Nezavisne novine - Diskusije
11. 02. 2012. 08:35 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3 4   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Кинези ће градити путеве (и) у Републици Српској!?  (Pročitano 4651 puta)
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #15 poslato: 24. 07. 2010. 02:55 »
Podeli temuIdi gore

Ljudi, tema su kineske investicije u RS i region... Dakle vratite se na temu ili će da radi metla.
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

« Odgovor #16 poslato: 24. 07. 2010. 03:04 »
Podeli temuIdi gore

Pa Srbi iz okolnih sela u suradnji sa Srbima izbjeglicama iz Hrvatske i okoline Sarajeva.

De, ne fantaziraj.

Volio bih da bilo ko, pa i Kinezi, ovdje investira jer bez investicija nema napretka.
Mi smo ovim ratom unazađeni za ko zna koliko godina, pretekle su nas (u razvoju) države kojima smo se nekada
smijali. Unazadili smo sami sebe u posleratnom periodu biranjem na vlast ljudi koji su opljačkali i ono malo
što je ostalo.

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
vanzemaljac
Elitni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 24. 07. 2010. 11:00 »
Podeli temuIdi gore

A da bi jos bolje iskoristili iskustvo kineskih graditelja odmah raspisite i tender za "kineski" zid koji bi razgranicio RS od FBiH.

NEZAVISNA SRPSKA NEMA ALTERNATORA {alt}
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

« Odgovor #18 poslato: 24. 07. 2010. 11:22 »
Podeli temuIdi gore

Imaš ti po neku pametnu, ali radije sam za struju.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
vanzemaljac
Elitni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 24. 07. 2010. 11:33 »
Podeli temuIdi gore

Miskotes, ja sam to samo malo ironican, k'o onaj tip iz filma Iron man.

NEZAVISNA SRPSKA NEMA ALTERNATORA {alt}
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 25. 07. 2010. 11:06 »
Podeli temuIdi gore

A da bi jos bolje iskoristili iskustvo kineskih graditelja odmah raspisite i tender za "kineski" zid koji bi razgranicio RS od FBiH.

Или да искористимо искуство наших конвертованих, бивших комшија - Муслимана - па да постанемо будисти и узмемо стара ''босанска, усорска, доњокрајска, хумска и захумска'' имена - ху, чи, ченг, жи итд итд ...опасан су окупатор Кинези - а можда се и Муслимани врате својој прадедовској вери - Будизму  Dim

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

« Odgovor #21 poslato: 25. 07. 2010. 12:09 »
Podeli temuIdi gore

Obzirom kako su muslimani "prijateljski" raspoloženi prema Srbima zid bi bio poželjan. Izraelci bi sigurno besplatno dali projektnu dokumentaciju a neimara imamo sasvim dovoljno. Čak sam ubijeđen da bi cement dobili besplatno od
zapadnih komšija. 

grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 25. 07. 2010. 12:15 »
Podeli temuIdi gore

Или да искористимо искуство наших конвертованих, бивших комшија - Муслимана - па да постанемо будисти и узмемо стара ''босанска, усорска, доњокрајска, хумска и захумска'' имена - ху, чи, ченг, жи итд итд ...опасан су окупатор Кинези - а можда се и Муслимани врате својој прадедовској вери - Будизму  Dim

Pa eto ako su Srbi mogli masovno prelaziti na Islam zašto nebi i na Budizam  Joj
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

« Odgovor #23 poslato: 25. 07. 2010. 02:13 »
Podeli temuIdi gore

Pa eto ako su Srbi mogli masovno prelaziti na Islam zašto nebi i na Budizam  Joj

Najveći životni problem muslimana u BiH je što Srbi nisu masovno prešli na islam.

i naravno  Nazad na temu! Nazad na temu! Nazad na temu!

grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 25. 07. 2010. 02:16 »
Podeli temuIdi gore

Najveći životni problem muslimana u BiH je što Srbi nisu masovno prešli na islam.

i naravno  Nazad na temu! Nazad na temu! Nazad na temu!
Polahko preći će Aplauz al i neki se vraćaju kao što je Nemanja Aplauz
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

« Odgovor #25 poslato: 25. 07. 2010. 02:50 »
Podeli temuIdi gore

Putevi, ja već dugo vremena uimam u razgovorima sukob sa prijateljima oko gradnje autoputeva.
Više sam sklom da se grade brze ceste.
Npr auto put BL - gradiška je potreban jer je frekvencija saobraćaja takva da je potreban.
I ja ne vidim gde bi bio drugde u RS potreban.
Koridor    V C  kako god ja pogledem on je RS nepotreban.
Kao što je već poznato kroz RS prolazi trećina a da plaća RS pola pa nisam zato.
Dalje mnogo jeftiniji je kilometar kroz RS nego kroz ekonosko propali entitet zbog terena.
Zašto ja npr da odvajam novac za auto put kome npr nisam ni blizu, pitate se ZAšto ?
Cena nekretnina uz auto put će nekoliko puta porasti, moje mišljenje ko ima najviše koristi neka i podnese troškove.
Zašto Bijeljina da plaća auto put od doboja do šamca ili sarajeva.
Imam još tu mnogo čega reći, ali za sada neka bude toliko.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 25. 07. 2010. 03:39 »
Podeli temuIdi gore

Pa eto ako su Srbi mogli masovno prelaziti na Islam zašto nebi i na Budizam  Joj

Ех, напокон један дјелимично храбар Муслиман, који зна своје поријекло  Dim

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

« Odgovor #27 poslato: 25. 07. 2010. 04:05 »
Podeli temuIdi gore

Putevi, ja već dugo vremena uimam u razgovorima sukob sa prijateljima oko gradnje autoputeva.
Više sam sklom da se grade brze ceste.
Npr auto put BL - gradiška je potreban jer je frekvencija saobraćaja takva da je potreban.
I ja ne vidim gde bi bio drugde u RS potreban.
Koridor    V C  kako god ja pogledem on je RS nepotreban.
Kao što je već poznato kroz RS prolazi trećina a da plaća RS pola pa nisam zato.
Dalje mnogo jeftiniji je kilometar kroz RS nego kroz ekonosko propali entitet zbog terena.
Zašto ja npr da odvajam novac za auto put kome npr nisam ni blizu, pitate se ZAšto ?
Cena nekretnina uz auto put će nekoliko puta porasti, moje mišljenje ko ima najviše koristi neka i podnese troškove.
Zašto Bijeljina da plaća auto put od doboja do šamca ili sarajeva.
Imam još tu mnogo čega reći, ali za sada neka bude toliko.
miško,
Ima logike u onome što pričaš, slažem se s tobom u mnogim stvarima. Mislim da je koridor 5C rupa bez dna.
Ne vjerujem da će se to brzo završiti.
Ima jedan drugi problem na koji bih želio ukazati.
Da li će ikada našim političarima pasti na pamet da se donese zakon, kao na primjer u  Švajcarskoj,
kojim bi se prevoz teških tereta i tečnih tereta preusmjerio na željeznice. Ja znam da je taj nesretni
transportno-prevoznički lobi prejak, ali ova putna infrastruktura se stalno popravlja i obnavlja (tj bacaju se
pare uzalud) a šleperi koji sa teretom znaju biti teški i preko 60 tona jednostavno to uništavaju za veoma
kratak period. Da ne pominjem da su konstantna opasnost po sve učesnike u saobraćaju.
O zagađenju životne okoline da i ne pričam. 

bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 25. 07. 2010. 04:16 »
Podeli temuIdi gore

miško,
Ima logike u onome što pričaš, slažem se s tobom u mnogim stvarima. Mislim da je koridor 5C rupa bez dna.
Ne vjerujem da će se to brzo završiti.
Ima jedan drugi problem na koji bih želio ukazati.
Da li će ikada našim političarima pasti na pamet da se donese zakon, kao na primjer u  Švajcarskoj,
kojim bi se prevoz teških tereta i tečnih tereta preusmjerio na željeznice. Ja znam da je taj nesretni
transportno-prevoznički lobi prejak, ali ova putna infrastruktura se stalno popravlja i obnavlja (tj bacaju se
pare uzalud) a šleperi koji sa teretom znaju biti teški i preko 60 tona jednostavno to uništavaju za veoma
kratak period. Da ne pominjem da su konstantna opasnost po sve učesnike u saobraćaju.
O zagađenju životne okoline da i ne pričam. 

Хм...друмски превоз vs. шински превоз?

...има ево 15 година како нормални људи о томе причају....

Је ли шински превоз јефтинији? Јесте...
Да ли шински превоз запошљава доста људи? Запошљава...
Да ли је шински превоз удобнији од друмског? Јесте....
Да ли је лакше омладини обићи Европу шинама (Inter Rail) него друмом? ...ја мислим да јесте...
Да ли је еколошки исплативији? Немјерљиво..(у праву си)
Да ли се брже путује? (У Европи да)...
Да ли се штеде путеви? (Наравно да да - у праву си)....

Да ли си икад чуо ухваћен вагон у шверцу горива/марихуане/оружја? Наравно да ниси
Да ли си икад чуо ухваћени вагони на илегалном граничном прелазу? Наравно да ниси....

- ех, ту је одговор...! Жељезницом није баш лако шверцати

{alt}

free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

« Odgovor #29 poslato: 25. 07. 2010. 04:54 »
Podeli temuIdi gore

Хм...друмски превоз vs. шински превоз?

...има ево 15 година како нормални људи о томе причају....

Је ли шински превоз јефтинији? Јесте...
Да ли шински превоз запошљава доста људи? Запошљава...
Да ли је шински превоз удобнији од друмског? Јесте....
Да ли је лакше омладини обићи Европу шинама (Inter Rail) него друмом? ...ја мислим да јесте...
Да ли је еколошки исплативији? Немјерљиво..(у праву си)
Да ли се брже путује? (У Европи да)...
Да ли се штеде путеви? (Наравно да да - у праву си)....

Да ли си икад чуо ухваћен вагон у шверцу горива/марихуане/оружја? Наравно да ниси
Да ли си икад чуо ухваћени вагони на илегалном граничном прелазу? Наравно да ниси....

- ех, ту је одговор...! Жељезницом није баш лако шверцати

Hvala.
Upravo sam čekao da neko to kaže.
Znači, sprega uvozničkog lobija sa transportnim a sve skupa sa političarima (pojedini ministri imaju nadimke
"12 %", "8 %" "15 %"). Da li se neko zapitao zašto imamo siromašnu državu, a bogate političare, uvoznike
i carinike? Naravno, svi smo se zapitali. I šta smo učinili da to promijenimo?
Odgovorno tvrdim da se više od 65 % prometa roba  i usluga unutar BiH obavlja "na crno".
Koliko roba ulazi na crno? Koliko transporta se obavlja na crno?

Stranice: 1 [2] 3 4   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 27. 01. 2012. 09:46