|
Tufahija
|
 |
« poslato: 22. 03. 2010. 11:55 » |
Idi gore
|
Ilustracije radi o kakvoj se paranoji radi u FBiH:  Ostatak teksta glasi: Prvo, molim vas da ne izgubite iz vida da se ovdje ne radi o forumskom postu na Avazovom forumu. Ovdje se radi o novinskom članku izvjesnog M. Dedića za koji očito nikakve potrebe nije bilo da ga se recenzira od strane bilo koga u Avazu. Evo i originala jer se bojim da se ne izgubi:  Nije mi u cilju da branim ili pravdam Tihića na bilo koji način. Više mi je interesantan način na koji se u medijima federacije pristupa demonizaciji bilo koga kojeg tvrdo jezgro SDA u sprezi sa Cerićem naznači. Pogledajte samo kako je tekst sastavljen: 1."Tihić: Godinama u službi beogradskog projekta." Tek tako. Bez znaka pitanja, bez ikakve argumentacije, samo zato što nije dovoljno radikalan. 2."Pad Vlade je ujedinjeni krajiški odgovor protiv KOSovske politike Sulejmana Tihića čiji je osnovni cilj razbijanje Bošnjaka". Bez ikakve elaboracije, jednostavno se naznači nekoga KOSovcem i gotovo. Niti ti trebaju izvori, niti ti treba argumentacija, niti ti treba da pokažeš kako to Tihić "razbija Bošnjake". 3"..sam je Tihić godinama u službi beogradskog projekta što potvrđuje njegovo svjedočenje na suđenju Slobodanu Miloševiću kada je javno optužio „radikalnu“ politiku SDA i rahmetli Izetbegovića da bi pomogao balkanskom kasapinu." To što je svjedočio protiv Miloševića je automatski dokaz suradnje sa MIloševićem? Što se nije slagao sa fašističkim konceptom SDA u stilu "ein volk, ein reich, ein fuhrer"? Što je opisao politiku SDA kao radikalnu? U više navrata sam pisao da je jedina fašistička organizacija devedesetih u BiH bila SDA. To je jedina organizacija u BiH koja je državu stavljala iznad svega i koja je ozakonila nasilje radi zaštite državnih interesa otjelotvorenim u Aliji Izetbegoviću. SDA je u medjuvremenu, šta god tko mislio, prilično modernizirana a Tihićeva struja je jedina iz cijelog bošnjačkog korpusa koja je bila spremna na unutarbosanski dijalog. Ovaj članak na Avazu medjutim, očito pokazuje da fašistička misao u Sarajevu živa kao i za vrijeme Alije. Takodjer iznenadjuje lakoća s kojom se bošnjački političari proglašavaju izdajnicima. Ja ne mogu a da ne citiram poznatog ruskog disidenta Solženjicina: "Jadan je onaj narod koji ima toliko izdajnika jer nešto kod njega očito nije u redu".
|
|
|
|
|
|
bez_respekta
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 22. 03. 2010. 09:46 » |
Idi gore
|
жао ми, не снимих добро интервју кћерке Фикрета Абдића за емисију Досије за АТВ...нема тона...штета...Туфахија, тражи по Youtube, можда ће неко и окачити....вриједи чути да Фикрет одбија пуштање на слободу што му Хрватска нуди..те, да не једе храну , јер неће да порески обавезници Хрватске плаћају за његов неправедан боравак у затвору....и још интересантних ствари...зашто се Елвира изјашњава као Хрватица...
|
Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
|
|
|
|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 23. 03. 2010. 08:03 » |
Idi gore
|
жао ми, не снимих добро интервју кћерке Фикрета Абдића за емисију Досије за АТВ...нема тона...штета...Туфахија, тражи по Youtube, можда ће неко и окачити....вриједи чути да Фикрет одбија пуштање на слободу што му Хрватска нуди..те, да не једе храну , јер неће да порески обавезници Хрватске плаћају за његов неправедан боравак у затвору....и још интересантних ствари...зашто се Елвира изјашњава као Хрватица... Nisam našao dotični intervju ali i ovdje se govori ponešto o tome.
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 23. 03. 2010. 09:03 » |
Idi gore
|
Ja ne mogu a da ne citiram poznatog ruskog disidenta Solženjicina: "Jadan je onaj narod koji ima toliko izdajnika jer nešto kod njega očito nije u redu".
Je li to nesto kao onaj narod koji na forumu ima temu: "Srbi i Hrvati sa "Halal" certifikatom"
|
|
|
|
|
|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 23. 03. 2010. 09:16 » |
Idi gore
|
Je li to nesto kao onaj narod koji na forumu ima temu: "Srbi i Hrvati sa "Halal" certifikatom"
Slično je, samo što ti npr.Srbi sa Halal certifikatom i bez certifikata nisu ratovali medjusobno. Samo fašistički sustavi i ideologije mogu pokrenuti vojsku protiv vlastitog naroda stavljajući interese države iznad prava pojedinaca. SDA je dokazala da je to u stanju i može biti ponosna na sebe.
|
|
|
|
|
|
hrnjica
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 23. 03. 2010. 12:59 » |
Idi gore
|
Samo fašistički sustavi i ideologije mogu pokrenuti vojsku protiv vlastitog naroda stavljajući interese države iznad prava pojedinaca. SDA je dokazala da je to u stanju i može biti ponosna na sebe. Koja to drzava ne stavlja drzavni interes iznad interesa pojedinaca? Koji normalan covjek ne zeli djeliti mekinje sa vlastitim narodom?
|
budala i krivih drva nikada ne može nestati
|
|
|
|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 23. 03. 2010. 01:49 » |
Idi gore
|
Koja to drzava ne stavlja drzavni interes iznad interesa pojedinaca?
Odgovor je jednostavan: država koja nije fašistička ne stavlja državni interes iznad pojedinca. Demokratske države i demokratski sustavi respektiraju ljudska prava po konvenciji a fašistički sustavi ubijaju i vlastiti narod ako ne prihvata da im država sve odredjuje pa i pravo na život.
|
|
|
|
|
|
hrnjica
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 23. 03. 2010. 03:46 » |
Idi gore
|
Odgovor je jednostavan: država koja nije fašistička ne stavlja državni interes iznad pojedinca. Demokratske države i demokratski sustavi respektiraju ljudska prava po konvenciji a fašistički sustavi ubijaju i vlastiti narod ako ne prihvata da im država sve odredjuje pa i pravo na život.
konkretno navedi koja.Opet odstupas od vlastitih principa.Sta je sad razlog?Puj pike vise ne vazi. Ako imas nesto kazi,ako ne jednostavno odsetas po koji joint i ne kazes.
|
|
|
|
|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 23. 03. 2010. 03:49 » |
Idi gore
|
konkretno navedi koja.Opet odstupas od vlastitih principa.Sta je sad razlog?Puj pike vise ne vazi. Ako imas nesto kazi,ako ne jednostavno odsetas po koji joint i ne kazes.
Konkretno: moja i tvoja Nizozemska. Prava demokratska zemlja gdje ljudi u potpunosti uživaju svoja demokratska prava.
|
|
|
|
|
|
hrnjica
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 23. 03. 2010. 04:26 » |
Idi gore
|
nek je tvoja,moja ne mora biti. izgleda mi nemoguce da si pod uticajem narkotika preskocio ono iseljavanje holandskih farmera u vrijeme izgradnje betuwelijn.Eto ti ponovo dokazes da mekinje u kombinaciji sa narkoticima deformisu i ono malo racionalnosti koju sam se nadao da posjedujes.
|
|
|
|
|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 23. 03. 2010. 07:30 » |
Idi gore
|
nek je tvoja,moja ne mora biti. izgleda mi nemoguce da si pod uticajem narkotika preskocio ono iseljavanje holandskih farmera u vrijeme izgradnje betuwelijn.Eto ti ponovo dokazes da mekinje u kombinaciji sa narkoticima deformisu i ono malo racionalnosti koju sam se nadao da posjedujes.
Ne znam ništa o tim nizozemskim farmerima. Jesu li ih ubijali zbog države? Jesu li ih zatvarali u logore?
|
|
|
|
|
|
bez_respekta
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 23. 03. 2010. 08:07 » |
Idi gore
|
Nisam našao dotični intervju ali i ovdje se govori ponešto o tome.
Eх, да, да ...отприлике је то и рекла, али наравно много опширније....и још је напоменула цртицу о лицемјерности Алијиних сљедбеника у случају Ганића и у случају Абдића , јер је и Абдић био ''члан предсједништва'', па су Алијићи умало колективно извршили самоубиство онанијом кад је Абдићу смјештен затвор...ја те Алијиће зовем - дрк-лемингси  ... Елем, и још говорила како су Хрвати свјесно пребацили суђење Абдићу у судницу у Карловцу која није опремљена за суђење те врсте (тј. за ратне злочине) нема камера, нема снимања процеса....3-4 суда у Хрватској то испуњавају између осталих и суд у Ријеци , чији је Абдић становник, па му ипак нису хтјели судити у Ријеци да не остане видео запис свјетски познатих хрватских ''правних бравура''.... 
|
Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
|
|
|
|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 24. 03. 2010. 08:07 » |
Idi gore
|
|
|
|
|
|
|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 24. 03. 2010. 08:21 » |
Idi gore
|
Još jedan odličan, doduše malo stariji tekst intervjua Elvire Abdić Jelenković (jeste da odstupam od teme ali ne mogu odoliti):
|
|
|
|
|
|
hrnjica
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 24. 03. 2010. 09:10 » |
Idi gore
|
Ponosim se što kao muslimanka predstavljam Hrvate u FBiH
Da li je ovo jedna od Hrvatica koje bi ti u zajednistvu sa Srbima potlacio u BiH?Ako treba da ti osvjezim pamcenje samo reci? Kako zaboravi dati odgovor ko je doveo Legiju u BiH? Dokaz kakva nam je sudbina namjenjena ,ona Hrvatica ,Spahin unuk cetnicki vojvoda,Srdan Dizdarevic moze biti sta hoce kad mu se cejfne,Goran Pozderac nacionalno nepoznat itd.itd. Moje cestitke i Srbima i Hrvatima na nasem nacionalnom definiranju.
|
|
|
|
|