Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 09:10 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 3 [4] 5   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Почетак отвореног терора над Србима у СР БиХ - 3. март 1992. године  (Pročitano 5143 puta)
petrićevac
Stariji član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #45 poslato: 16. 11. 2011. 01:34 »
Podeli temuIdi gore

moram kopati po Netu ali nije ni toliko vazno jer mislim da si vidio te znas kakva je bila politika te
stav onda Sranje i hrvatske vlasti prema Srbima.

Bespotrebno je sada kopati i pricati o proslosti jer bilo je i proslo  Kad sam bio mlad moglo se ovako ili onako ...

Narvno da sam vidio i naravno da se ne slažem sa tim niti danas a niti onda,ali jebiga,takav nam je horoskop bio
petrićevac
Stariji član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #46 poslato: 16. 11. 2011. 01:42 »
Podeli temuIdi gore

Ako nije tajna kako si se izvukao tada iz JNA,pretpostavljam da si bio u redovnom služenju vojnog roka.
Taj period ni ja nikad neću zaboraviti a bio sam tada tebi sa suprotne strane....mogao si me ubiti hebote v^s
Nema tajne,dezertirao i jedva izvukao živu glavu,Hrvati me hoće ubiti jer sam u uniformi JNA,a rezervisti me drže na nišanu jer sam Hrvat,dezertirao tako da sam uspio doći kući,nisam se htio predati HV-u ,bilo mi je pun k.... i uniformi i rata i svih kretena koji su me okruživali i uzimali sebi za pravo da me maltretiraju zato što sam ovo ili ono,a gdje si ti bio sa druge strane?
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204

« Odgovor #47 poslato: 16. 11. 2011. 02:27 »
Podeli temuIdi gore

Opet ponavljam da je to tvoja istina,a ne moja,ali što ako se pokaže da si ti u pravu?

То је, друг мој, апсолутна истина (није ни моја, ни твоја) и ја сам у праву...значи то није моја истина - то је опис ствари како су се десиле....а ко мисли да није тако само каже:''Е, то није било тако, него је било овако: чињеница, чињеница, чињеница....'' ...а то се не дешава....

Citat
Da li sam ja spreman prihvatiti tvoju istinu kao jedinu i ispravnu?

То је до тебе...

Citat
Ili ako se pokaže da si ti u krivu,da li si ti spreman priznati da tvoja istina i nije baš takva u kakvu si ti bio uvjeren?

Без икаквих проблема....

Citat
E prijatelju moj u tom grmu leži zec,možda ćemo jednog dana svi mi saznati neke istine vezane za taj nesretni rat,a te istine će biti u totalnoj suprotnosti od "današnjih istina",i pitam se da li ćemo i dalje tjerati po svome ili ćemo biti korektni i priznati pogrešku???

Без икаквих проблема и ово....

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204

« Odgovor #48 poslato: 16. 11. 2011. 02:30 »
Podeli temuIdi gore

Taj period ni ja nikad neću zaboraviti a bio sam tada tebi sa suprotne strane....mogao si me ubiti hebote v^s
Joj Joj Е, то би била иронија.... Joj Joj

Циркус је то све био у пм....хахах ...ево синоћ сам баш био на слави - па ми радни колега (Србин) прича како су га у Сарајеву натјерали у муслиманску војску и како је ратовао против Срба  Joj Joj док није утекао преко линија....на слободну територију....ја му се крви напио ''да ми покаже љиљана којег је зарадио''  Joj Joj
« Poslednja izmena: 16. 11. 2011. 02:33 bez_respekta »

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
petrićevac
Stariji član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #49 poslato: 16. 11. 2011. 02:35 »
Podeli temuIdi gore

То је, друг мој, апсолутна истина (није ни моја, ни твоја) и ја сам у праву...значи то није моја истина - то је опис ствари како су се десиле....а ко мисли да није тако само каже:''Е, то није било тако, него је било овако: чињеница, чињеница, чињеница....'' ...а то се не дешава....

То је до тебе...

Без икаквих проблема....

Без икаквих проблема и ово....
Pošten odgovor,ja isto nemam problema sa tim
zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #50 poslato: 16. 11. 2011. 04:49 »
Podeli temuIdi gore

Nema tajne,dezertirao i jedva izvukao živu glavu,Hrvati me hoće ubiti jer sam u uniformi JNA,a rezervisti me drže na nišanu jer sam Hrvat,dezertirao tako da sam uspio doći kući,nisam se htio predati HV-u ,bilo mi je pun k.... i uniformi i rata i svih kretena koji su me okruživali i uzimali sebi za pravo da me maltretiraju zato što sam ovo ili ono,a gdje si ti bio sa druge strane?

Ostao (budala) van granica Krajine sa Hrvatima, koji su bili u punoj ekstazi ostvarivanja tisućuljetnog sna. Sokiran

Manitu_
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #51 poslato: 16. 11. 2011. 04:53 »
Podeli temuIdi gore

Ostao (budala) van granica Krajine sa Hrvatima, koji su bili u punoj ekstazi ostvarivanja tisućuljetnog sna. Sokiran

Ti si dobar ,ja sam ostao u "srcu" Krajine dok su Srbi pokusavali spajati gornje i donje dijelove Smiley
zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #52 poslato: 16. 11. 2011. 05:02 »
Podeli temuIdi gore

Ti si dobar ,ja sam ostao u "srcu" Krajine dok su Srbi pokusavali spajati gornje i donje dijelove Smiley

Vrag će ga znati je li gore u "srcu" ili na "rubu".... Dim kod tebe su bar spajali,kod mene čistili i razdvajali  v^s
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #53 poslato: 17. 11. 2011. 11:43 »
Podeli temuIdi gore

Citat
ja sam ostao u "srcu" Krajine dok su Srbi pokusavali spajati gornje i donje dijelove

dedes bolje Manitu, dok se spaja sve je super eee.. kad se razdvaja i cisti onda je zajebano  Grin
Steta da se nismo prije znali pa da se zamjenimo, samo ne znam dali bi bilo izvodivo  Pitam se
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #54 poslato: 03. 03. 2012. 10:59 »
Podeli temuIdi gore

Тужних 20 година од хрватско-муслиманске агресије на Србе и отпочињања грађанског рата у СРБиХ....

{alt}

suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 17.0.963.56 Chrome 17.0.963.56

« Odgovor #55 poslato: 04. 03. 2012. 09:59 »
Podeli temuIdi gore

Тужних 20 година од хрватско-муслиманске агресије на Србе и отпочињања грађанског рата у СРБиХ....
Da, 20 godina od kad su Hvati i Muslimani napali na Beograd  Joj Joj
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #56 poslato: 04. 03. 2012. 10:09 »
Podeli temuIdi gore

TitleBox Banjaluka  02. 03. 2012

PRESS RS

ŠEF OHR-A OTKRIO KO JE KRIV ZA KATASTROFU U BIH
Incko priznao da je Evropa izazvala rat!

Visoki predstavnik Valentin Incko otkrio je da je Evropska zajednica finansirala referendum za nezavisnost BiH 1. marta 1992. i potpomognuta Amerikom praktično izazvala građanski rat u BiH!

Govoreći o proslavi tzv. dana nezavisnosti BiH, Incko je otvoreno poručio da bi taj dan trebalo slaviti u celoj državi, jer je na referendumu pre 20 godina „više od 60 odsto građana glasalo za nezavisnost".
- U mojoj Austriji državni praznici obeležavaju se na svim nivoima i tako bi trebalo da bude i u BiH. Rođendan BiH označava referendum od pre 20 godina, koji je finansirala Evropska zajednica i kada se više od 60 odsto građana opredelilo za nezavisnost. To, svakako, treba poštovati - poručio je Incko.

Pale sve maske
Sagovornik našeg lista iz diplomatskog kora u Sarajevu kaže da je Incko takvim rečima i definitivno potvrdio da je rat u BiH uvezen sa strane, ali i da je raspirivanje sukoba finansijski pomognuto iz najvećih svetskih centara moći.
Sentor Republike Srpske Predrag Gugo Lazarević kaže da se Evropa, ako je tačno to što kaže Incko, služila nedozvoljenim i nedemokratskim sredstvima.

- Ako su reči šefa OHR-a istinite, onda je jasno da se Evropska zajednica služila raznim podmetanjima. To potpuno razotkriva ulogu stranaca u priči o početku rata u BiH, a ovo što je Incko rekao sigurno nije u korist Evrope, već isključivo na njenu štetu - jasan je Lazarević.
On dodaje da je odavno jasno da je rat u BiH uvezen sa strane.

- Setite se kako je Alija Izetbegović povukao potpis sa Kutiljerovog sporazuma kada mu je to sugerisao tadašnji američki ambasador u Jugoslaviji Voren Cimerman. Evropa i Amerika svakako su doprinele krvoproliću - smatra Lazarević.
Crna godišnjica

Širom Sarajeva bošnjački zvaničnici juče su polagali cveće obeležavajući takozvani dan nezavisnosti. Istovremeno, u RS, ali i delu FBiH gde su Hrvati većina, juče je bio običan radni dan. Podsetimo, 1. marta 1992, tačnije drugog dana referenduma o nezavisnosti, na Baščaršiji je ubijen srpski svat Nikola Gardović. Povodom dvadesetogodišnjice ovog događaja, predsedavajući Kluba srpskih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac posetio je juče Staru pravoslavnu crkvu u Sarajevu, gde je sa saradnicima prislužio sveće u znak sećanja i pomen na Gardovića, kao i na sve druge nevino stradale Srbe u ovom gradu.

- Danas je za mene radni dan i odlučio sam da u skladu sa našim pravoslavnim običajima prislužim sveće i odam poštu svirepo ubijenom srpskom svatu Nikoli Gardoviću, ali i svim ostalim nevino stradalim sarajevskim Srbima - rekao je Košarac.

To se posebno odnosi, kaže on, na srpske civile koje je rat zatekao u njihovim domovima, na radnom mestu, bolnicama, a koji su stradali pod najezdom politike koja je dolazila iz Sarajeva tih godina i to samo zato što su bili Srbi, pravoslavci.

Radojičić: Srpska ima svoje praznike!
Predsednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić kaže da RS ima svoj zakon o praznicima prema kome 1. mart nije nikakav praznik. On smatra da je to jedan od datuma koji su doveli do rata i da je njegova percepcija u RS negativna.

- Zbog jednostranih odluka mi ga vidimo kao jedan od datuma koji je doveo do ratnih konflikta na ovim prostorima. Druga strana, odnosno drugi entitet ili, još preciznije, jedan njegov deo obeležava ovaj datum, valjda po nekim ratnim zakonima - kaže Radojičić.

- Ovo je za mene jedan od najtužnijih dana, ali to bi trebalo da bude tužan dan i za BiH jer su pre 20 godina dva naroda preglasali treći narod. Tada je potpuno razobličena priča koja se tih dana mogla čuti u Skupštini BiH kako su neke političke snage spremne i žele da žrtvuju mir za suverenu BiH - istakao je Košarac.
Opasne poruke

On je izrazio razočarenje što je ova poruka, ali i generalna politika muslimanskog lidera Alije Izetbegovića, čije su osnove sadržane u „Islamskoj deklaraciji", dobile podršku i dela međunarodne zajednice. Košarac je izrazio bojazan da možda čak i danas, kao što je to bio slučaj pre 20 godina, ponovo nekome smeta srpska zastava. To je, upozorava naš sagovornik, loša poruka takozvanog multietničkog Sarajeva.

Milka Kokot, kojoj su 4. maja 1992. godine na kućnom pragu u sarajevskoj ulici Vrbovska zlikovci bošnjačkog naroda svirepo ubili brata Dragana Stanišića (25) i oca Gojka (53), ističe da su mnoge srpske majke početkom 1992. počele da nose crninu zbog tragičnog gubitka najdražih.

- Mi smo danas sveće prislužili ne samo Nikoli Gardoviću nego svim ostalim sarajevskim Srbima, a ponoviću i danas da čak 263 srpske porodice sa područja Sarajevsko-romanijske regije još traže svoje najmilije koji su tragično stradali tokom rata u Sarajevu i čiji ostaci ni nakon 20 godina nisu pronađeni - rekla je Kokotova.

Žarko Marković

http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/11018/Incko+priznao+da+je+Evropa+izazvala+rat

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #57 poslato: 04. 03. 2012. 12:54 »
Podeli temuIdi gore

Da, 20 godina od kad su Hvati i Muslimani napali na Beograd  Joj Joj

На Брод, Суљкане, на Брод.... Mudri starac

{alt}

suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 17.0.963.56 Chrome 17.0.963.56

« Odgovor #58 poslato: 04. 03. 2012. 06:54 »
Podeli temuIdi gore

На Брод, Суљкане, на Брод.... Mudri starac
Izvini nisam znao da je Brod u Srbiji  Ne Ne Ne
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #59 poslato: 04. 03. 2012. 06:55 »
Podeli temuIdi gore

Izvini nisam znao da je Brod u Srbiji  Ne Ne Ne

Откако су га окупирали , 03.03.1992., Муслимани и Хрвати - чека се само престанак НАТО окупације - па ће бити и то  Mudri starac

{alt}

Stranice: 1 2 3 [4] 5   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 16. 05. 2012. 08:19