Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 10:25 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Putem sredstava informisanja sam saznao da više nisam Musliman .....  (Pročitano 2786 puta)
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.19 Firefox 3.0.19

« poslato: 10. 04. 2010. 07:23 »
Podeli temuIdi gore

Isjecci iz knjige „Planirani haos” od Ibrana Mustafica:

„Nakon nestanka Srebrenice, Hakija Meholjić je počeo da priča kako je od strane Izetbegovića Srebrenica nuđena u zamjenu za Vogošću. Počele su i poslijeratne priče da je Izetbegović rekao da mu je Klinton nudio da četnici uđu u Srebrenicu, pobiju pet hiljada ljudi, a da bi poslije toga Zapad intervenisao.”

„Očigledno da razlike između sarajevske i srebreničke mafije nije ni bilo. Oni su isti, samo na različitim nivoima. Poslije toga, bilo mi je jasno da sam osuđenik koji čeka kaznu, ako se sam sa svojim prijateljima i saradnicima ne uspijem odbraniti.
Poslije posjete Sarajevu, srebrenička delegacija se kompletna vratila u Srebrenicu.

Putem sredstava informisanja sam saznao da više nisam Musliman i da sam postao Bošnjak (Bošnjački sabor održan 23. septembra 1993. godine u Sarajevu na kojem je donijeta odluka o preimenovanju muslimanske u bošnjačku naciju, pr. r.).”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Jbte ovo se nije desilo u istoriji covecanstva ovakva sasavost,sprdnja i vic milenijuma. Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Formiranje jednoga naroda traje vekovima,jezik takodje .....i nikada nijedan narod sveta nemoze zabeleziti datum svoga nastanka a famozni "bosnjaci" nastase na ratnom sastanku pod komandom ALije robijasa mladomuslimanskog nacsite poreklom iz Beograda.

{alt}
Gara
Iskusni član
**
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3

« Odgovor #1 poslato: 10. 04. 2010. 09:01 »
Podeli temuIdi gore

Stalno ponavljanje i negiranje genocida u Srebrenici od strane onih koji nemaju bas puno ljudkog u sebi
govori puno o njima,Zdravom umu je jasno da je to bio nezapamceni zlocin i genocid.

10.04.2010. 08:57

Ured visokog predstavnika smatra zabrinjavajućim to što je premijer RS Milorad Dodik pokušao dovesti u pitanje činjenicu da je u Srebrenici počinjen genocid, potvrdila je jučer u izjavi "Dnevnom avazu" portparol OHR-a Ljiljana Radetić.

- Iako uvijek ima potvrđenih ekstremista koji pokušavaju negirati genocid, ništa ne može promijeniti činjenice onoga što se desilo u Srebrenici u julu 1995. godine - kazala je Radetić.

Dodik je dan ranije u intervjuu beogradskom NIN-u ponovo pokušao osporiti historijske činjenice i najavio preispitivanje rada Komisije za Srebrenici koja je u aprilu 2004. godine, pod pritiskom OHR-a, priznala da je u genocidu planski ubijeno više od 7.800 ljudi.

- Veoma je zabrinjavajuće što je premijer Dodik krenuo putem koji dovodi u pitanje to da li se u julu 1995. godine u Srebrenici desio genocid. To je bio najgori zločin koji se desio u Evropi u nedavnoj historiji. I Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju su to definisali kao genocid - kažu iz OHR-a.

Kako je navela Radetić, Pretresno vijeće Tribunala u Hagu izjavilo je "da se ti zločini po svojoj stravičnosti ne mogu opisati te konstatiralo implikacije za sposobnost ljudske rase da pribjegne brutalnim djelima pod pritiscima konflikta".

- Prihvatanje onoga što se desilo i shvatanje zbog čega se to desilo od suštinskog je značaja za ozdravljenje svakog društva, naročito onog u čije su ime ovi zločini počinjeni - navodi Radetić.

Zanemaruju se obaveze u traženju nestalih

Kako je Radetić istakla, stav premijera Dodika, iskazan u njegovim izjavama za beogradski magazin NIN, "zanemaruje katastrofalni efekt događaja u Srebrenici na živote preživjelih članova porodica".

- Time se zanemaruju nestale osobe, te obaveze RS prema Evropskoj konvenciji i Konvenciji o genocidu. Kao i njene obaveze u skladu s Aneksom 7 Dejtona i procesom traženja osoba o kojima se još ništa ne zna - ističe Radetić.

miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #2 poslato: 11. 04. 2010. 05:28 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Bosnjacka prednost je bila moral i junastvo.
  Sad znam

Joj

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
zarere
Početnik

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #3 poslato: 11. 04. 2010. 09:47 »
Podeli temuIdi gore

Zdravom umu je jasno da je to bio nezapamceni zlocin i genocid.

Ubijeno koliko ono ljudi 100000-200000,
ili možda više pošto je to "nezapamćeni zločin na ovim prostorima"
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 22. 05. 2012. 02:35