Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 09:32 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 4   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Bajram-paša  (Pročitano 3783 puta)
buzz
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« poslato: 17. 03. 2010. 03:59 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Na ovogodišnje obilježavanje Bitke na Galipolju (Čanakale), ili Bitke za Dardanele, u Tursku je jučer otputovalo i 60 "zlatnih ljiljana" Armije RBiH, koji će šest dana boraviti kao gosti općine Bajram-paša u Istanbulu.

Nakon trodnevnog boravka u Istanbulu, "ljiljani" će 18. marta posjetiti Čanakale, na ulazu u Dardanele, kako bi zajedno s desetinama hiljada ostalih posjetilaca učestvovali u obilježavanju jedne od najvećih bitaka u Prvom svjetskom ratu.

Šerif Patković, predsjednik Skupštine Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja u FBiH i vođa puta, kaže da je jedan od razloga što već drugu godinu zaredom pripadnici Armije RBiH prisustvuju obilježavanju ove bitke i to što je u njoj učestvovalo oko 15.000 Bošnjaka s prostora BiH i Sandžaka te nepoznat broj njih koji su već živjeli Turskoj.

- Ova bitka obilježava se od Prvog svjetskog rata, a mi još nismo definisali ni stvari koje su se desile u bliskoj prošlosti. Zato ćemo našu posjetu iskoristiti kako bismo upoznali njihovu tradiciju, običaje, ali i način obilježavanja bitnih datuma i njihova iskustva primijeniti u našoj zemlji - kazao nam je Patković.

Galipoljska bitka jedna je od najkrvavijih u povijesti. Poginulo oko 253.000 Turaka i oko 104.000 savezničkih vojnika.

Stvarno, sta ovi ljudi traze u bosni. Turci su ovde bili okupatori a oni i sad posle svega toliko su vezani za njih da im u bosni nije mjesto.
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #1 poslato: 17. 03. 2010. 07:37 »
Podeli temuIdi gore

Nama su bili okupatori , njima stvoritelji.
Baštine njihovu vjeru, dosta običaja.
I ljudi su bili saveznici u I ratu.
Mnogo oružja je stiglo iz turske a i dobrovoljaca.
Za mene je to logično, nismo mi krivi što su Srpski saveznici prevrtljivi i pohotni za petro dolarima.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
autsajder
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #2 poslato: 17. 03. 2010. 12:00 »
Podeli temuIdi gore

Отишли браћи у посјету! Ништа чудно.

А мискотес је све рекао о бившим савезницима. Дражи су им петродолари. Само у следећем рату попут овог који се обиљежава у Турској имаће јаке опоненте у Кинезима, Русима, Бјелорусима, Украјинцима, Србима, Јерменима..... биће нас доста више. А остатак Источне Европе се неће баш тако лако сврстати на страну западних „сила“.

Само Српска!
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #3 poslato: 17. 03. 2010. 12:46 »
Podeli temuIdi gore

Jel to neka priprema za rat  Cheesy Cheesy Cheesy
autsajder
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #4 poslato: 17. 03. 2010. 01:28 »
Podeli temuIdi gore

Па, запад(Америка, Британија, Њемачка) окупља савезнике и окружује Русију, то сигурно није зато што им је лијепо бити у околини Руса(зашто би иначе наговарали све редом да се учлањују у НАТО), него интереси, интереси..... а најбоље се остварују ратом. И да Русија није нуклеарна суперсупер сила, већ би они насрнули. За сада нападају само боранију у близини Русије......   Cheesy  Cheesy  Cheesy  Huh?

Само Српска!
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #5 poslato: 17. 03. 2010. 03:12 »
Podeli temuIdi gore

''Мирно спавајте, рата неће бити'' - ајатолах Изетбеговић  Cool

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
Tufahija
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 4.0.249.89 Chrome 4.0.249.89

« Odgovor #6 poslato: 17. 03. 2010. 04:14 »
Podeli temuIdi gore

Global Moderator Comment VedoniNema nikakvog razloga za provokacije. Niti je to dopušteno. Kaži šta imaš, a ako nemaš ništa kazati postupi sukladno s time.Komentiranje moderacije nije dopušteno
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.18 Firefox 3.0.18

« Odgovor #7 poslato: 18. 03. 2010. 01:55 »
Podeli temuIdi gore

Ssta ces ...svaka ptica svome jatu leti ... Wink

Bosanski muslimani se izgleda napokon nacionalno opredjelili: „Mi smo Turci”
Bosanski muslimani se napokon nacionalno opredjelili: "Mi smo Turci"

- Ovako kad vas vidim, ne mogu da prepoznam koji je Bošnjak, a koji Turčin, jer svi ste isti kao da vas je jedna majka rodila. Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi mi ovdje budemo Turci. Nas ovdje zovu Turcima, mi vičemo da nismo i sve što više vičemo da nismo, oni sve više viču da jesmo. I mi jesmo Turci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu islama koji su nam Turci donijeli. Ali mi smo i Bošnjaci - kazao je jučer prof. dr. Cerić.

Pripadnicima i sledbenicima arapskog kulturnog nasledja (koji  s Bosnom blage veze nemaju) srecan put sto duze da ostanu a najbolje bi im bilo i trajno da ostanu tamo gde im je lijepo i gdje se najbolje osjecaju u njihovoj dragoj majci Turskoj. Grin

Boze sacuvaj i sakloni,nami Hriscanima sledbenicima i pripadnicima originalne srednejvekovne Bosne i bosanaca i svim nearapima u  RS i  m/h Federacije se jezi koza na sve to.... Roll Eyes Sokiran :'(

{alt}
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0

« Odgovor #8 poslato: 18. 03. 2010. 08:39 »
Podeli temuIdi gore

Bosanski muslimani su se napokon nacionalno opredjelili: " Mi smo Bosnjaci".
Pripadnicima i sledbenicima arapskog kulturnog nasledja (koji  s Bosnom blage veze nemaju)
Kakve veze Turci imaju sa Arapima?
Boze sacuvaj i sakloni,nami Hriscanima sledbenicima i pripadnicima originalne srednejvekovne Bosne i bosanaca i svim nearapima u  RS i  m/h Federacije se jezi koza na sve to.... Roll Eyes Sokiran :'
Od cega se svima "vami" jezi koza.
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #9 poslato: 18. 03. 2010. 11:52 »
Podeli temuIdi gore

Ssta ces ...svaka ptica svome jatu leti ... Wink

Bosanski muslimani se napokon nacionalno opredjelili: "Mi smo Turci"

- Ovako kad vas vidim, ne mogu da prepoznam koji je Bošnjak, a koji Turčin, jer svi ste isti kao da vas je jedna majka rodila. Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi mi ovdje budemo Turci. Nas ovdje zovu Turcima, mi vičemo da nismo i sve što više vičemo da nismo, oni sve više viču da jesmo. I mi jesmo Turci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu islama koji su nam Turci donijeli. Ali mi smo i Bošnjaci - kazao je jučer prof. dr. Cerić.

Pripadnicima i sledbenicima arapskog kulturnog nasledja (koji  s Bosnom blage veze nemaju) srecan put sto duze da ostanu a najbolje bi im bilo i trajno da ostanu tamo gde im je lijepo i gdje se najbolje osjecaju u njihovoj dragoj majci Turskoj. Grin

Boze sacuvaj i sakloni,nami Hriscanima sledbenicima i pripadnicima originalne srednejvekovne Bosne i bosanaca i svim nearapima u  RS i  m/h Federacije se jezi koza na sve to.... Roll Eyes Sokiran :'(

Da je Bog dao pa da je BiH granicila sa Turskom ako nista bar od 91. do 95. nebi sad Muslimani/Bosnjaci iskopavali kosti od svojih najmiliji a nebi ni Srbi morali da negiraju genocid

Ma nebi uopste ni rata bilo.
Sta mislite zasto??
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #10 poslato: 18. 03. 2010. 03:37 »
Podeli temuIdi gore

Turke smo rasterali, i nikad više neće biti tog vakta.
Ostale su njihove sluge koje žale za tim vremenima.
Šta drugo i reći za saradnike svih okupatora koji bijahu ovde.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #11 poslato: 18. 03. 2010. 04:59 »
Podeli temuIdi gore

Turke smo rasterali, i nikad više neće biti tog vakta.
Jesi li ti iz Austrougarske
buzz
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #12 poslato: 18. 03. 2010. 05:33 »
Podeli temuIdi gore

Bosanski muslimani su se napokon nacionalno opredjelili: " Mi smo Bosnjaci".Kakve veze Turci imaju sa Arapima?Od cega se svima "vami" jezi koza.

Cheesy" Mi smo Bosnjaci" Cheesy Cheesy Cheesy

ValterVuce i opet lazete sami sebe. Po cemu ste vi to bosnjaci i sta [ko] vam daje pravo da sebe nazivate bosnjacima? Tuta izmislio a jadan nepismen narod, sta ce, kad nezna ni ko je ni sta je.
Vedoni
Stariji član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #13 poslato: 18. 03. 2010. 05:46 »
Podeli temuIdi gore

Cheesy" Mi smo Bosnjaci" Cheesy Cheesy Cheesy

ValterVuce i opet lazete sami sebe. Po cemu ste vi to bosnjaci i sta [ko] vam daje pravo da sebe nazivate bosnjacima? Tuta izmislio a jadan nepismen narod, sta ce, kad nezna ni ko je ni sta je.

Kao prvo, Bosna nikad nije bila Srbija.
Kao drugo, nisam znao da ima institucija koja izdaje licencu putem koje se neko moze osjecati i izjasnjavati kao pripadnik ovog il onog etnickog stada. Po cemu si ti Srbin a ne Bosanac i ko ti daje pravo da sebe nazivas Srbinom...da mu se i mi obratimo.

miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #14 poslato: 18. 03. 2010. 06:24 »
Podeli temuIdi gore

Da bosna je bila Srpska i bila je Srbija.
Zato što mene neodređuje reka.
De malo kontaktiraj komšića pa da i on izvadi projekat koji je zagovarao bosanska pravoslavna crkva.
Nema licenca tako se rodiš, tako osećaš.
Ti kako si se rodio i kako se sada osećeš je različito, zar ne...

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
Stranice: [1] 2 3 4   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 21. 05. 2012. 07:50