Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 09:29 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Tadić: Važan je sudski proces  (Pročitano 2519 puta)
gradacac76
Stariji član
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0

« Odgovor #30 poslato: 16. 03. 2010. 08:15 »
Podeli temuIdi gore

neko gradacac mora odgovarati ali treba se pogledati vojni aspekt zasto je JNA povlacila se kroz brcansku ako je imala mogucnost da obilazi
grad?
nemam ja nista protiv sudjenja samo na ovom forumu cesto optuzuju matrix da govori za karadzica i mladica da su zlocinci pa onda podvuku da niko nije zlocinac dok se ne dokaze a onda drugi dan rade isto sto i matrix
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #31 poslato: 16. 03. 2010. 08:26 »
Podeli temuIdi gore

Jurišić je osuđen, sad sve su varijacije na temu.
Jednu stvar nemožeš da shvatiš izgleda.
Problem je komandne odgovornosti, koju ne poznaje ratno pravo.
Tako je osuđeno ili se sudi  kompletnom rukovodstvu RS i Srbije.
Komandnu odgovornost ne poznaje ratno pravo, i ona se upotrebljava samo za suđenja za bivšu jugoslaviju i Ruandu.
Ljudi su poginuli, kao i bilo gde karadžić ili mladić ili biljana koji nisu izdali naređenje za akciju ili likvidaciju su po komandnoj odgovornosti krivi, to je poenta.
U tuzli su ljudi poginuli, ubijeni, likvidirani, neko je komadovao formacijama ili bio komadant samim tim je kriv jer takva je kvalifikacije komndne odgovornosti.
Za ganića isto tako sa tom razlikom da je direktno naredio likvidaciju.
Jel ti jasno šta znači komandna odgovornost.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
dedic72
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #32 poslato: 16. 03. 2010. 08:29 »
Podeli temuIdi gore

nemam ja nista protiv sudjenja samo na ovom forumu cesto optuzuju matrix da govori za karadzica i mladica da su zlocinci pa onda podvuku da niko nije zlocinac dok se ne dokaze a onda drugi dan rade isto sto i matrix

samo bih volio da budemo malo realni!!ja licno neobracam paznju na te nazivke jel smatram da se moze i drugacije postovati...

Jel je JNA mogao obilaziti brcansku ako je mogla zasto nije??
Sbog cega se vojska nije povlacila po vojnim zakonima??

Prvo se ova dva pitanja treba istazivati ako se hoce nesto postignuti na sudu da svak koje odgovoren bude usudjen.
gradacac76
Stariji član
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #33 poslato: 16. 03. 2010. 08:34 »
Podeli temuIdi gore

Kako može biti multietnička tuzla bez Srba odgovor na jedno od tvojih pitanja.
Moj izvor je živi svedok koji je bio streljan pucanjem u usta.
Pa hoćemo malo o duplim grobnicama u Tuzli ili o spaljenim ljudima.
Neka alahovi ratnici urade nešto takvo američkoj bazi što su radili JNA , video bi odgovor.
Nespomenu kako je čovek uz roštilj tražio pivo.
krenimo redom jos nisi odgovorio kako mozes tvrditi za jurisica da je zlocinac pa onda i za stanovnike tuzle tog momka sam gledao na bntv istina da je neko pucao u usta tom covjeku i takodje je istina da su tom covjeku tuzlanski zlocinci (mislim na doktore)spasili zivot a tvoji izvori tvrde da su ih ubijali cekicem i taj covjek nije tvoj izvor informacija zato sto je on prosao brcansku maltu i kada je vozac koji je vozio iskrvario ili izgubio svijest skrenuo sa puta tada je neki idiot njemu pucao u usta i to se desilo u slavinovicima (taj dio tuzle poznajem)tako da on nije mogao vidjeti desavanja na brc.malti tako drugi put kada lazes zaokruzi da se moze kotrljati i nezaboravi ja nebranim ubistva koja su se desila tada samo ako imas izvjestaj oficira jna kako je se jedna grupa vojnika ponasala i kako nisu slusali naredjenja postoji mogucnost i da su oni poceli pucati na nasu zalost to necemo moci nikad utvrditi
dedic72
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #34 poslato: 16. 03. 2010. 08:35 »
Podeli temuIdi gore

Jurišić je osuđen, sad sve su varijacije na temu.
Jednu stvar nemožeš da shvatiš izgleda.
Problem je komandne odgovornosti, koju ne poznaje ratno pravo.
Tako je osuđeno ili se sudi  kompletnom rukovodstvu RS i Srbije.
Komandnu odgovornost ne poznaje ratno pravo, i ona se upotrebljava samo za suđenja za bivšu jugoslaviju i Ruandu.
Ljudi su poginuli, kao i bilo gde karadžić ili mladić ili biljana koji nisu izdali naređenje za akciju ili likvidaciju su po komandnoj odgovornosti krivi, to je poenta.
U tuzli su ljudi poginuli, ubijeni, likvidirani, neko je komadovao formacijama ili bio komadant samim tim je kriv jer takva je kvalifikacije komndne odgovornosti.
Za ganića isto tako sa tom razlikom da je direktno naredio likvidaciju.
Jel ti jasno šta znači komandna odgovornost.

za karadzica i mladica ICTY ima dokaze to su telefonske razgovore!!!Naređenje su bile dosta puta objavljeni
kao i za dogovor za dobrovoljacku da se nenosi tesko oruzje.Jesul vojnici JNA morali ginuti sbog Mladica sto nije pristao na to ali bilo "dogovoreno"
Off-Topic:
malo mi lici ove postove kao da su svih dokaze montirane i ako je sve 100 objavljeno
gradacac76
Stariji član
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #35 poslato: 16. 03. 2010. 08:36 »
Podeli temuIdi gore

jurisic jos nije pravomocno osudjen
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #36 poslato: 16. 03. 2010. 08:41 »
Podeli temuIdi gore

Od čega je vozač iskrvario , bio malokrvan pa ga izujedali komarci.
Mislili su da je mrtav zato je i došao do bolnice, a ako me sećanje ne vara bio je u mrtvačnici.
Kako od silne paljbe JNA niko nebi ranjen.
I treba da znaš kao i prethodni forumač da je dogovor bio da se ide brčanskom maltom, jer samo na taj način su mogli spremiti zasjedu, a ovi biti janjad za klanje.
KOliko je ljudi poginulo i koliko je ekhumirano i na koliko imam udaranja čekićem mislim da imaju izveštaji patologa.
Zato nemoj nekoga da nazoveš lažovom dok ne proveriš, jer gde sam ja rekao osim u ovom pustu da je neko nekog udario čekićem.
Verovatno si to čuo u tuzli dok si ispijao pivo i slatko se smijao.
A Srba u tuzli nema tuzla je monoetnički grad kao i svi gradovi pod muslimanskom kontrolom.
« Poslednja izmena: 16. 03. 2010. 09:12 miskotes »

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #37 poslato: 16. 03. 2010. 09:13 »
Podeli temuIdi gore

kao i za dogovor za dobrovoljacku da se nenosi tesko oruzje.Jesul vojnici JNA morali ginuti sbog Mladica sto nije pristao na to ali bilo "dogovoreno"

Krajisnik aka RajvoSa aka Dedic72, čisto radi istine, mada ti ne čitaš šta piše ali zbog ostalih čitalaca:

U Komandi 2. Vojne oblasti JNA u Sarajevu nije bilo teškog oružja. Vojnici, podoficiri i oficiri u napadnutoj koloni u Dobrovoljačkoj ulici imali su samo lično naoružanje.

Komanda se do izvlačenja nalazila u strogom centru Sarajeva i bila je blokirana od strane paravojnih formacija.
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #38 poslato: 16. 03. 2010. 09:15 »
Podeli temuIdi gore

za karadzica i mladica ICTY ima dokaze to su telefonske razgovore!!!Naređenje su bile dosta puta objavljeni
Off-Topic:
malo mi lici ove postove kao da su svih dokaze montirane i ako je sve 100 objavljeno
Kakve mladić ima veze sa dobrovoljačkom i tuzlanskom kolonom nemoj lupati.
Kakvi telefonski razgovori, imaju i alijini.
Pročitati gornji moj post o komandnoj odgovornosti, pažljivo čitaj.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
gradacac76
Stariji član
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #39 poslato: 16. 03. 2010. 09:16 »
Podeli temuIdi gore

Od čega je vozač iskrvario , bio malokrvan pa ga izujedali komarci.
Mislili su da je mrtav zato je i došao do bolnice, a ako me sećanje ne vara bio je u mrtvačnici.
Kako od silne paljbe JNA niko nebi ranjen.
I treba da znaš kao i prethodni forumač da je dogovor bio da se ide brčanskom maltom, jer samo na taj način su mogli spremiti zasjedu, a ovi biti janjad za klanje.
KOliko je ljudi poginulo i koliko je ekhumirano i na koliko imam udaranja čekićem mislim da imaju izveštaji patologa.
Zato nemoj nekoga da nazoveš lažovom dok ne proveriš, jer gde sam ja rekao osim u ovom pustu da je neko nekog udario čekićem.
Verovatno si to čuo u tuzli dok si ispijao pivo i slatko se smijao.
A Srba u tuzli nema tuzla je monoetnički grad kao i svi gradovi pod muslimanskom kontrolom.
prvo nisam ni tvrdio da vozac nije bio ranjen drugo opet se ti omaklo neku vece gledao na youtube  selim beslagic ili na bntv ili selim bes.tomislav pracer na hajatu. ima i mrtvi istina mali broj  trece ja nekazem da si ti rekao da su ubijali cekicem nego kazem da se pozivas na takve izvore koji to tvrde cetvrto u tuzli sam radio poslije rata tako da poznajem grad i nemozemo reci ako nema srba da je cijela tuzla zlocinacka  i da zavrsim necemo duplih arsina ako nemozemo reci za karadzica i mladica da su zlocinci nemoze jos  ni za jurisica i ako je dokaz audio snimak dokaz u dobrovoljackoj neka bude i u tuzli
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #40 poslato: 16. 03. 2010. 09:25 »
Podeli temuIdi gore

Koliko ima Srba 3% ili 5% od pre rata.
Koji mali broj mrtvih ma hajde bježi.
Pa naravno da će biti osuđeni , zbog komandne odgovornosti barem karadžić, mladića neće živog privesti.Jer ako je biljana osudjena zbog komandne odgovornosti i na desetine Srba, red je da i ostali budu osuđeni na osnovu istih kvalifikacija.
Citat
Stanovnici zločinačke Tuzle su svr.avali.

Odnosi se na one koji su likovali, a bilo ih je mnogo, zar ne...
lepo je pucati u glinene golubove, pa formiramo NVO da se sakrijemo pa šanžiramo svoju priču, jer ljudska pamet je kratka evo 20 god prođe.
Pa neki će fizički umreti, tako da nebi niko odgovarao.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
dedic72
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #41 poslato: 16. 03. 2010. 09:30 »
Podeli temuIdi gore

Krajisnik aka RajvoSa aka Dedic72, čisto radi istine, mada ti ne čitaš šta piše ali zbog ostalih čitalaca:

U Komandi 2. Vojne oblasti JNA u Sarajevu nije bilo teškog oružja. Vojnici, podoficiri i oficiri u napadnutoj koloni u Dobrovoljačkoj ulici imali su samo lično naoružanje.

Komanda se do izvlačenja nalazila u strogom centru Sarajeva i bila je blokirana od strane paravojnih formacija.

to nije tacno dan prije i 3 dana prije napravili su akciju protiv ARBIH i sa teskim oruzja...sad neznam koliko si ti informiran..moje informacije su od jednog pilota JNA...kome vise vjerujem nego sve napisano ovdje.
« Poslednja izmena: 16. 03. 2010. 09:33 dedic72 »
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #42 poslato: 16. 03. 2010. 09:40 »
Podeli temuIdi gore

to nije tacno dan prije i 3 dana prije napravili su akciju protiv ARBIH i sa teskim oruzja...sad neznam koliko si ti informiran..moje informacije su od jednog pilota JNA...kome vise vjerujem nego sve napisano ovdje.

Ti izmišljaš kao i sve do sada. Tzv. ARBiH tada nije ni postojala. Teškog oružja u komandi nije bilo.
buzz
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #43 poslato: 16. 03. 2010. 11:46 »
Podeli temuIdi gore

Ajde pitaj tog pilota gdje je bila ta akcija protiv tkz. ARBIH  Cheesy. Pa kad lazes bar lazi. Bilo bi interesantno cuti koja je tvoja veza sa sarajevom jer ocito nemas pojma sta se desavalo u tom gradu.
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 18. 05. 2012. 02:43