Mislim da je glavna razlika u tome sto ja tu Konvenciju dozivljavam kao pozitivnu stvar. Medjutim ti kao ukazujes na njene nedostatke i eventualnu politicku motivaciju, da bi na neki nacin "reducirao" odijek Srebrenickog genocida(pardon, zlocina).
Nemam ja ništa protiv toga kako ti neke stvari doživljavaš niti ja ulazim u tvoju motivaciju. Meni bi medjutim mirisalo na jeftinoću kad bih ja tebi odgovorio da ti skrivaš nedostatke konvencije ne bi li na neki način "inducirao" u medjuvremenu već utihli odijek srebreničkog zločina (pardon, genocida).
Ako ti smatras Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide odrazom politicke odluke velikih sila, moj stav je: daj nam sto vise takvih odluka ako ce one pomoci sprijecavanju buducih genocida ili barem kazniti odgovorne. ICTY je za mene jako pozitivna stvar.
Ako je moj stav da je konvencija politička, onda je tvoj stav da ja nekome (vama) dam što više "t
akvih odluka ako ce one pomoci sprijecavanju buducih genocida ili barem kazniti odgovorne"

? Ne čini li ti se da bi ti trebao svoj stav donekle elaborirati kako bi se barem dalo naslutiti šta tvoj stav podrazumjeva? Inače, drago mi je da si voljan sa mnom podijeliti svoju pozitivnost glede ICTY. Jesi li time možda nešto htio reći ili si to ubacio radi "odijeka"?