Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 08:58 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 13   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Ратиште око Градачца 1992-1995. године  (Pročitano 9677 puta)
gradacac76
Stariji član
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0

« Odgovor #15 poslato: 23. 03. 2010. 10:32 »
Podeli temuIdi gore

mozda znate kako je 6 sanska prosla na sibovcu 94
autsajder
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #16 poslato: 24. 03. 2010. 09:16 »
Podeli temuIdi gore

nisam ni rekao nista tebi to sam napisao zbog misketa jer on tvrdi da je vojska rs uzela autobusku ja isto kazem da ste 92 bili uzeli novalice ,rajsku ,ledenice,sibovac i mi vratili novalice i rajsku mislim u novembru 92 i sibovac 94 hvala ti puno za potvrdu onoga sto sam pokusao objasniti misketu gradacac je non stop bio prazan mada sanse da zauzmete gradacac poslije 22.10.1992 tj.poslije oklopnog voza bili su ravne nuli .na youtube imas izjavu oficira vrs g.slijepcevica (snimano oko novalica)gdje  je priznao da je po dolasku na gradacacko ratiste imao neugodno iskustvo i gdje tvrdi da ce sutra uzeti gradacac tako da cisto sumnjam da nije bilo volje da se zauzme gradacac.miske nemogu vjerovati da porices i oklopni voz evo i to ausajder moze potvrditi miske javi se i priznaj da si bio pogresno obavijesten.   jos jednom hvala

Види, комшија. Знам ја да мени ниси ништа рекао, нисам се ја овде нашао увријеђен, нити би то ти требао бити. Било је шта је било и јебига....
Не вјерујем у те вољне/невољне приче. Нема у ратовима воље или не воље – него само интерес!
Узели смо 92. наведена села, а ви сте их вратили 7. децембра 1992. знам то јер је кренуо збјег локалног становништва, тј. Скугрићана. Занимљиво је да је и већина војске из позадине тада се повукло, али нису специјалне јединице – не знам које – али још је занимљивије зашто је тадашња Арбих у Градачцу стала тада, односно зашто није направљен даљњи продор? Да ли лоше обавјештајне информације или је и ту лова радила?

Оно што ја говорим је то да то није баш био „стварни“ рат типа авганистан 80их или ирак-иран, него више играрија данашњих а и тадашњих свјетских да узму лову. А народ, ма јебеш народ. Све су то биле вође настале у комунизму и користиле су се оном Стаљиновом: смрт једног човјека је трагедија, смрт десетине хиљада људи је само статистички податак!
mozda znate kako je 6 sanska prosla na sibovcu 94

Касно ти је та 94. 1992. је могло бити све готово да нису преовладали виши (џепни) интереси! 94. више није била битна територија, него начин да се оконча рат, да вуци буду сити, а и овце на броју.

Само Српска!
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #17 poslato: 24. 03. 2010. 12:22 »
Podeli temuIdi gore

Citat
не знам за никакво освајање аутобуске станице. све што сам истицао је да је градачац био више пута празан 1992.
Posto znam gde se nalazi stanica, a na tom ratistu nisam bio.
Opet odgovorno tvrdim da je bila pod kontrolom VRS, nikad nisam rekao da je tu bila linija fronta.
Kada se krenulo uzimanje grada i izvlačenje cisterni hlora koje su bile dvije.
Silnih pretnji ekološkom katastrofom tada je VRS stala.
I pustite priču oko nekakve love da se nije uzimao gradačac, selo ko selo.
Slažem se da nije bilo bitna teritorija i onako je VRS držala mnogo, a nije nam trebalo toliko.
Citat
Занимљиво је да је и већина војске из позадине тада се повукло, али нису специјалне јединице – не знам које – али још је занимљивије зашто је тадашња Арбих у Градачцу стала тада, односно зашто није направљен даљњи продор? Да ли лоше обавјештајне информације или је и ту лова радила?
Sad ću ti ja objasniti, vojna taktika kaže ovako možda je bilo ispravljanje linije.
Kada se ide proboj fronta idu odabrane jedinice, koje imaju velike gubitke, dali su imali snage za dalje ili ne, to neznam. Svesni su činjenice da bi tada da su išli dalje naravno ako su mogli, ostali i bez gradačca i bez srebrenika.
jer kad su se god kur.ili ostajali su bez velikih delova teritorija.
Uzimanje, tj zauzimanje novih položaja traži ogromnu logistiku što muslimanski begovi i age nisi bili sposobni da obezbede.
Onada trpljenje kontra napada, prebacivanje jedinica sa drugih ratišta i slabljenja tih delova to muslimani nisu bili sposobni.
Dalje izlazak na otvoren teren 1 i 2 OKB, 43 i 16, koje u tom trenu nisu bile upotrebljavane je bilo suludo.
Jesu muslimanski begići i age vojno i taktički bili inferiorniji ali nisu bili glupi.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
gradacac76
Stariji član
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #18 poslato: 24. 03. 2010. 01:26 »
Podeli temuIdi gore

Posto znam gde se nalazi stanica, a na tom ratistu nisam bio.
Opet odgovorno tvrdim da je bila pod kontrolom VRS, nikad nisam rekao da je tu bila linija fronta.
Kada se krenulo uzimanje grada i izvlačenje cisterni hlora koje su bile dvije.
Silnih pretnji ekološkom katastrofom tada je VRS stala.
I pustite priču oko nekakve love da se nije uzimao gradačac, selo ko selo.
Slažem se da nije bilo bitna teritorija i onako je VRS držala mnogo, a nije nam trebalo toliko.Sad ću ti ja objasniti, vojna taktika kaže ovako možda je bilo ispravljanje linije.
Kada se ide proboj fronta idu odabrane jedinice, koje imaju velike gubitke, dali su imali snage za dalje ili ne, to neznam. Svesni su činjenice da bi tada da su išli dalje naravno ako su mogli, ostali i bez gradačca i bez srebrenika.
jer kad su se god kur.ili ostajali su bez velikih delova teritorija.
Uzimanje, tj zauzimanje novih položaja traži ogromnu logistiku što muslimanski begovi i age nisi bili sposobni da obezbede.
Onada trpljenje kontra napada, prebacivanje jedinica sa drugih ratišta i slabljenja tih delova to muslimani nisu bili sposobni.
Dalje izlazak na otvoren teren 1 i 2 OKB, 43 i 16, koje u tom trenu nisu bile upotrebljavane je bilo suludo.
Jesu muslimanski begići i age vojno i taktički bili inferiorniji ali nisu bili glupi.
miske u najmanju ruku malo si cudan ausajder koji je bio 6 kilometara od autobuske zna da nije bila zauzeta i ja nekih 10 km sa drugu stranu autobuske a ti koji nisi bio znas. na tom dijelu tj.kod srednjoskolskog centra niste nikada pomjerili liniju sto se tice love to tvrdi ausajder ako nije bitna teritorija sto ste pokusavali sa oklopnim vozom miske budi realan i priznaj da si bio pogresno obavijesten
autsajder
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #19 poslato: 24. 03. 2010. 02:07 »
Podeli temuIdi gore

miske u najmanju ruku malo si cudan ausajder koji je bio 6 kilometara od autobuske zna da nije bila zauzeta i ja nekih 10 km sa drugu stranu autobuske a ti koji nisi bio znas. na tom dijelu tj.kod srednjoskolskog centra niste nikada pomjerili liniju sto se tice love to tvrdi ausajder ako nije bitna teritorija sto ste pokusavali sa oklopnim vozom miske budi realan i priznaj da si bio pogresno obavijesten

За лову, тврдим јер знам колики је био обим шверца на градачачком ратишту! И знам колико је обичног поштеног народа и бораца,  А КОЈИМА ЈЕ БИО ЗАБРАЊЕН ШВЕРЦ ЈЕР ЈЕ ВОЈНА ПОЛИЦИЈА „НЕПОДОБНЕ“ ЗАТВАРАЛА И УНИШТАВАЛА ИМ РОБУ, било кивно због тога.

Ако су одређени могли шверцовати разном робом, онда је могла да се „препродаје“ и територија.

Само Српска!
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #20 poslato: 24. 03. 2010. 02:20 »
Podeli temuIdi gore

Ja ti isto postavljam već 20 puta pitanje, zašto se pretilo aktiviranjem cisterni sa hlorom?
Da budem iskren ne znam gde ide željeznica a ne traži mi se, možda gradačac ima prugu, opet sumnjam da pruga prolazi kroz taj grad.
Ako ne prolazi kroz gradačac koliko je udaljena pruga kilometara od njega?
Nakon toga ću nastaviti.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
autsajder
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #21 poslato: 24. 03. 2010. 02:33 »
Podeli temuIdi gore

Ja ti isto postavljam već 20 puta pitanje, zašto se pretilo aktiviranjem cisterni sa hlorom?
Da budem iskren ne znam gde ide željeznica a ne traži mi se, možda gradačac ima prugu, opet sumnjam da pruga prolazi kroz taj grad.
Nakon toga ću nastaviti.

То ти је пруга која је пролазила кроз индустријску зону, спајала је Градачац преко Скугрића са „главном“ пругом у Модричи. Напуштена је пар година, не знам тачно колико, прије рата али је била у функцији. Није водила до самог града, односно удаљена је око 3 км од центра Градачца.

Само Српска!
gradacac76
Stariji član
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #22 poslato: 24. 03. 2010. 08:26 »
Podeli temuIdi gore

Nakon toga ću nastaviti.

miske koliko znam cisterne su bile aktivne pocetkom rata i mislim da su bile na ormanici u slucaju da zauzmete gradacac da se zaustavi napredovanje ka tuzli.a za 10 dana dolazim u gradacac i raspitacu se za cisterne i napisat cu ovdje a dotada cekam tvoje priznanje vezano za autobusku .za prugu ti je ausajder odgovorio sve je tacno
gradacac76
Stariji član
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #23 poslato: 24. 03. 2010. 08:29 »
Podeli temuIdi gore

За лову, тврдим јер знам колики је био обим шверца на градачачком ратишту! И знам колико је обичног поштеног народа и бораца,  А КОЈИМА ЈЕ БИО ЗАБРАЊЕН ШВЕРЦ ЈЕР ЈЕ ВОЈНА ПОЛИЦИЈА „НЕПОДОБНЕ“ ЗАТВАРАЛА И УНИШТАВАЛА ИМ РОБУ, било кивно због тога.

Ако су одређени могли шверцовати разном робом, онда је могла да се „препродаје“ и територија.
kod nas je bila slicna situacija za obicne borce je bilo zabranjeno a cuo sam da je odredjene osobe pratila vojna policija
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #24 poslato: 24. 03. 2010. 08:40 »
Podeli temuIdi gore

miske koliko znam cisterne su bile aktivne pocetkom rata i mislim da su bile na ormanici u slucaju da zauzmete gradacac da se zaustavi napredovanje ka tuzli.a za 10 dana dolazim u gradacac i raspitacu se za cisterne i napisat cu ovdje a dotada cekam tvoje priznanje vezano za autobusku .za prugu ti je ausajder odgovorio sve je tacno
Nemam ja šta priznati, neka se autsajder raspita ako je iz modriče jel bila autobuska stanica u rukama VRS na početku rata prilikom pretnje cisternama.
Meni nije problem reći, da sam pogrešio mada sumnjam.
I najboljim se dese da pogreše, moja prednost je u tome što sam ja spreman i priznati da sam pogrešio.
Kao što bi i ti trebao priznati prisilno raseljavanje Srba iz i oko gradačca.
Koja je svrha onda oklopnog voza, to ne kontam...
Jel možda mogao ići bez šina a i prugu je bilo teško dići u vazduh.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
gradacac76
Stariji član
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #25 poslato: 24. 03. 2010. 11:32 »
Podeli temuIdi gore

Nemam ja šta priznati, neka se autsajder raspita ako je iz modriče jel bila autobuska stanica u rukama VRS na početku rata prilikom pretnje cisternama.
Meni nije problem reći, da sam pogrešio mada sumnjam.
I najboljim se dese da pogreše, moja prednost je u tome što sam ja spreman i priznati da sam pogrešio.
Kao što bi i ti trebao priznati prisilno raseljavanje Srba iz i oko gradačca.
Koja je svrha onda oklopnog voza, to ne kontam...
Jel možda mogao ići bez šina a i prugu je bilo teško dići u vazduh.
miske kako ne svatas ausajder je iz skugrica  nedaleko od bivseg srednjoskolskog centra sam je rekao da je bio 1 kilometar od linije i nezna za zauzimanje autobuske stvarno nikada nije bila zauzeta odgovorno tvrdim da nije bilo organizovanog protjerivanja jer znam srbe koji su ostali citav rat u srnicama donjim i nekazem da im je bilo lako koliko znam tamo su bile smjestene neke nase jedinice vjerovatno je bilo  provokacija od pijanih vojnika ili vojnika koji su izgubili u ratu nekoga od familije. svrha oklopnog voza je bila napraviti proboj duboko u pozadinu(posto nije moglo bez voza) i sacekati pojacanja jer voz je bio dobro opremljen cak je bilo i agregata za struju,sanitetskog materijala , a da nepricam o municiji,bio je oblozen nekim gumama kazu da se rpg,rb,i zolje odbijale od njega sve dok neko nije pogodio na sastav pruge i tockova i izbacio ga iz sina tada je lokomotiva (koja je bila pozadi)otkacila se i vratila nazad ako nenadjes na netu stavicu ti adresu gdje mozes pogledati.puno lakse je bilo minirat prugu ili demontirati jedan dio ali izgleda niko nije ocekivao napad sa o.vozom
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #26 poslato: 24. 03. 2010. 11:44 »
Podeli temuIdi gore

Organizovano ili ne, doduše kod vas ide sve spontano Srbi su iz gradačca završili su gde su završili i većina su posle plaćali da iz tih sredina špionice i Srebrenika izađu na slobodnu teritoriju.
Citat
vjerovatno je bilo  provokacija od pijanih vojnika ili vojnika koji su izgubili u ratu nekoga od familije.
A kod nas je bilo sistematsko protjerivanje, zbog tih stvari što ih stavi iz tvog posta mnogi od Srba dobiše teške robije.
Ja sam za istinu pa ma kakva bila...

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
gradacac76
Stariji član
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #27 poslato: 25. 03. 2010. 02:07 »
Podeli temuIdi gore

Organizovano ili ne, doduše kod vas ide sve spontano Srbi su iz gradačca završili su gde su završili i većina su posle plaćali da iz tih sredina špionice i Srebrenika izađu na slobodnu teritoriju.A kod nas je bilo sistematsko protjerivanje, zbog tih stvari što ih stavi iz tvog posta mnogi od Srba dobiše teške robije.
Ja sam za istinu pa ma kakva bila...
koliko znam srebrenik i spionica su bile slobodne teritorije ali mi nije logicno bjezati od bosnjaka i skloniti se kod njih neznam zasto su placali kada se preko hercegovine i dalje preko hrvaske moglo izaci licno sam prosao taj put 04.01.1993-19.01.1993 daj vec jednom priznaj za autobusku ili priupitaj toga sto ti je pricao da to nije bio koji drugi grad
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Samsung SGH-T919 Samsung SGH-T919
Browser:
NetFront 3.5 NetFront 3.5

« Odgovor #28 poslato: 25. 03. 2010. 02:35 »
Podeli temuIdi gore

Misko,iako nisam iz Gradacca,mislim da nisi u pravu.Sigurno je da linija nije bila tu,a nisam cuo da je autobuska stanica ikada bila u rukama VRS.
No,ne znam sto ste se toliko "zakovali" za tu autobusku Smiley

"
autsajder
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #29 poslato: 25. 03. 2010. 09:14 »
Podeli temuIdi gore

аутобуска сасвим неважна за причу око рата у градачцу. чињеница је да се те 92. градачац лако могао узети, чак и без великих људских жртава, с обје стране. зашто није заузет или како је одбрањен, неће се наћи реалан одговор, бар још неких 30ак година. моје је мишљење да то није било до војне способности ниједних од страна у рату.

Само Српска!
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 13   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 23. 05. 2012. 03:16