Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 03:26 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Glasanje
Pitanje: Čine li danas ljudi dobra dela?
Da - 5 (20%)
Često - 1 (4%)
Retko - 11 (44%)
Vrlo retko - 7 (28%)
Ne - 1 (4%)
Ukupno glasova: 22

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Pozitivne price  (Pročitano 4103 puta)
Obi-Wan Kenobi
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.16 Firefox 3.6.16

« Odgovor #15 poslato: 29. 04. 2011. 09:06 »
Podeli temuIdi gore

slabo nesto pozitivnih prica Smiley Evo da onda stavim moju.

Jednom sam volio Banjalucanku, ako je to bitno pretezno srpskoga porijekla. Super mi bilo (a koliko mi se cini i njoj, da sad ne otkrivam detalje), ostala mi u najljepsoj mogucoj uspomeni i dan danas bi stosta napravio za nju bez da ista trazim zauzvrat. Nekako smo imali nedovrsenu pricu, uglavnom zbog mog problematicnog karaktera koji nije znao da sacuva ono do cega mu je stvarno stalo. Neka je prati sreca. Rat, netrpeljivosti i umjetna nacionalna razgranicenja nisu ni trunke promijenili moje osjecaje prema njoj. Bilo je dosta iskreno zainteresiranih zena, ali nijedan nije dosla ni blizu srca ko sto je ona onako lagano usetala.

Evo nadam se da je to dobra pozitivna prica.

Sokiran
nebitno, od tebe sam svakakve bisere procitao, ali ovo "pretezno" je apsolutni hit! Aplauz

strelok   06:48    Šalje privatnu poruku.
Matovilo   06:50    Čita svoje privatne poruke.
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204

« Odgovor #16 poslato: 30. 04. 2011. 02:08 »
Podeli temuIdi gore

Sokiran
nebitno, od tebe sam svakakve bisere procitao, ali ovo "pretezno" je apsolutni hit! Aplauz

pa to znaci vise od pola. Nisam htio da stavljam decimalni broj Smiley
Obi-Wan Kenobi
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 11.0.696.60 Chrome 11.0.696.60

« Odgovor #17 poslato: 30. 04. 2011. 02:19 »
Podeli temuIdi gore

pa to znaci vise od pola. Nisam htio da stavljam decimalni broj Smiley
Joj
Kontam. Ja sam se jednom zabavljao sa jednom koja je bila pretezno rumunskog porekla (vise od pola), sa jednom koja je bila relativno grckog porekla (manje od pola), ali sam najduze bio i u najlepsem secanju mi je ostala jedna koja je bila kompletno jevrejskog (sefardskog) porekla i opredeljenja, i sad se redovno cujemo i u ok smo odnosima.  Joj
Moje iskustvo mi time govori da od multietnicnosti nema mnogo vajde, posto se tih iz multietnickih brakova jedva secam, ili 100% cisto poreklo ili nista! Mudri starac
I ta tvoja devojka da je bila vise nego pretezno srpskog porekla mozda bi ta prica trajala i dalje! Mudri starac
 Joj Joj Joj

nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #18 poslato: 01. 05. 2011. 12:18 »
Podeli temuIdi gore

Moje iskustvo mi time govori da od multietnicnosti nema mnogo vajde, posto se tih iz multietnickih brakova jedva secam, ili 100% cisto poreklo ili nista! Mudri starac
I ta tvoja devojka da je bila vise nego pretezno srpskog porekla mozda bi ta prica trajala i dalje! Mudri starac
 Joj Joj Joj

a vidis ja mislim da su osobe iz multietnickih porodica cesto vrlo kvalitetni ljudi, pogotovo zene (osim ako nemaju slabo samopouzdanje pa potonu u neka samodokazivanja). Oni nemaju lagodnost zivota koju imaju 100% 'cisti' i samim time nisu toliko razmazeni i iskljucivi. Iskljucivost je crta koja cesto krasi 100%-tne Srbe i Hrvate. Takodjer u ovakvim losim vremenima 'mjesoviti' ostaju sami na vjetrometini pa time imaju moje jos vece simpatije. Iritantno je da su sva tri entiteta u BiH konstitutivna, a 'mjesovitih' i po zakonu doslovno nigdje nema. Preko noci nestali, preostalo im jedino da lutaju svijetom ko sto su Jevreji lutali stoljecima.

Da je moja djevojka bila 100%-tna HR ili SR vjerojatno ne bi bila toliko posebna, pa time niti u mom srcu. Veza je nestala jer se ja nisam snasao, nisam bio na razini zadatka.
Obi-Wan Kenobi
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #19 poslato: 01. 05. 2011. 12:32 »
Podeli temuIdi gore

a vidis ja mislim da su osobe iz multietnickih porodica cesto vrlo kvalitetni ljudi, pogotovo zene (osim ako nemaju slabo samopouzdanje pa potonu u neka samodokazivanja). Oni nemaju lagodnost zivota koju imaju 100% 'cisti' i samim time nisu toliko razmazeni i iskljucivi. Iskljucivost je crta koja cesto krasi 100%-tne Srbe i Hrvate. Takodjer u ovakvim losim vremenima 'mjesoviti' ostaju sami na vjetrometini pa time imaju moje jos vece simpatije. Iritantno je da su sva tri entiteta u BiH konstitutivna, a 'mjesovitih' i po zakonu doslovno nigdje nema. Preko noci nestali, preostalo im jedino da lutaju svijetom ko sto su Jevreji lutali stoljecima.

Da je moja djevojka bila 100%-tna HR ili SR vjerojatno ne bi bila toliko posebna, pa time niti u mom srcu. Veza je nestala jer se ja nisam snasao, nisam bio na razini zadatka.

Nebitno, covece, zezam se, pobogu! Živeli Rakijica
Sta mislis, sta bih ja trazio sa Jevrejkom da sam protiv takvih stvari?

miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #20 poslato: 01. 05. 2011. 08:08 »
Podeli temuIdi gore

To nindža :

Citat
Veza je nestala jer se ja nisam snasao, nisam bio na razini zadatka.
Promeniti te u : " Jadi mlađanog nebitno "

Il si znaš već šta Wink!

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
bezimeni12
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #21 poslato: 01. 05. 2011. 02:03 »
Podeli temuIdi gore

Ovakvih je nazalost malo bilo:

Citat
Kistanjci brigadira Budanka žele za počasnog građanina: On nas je zaštitio nakon Oluje

Heroj iz Kistanja: Nisam htio da srpski civili prođu kao moji roditelji

Brigadir HV-a Tihomir Budanko spasio je 14 seljana Čučeva koji su ostali u selu i nakon što su već počela ubojstva i paljenja. Budanko je postavio svoje vojnike da čuvaju selo. "Da nije bilo njega, ne bi danas bilo ni nas", svjedoče Kistanjci

KISTANJE Brigadir HV-a Tihomir Budanko  spasio je nas, Srbe, od ubojica i palikuća nakon Oluje. Već je jedna kuća planula, iz puške su ubili Stevana Kutlaču , a onda je Budanko došao sa svojom postrojbom i ostavio dobru Hrvatsku vojsku da nas čuva. Da nije bilo njega, ne bi danas bilo ni nas. Ispričali su to mještani srpske nacionalnosti iz sela Čučevo kod Kistanja. Cijeneći što je učinio za njih, posebice sada kada su ratna zbivanja ponovno aktualizirana haškom presudom, odlučili su brigadira HV-a Tihomira Budanka predložiti za počasnog mještanina Općine Kistanje!

– Tako treba biti jer je čovjek zaslužio. Nakon Oluje ostalo je u selu nas 14. Danas nas je četvero živo. Došla je Hrvatska vojska, bilo je tu svakakvih, iđu neki s kombijem, jedni u crvenom stojadinu s automatskim puškama, razbiše vrata kuća, razbacali, tražili marke, prvu kuću u selu su zapalili, a onda je netko ubio slijepog Stevu Kutlaču. Mi već mislili gotovo je, sad će nas sve po redu. Ali onda je, bilo je to dva dana nakon Oluje, sa svojom postrojbom došao oficir HV-a Tihomir Budanko. Potjerali su te svakakve vojnike što su bili po selu. Bili su vojnici kao i oni, ali otjeraše ih. Budanko nam je rekao da se ne plašimo jer će nas oni čuvati, priča agilni 81-godišnjak Ilija Kutlača .

(...)

Obiteljska kuća Bože Šuše  prva je u selu, spaljena odmah nakon Oluje. Danas je obnovljena, a upravo će Šuša kao vijećnik u Općini Kistanje na sljedećoj sjednici pokrenuti inicijativu da se Budanka imenuje počasnim mještaninom.

– Taj je čovjek zaslužio da mu se oda priznanje. Već smo o tome razgovarali, a odlučili smo sada nakon presude u Haagu. Nakon Oluje u samim Kistanjama je ubijeno desetak civila, jedan u Čučevu, ubijeno je njih 16 u Varivodama i Gošiću, još nekoliko po drugim selima, Kistanje su temeljito spaljene i porušene. To je točno i to nitko ne može osporiti i počinitelje treba pronaći. No, bilo je onih koji su vojnički profesionalno izvršavali svoju dužnost i takve treba istaknuti. Tihomir Budanko je kao oficir Hrvatske vojske čuvao i sačuvao 14 starih ljudi koji su ostali u svojim kućama. Rekao mi je kada smo pričali da je samo radio ono što mu je dužnost i postupao po naređenju, no takva naređenja imali su i drugi, ali su suprotno radili. Pitanje je bi li ti ljudi ostali živi da ga nije bilo. On zaslužuje biti naš počasni mještanin i to će i postati, zaključio je Božo Šuša.

Citat
Umirovljeni brigadir Tihomir Budanko bit će počasni građanin KistanjaHeroj iz Kistanja: Nisam htio da srpski civili prođu kao moji roditelji u tiskanom Kistanjci brigadira Budanka žele za počasnog građanina: On nas je zaštitio nakon Oluje
Anti Gotovini ne pakirati: Kako je general osuđen i prije presude

Moje je mjesto okupirano 1991., kuća nam je zapaljena, roditelji izbjegli. Nisam htio da i ovi ljudi prođu isto, kaže Budanko koji je nakon Oluje spasio 14 seljana iz Čučeva

Umirovljeni brigadir HV-a Tihomir Budanko prihvatio je inicijativu Srba iz Kistanja da bude počasni građanin njihove općine. Nakon objavljenog teksta u Novom listu u kojemu su srpski civili iz kistanjskog sela Čučevo ispričali kako ih je brigadir Budanko spasio nakon akcije Oluja i zaštitio od pljačkaša i ubojica ostavivši dio svojih vojnika da ih mjesec dana čuvaju, jučer smo posjetili i njihova heroja bez kojega, kazali su, niti oni danas ne bi bili živi.

Dočekao nas je u obiteljskoj kući u Čitluku kod Oklaja, zajedno sa suprugom, petero djece i roditeljima koji nisu skrivali ponos što su se mještani Čučeva sjetili Budanka i pohvalili njegovo postupanje u ratu.

Vojska profesionalna   

– Zatekla me njihova inicijativa, moram priznati. Ljudi su u nama u to vrijeme osjetili sigurnost i drago mi je što su osjetili potrebu da se jave i sve ispričali. Prihvatio bih da budem počasni građanin Općine Kistanje, kazao je 49-godišnji Tihomir Budanko, diplomirani inženjer elektrotehnike i dragovoljac Domovinskog rata koji je bio pripadnik 113. brigade, a poslije zapovjednik 15. domobranske pukovnije.

Zločina je bilo sa Hrvatske strane, ne poriče, objašnjavajući da su nakon prolaska vojske u Oluji mnogi u uniformama sjeli u automobile i krenuli prema krajinskim selima »s drugačijim namjerama«, a na tom su se području miješali i dijelovi drugih postrojbi. Naglašava da je vojska postupala profesionalno, no da nakon oslobađanja teritorija Krajine vojna i civilna policija nisu preuzeli potpuni nadzor i kontrolu kako bi spriječili zločine.

– Napravili smo sve što smo znali i mogli. To je bila naša obaveza. Da čuvamo civile i njihovu imovinu. Oluja se odigrala vrlo brzo. Vojska je prošla, a problem je nastao kada smo mi došli do granice sa Bosnom. Iza nas je ostao ogroman prostor koji su preuzimali i vojna i civilna policija, a bili su i punktovi postavljeni. Po meni, na tim točkama se moglo regulirati da se ne dese stvari koje su se desile. I trebalo je angažirati daleko više ljudi da preuzmu nadzor, priča umirovljeni brigadir Budanko.

Ponosan na brojna odlikovanja
Tihomir Budanko ponosno nam je pokazao brojna odlikovanja koja je dobio za ratne zasluge. Umirovljen je 2005. godine, član je Nadzornog odbora poduzeća za preradu ribe »Adria«, a na posljednjim izborima se i politički aktivirao te je HDZ-ov vijećnik u Općini Promina. Iz hobija se bavi stolarijom i obradom drveta, a posadio je i 1.500 loza te proizvodi vino. Vodeći nas u obilazak komina i konobe, svojih ruku djela, na koncu je naglasio da ne bi volio biti u prvom planu jer nije jedini koji se u ratu nosio časno te bi volio da priča mještana Čučeva ne ostane jedina takva u medijima zabilježena.
Gdje god su našli skupine civila, ili dobili dojavu da se čine zločini, nastavlja, reagirali su, okupili ljude i osigurali. Tako su postupili u Čučevu kod Kistanja nakon što su od jednog pripadnika postrojbe dobili dojavu da je u selo ušao automobil i da se čula pucnjava. Upravo tada ubijen je mještanin Stevan Kutlača, a zahvaljujuću Budankovoj brzoj reakciji i slanju vojnika da čuvaju civile, spriječeni su daljnji zločini.

– Isto smo napravili i, primjerice, u Ivoševcima i Nos Kaliku. U Nos Kaliku su ljudi bili prestravljeni. Sjećam se jedne obitelji, sin im je bio zarobljen.

Pozvali smo ih za stol da ručaju s nama, da im damo hrabrosti, sigurnost. Civil je civil. U toj je situaciji najbolje da su ljudi na okupu i zato smo se trudili da ih držimo zajedno i čuvamo jer su neki ljudi i zbog panike stradali, nisu znali kako se ponašati.

Gotovina autoritet   

Moje je mjesto okupirano 1991. godine, kuća nam je zapaljena, a roditelji su mi izbjegli i do 1997. su bili u Medenoj. Znao sam u kakvoj su situaciji ti srpski civili upravo zato što su to moji roditelji prošli. Morao sam se staviti u tu ulogu, nisam htio da i ovi ljudi, stari i nemoćni, prođu isto, iskreno će Budanko.

Nada se da će iskrenost kojom su za Novi list progovorili srpski civili iz sela Čučevo u Kistanjama pomoći i generalu Anti Gotovini kojega smatra nevinim i nada se da to potvrditi i Haški sud u žalbenom postupku.

– S generalom Antom Gotovinom sam blisko surađivao, posebno uoči akcije Oluja. On je bio autoritet, primjer, došao je iz Legije stranaca, i mi smo ga svi oponašali. Nikada ni službeno ni neformalno nije naložio ikakav zločin. Dapače, uvijek je ponavljao da se nikome ništa ne smije dogoditi, a ista je naredba išla dalje prema svima. Ne mogu stati iza nikoga tko je napravio nešto što mu ne ide na čast. Mi smo sami prijavljivali svaki slučaj.

Svaki zločin za koji je stigla prijava do zapovjednog kadra proslijeđen je nadležnim institucijama. Dalje nije bilo na nama, a je li se potom svugdje postupilo ispravno, da li nešto nije procesuirano zbog nedostatka dokaza ili iz drugog razloga, ja u to ne mogu ulaziti niti reći tko je zakazao. Neka svatko odgovara za svoje postupke, istaknuo je brigadir Tihomir Budanko, koji danas vodi opušteni obiteljski život.

vanzemaljac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 12.0.742.122 Chrome 12.0.742.122

« Odgovor #22 poslato: 18. 07. 2011. 05:03 »
Podeli temuIdi gore

Zadnja pozitivna prica koju sam cuo - kaze mi stari da je neki dan u Banjaluci bilo +39 °C.

NEZAVISNA SRPSKA NEMA ALTERNATORA {alt}
Драган
Iskusni član
**
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 10.0 Firefox 10.0

« Odgovor #23 poslato: 08. 02. 2012. 01:07 »
Podeli temuIdi gore

BANjALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je s Darkom Mladićem, sinom haškog optuženika Ratka Mladića, o izdvajanju novca iz budžeta RS za odbranu njegovog oca pred Tribunalom.

Darko Mladić je u Banjaluku je doputovao u pratnji bijeljinskog advokata Miodraga Stojanovića i beogradskog advokatskog tima, a sastanku je prisustvovao i predsednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz, preneo je Dnevni avaz.

Sastanak, koji je u utorak, u Palati RS, trajao skoro dva sata, nije bio najavljen medijima.
Posle sastanka,Darko Mladić nije želeo da daje izjave.

"Ne, hvala, nemam ništa reći", kratko je odgovorio.

Nešto ranije Mladićev sin i tim advokata održali su sastanak i s Neđeljkom Mitrovićem, predsednikom Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS.

Dodik je pre nekoliko meseci najavio da će "za potrebe svih optuženih za ratne zločine iz RS" biti otvoren poseban fond koji će koristiti za njihovu odbranu.

Свака част Предсједниче пишем ти плус па иако је можда предизборни маркетинг нема везе  Tri prsta Srbija smjesko

"Лако је научити животињу,лако је научити простака али је тешко научити онога ко је ненаучен већ постао учитељ другима."
                                 - Владика Николај Велимировић-
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 23. 05. 2012. 06:10