Nezavisne novine - Diskusije
11. 02. 2012. 07:48 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 10   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: БиХ и укидање визног режима за земље ЕУ  (Pročitano 12336 puta)
boro975
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.15 Firefox 3.0.15

« Odgovor #15 poslato: 08. 11. 2009. 05:11 »
Podeli temuIdi gore

Kako nam je potvrđeno iz Brisela, Jeremiću je srbijansku podlu igru bukvalno u lice razotkrila Sara Ladford (Ludford), članica EP-a iz Velike Britanije. Ona je srbijanskog ministra vanjskih poslova optužila da Srbija ne podržava ukidanje viznog režima BiH i Albaniji te da lobira protiv toga.

Kada je Jeremić to pokušao demantirati, Ladford je izvukla tekst e-maila koji je od srbijanskog diplomate Pekića još 5. oktobra ove godine dobila holandska parlamentarka Sofija Int Veld (Sophie), a u kojem on od nje traži da se sastanu te izražava zabrinutost zbog nastojanja da vize budu ukinute i Bosni i Hercegovini.

Ako je ovo recimo legalan i dobrosudsjedski nacin odbrane srbijanskog interesa,svaku napisanu rijec cu naravno povuci,uz duzno izvinjenje.
Naravno da Srbija netreba nikog da ceka,da im nije bilo Kostunice i Seselja i druge bagre,dosad su mogli biti bar u korak sa Hrvatskom.Ustvari jebe mi se kad ce oni u EU,mene interesuje Bosna i slobodno kretanje moje djece.
Bosna nema poluga da koci bilo koga u susjedstvu,nit bi to opravdao i da ima,al ova "duplomatija"mi se gadi,a ti kako hoces!

Citat
Srbijanski diplomata iz Ambasade u Hagu je rekao da im se ne sviđa izvještaj Parlamenta EU i da se boji da bi to moglo usporiti odluku za Srbiju, iako je jasno da do toga ne bi došlo i da naše nastojanje da uključimo i BiH ne bi ugrozilo Srbiju. Beograd nije trebao uopće ništa govoriti. Nije se srbijanski diplomata trebao dovesti u situaciju da pokušava odgovoriti članove EP da imaju takav pristup. To je očito lobiranje - kaže Ladford.

Ok, ja sam ocigledno nepismen. Ajde mi sad pojasni gdje stoji da "srbijanski diplomata...izražava zabrinutost zbog nastojanja da vize budu ukinute i Bosni i Hercegovini"? Ja vidim sledece: "Srbijanski diplomata iz Ambasade u Hagu je rekao da im se ne sviđa izvještaj Parlamenta EU i da se boji da bi to moglo usporiti odluku za Srbiju, iako je jasno da do toga ne bi došlo i da naše nastojanje da uključimo i BiH ne bi ugrozilo Srbiju." I isto tako vidim da su na kraju skontali da bi "nastojanje da ukljucimo BiH" ipak ugrozilo Srbiju, pa su od toga odustali. Sto znaci da je taj izvjestaj bio los. I ne vidim kako Srbija koci Bosnu na putu u EU. A diplomatija je zajebana stvar...
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5

« Odgovor #16 poslato: 08. 11. 2009. 05:32 »
Podeli temuIdi gore

Kako nam je potvrđeno iz Brisela, Jeremiću je srbijansku podlu igru bukvalno u lice razotkrila Sara Ladford (Ludford), članica EP-a iz Velike Britanije. Ona je srbijanskog ministra vanjskih poslova optužila da Srbija ne podržava ukidanje viznog režima BiH i Albaniji te da lobira protiv toga.

Kada je Jeremić to pokušao demantirati, Ladford je izvukla tekst e-maila koji je od srbijanskog diplomate Pekića još 5. oktobra ove godine dobila holandska parlamentarka Sofija Int Veld (Sophie), a u kojem on od nje traži da se sastanu te izražava zabrinutost zbog nastojanja da vize budu ukinute i Bosni i Hercegovini.

Ako je ovo recimo legalan i dobrosudsjedski nacin odbrane srbijanskog interesa,svaku napisanu rijec cu naravno povuci,uz duzno izvinjenje.
Naravno da Srbija netreba nikog da ceka,da im nije bilo Kostunice i Seselja i druge bagre,dosad su mogli biti bar u korak sa Hrvatskom.Ustvari jebe mi se kad ce oni u EU,mene interesuje Bosna i slobodno kretanje moje djece.
Bosna nema poluga da koci bilo koga u susjedstvu,nit bi to opravdao i da ima,al ova "duplomatija"mi se gadi,a ti kako hoces!

Citat
da Srbija ne podržava ukidanje viznog režima BiH i Albaniji te da lobira protiv toga

ako je problem ukidanja viza BiH samo srbija onda sam na strani BiH i javno cu reci da je srbija zbog toga sovinisticka zemlja ali vize ukida velika britanija e ne srbija dok samo nepismeni citatelji  mogu povjerovati u ovu info da je srbija kriva za neukidanje a ne  ta gospodja i  njena zemlja Cheesy

znaci gradjani BiH ,velika britanija vas ..khm..khm ..s ledja pa vam onda usi zavrce a ne srbija jer je vlast u rukama VB a ne SRB...razmislite malo....
sabotaza
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #17 poslato: 08. 11. 2009. 05:39 »
Podeli temuIdi gore

Ladford je šokiranog Jeremića optužila za neiskrenost, a lobiranje istakla kao "dokaz da Srbija ima egoističan pristup i da nije iskrena kada govori o regionalnoj saradnji". Ladford je, kako se može vidjeti iz prepiske mailovima, zbog Pekićevog lobiranja protestirala i kod Ministarstva vanjskih poslova u Beogradu.

Zaista nevidim,na koji nacin je to pomenuta "duplomatija"imala osjecaj da izvjestaj EK,u kojem se nalazi izmedju ostalog i preporuka;ukoliko se ispune svi uslovi,zeli se dati brzi postupak BiH da se stavi na listi sengena.
Nevidim ni mogucnost da EK zeli staviti Srbiju na listu cekanja zbog bosanskih problema.Jedini srbijanski problem je jos uvijek Ratko Mladic i veto Holandije.
Pitanje je koliko bi odredjenim poitickim opcijama u ovom trenu uopste odgovaralo da se Bosna stavi na listu sengena,ova godina bi se po njima trebala prespavati,pa poslje izbora opet po starom.
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #18 poslato: 08. 11. 2009. 05:54 »
Podeli temuIdi gore

srbija nema razlog da sputava BiH jer posle srbije u BiH zivi najvise srba kao sto i u srbiji posle BiH zivi najvise bosnjaka....srbija nema nista protiv muslimana ,evropa i velika britanija imaju,zato nema turske,albanije,bosne...evropa zazire od islama pa tu loptu sada licemjerno pokusava prebaciti na srbiju.evropa i velika britanija skidaju sankcije i primaju u EU a ne srbija,srbija samo ne zeli da ta licemjerna evropa koci i nju radi BiH ,albanije i turske koju da su hteli da prime u EU primili bi je jos pre tri godine.evropa stara licemjerna kurva.
Tufahija
Elitni član
Van mreže Van mreže

Linux Linux
Browser:

« Odgovor #19 poslato: 08. 11. 2009. 05:57 »
Podeli temuIdi gore

Uvijek suptilan prilog Almase Hadžić, Avazovog skoro svakodnevnog "komentatora dana", koja tu titulu vjerojatno zaslužuje člancima upućenim istančanom uhu i estetskom doživljaju specifične grupe čitalaca. Od dramatičnog prikazivanja "razotkrivanja lobističke afere", "podnošenja pod nos" i "bacanja u lice" ispada da su Srbijanski političari sugerisali da im baš nije po ćejfu da BiH udje u Europu prije njih i da je to neko od zastupnika Europskog sabora iznio kao primjedbu.

Koliki je efekat tog " bacanja lobiranja u lice", može se vidjeti iz slijedeće vijesti:
"Jeremić: Slobodno ćemo putovati po Evropi
Nedelja, 8. novembar 2009. 10:10    

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić izjavio je da nije važno da li će vize za građane Srbije biti ukinute 19. decembra ili 1. januara, već da će oni "uskoro moći slobodno da prelaze granice" kao i ostali Evropljani."

Hoće li vize za gradjane BiH biti ukinute? I razmislite dobro je li to jedino posljedica lobiranja Vuka Jeremića? Ali to Almasi ni najmanje ne smata da u Avazovom stilu od zadnjih nekoliko dana, u svojoj beskrajnoj mudrosti neopterećenoj bilo kakvim poznavanjem stvari, izvede genijalan zaključak i da zato bude proglašena komentatorom dana:
"Almasa Hadžić
Srbijanska podlost
Zvanični Beograd pokazao je Evropi ono što smo mi u BiH odavno znali: da vara, obmanjuje i mrzi!".

Ako je i od Avaza, previše je.
sabotaza
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #20 poslato: 08. 11. 2009. 05:59 »
Podeli temuIdi gore

srbija nema razlog da sputava BiH jer posle srbije u BiH zivi najvise srba kao sto i u srbiji posle BiH zivi najvise bosnjaka....srbija nema nista protiv muslimana ,evropa i velika britanija imaju,zato nema turske,albanije,bosne...evropa zazire od islama pa tu loptu sada licemjerno pokusava prebaciti na srbiju.evropa i velika britanija skidaju sankcije i primaju u EU a ne srbija,srbija samo ne zeli da ta licemjerna evropa koci i nju radi BiH ,albanije i turske koju da su hteli da prime u EU primili bi je jos pre tri godine.evropa stara licemjerna kurva.

Cekaj,zelis da kazes,da je u pitanju jos jedna zavjera protiv Srbije od strane Britanije???
A,Bosna im dodje kao paravan!! Cheesy Cheesy
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #21 poslato: 08. 11. 2009. 06:03 »
Podeli temuIdi gore

Cekaj,zelis da kazes,da je u pitanju jos jedna zavjera protiv Srbije od strane Britanije???
A,Bosna im dodje kao paravan!! Cheesy Cheesy

ne,zavera(ako tako mozemo da je nazovemo) je protiv muslimana u evropi a srbija nema veze sa tim jer je i ona pred vratima domacina koji ne gotivi islam,da ga gotivi nebi albanija i turska clanice NATO-a cekale pred vratima.
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #22 poslato: 08. 11. 2009. 07:35 »
Podeli temuIdi gore

Srbija i Turska žele miran i stabilan Zapadni Balkan i stabilnu i funkcionalnu Bosnu i Hercegovinu, koja će biti u prilici da ubrza svoj proces evropskih integracija, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić nakon sastanka sa šefovima diplomatija Turske Ahmetom Davutogluom i BiH Svenom Alkalajem. Jeremić je istakao da današnji trilateralni sastanak u Istanbulu predstavlja nastavak konsultacija započetih pre mesec dana u Istanbulu.Tu vrstu konstulatacija ćemo nastaviiti, najavio je Jeremić, koji će predložiti da se sledeći sastanak održi u Beogradu.

toliko o blokiranju  Cheesy
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #23 poslato: 08. 11. 2009. 07:47 »
Podeli temuIdi gore

Ma šupljak, da nema srba da ih avaz pljuje nebi ni imao tiraž.
Turska i bih nikada neće ući u EU, a vjerovatno ni albanija.
Svi se pravimo nevješti i slično.
Kao srbija blokira, smešno.
A engleska odlučuje, hehehe.
Moram se grohotom smijati.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
Grof
Zaslužni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #24 poslato: 08. 11. 2009. 09:44 »
Podeli temuIdi gore

Činjenica je da jeste lobirao, ali je i istina da je, nakon toga,dao korektnu izjavu. Sve se pamti i nekorektnost i korektnost. 
brzi
Gost
« Odgovor #25 poslato: 08. 11. 2009. 10:44 »
Podeli temuIdi gore

Ma šup(lj)ak, da nema srba da ih avaz pljuje nebi ni imao tiraž.
hehehe.
Moram se grohotom smijati.

ti si ko stvoren da budes urednik, naznam kako to nisi...??.Huh? Wink
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0

« Odgovor #26 poslato: 09. 11. 2009. 08:34 »
Podeli temuIdi gore

Nisam ja za to  Cheesy.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #27 poslato: 09. 11. 2009. 08:45 »
Podeli temuIdi gore

ti si ko stvoren da budes urednik, naznam kako to nisi...??.Huh? Wink

gde ,kod tebe na dnevnom avazu  Huh?Cheesy

WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0

« Odgovor #28 poslato: 09. 11. 2009. 09:05 »
Podeli temuIdi gore

Ovo nema veze sa istinom. Srbija je oduvijek imala postenu politiku prema BiH :'(. Iskrenu i dobrosusjedsku :'(. Ovo izmislja Avaz i ta neka Britanka koju su Bosnjaci potplatili da prica protiv Srbije :'(. Zar nije izraz dobrih zelja i to sto Srbija hoce specijalne odnose i sa Federacijom. Nece samo Brcko distriktom. Valjda im se nesto zamjerili, pa zato nece specijalne odnose sa BiH.  Sokiran
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #29 poslato: 09. 11. 2009. 09:13 »
Podeli temuIdi gore

Ovo nema veze sa istinom. Srbija je oduvijek imala postenu politiku prema BiH :'(. Iskrenu i dobrosusjedsku :'(. Ovo izmislja Avaz i ta neka Britanka koju su Bosnjaci potplatili da prica protiv Srbije :'(. Zar nije izraz dobrih zelja i to sto Srbija hoce specijalne odnose i sa Federacijom. Nece samo Brcko distriktom. Valjda im se nesto zamjerili, pa zato nece specijalne odnose sa BiH.  Sokiran

uskoro;najjaca zemlja geopoliticki i ekonomski na balkanu je srbija...ili si sa njom ili protiv nje....nema trece opcije.
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 10   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 06. 02. 2012. 11:11