Nezavisne novine - Diskusije
11. 02. 2012. 07:47 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Glasanje
Pitanje: Čine li danas ljudi dobra dela?
Da - 3 (13%)
Često - 1 (4.3%)
Retko - 11 (47.8%)
Vrlo retko - 7 (30.4%)
Ne - 1 (4.3%)
Ukupno glasova: 20

Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Pozitivne price  (Pročitano 3676 puta)
Razdvojen
Elitni član
Van mreže Van mreže

« poslato: 19. 07. 2010. 04:21 »
Podeli temuIdi gore

Višegrad
Pripadnik GPBiH spasio četiri državljana Srbije
Policijski službenik Jedinice granične policije Višegrad u nedjelju u 05.50 sati prilikom odlaska na posao spasio je na magistralnom putu Ustiprača – Višegrad četiri državljana Republike Srbije koja su pala u liticu duboku oko 20 metara.

Foto: ArhivSrbijanski državljani doživjeli su saobraćajnu nesreću prilikom povratka s ljetovanja iz Crne Gore i putničkim vozilom BMW skrenuli u jezero Hidroelektrane Višegrad.

Policijski službenik Ismet Maslan pomogao je unesrećenima da se popnu uz liticu, a potom im pružio pomoć jer su bili u vidno rastresenom stanju i strahu. S obzirom da su dvije osobe imale lakše povrede, on ih je odvezao u bolnicu Višegrad, gdje im je pružena ljekarska pomoć.

Ovo je samo jedan od primjera proaktivnog djelovanja pripadnika Granične policije BiH i njihovog zalaganja u pružanju pomoći bh. građanima i onima koji prolaze kroz našu zemlju, saopćeno je iz Granične policije BiH.

U proteklih nekoliko mjeseci pripadnici Granične policije BiH iskazali su humanost i hrabrost u više navrata – spasili su državljanku Srbije iz kanjona Rzav, spriječili utapanje dvaju malodobika i starije osobe u rijeci Savi, ugasili požar u privatnom stanu u Velikoj Kladuši te spasili od utapanja mještanina Prisoja iz Buškog jezera.

Laganje je oblik naseg patriotizma i potvrda nase urodjene inteligencije.
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #1 poslato: 19. 07. 2010. 04:25 »
Podeli temuIdi gore

Ovako se ne postavlja tema.

Ostavi izvor ove vesti tj. link ka izvoru i daj neki svoj komentar.
Vedoni
Stariji član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 20. 07. 2010. 12:21 »
Podeli temuIdi gore

Ovako se ne postavlja tema.

Ostavi izvor ove vesti tj. link ka izvoru i daj neki svoj komentar.

Moj komentar glasi:
Srpski nacionalisti, necu spominjati imena Smiley, bi radije ostali i ugusili se u jezeru nego pustili Ismetu da ih izvuce.  Smiley

Nacionalizam inace od co'eka napravi morona.   

miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

« Odgovor #3 poslato: 20. 07. 2010. 12:28 »
Podeli temuIdi gore

Ja sam npr u ratu dao krv za muslimana.
Mislio sam da to nije vredno spomena, al ima šovinista ovde.
Ja sam npr nacionalista, jel problem što volim svoje  Pitam se .

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
Vedoni
Stariji član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 20. 07. 2010. 01:08 »
Podeli temuIdi gore

Ja sam npr u ratu dao krv za muslimana.
Mislio sam da to nije vredno spomena, al ima šovinista ovde.
Ja sam npr nacionalista, jel problem što volim svoje  Pitam se .

Lijepo je voljeti svoje al postovati tudje.

Vecina ovdje mjeri svoj "patriotizam" po mrznji prema drukcijem. To je vec problematicni nacionalizam koji covjeka degradira u topovsko meso i napravi ga gubitnikom. 
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

« Odgovor #5 poslato: 20. 07. 2010. 01:18 »
Podeli temuIdi gore

Vecina ovdje mjeri svoj "patriotizam" po mrznji prema drukcijem.

Управо тако се добијају избори у џамахиријском дијелу МХ-ф-а ....и то је темељ нелегалне и ратнохушкачке сецесије СРБиХ од СФРЈ и то је темељ алијићко-муслиманске политике од 1990....-мржња према свему немуслиманском - то је јасно и врапцима на грани  Dim

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
Razdvojen
Elitni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 20. 07. 2010. 01:44 »
Podeli temuIdi gore

Namjera mi je bila da otvorim mozda i jedinstveni topik u kojem cemo pisati, prepricavati ili prepisivati sa drugih portala pozitivne price iz naseg regiona. Umjesto normalnog odnosa prema temi i doprinosa u smislu nadovezivanja na primjer na koji sam naisao dobio sam pisani ukor od admina da se tema ne postavlja na taj nacin a poslije su se nadovezali postovi koji nemaju nikakvu vezu sa uvodnim clankom. Molim moderaciju da uredi ovu temu pa da nastavimo u istom tonu.

Hajde barem svako ima barem jednu pricu da podijeli sa nama. Bilo je toga na prvim linijama fronta, u zarobljenistvu, u autobusu, u JNA, na odmoru, u inostranstvu, u avionu, u komsiluku.

"Skoro" sam pratio emisiju sve za ljubav gdje je bivsi pripadnik JNA potrazio svog spasioca Hasana taksistu koji ga je izvukao iz zarobljenistva, cuvao u svojoj kuci i na kraju prebacio u Srbiju preko svojih poznanika. Da samo vidite lica u obojice kada su se vidjeli poslije 17 godina. Pa ovaj cin sto spominje kolega forumas kada se da svoja krv za spas nekoga s kim mozda i nemas nikakvih dodirnih tacaka. Da ne duzim, poz.

Laganje je oblik naseg patriotizma i potvrda nase urodjene inteligencije.
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #7 poslato: 20. 07. 2010. 02:15 »
Podeli temuIdi gore

Namjera mi je bila da otvorim mozda i jedinstveni topik u kojem cemo pisati, prepricavati ili prepisivati sa drugih portala pozitivne price iz naseg regiona. Umjesto normalnog odnosa prema temi i doprinosa u smislu nadovezivanja na primjer na koji sam naisao dobio sam pisani ukor od admina da se tema ne postavlja na taj nacin a poslije su se nadovezali postovi koji nemaju nikakvu vezu sa uvodnim clankom. Molim moderaciju da uredi ovu temu pa da nastavimo u istom tonu.

Hajde barem svako ima barem jednu pricu da podijeli sa nama. Bilo je toga na prvim linijama fronta, u zarobljenistvu, u autobusu, u JNA, na odmoru, u inostranstvu, u avionu, u komsiluku.

"Skoro" sam pratio emisiju sve za ljubav gdje je bivsi pripadnik JNA potrazio svog spasioca Hasana taksistu koji ga je izvukao iz zarobljenistva, cuvao u svojoj kuci i na kraju prebacio u Srbiju preko svojih poznanika. Da samo vidite lica u obojice kada su se vidjeli poslije 17 godina. Pa ovaj cin sto spominje kolega forumas kada se da svoja krv za spas nekoga s kim mozda i nemas nikakvih dodirnih tacaka. Da ne duzim, poz.

Ideja teme je dobra ali to ne znači da možeš kršiti pravila foruma. Nisi dobio ukor već sasvim dobronamerno upozorenje.

Postove koji su off-topic ostavljam, a ujedno ide upozorenje svima da se drže teme jer će inače njihovi postovi biti brisani.

Na kraju, da bih ti pokazao kako treba da izgleda ispravno preuzeta informacija, preneću tu istu vest sa našeg portala:

TitleBoxGranični policajac spasio četiri života

Datum: 19.07.2010 19:00
Autor: Nikola Morača

VIŠEGRAD - Ismet Maslan, policijski službenik Jedinice Granične policije u Višegradu, spasio je četiri državljana Srbije, koji su se nakon saobraćajne nezgode survali u kanjon na magistralnom putu Ustiprača - Višegrad.

Ovaj hrabri čovjek ispričao je u ponedjeljak za "Nezavisne" da je u nedjelju oko šest časova ujutro bio na redovnoj ophodnji dionicom puta Višegrad - Ustiprača, kada je primijetio da mu pored ceste maše nepoznati čovjek.

"Zaustavio sam automobil, otvorio prozor i upitao čovjeka šta se dogodilo. Ubrzo mi je ispričao da je imao nezgodu, da je sletio autom u Višegradsko jezero, te da u kanjonu ima povrijeđenih. Nisam oklijevao, parkirao sam vozilo i spustio se u kanjon kako bih pomogao povrijeđenima", kazao je Maslan.

Dodao je kako je u nezgodi, odnosno slijetanju auta BMW u jezero, ukupno povrijeđeno četvoro državljana Srbije koji su se vraćali sa ljetovanja u Hrvatskoj. Maslan je naveo da su povrijeđeni uspjeli izaći iz auta koji se survao niz liticu u jezero, ali da nisu mogli nikako izaći uz liticu na glavni put.

"Pomogao sam im. Policajac sam i to mi je dužnost, ali mislim da bi ovako nešto svako učinio. Znam da su momak od 24 godine i djevojka od 21 godinu imali teže povrede, dok je njih još dvoje imalo lakše, i da sam ih nakon izvlačenja iz kanjona odvezao do bolnice u Višegradu, gdje im je ukazana pomoć", ispričao je policijski službenik.

Skromni Maslan je ujedno poručio svima da čine dobro, jer će im se dobrim i vratiti.

Iz DGS-a BiH su saopštili da su u proteklih nekoliko mjeseci pripadnici Granične policije iskazali humanost i hrabrost u više navrata, a dokaz ovoga je veći broj spasavanja stranih državljana i bh. građana.

Iz DGS-a su podsjetili da su njihovi službenici, rizikujući vlastiti život, u proteklom periodu spasili državljanku Srbije iz kanjona Rzav, spriječili utapanje dva maloljetna djeteta i starije osobe u rijeci Savi, ugasili požar u privatnom stanu u Velikoj Kladuši, te spasili od utapanja mještanina Prisoja iz Buškog jezera.
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/ufokusu/64013/Granicni-policajac-spasio-cetiri-zivota.html
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

« Odgovor #8 poslato: 20. 07. 2010. 03:27 »
Podeli temuIdi gore

Lijepo je voljeti svoje al postovati tudje.

Vecina ovdje mjeri svoj "patriotizam" po mrznji prema drukcijem. To je vec problematicni nacionalizam koji covjeka degradira u topovsko meso i napravi ga gubitnikom. 
Onda ta osoba nije nacionalista nego šovinista.
Onda je to velika razlika između nacionaliste i šoviniste.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
Vedoni
Stariji član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 20. 07. 2010. 04:20 »
Podeli temuIdi gore

This message has been deleted by Zalutalo_prase as spam!
Vedoni's post count has been reduced by 1.
« Poslednja izmena: 20. 07. 2010. 04:24 Zalutalo_prase »
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #10 poslato: 04. 09. 2010. 02:26 »
Podeli temuIdi gore

TitleBox04. 09. 2010

Pressonline

Preživeli štenci sa šokantnog video snimka

Ruža Pavlović (75), iz Bugojna, spasla je psiće koje je u reku Vrbas bacila dvanaestogodišnja devojčica, koja je upućena na odeljenje neuropsihijatrije

{alt}

Baka Ruža kaže da je začula vrisak, ali nije znala odakle dolazi jer je u blizini potok, a vrbe su guste. Međutim, kada je bolje pogledala, videla je crne psiće kako pokušavaju da isplivaju iz vode, a potom prišla da im pomogne i izvukla ih iz vode.

{alt}

Majka devojčice koja je bacila psiće u reku, kaže za "Večernji" da joj sve ovo teško pada, ali zahvaljuje Bogu što su štenci preživeli i napominje da je zbog velikog pritiska javnosti svoju kćerku morala da odvede na neuropsihijatriju.

{alt}
http://pressonline.rs/sr/vesti/globus/story/132081/Pre%C5%BEiveli+%C5%A1tenci+sa+%C5%A1okantnog+video+snimka.html

Kada sam gledao šokantni snimak u kome ta bolesnica baca kučiće u reku pomislio sam da su jadni mladunci gotovi.

Sreća u nesreći je da ih je ova hrabra baka spasila. Svaka joj čast! Good
Matovilo
Počasni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #11 poslato: 06. 10. 2010. 04:22 »
Podeli temuIdi gore

Jeste baka je spasila a onda nakon koji dan se baka zalila da nemoze psice vise da hrani (mala pemzija/siromasna)ali se niko ne javlja da se psici usvoje ili barem baki pomogne novcano da psice nastavi hraniti.Citao sma taj text apela bake za pomoc .......al sad me mrsko traziti taj text.
Aaa pusti kucice......nema hrane za baku i ostale polugladne ...jbga

{alt}
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #12 poslato: 06. 10. 2010. 06:04 »
Podeli temuIdi gore

ех, да се разочарама --- испоставило се да их није спасила...тј. признала је бака да је лагала да заштити комшије....

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204

« Odgovor #13 poslato: 27. 04. 2011. 09:33 »
Podeli temuIdi gore

slabo nesto pozitivnih prica Smiley Evo da onda stavim moju.

Jednom sam volio Banjalucanku, ako je to bitno pretezno srpskoga porijekla. Super mi bilo (a koliko mi se cini i njoj, da sad ne otkrivam detalje), ostala mi u najljepsoj mogucoj uspomeni i dan danas bi stosta napravio za nju bez da ista trazim zauzvrat. Nekako smo imali nedovrsenu pricu, uglavnom zbog mog problematicnog karaktera koji nije znao da sacuva ono do cega mu je stvarno stalo. Neka je prati sreca. Rat, netrpeljivosti i umjetna nacionalna razgranicenja nisu ni trunke promijenili moje osjecaje prema njoj. Bilo je dosta iskreno zainteresiranih zena, ali nijedan nije dosla ni blizu srca ko sto je ona onako lagano usetala.

Evo nadam se da je to dobra pozitivna prica.
bez_respekta
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204

« Odgovor #14 poslato: 29. 04. 2011. 08:10 »
Podeli temuIdi gore

slabo nesto pozitivnih prica Smiley Evo da onda stavim moju.

Jednom sam volio Banjalucanku, ako je to bitno pretezno srpskoga porijekla. Super mi bilo (a koliko mi se cini i njoj, da sad ne otkrivam detalje), ostala mi u najljepsoj mogucoj uspomeni i dan danas bi stosta napravio za nju bez da ista trazim zauzvrat. Nekako smo imali nedovrsenu pricu, uglavnom zbog mog problematicnog karaktera koji nije znao da sacuva ono do cega mu je stvarno stalo. Neka je prati sreca. Rat, netrpeljivosti i umjetna nacionalna razgranicenja nisu ni trunke promijenili moje osjecaje prema njoj. Bilo je dosta iskreno zainteresiranih zena, ali nijedan nije dosla ni blizu srca ko sto je ona onako lagano usetala.

Evo nadam se da je to dobra pozitivna prica.

Бањалучанку или Бањалучанина?  Dim ....

{alt}

Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 10. 02. 2012. 11:18