Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 03:20 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Američki ambasador na Kosovu Del: Pretnje dolaze sa severa Kosova  (Pročitano 686 puta)
radoslav
Gost
« poslato: 30. 06. 2010. 01:38 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxDel: Pretnje dolaze sa severa Kosova
Beta | 30. 06. 2010. - 14:04h
Ambasador SAD u Prištini Kristofer Del ocenio je danas da eventualna opasnost po bezbednost Kosova više preti sa severa, nego iz nekih drugih područja.

"Ja sam više zabrinut za severno Kosovo koje je poznato po bezakonju, nego za neka druga mesta na Kosovu, kao što je Priština. Ako iole postoji neko mesto na Kosovu za koje sam zabrinut i koje bi moglo da bude stecište terorista i odakle bi mogli da krenu planovi za neke napade - bilo na Kosovu ili van Kosova, onda je to sever Kosova", izjavio je Del televiziji Most u Zvečanu.

Na pitanje da li je vehabijski pokret pretnja po bezbednost na Kosovu, američki diplomata je rekao da "ekstremističke grupe širom sveta traže mesta na kojima vlada bezakonje, kao plodno tlo za svoje aktivnosti".

Del koji je danas posetio zgradu Suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici, izjavio je da ljude ne zanima spor Beograd-Priština, već da reše svakodnevne životne probleme.

Na pitanje u kojem sistemu će funkcionisati sud u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Del je rekao da će "biti deo Euleksovih institucija, ali na kraju i države Kosovo".

"Kod nas ne postoji nikakva sumnja da je ovo deo Kosova, da je teritorija Kosova nedeljiva i definisana Ustavom. Kosovo je priznalo 69 država, uključujući i Sjedinjene Američke Države. I sever je takođe Kosovo", izjavio je Del.

Ja se zbilja ne mogu čudom načudit ovome što rade Amerikanci.
Zar oni zbilja misle da je cio svjet tolko glup da će dovjeka vjerovati njihovim lažima i propagandi poput onih kojima su lansirali napade na Avganistan i Irak?
Po ovome njegovome što je izjavio, ispade da će vehabije (neovisno o tome šta tko mislio o njima na ovom forumu), da za svoju bazu za terorističke akcije izabrati Sjeverno Kosovo koje je 99% čisto kršćansko?!
Tkome on to priča? Srbima iz Sjevernog Kosova? Teško - jer na ovaj način proglašavajući ih teroristima, teško da će dobit njihovu naklonost.
Nekom Australcu il Singapurljaninu? Teško - jer ih pravo zabole i za Šiptare i za Srbe i za Kosovo i za cjeli Balkan ako uopće znaju gdje se nalazi.
Albancima? Moguće - mada njih toliko šašolje već deceniju i pol da stičem sve veći utisak kad tikva bude pukla, da će to opako da prasne.
Sribiji? Teško - jer poslje izričite izjave Merkelove da nema ništa od proširenja EU na Zapadni Balkan, Srbija više nema niti jedan motiv da odustane od Kosova.

Dakle, kome ovaj priča i šta on to lupeta?
Na ovaj način će samo da pogube potencijalne prijatelje koji bi im mogli bit od neke koristi u njihovoj ekspanziji na svjet, a šašolje one koji će im okrenuti leđa čim im budu uskratili samo jednu od bezbrojnih cucli kojima ih nude zadnjih 15tak godina.

Da nije tužno bilo bi potpuno smješno i idiotski.
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

« Odgovor #1 poslato: 30. 06. 2010. 01:47 »
Podeli temuIdi gore

otici ce i oni,samo polako...mi srbi smo gubili bitke ali smo dobijali ratove.....tako je bilo i bice sa svakim nasim okupatorom...i amerika ce da legne kao i njeni sateliti u evropi.
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 22. 05. 2012. 11:56