno iskustvo i gdje tvrdi da ce sutra uzeti gradacac tako da cisto sumnjam da nije bilo volje da se zauzme gradacac.miske nemogu vjerovati da porices i oklopni voz evo i to ausajder moze potvrditi miske javi se i priznaj da si bio pogresno obavijesten. jos jednom hvala
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 23. 03. 2010. 10:30 gradacac76 »
|
|
|
|
|
|
bez_respekta
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 23. 03. 2010. 09:22 » |
Idi gore
|
то је нама наша борба дала......
Ма, да...то је то...одавно заступам теорију да смо ми и добро прошли с обзиром ко и какви криминалци су нас водили у рату - а добро смо прошли што су Муслимани имали за копље горе руководство и веће криминалце од наших....
|
Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
|
|
|
|