|
buzz
|
 |
« poslato: 17. 03. 2010. 03:59 » |
Idi gore
|
Na ovogodišnje obilježavanje Bitke na Galipolju (Čanakale), ili Bitke za Dardanele, u Tursku je jučer otputovalo i 60 "zlatnih ljiljana" Armije RBiH, koji će šest dana boraviti kao gosti općine Bajram-paša u Istanbulu.
Nakon trodnevnog boravka u Istanbulu, "ljiljani" će 18. marta posjetiti Čanakale, na ulazu u Dardanele, kako bi zajedno s desetinama hiljada ostalih posjetilaca učestvovali u obilježavanju jedne od najvećih bitaka u Prvom svjetskom ratu.
Šerif Patković, predsjednik Skupštine Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja u FBiH i vođa puta, kaže da je jedan od razloga što već drugu godinu zaredom pripadnici Armije RBiH prisustvuju obilježavanju ove bitke i to što je u njoj učestvovalo oko 15.000 Bošnjaka s prostora BiH i Sandžaka te nepoznat broj njih koji su već živjeli Turskoj.
- Ova bitka obilježava se od Prvog svjetskog rata, a mi još nismo definisali ni stvari koje su se desile u bliskoj prošlosti. Zato ćemo našu posjetu iskoristiti kako bismo upoznali njihovu tradiciju, običaje, ali i način obilježavanja bitnih datuma i njihova iskustva primijeniti u našoj zemlji - kazao nam je Patković.
Galipoljska bitka jedna je od najkrvavijih u povijesti. Poginulo oko 253.000 Turaka i oko 104.000 savezničkih vojnika.
Stvarno, sta ovi ljudi traze u bosni. Turci su ovde bili okupatori a oni i sad posle svega toliko su vezani za njih da im u bosni nije mjesto.
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 17. 03. 2010. 07:37 » |
Idi gore
|
Nama su bili okupatori , njima stvoritelji. Baštine njihovu vjeru, dosta običaja. I ljudi su bili saveznici u I ratu. Mnogo oružja je stiglo iz turske a i dobrovoljaca. Za mene je to logično, nismo mi krivi što su Srpski saveznici prevrtljivi i pohotni za petro dolarima.
|
Nezavisna Srpska!!! Il si, znaš već šta!
|
|
|
|
autsajder
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 17. 03. 2010. 12:00 » |
Idi gore
|
Отишли браћи у посјету! Ништа чудно.
А мискотес је све рекао о бившим савезницима. Дражи су им петродолари. Само у следећем рату попут овог који се обиљежава у Турској имаће јаке опоненте у Кинезима, Русима, Бјелорусима, Украјинцима, Србима, Јерменима..... биће нас доста више. А остатак Источне Европе се неће баш тако лако сврстати на страну западних „сила“.
|
Само Српска!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Matovilo
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 18. 03. 2010. 01:55 » |
Idi gore
|
Ssta ces ...svaka ptica svome jatu leti ...  Bosanski muslimani se izgleda napokon nacionalno opredjelili: „Mi smo Turci”
- Ovako kad vas vidim, ne mogu da prepoznam koji je Bošnjak, a koji Turčin, jer svi ste isti kao da vas je jedna majka rodila. Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi mi ovdje budemo Turci. Nas ovdje zovu Turcima, mi vičemo da nismo i sve što više vičemo da nismo, oni sve više viču da jesmo. I mi jesmo Turci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu islama koji su nam Turci donijeli. Ali mi smo i Bošnjaci - kazao je jučer prof. dr. Cerić.Pripadnicima i sledbenicima arapskog kulturnog nasledja (koji s Bosnom blage veze nemaju) srecan put sto duze da ostanu a najbolje bi im bilo i trajno da ostanu tamo gde im je lijepo i gdje se najbolje osjecaju u njihovoj dragoj majci Turskoj.  Boze sacuvaj i sakloni,nami Hriscanima sledbenicima i pripadnicima originalne srednejvekovne Bosne i bosanaca i svim nearapima u RS i m/h Federacije se jezi koza na sve to....  :'(
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 18. 03. 2010. 08:39 » |
Idi gore
|
Bosanski muslimani se izgleda napokon nacionalno opredjelili: „Mi smo Turci”
Bosanski muslimani su se napokon nacionalno opredjelili: " Mi smo Bosnjaci". Pripadnicima i sledbenicima arapskog kulturnog nasledja (koji s Bosnom blage veze nemaju) Kakve veze Turci imaju sa Arapima? Boze sacuvaj i sakloni,nami Hriscanima sledbenicima i pripadnicima originalne srednejvekovne Bosne i bosanaca i svim nearapima u RS i m/h Federacije se jezi koza na sve to....  :' Od cega se svima "vami" jezi koza.
|
|
|
|
|
|
grgo
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 18. 03. 2010. 11:52 » |
Idi gore
|
Ssta ces ...svaka ptica svome jatu leti ...  Bosanski muslimani se izgleda napokon nacionalno opredjelili: „Mi smo Turci” Bosanski muslimani se napokon nacionalno opredjelili: "Mi smo Turci"- Ovako kad vas vidim, ne mogu da prepoznam koji je Bošnjak, a koji Turčin, jer svi ste isti kao da vas je jedna majka rodila. Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi mi ovdje budemo Turci. Nas ovdje zovu Turcima, mi vičemo da nismo i sve što više vičemo da nismo, oni sve više viču da jesmo. I mi jesmo Turci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu islama koji su nam Turci donijeli. Ali mi smo i Bošnjaci - kazao je jučer prof. dr. Cerić.Pripadnicima i sledbenicima arapskog kulturnog nasledja (koji s Bosnom blage veze nemaju) srecan put sto duze da ostanu a najbolje bi im bilo i trajno da ostanu tamo gde im je lijepo i gdje se najbolje osjecaju u njihovoj dragoj majci Turskoj.  Boze sacuvaj i sakloni,nami Hriscanima sledbenicima i pripadnicima originalne srednejvekovne Bosne i bosanaca i svim nearapima u RS i m/h Federacije se jezi koza na sve to....  :'( Da je Bog dao pa da je BiH granicila sa Turskom ako nista bar od 91. do 95. nebi sad Muslimani/Bosnjaci iskopavali kosti od svojih najmiliji a nebi ni Srbi morali da negiraju genocid Ma nebi uopste ni rata bilo. Sta mislite zasto??
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 18. 03. 2010. 03:37 » |
Idi gore
|
Turke smo rasterali, i nikad više neće biti tog vakta. Ostale su njihove sluge koje žale za tim vremenima. Šta drugo i reći za saradnike svih okupatora koji bijahu ovde.
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 18. 03. 2010. 04:59 » |
Idi gore
|
Turke smo rasterali, i nikad više neće biti tog vakta.
Jesi li ti iz Austrougarske
|
|
|
|
|
|
buzz
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 18. 03. 2010. 05:33 » |
Idi gore
|
Bosanski muslimani su se napokon nacionalno opredjelili: " Mi smo Bosnjaci".Kakve veze Turci imaju sa Arapima?Od cega se svima "vami" jezi koza.
 " Mi smo Bosnjaci"  ValterVuce i opet lazete sami sebe. Po cemu ste vi to bosnjaci i sta [ko] vam daje pravo da sebe nazivate bosnjacima? Tuta izmislio a jadan nepismen narod, sta ce, kad nezna ni ko je ni sta je.
|
|
|
|
|
Vedoni
Stariji član

Van mreže
 Windows Vista
Browser:
 Firefox 3.6
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 18. 03. 2010. 05:46 » |
Idi gore
|
Kao prvo, Bosna nikad nije bila Srbija. Kao drugo, nisam znao da ima institucija koja izdaje licencu putem koje se neko moze osjecati i izjasnjavati kao pripadnik ovog il onog etnickog stada. Po cemu si ti Srbin a ne Bosanac i ko ti daje pravo da sebe nazivas Srbinom...da mu se i mi obratimo.
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 18. 03. 2010. 06:24 » |
Idi gore
|
Da bosna je bila Srpska i bila je Srbija. Zato što mene neodređuje reka. De malo kontaktiraj komšića pa da i on izvadi projekat koji je zagovarao bosanska pravoslavna crkva. Nema licenca tako se rodiš, tako osećaš. Ti kako si se rodio i kako se sada osećeš je različito, zar ne...
|
|
|
|
|