|
Sunny day
|
 |
« poslato: 25. 02. 2010. 01:52 » |
Idi gore
|
Zanimljivo je da vecina muslimanskih zemalja ne priznaje Kosovo a imaju dobru saradnju i odnose sa EU i SAD.
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 25. 02. 2010. 01:55 » |
Idi gore
|
Pa imaju i oni problema sa manjinama. Sasvim logična je stvar to što ne priznaju. Ipak mislim da je otvorena pandorina kutija. UN podseća sve više na ligu naroda, samo nebi voleo da se završi kao što je završila liga naroda. I događaji koji su usledili posle...
|
Nezavisna Srpska!!! Il si, znaš već šta!
|
|
|
|
radoslav
Gost
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 25. 02. 2010. 07:46 » |
Idi gore
|
Slušaj, ovde se izgleda nešto valja iza brda, a veoma sam sklon mišljenju da je to predstojeća odluka MSP.
Naime, vjerovao sam (mada iskreno i dalje vjerijem) da će presuda u slučaju jednostrano proglašene nezavisnosti Šiptara, bit ambivalentna - ni ovamo, ni onamo. No, sudeći po sve većem pritisku na Srbiju i Srbe, izgleda da ta odluka (mišljenje) baš i neće bit po volji Amerima, Njemcima i Englezima. To zaključujem iz ogromnog pritiska koji se vrši na Srbiju (u posljednje vrijeme najviše preko Hrvatske i CG) da "učini nešta" i popusti bar donekle glede svog istrajnog stava o Kosmetu. Šta oni (antisrpski lobi) jure? Bar neki gest Srbije koji bi se mogo protumačit bar kao neka vrsta "indirektnog" priznanja nezavisnosti Kosmeta - i to isključivo prije donošenja sudske odluke, kako bi onda sa time ONI mogli krenuti po svjetu u diplomatsku ofanzivu mahajući tim "papirom" i ubedjujući ostale države da je Srbija "ipak indirektno"priznala nezavisnost svoje pokrajne. No, za razliku od ministara zaduženih za srpsku ekomiju koji je upropašćavaju iz dana u dan, diplomatija izgleda da igra dobru igru. Radi polako, strpljivo i energično. Izmedju ostalog, i ovo sa Indonezijom je na tom fonu. I hvala Bogu, tako treba i da se nastavi. Treba izdržat još par mjeseci (što ne bi trebalo biti problem jer se već dvije godine borimo), dok sud ne izbaci svoje mišljenje, a onda će se stvari neminovno pomjeriti s ove tačke. Na koju stranu? Pa sudeći prema sve većoj nervozi u pro-štptarskih lobista, pomjeriće se na stranu Srbije. Nastati će sasvim nova političko-pravna realnost i stvari će neminovno morati krenuti na neku stranu. Ono što se meni čini kao najrealnije jest da se stvari pomjere baš u pravcu za koji se Srbija zalaže - da se ponovo pokrenu pregovori. Tko još iz "demokratksog svjeta" može imat bilo što protiv pregovora? Pregovori su najnormalnije sredstvo za rešavanje problema, zar ne? Ali onaj koji po svaku cjenu bude izbjegavo pregovore, pokazati će svoje pravo lice.
|
|
|
|
|
|
Senahid
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 26. 02. 2010. 04:14 » |
Idi gore
|
Pozdravljam stav Indonezije.Cinjenica je da sve zemlje koje imaju problem sa nacionalnim manjinama i separitistickim pokretima ne zele priznati i podrzati nezavisnost Kosova.Eh sad,koliko sve te zemlje mogu uticati na konacnu odluku i status Kosova,ne znam. Nadalje,broj muslimanskih zemalja ne zeli priznati Kosovo zbog BiH.
|
"
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 26. 02. 2010. 08:08 » |
Idi gore
|
Upravo tako samo su interesi večni. Ja sam samo za poštovanje prava i pravde. Za sve iste aršine, kurda kojih ima 25000000 ne trebaju da imaju državu ali šiptari mogu dve. turci priznaše kosovo, okupirali kipar, likvidirali više od 1000000 jermena. Ubijanje jermena nije genocid ali je ubistvo, njihovih saveznika iz prošlosti jeste kojih je istina 100 puta manje pobijeno. kurdi ne mogu imati svoji državu a šiptari moraju tako da su ih priznali. Siti smo mi Turske i sjećanje na humanizam i renesansu koju smo imali dok su bili okupatori.
|
|
|
|
desperado.reloaded
Stariji član

Na mreži
 Windows 7
Browser:
 Firefox 3.6
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 04. 03. 2010. 12:01 » |
Idi gore
|
Upravo tako samo su interesi večni. Ja sam samo za poštovanje prava i pravde. Za sve iste aršine, kurda kojih ima 25000000 ne trebaju da imaju državu ali šiptari mogu dve. turci priznaše kosovo, okupirali kipar, likvidirali više od 1000000 jermena. Ubijanje jermena nije genocid ali je ubistvo, njihovih saveznika iz prošlosti jeste kojih je istina 100 puta manje pobijeno. kurdi ne mogu imati svoji državu a šiptari moraju tako da su ih priznali. Siti smo mi Turske i sjećanje na humanizam i renesansu koju smo imali dok su bili okupatori.
Turci su doktorirali genocid kad su pocinili Jermenski Holokost tokom i posle I. Svetskog Rata. http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide
|
NEZAVISNA SRPSKA!
|
|
|
desperado.reloaded
Stariji član

Na mreži
 Windows 7
Browser:
 MS Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 04. 03. 2010. 12:27 » |
Idi gore
|
Htedoh jos dodati, nije ni cudo sto ovi nasi matrixovci non stop tupe nesto o nekakvom genocidu. To im i jeste kulturno-istorijsko nasledje od svojih istorijskih "zastitnika". Ustase su genocidne po ugledu na nemce, a Alijici i Siptari, koji su inace istorijski gledano turski izprdak, po ugledu na Otomane. Sasvim logicno da normalan muslimanski svet poput Indonezije i nije previse zainteresovan za privremene kososvske vlasti, Alijice i slicne. Nece ljudi da se kompromituju sa takvom bagrom. 
|
NEZAVISNA SRPSKA!
|
|
|
|
grgo
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 04. 03. 2010. 12:33 » |
Idi gore
|
Htedoh jos dodati, nije ni cudo sto ovi nasi matrixovci non stop tupe nesto o nekakvom genocidu. To im i jeste kulturno-istorijsko nasledje od svojih istorijskih "zastitnika". Ustase su genocidne po ugledu na nemce, a Alijici i Siptari, koji su inace istorijski gledano turski izprdak, po ugledu na Otomane. Sasvim logicno da normalan muslimanski svet poput Indonezije i nije previse zainteresovan za privremene kososvske vlasti, Alijice i slicne. Nece ljudi da se kompromituju sa takvom bagrom.  Nie to u pitanju nece  Nece ljudi da se zamjeraju srbima 
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 05. 03. 2010. 02:04 » |
Idi gore
|
Nie to u pitanju nece  Nece ljudi da se zamjeraju srbima  Ma mani se sarkastičnosti. Samo su interesi vječni, a interes indonezije je takav. Oni imaju mnogo manjina, neko je otvorio a i znamo ko pandorinu kutiju...
|
|
|
|
|
autsajder
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 05. 03. 2010. 02:14 » |
Idi gore
|
Ma mani se sarkastičnosti. Samo su interesi vječni, a interes indonezije je takav. Oni imaju mnogo manjina, neko je otvorio a i znamo ko pandorinu kutiju...
Да не говоримо случај Источног Тимора, којим је отет комад територије Индонезији. Неће ваљда сад Индонезија лицемјерно да се понаша. Принципијелан став изнад свега и не савијати кичму, као неки наши сусједи...... чим се америма дигне, сјеверни и јужни сусједи се одмах нагузе......
|
Само Српска!
|
|
|
|
Luka
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 06. 03. 2010. 11:26 » |
Idi gore
|
Istoc Да не говоримо случај Источног Тимора, којим је отет комад територије Индонезији. Неће ваљда сад Индонезија лицемјерно да се понаша. Принципијелан став изнад свега и не савијати кичму, као неки наши сусједи...... чим се америма дигне, сјеверни и јужни сусједи се одмах нагузе......
Istocni timor je bio okupiran od Indonezije nakon povlacenja kolonijalista (nakon drugog svjetskog rata) i on je nakon toliko godina napokon dobio nezavisnos.. Za razliku od Indonezije Istocni Timor je skoro citav hriscanski.
|
Razmjena linkova: Na kontakt posaljite Vas link i on ce biti postavljen na naslovnoj strani u rubrici Prijatelji. Obavezno postavite link koji vodi ka stranici gdje je objavljen link Foruma NN. Sve vijesti na jednom mjestu
|
|
|
|
autsajder
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 08. 03. 2010. 08:40 » |
Idi gore
|
Istoc Istocni timor je bio okupiran od Indonezije nakon povlacenja kolonijalista (nakon drugog svjetskog rata) i on je nakon toliko godina napokon dobio nezavisnos.. Za razliku od Indonezije Istocni Timor je skoro citav hriscanski.
тј. тај ист. тимор никад није био независан. ако је прво био под колонијалном управом, па после под индонезијом, није баш као да су имали 100% права да прогласе независност. и какве везе има што је тимор био хришћански, ако је на снази мултикултура и ако им људска права нису угрожена. илити ако је тако и република српска има право на независност, али онда и каталонија, шкотска, квебек.........милион примјера. али некима је дозвољено, попут тимора и косова, јер се тако стварају послушници и ударају по глави међународно право и самосталне и независне земље. или је за све исто једнако право или није. ако ћемо реално, ако нећемо.......
|
Само Српска!
|
|
|
|