Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 10:12 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Христос васкрсе! Ваистину васкрсе!  (Pročitano 2436 puta)
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 10.0.648.205 Chrome 10.0.648.205

« Odgovor #15 poslato: 22. 04. 2011. 08:01 »
Podeli temuIdi gore

Svi smo razumeli dobre namere, nema potrebe da se to objašnjava.

Hvala kolega.

"
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.16 Firefox 3.6.16

« Odgovor #16 poslato: 22. 04. 2011. 08:02 »
Podeli temuIdi gore

Poštovani prijatelji.
Nema razloga da žurite sa vašim čestitkama.

Danas je Veliki petak, jedan od najtužnijih dana u hrišćanstvu.

Uskrs je tek u nedelju, 24.04.2011.

Deluje malo degutantno da praznik čestitate na dan kada se hrišćani sećaju Isusovih muka.
Ako je to uvreda ja svoje povlačim i izvinjavam se.
Pazuzu
Gost
« Odgovor #17 poslato: 22. 04. 2011. 08:12 »
Podeli temuIdi gore

Cestitke nisu nimalo zlonamjerne, nego sam imao u vidu, da upravo radi Velikog petka i i neradnog dana nakon njega, unaprijed cestitam onima koji nece tu biti u petak i subotu. Moja je namjera bila da cestitam prije umjesto kasnije, posto smatram da vecina forumasa koji slave ovaj blagdan nece biti tu na sam praznik. Nadam se da ostali to nisu razumjeli tako, a ako jesu svakome ko se osjeca uvrijedjenim se izvinjavam, pa i tebi Pazuzu.

Jesam li ja negde spomenuo da su preuranjene čestitke zlonamerne?
Rekao sam vrlo precizno da
Pazuzu
Gost
« Odgovor #18 poslato: 22. 04. 2011. 08:31 »
Podeli temuIdi gore

Cestitke nisu nimalo zlonamjerne, nego sam imao u vidu, da upravo radi Velikog petka i i neradnog dana nakon njega, unaprijed cestitam onima koji nece tu biti u petak i subotu. Moja je namjera bila da cestitam prije umjesto kasnije, posto smatram da vecina forumasa koji slave ovaj blagdan nece biti tu na sam praznik. Nadam se da ostali to nisu razumjeli tako, a ako jesu svakome ko se osjeca uvrijedjenim se izvinjavam, pa i tebi Pazuzu.

Jesam li ja negde spomenuo da su preuranjene čestitke zlonamerne? Jel to negde stoji napisano u mom postu?
Rekao sam vrlo precizno da DELUJE MALO DEGUTANTNO  (degutantno znači "neukusno", nikako "zlonamerno") da se čestitke upućuju unapred i to baš na Veliki petak, koji je kod hrišćana najtužniji dan jer se sećaju stradanja Isusovog.

Ne znam zašto imaš potrebu da stalno čitaš ono što NISAM NAPISAO, i da pokušavaš da spinuješ moje reči.

Inače, čestitke se ne upućuju ni pre, ni posle praznika, nego NA SAM DAN PRAZNIKA. Tako je oduvek bilo, i tako zauvek treba da ostane.
Ne sumnjam u dobre i iskrene namere, ali mislim da bi, ako već iskreno uvažavate komšije i njihove praznike, trebalo da se držite procedure koja važi kod onih koji te praznike slave. Pa čak i ako nisi u mogućnosti da čestitaš praznik na sam dan, niko to neće da shvati zlonamerno. Nisi mogao da čestitaš iz nebitno kojih razloga, i to je sasvim OK.
Ovako, kako se čestita dva dana "unapred", stiče se utisak da to želite da "unapred" skinete s dnevnog reda, da neko ne bi mogao da vam kaže da ste loši jer "niste čestitali praznik" (ili još gore - da ne znate kada je Vaskrs). Takve čestitke NE DELUJU iskreno, nego kao alibi. (velikim slovima da bi se tačno videlo šta sam napisao, i da ne bi došlo do drugačijeg tumačenja)

I molim te, nije u redu da izvrćeš ono što sam napisao, već ako imaš potrebu da nešto prokomentarišeš, onda komentariši ono što sam napisao, a ne ono što nisam.

Hvala ti unapred.
Alex
Urednik
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #19 poslato: 24. 04. 2011. 12:23 »
Podeli temuIdi gore

Sretan nam svima ovaj veliki praznik  Krst  Smiley

{alt}

{alt}
Pazuzu
Gost
« Odgovor #20 poslato: 24. 04. 2011. 12:30 »
Podeli temuIdi gore

Воистину воскресе!

Срећан празник свим добрим људима!
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #21 poslato: 24. 04. 2011. 07:01 »
Podeli temuIdi gore

Ваистину васкрсе!

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
Kuhar
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #22 poslato: 24. 04. 2011. 08:21 »
Podeli temuIdi gore

Sretan Uskrs svima!
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 10.0.648.205 Chrome 10.0.648.205

« Odgovor #23 poslato: 24. 04. 2011. 08:30 »
Podeli temuIdi gore

Sretan Uskrs svima!

Srecan Uskrs jos jednom, svim onima koji ga slave.

"
Kuhar
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #24 poslato: 24. 04. 2011. 08:34 »
Podeli temuIdi gore

Srecan Uskrs jos jednom, svim onima koji ga slave.

Neka je sa srećom i onima koji ne slave!  Živeli
hajka
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #25 poslato: 24. 04. 2011. 10:03 »
Podeli temuIdi gore

Neka je sa srećom i onima koji ne slave!  Živeli
[/color]
Da, sretan Vaskrs svim Hricanima,dal vjernici il' ateisti ,,ali svi Hricani slave i na neki nacin obiljezavaju Vaskr/Uskrs,
najveci i najznacajniji praznik Hriscana.
BANIJA 79
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #26 poslato: 24. 04. 2011. 08:43 »
Podeli temuIdi gore

Hristos vaskrse/sretan Uskrs svima koji danas slave !

Pitaju me odakle si žuti, sa Banije Krajišnik sam ljuti!
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #27 poslato: 24. 04. 2011. 08:45 »
Podeli temuIdi gore

Христос васкрсе!

Ваистину васкрсе!

Свим хришћанима желим срећан Васкрс/Ускрс!

TitleBox

Одломак из Васкршње посланице Патријарха Српског господина Иринеја:

...

Данас су људски морал, стид и доброта унижени и згажени управо зато што је људска свест опрхвана смрћу и бесмислом. Верујући у Васкрслога Христа – у Њега као Пут, Истину и Живот, ми верујемо у обнављање и васкрсавање људског морала, стида и доброте. У наше дане се љуљају темељи људске културе и помрачују циљеви људског делања и стваралаштва. Само они који верују у Христа и срцем виде Васкрсење Његово, опште васкрсење мртвих, и вечни смисао свих створења; препознају неуништиво корење човековог делања и непресушне изворе људског стваралаштва и културе.

Данас, саможивост, духовна чамотиња, властољубље и празнословље прете да униште цвет несебичне љубави уграђене у људску природу, на чијем пламену се греју сва бића и сва створења; прете да убију радост живота, рађану из слободе, узајамности и делатне саможртвености. Само Васкрсли Христос, Који се уселио у нас и дошао међу нас – да служи, а не да влада; да се дарује и жртвује, а не да жртвује себи друге – обнавља у нама огањ несебичне љубави, братске узајамности, служења и саможртвености. Само вера у бесмртност, засијала из Христовог Гроба, спаљује својим огњем саможивост и самољубље као лажно начело и погрешан начин живљења. Једино нам она открива вечну истину да је у саможртвеној љубави према Богу и ближњима, према свима створењима, излаз из свих људских обмана и лажи, ослобођење од лажног живљења и телесног мудровања, спас од свих тмина и безизлаза!

Себичност и непоштење и данас – као и јуче, као и сутра – уништавају свако право заједништво, заједничко добро и имовину. Неповерење и грамзивост, властољубље, насиље, и отимање туђег, угрожавају личност и њену богодану слободу. Та себичност, грамзивост и насиље утолико су већи уколико човек није прогледао да сагледа своје вечно достојанство, нити је отворио очи за вечна пространства и видике свога бића – уколико је везанији за земаљска и пролазна блага. Само душе обасјане светлошћу Васкрсења Христовог, обновљене надом у опште васкрсење мртвих и прекаљене вером у добра која мољац не нагриза и рђа не квари, ослобађају се себичности, осећања биолошке угрожености, страха, грамзивости, отимања од других, и насиља над њима. Очарани вечношћу, богатством и преизобиљем вечнога живота, синови и кћери свете Цркве налазе праву меру свега, и равнотежу између пролазног и непролазног; између онога чему треба служити и за шта се вреди жртвовати, и онога што је недостојно човека и човековог достојанства, живљења и делања. Њима постаје јасна велика Христова истина о животу: „Каква је корист човеку ако задобије сав свет, а души својој науди? Или какав ће откуп дати човек за душу своју?“ (Мк 8,36–37).

...
http://www.spc.rs/sr/vaskrsnja_poslanica_2011
Prigorac
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:

« Odgovor #28 poslato: 24. 04. 2011. 10:05 »
Podeli temuIdi gore

Sretan Vuzem svima koji slave.

Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 18. 05. 2012. 02:45