Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 09:55 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Slovenija se opet navaljuje na Srbiju  (Pročitano 2888 puta)
radoslav
Gost
« poslato: 28. 03. 2010. 05:02 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxTirk: Rezolucija 1244 se citira previše ekstenzivno

Tanjug | 28. 03. 2010. - 17:41h

Predsednik Slovenije Danilo Tirk izjavio je kako se nada da će u budućnosti biti nađene formule koje će omogućiti saradnju svih lidera iz država naslednica nekadašnje Jugoslavije.

Tirk je u intervjuu Radiju Federacije Bosne i Hercegovine, komentarisao izostajanje Srbije sa međunarodnih konferencija na kojima se pojavljuju predstavnici privremenih institucija samouprave u Prištrini koji su 2008. jednostrano proglasili nezavisnost južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.
"Slovenija je priznala Kosovo i ima diplomatske odnose s njim i zato postupa u odnosu s Kosovom kao suverenom državom, odnosno kao i sa drugim državama na tom području s kojima ima uspostavljene takve odnose", rekao je Tirk.

Tirk je, kako su preneli mediji u Sarajevu, rekao kako mu se nekad čini da se i Rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999, citira previše ekstenzivno.
"U toj rezoluciji nema govora o Srbiji kao Srbiji i bilo bi dobro da se razmisli o interpretaciji te rezolucije za koju verujem nije potrebno da joj se dodaju elementi kojih u rezoluciji nema", kazao je Tirk.

Slouenci se opet navaljuju na Srbiju.
Gosin slouenac je nezadovoljan "ekstenzivnom" (koja pogrešna riječ na pogreššnom mjestu) tumačenjem rezolucije 1244.
Ta rezilucija je izgleda svim proverenim srbomrscima veliki teret oko vrata. Najradije bi da ona više ne postoji, te da mogu onda sa Srbijom da rade što im padne na pamet.
Baš me živo zanima kako bi oni voljeli tumačit rezoluciju 1244?
A biser "da u toj rezoluciji nema govora o Srbiji kao Srbiji" je upitan čak i za komentiranje. Nema govora o Srbiji kao Srbiji? A kakvog govora ima? O Srbiji kao SAD ili Njemačkoj?

I na kraju, za sve sa foruma.
Ne dajte se zavarati slatkorečivošću konjušara austrougarskih carskih štala. Nitkome sa ovijeh prostora oni ne žele dobro. Njima su BiH i Srbija poslednja tržišta na čijoj grbači mogu da ekonomski opstaju. Onog trenutka kad BiH i Srbija budu ušle u EU, Slouenija je ekonomski propala zemlja. Oni to jako dobro zanaju i činiti će sve što mogu da što više odlože a možda čak i da spriječe ulazak BiH i Srbije u EU.
Upravo u tom svjetlu treba i gledati njihovu želju da nasamare Tadića i odbiju ga od dolaska na imanje Karadjordjevića pored Ljubljane, pozvavši čoveka koji je optužen na zajmonstruoznije zločine na Kosmetu, Hašima Tačija, u svojstvu "predsjednika vlade". To su namjerno učinili iako su znali - jer im je to eksplicitno dato do znanjane samo od Tadića no od svih srpskih zvaničnika - da će Srbija na tom "skupu" učestvovati samo ako se Albanci pojave kao UNMIK/Kosovo. Cilj im je bio da Srbiju optuže za bojkot i tako je je još više udalje oid Europe, istovremeo nastavljajući da isisavaju pare iz Srbije (i iz BiH), održavajući socijalni mir u njihovoj "deželi".
Pamet u glavu kad se komunicira sa ovakvim tipovima.

Link na cio članak: http://www.blic.rs/Vesti/Politika/182789/Tirk-Rezolucija-1244-se-citira-previse-ekstenzivno
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #1 poslato: 02. 04. 2010. 12:06 »
Podeli temuIdi gore

Pošto sam već više putu ponavljao, ponavljam opet.

Ne kupujte slovensko !!!

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.2 Firefox 3.6.2

« Odgovor #2 poslato: 02. 04. 2010. 04:22 »
Podeli temuIdi gore

Ne kupujte slovensko !!!

Moramo kad svoje nemamo Cheesy Cheesy
radoslav
Gost
« Odgovor #3 poslato: 02. 04. 2010. 04:51 »
Podeli temuIdi gore

Imate srpsko i hrvatsko. Tongue
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.2 Firefox 3.6.2

« Odgovor #4 poslato: 02. 04. 2010. 04:57 »
Podeli temuIdi gore

Imate srpsko i hrvatsko. Tongue

Isto mi dodje Ljutko
Kupujem ono sta mi odgovara ne gledam od kud je najradje bi od Agrokomerca al jbga kad su mu j....i mater  Huh?
radoslav
Gost
« Odgovor #5 poslato: 02. 04. 2010. 05:39 »
Podeli temuIdi gore

Isto mi dodje Ljutko
Kupujem ono sta mi odgovara ne gledam od kud je najradje bi od Agrokomerca al jbga kad su mu j....i mater  Huh?

ama, bolan, nije isto.
Hrvatska i srpska roba su bolje i kvalitetnije od slovenske. Grin
Dart Vader
Gost
« Odgovor #6 poslato: 21. 10. 2010. 03:24 »
Podeli temuIdi gore

Pa sto nemate?Huh??
Zasto je magare uvek samo magare?Pa zato sto je magare.
Dart Vader
Gost
« Odgovor #7 poslato: 21. 10. 2010. 03:36 »
Podeli temuIdi gore

Ne kupujte slovensko !!!

Evo ti ovde brate u BGD-u ja stvarno ne poznajem nikoga ko je kupio ili bi kupio budjavi Tomy majonez,Fruktal sok itd,proizvodi su im jadni po kvalitetu cak mnogo gori od srpskih.Prevazidjeni su i skupi.Kad su se ponovo pojavili sa svim onim praistorijskim proizvodima ne zna se ko je bio u vecem cudu,mi zato sto nas vredjaju svojom gluposcu ili oni,koliko smo napredovali.Jos uvek se provuce neka ves masina a i one su ocajnog kvaliteta,narod ih posle 2 godine baci i kupi italijansku.Mislim da svakog ceka stara sudbina-konjusari ce ponovo postati konjusari.
BANIJA 79
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1

« Odgovor #8 poslato: 23. 05. 2011. 11:36 »
Podeli temuIdi gore

Jos uvek se provuce neka ves masina a i one su ocajnog kvaliteta,narod ih posle 2 godine baci i kupi italijansku.
A talijanske veš mašine su poznate po "kvalitetu"  Roll Eyes Joj

Pitaju me odakle si žuti, sa Banije Krajišnik sam ljuti!
Zeljo_furesta
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1

« Odgovor #9 poslato: 24. 05. 2011. 11:40 »
Podeli temuIdi gore

ti si navikao na Svapsko, zemljace  Smiley
J..ga to ti je standard ali kod ljepotica ostajem kod Ragaca  Živeli
zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #10 poslato: 24. 05. 2011. 12:23 »
Podeli temuIdi gore

Evo ti ovde brate u BGD-u ja stvarno ne poznajem nikoga ko je kupio ili bi kupio budjavi Tomy majonez,Fruktal sok itd,proizvodi su im jadni po kvalitetu cak mnogo gori od srpskih.Prevazidjeni su i skupi.Kad su se ponovo pojavili sa svim onim praistorijskim proizvodima ne zna se ko je bio u vecem cudu,mi zato sto nas vredjaju svojom gluposcu ili oni,koliko smo napredovali.Jos uvek se provuce neka ves masina a i one su ocajnog kvaliteta,narod ih posle 2 godine baci i kupi italijansku.Mislim da svakog ceka stara sudbina-konjusari ce ponovo postati konjusari.

Imao sam prilika da kao potrošač probam, provjerim i usporedim sledeće :

1.Konditorski proizvodi proizvedeni u Srbiji i Hrvatskoj vrlo dobri čak i odlični,
2.Voćni sokovi proizvedeni u Srbiji vrlo dobri čak i odlični,
3.Mljeko i mlječni proizvodi proizvedeni u Hrvatskoj i Srbiji vrlo dobri čak i odlični.
Asortiman ponude napred navedenih proizvoda puno bolji u Srbiji nego u Hrvatskoj.
Od napred navedenih proizvoda ne pamtim kad sam kupio nešto proizvedeno u
Sloveniji ili EU.
4.Suhomesnati proizvodi nisu baš na razini,osim Karneksa,Gavrilovića i Krasa ali samo
u nekim proizvodima.
Voće i povrće bez konkurencije na pijacama u Beogradu....proizvedeno u Srbiji i
Makedoniji.
Slovenci su dobar deo proizvodnje prebacili u Srbiju,tako da su to sad proizvodi
iz Srbije.
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 14. 05. 2012. 06:03