Cestitke nisu nimalo zlonamjerne, nego sam imao u vidu, da upravo radi Velikog petka i i neradnog dana nakon njega, unaprijed cestitam onima koji nece tu biti u petak i subotu. Moja je namjera bila da cestitam prije umjesto kasnije, posto smatram da vecina forumasa koji slave ovaj blagdan nece biti tu na sam praznik. Nadam se da ostali to nisu razumjeli tako, a ako jesu svakome ko se osjeca uvrijedjenim se izvinjavam, pa i tebi Pazuzu.
Jesam li ja negde spomenuo da su preuranjene čestitke zlonamerne? Jel to negde stoji napisano u mom postu?
Rekao sam vrlo precizno da DELUJE MALO DEGUTANTNO (degutantno znači "neukusno", nikako "zlonamerno") da se čestitke upućuju unapred i to baš na Veliki petak, koji je kod hrišćana najtužniji dan jer se sećaju stradanja Isusovog.
Ne znam zašto imaš potrebu da stalno čitaš ono što NISAM NAPISAO, i da pokušavaš da spinuješ moje reči.
Inače, čestitke se ne upućuju ni pre, ni posle praznika, nego NA SAM DAN PRAZNIKA. Tako je oduvek bilo, i tako zauvek treba da ostane.
Ne sumnjam u dobre i iskrene namere, ali mislim da bi, ako već iskreno uvažavate komšije i njihove praznike, trebalo da se držite procedure koja važi kod onih koji te praznike slave. Pa čak i ako nisi u mogućnosti da čestitaš praznik na sam dan, niko to neće da shvati zlonamerno. Nisi mogao da čestitaš iz nebitno kojih razloga, i to je sasvim OK.
Ovako, kako se čestita dva dana "unapred", stiče se utisak da to želite da "unapred" skinete s dnevnog reda, da neko ne bi mogao da vam kaže da ste loši jer "niste čestitali praznik" (ili još gore - da ne znate kada je Vaskrs). Takve čestitke NE DELUJU iskreno, nego kao alibi. (velikim slovima da bi se tačno videlo šta sam napisao, i da ne bi došlo do drugačijeg tumačenja)
I molim te, nije u redu da izvrćeš ono što sam napisao, već ako imaš potrebu da nešto prokomentarišeš, onda komentariši ono što sam napisao, a ne ono što nisam.
Hvala ti unapred.