Nezavisne novine - Diskusije
11. 02. 2012. 10:42 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Zukorlićevi hoće "partizansku autonomiju" Sandžaka  (Pročitano 1248 puta)
radoslav
Gost
« poslato: 09. 08. 2010. 05:52 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxZukorlićevi hoće "partizansku autonomiju" Sandžaka
Tanjug | 09. 08. 2010. - 17:21h

U Novom Pazaru je danas održana sednica Odbora za obnovu Narodnog vijeća Sandžaka, čiji će osnovni cilj biti vraćanje autonomije tom delu Srbije po ugledu na tzv. partizansku autonomiju od 1943. do 1945. godine, rekao je Tanjugu predsednik tog tela Džemail Suljević.

On uverava da obnavljanje Narodnog vijeća Sandžaka ni na koji način neće dovesti u pitanje suverenitet i integritet države Srbije, osim, kaže, ukoliko "dođe do cepanja Bosne i Hercegovine".

"Želimo da Sandžaku vratimo takozvanu partizansku autonomiju, koju je imao kao federalna jedinica ravnopravna sa ostalim država eks Jugoslavije u periodu od 1943. do 1945. godine kada je ta autonomnost nelegalno ukinuta", objasnio je Suljević.

Referendum o statusu Sandžaka?

Suljević je podsetio i na referendum iz 1991. godine koji je organizovala Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, a na kome se više od 90 odsto građana izjasnilo za potpuno autonomiju Sandžaka.

Narodno vijeće Sandžaka će uvažavati rezultate tog referenduma, a ako neko danas ima sumnju u to organizovaćemo novo narodno izjašnjavanje, dodao je on.

Za potpredsednika Odbora za obnovu Narodnog vijeća Sandžaka izabran je glavni i odgovorni urednik "Glasa islama", zvaničnog glasila Islamske zajednice u Srbiji, Sead Šaćirović, a za sekretara nedavno smenjena gradska pravobraniteljka Hedija Škrijelj, saopštila je Informativna služba Odbora.

Suljević kaže da je reč o privremenom odboru koji bi trebalo da pripremi potrebna dokumenta po kojima će raditi buduće Narodno vijeće.

Obnavljanje Narodnog vijeća Sandžaka predviđeno je Deklaracijom usvojenom na nedavnom Bošnjačkom saboru koje je sazvalo nepriznato Bošnjačko nacionalno vijeće konstituisano pod okriljem Bošnjačke kulturne zajednice i glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića.

"Status Sandžaka je nerešeno pitanje, kao što je nerešeno pitanje statusa bošnjačkog naroda, a pošto se čini da aktuelna vlast u Srbiji nema nameru da ta pitanja skorije stavi na dnevni red vreme je da mi sami uzmemo sudbinu u svoje ruke”, rekao je Suljević.Suljević smatra da je određivanje granice između Srbije i Crne Gore usred Sandžaka, kao i njegova podela bila potpuno neprimerena i urađena je bez pitanja naroda koji tu živi

Prema njegovim rečima, ovde nije reč o bošnjačkom veću već o Narodnom vijeću Sandžaka, veću svih građana koji na toj teritoriji žive.

Suljević tvrdi da su Bošnjaci jedini narod koji je autohton, a nema “ni svoju državu ni svoje institucije”.

“Mi želimo da budemo ravnopravni narod sa ostalim narodima i nećemo raditi ni na čiju štetu, ali ne možemo dopustiti da se bilo šta odvija na našu štetu”, naveo je on.

Upitan na šta misli kada kaže Sandžak, Suljević objašnjava da misli na celovitu teritoriju u njenim istorijskim granicama što, kako je rekao, podrazumeva deo teritorije koji se nalazi u Crnoj Gori.

Na stranu gomila izvaljenih nelogičnosti ("partizanska autonomija" u okupiranoj Srbiji, "sandžak "ko federalna jedinica" u okupiranoj Srbiji,  Nvs kao organizacija koja zastupa "sve" u "sandžaku"...), čovjeku su promakle dvije veoma bitne stvari:
a) Cjepanje BiH
b) "sandžak" koji obuhvata dio teritorije u Crnu Goru.

Dakle, i Bošnjaci počinju polako prihvatat mogućnost razdvajanja i disolucije BiH, što samo po sebi i nije tako loša stvar.
Lično bih volio da Srbija organizuje referendum Bošnjaka i da im dozvoli odvajanje od Srbije i da se ratosilja tih problema i prebaci ih na Crnu Goru u kojoj se inače nalazi i više od polovine te teritorije "sandžaka" iz doba osmanlijske okupacije, pa nek se onda CG, kad ih budu potkačili i Šiptari, svede na usku liniju kraj mora, na potezu Budva-Petrovac.
A onda nek se teritorijlano povežu svi muslimani na Balkanu, pa nek o mogućim problemima počnu da se čeću i Crnogorci koji su "priznali nezavisno" Kosovo, i Makedonci koji su takodjer priznali "nezavisno" Kosovo, pa Bugari koji su to isto uradili... I na kraju Europa koja je sponzorisala cjelu tu akciju samo da bi naškodila Srbiji - ne razmišljajući o posljedicama koje će doć poslje toga.

Ko što sam uvjek tvrdio - nema sreće u "multi-kulti" državama.
Jedino rješenje je uspostavljanje nacionalnih država, koje bi bile države jednog naroda i u kojima bi manjine koje ne mogu teritorijalno da se pripoje svojim matičnim državama bile zaštićene ko bjeli medvjedi - baš kako je danas uredjena cijela Europa.
Sve ovo ostalo je čisto gubljenje vremena.

Ipak, na moju žalost, i ja kao i svi ostali koji čitaju ovo, znamo da su ovakve izjave i nastupi samo zamlaćivanje i bacanje prašine u oči, čisto da bi se "zeru talasalo". Šteta. Da je Srbija pametna, iznenadila bi ih dopuštenjem organizovanja referenduma i blanko dozvolom za otcjepljenje.
Uh, baš bih volio da vidim kako bi ona Crna Gora na čelu s Milom reagovala na to.
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 09. 08. 2010. 07:47 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Suljević tvrdi da su Bošnjaci jedini narod koji je autohton, a nema “ni svoju državu ni svoje institucije”.

Sokiran Sokiran   Joj Joj Joj

Српски Муслимани из Рашке који су настали конвертовањем под турском окупацијом , узеше име које је млађе од ракије у мом подруму и повезаше се са тим ријечним именом са ријеком коју у животу нису видјели, нити имају шта са њом, нити их ишта веже са српским Муслиманима из Српске и Федерације осим издаје њихових предака - одједном постадоше ЈЕДИНИ АУТОХТОНИ народ у српској РАШКОЈ???

Joj Joj Joj Aplauz Aplauz Aplauz Joj Joj Joj

Па зар није очигледно да декретом (27.09.1993.) наметнути назив ''бошњак'' (радник у фабрици Bosch) у суштини замјењује правилни и једини коректан назив за етницитет који је настао конвертовањем у ислам - тј. назив Муслиман...?
Наравно да јесте...па откуд да Муслимани у Рашкој постану одједном радници фабрике Бош кад никад тамо нису радили?
Исто тако Муслимани са Космета постадоше радници фабрике Бош - а видјели је у животу нису...исто важи и за Муслимане у Словенији и Хрватској...

Значи аутохтоност Муслимана у Рашкој (или Српској или Федерацији) је једнака аутохтоности бијелих АМериканаца и Аустралијанаца и налази се  у сфери влажних фундаменталистичких снова....

Даље....санџак је општа именица (тј. турцизам) и мора се писати малим словом....санџак као ''федерална јединица'' не постоји у Србији, не постоји ни у Црној Гори...поврх тога , сами су Муслимани из Црне Горе гласали за границу у Рашкој области чему сад кукњава фундаменталиста из Рашке области у Србији? Ето још једне везе са српским Муслиманима у Федерацији и Српској - кукају кад морају појести оно што су иза*рали , што би рекао војвода Воја Шешељ  Dim

Баш ме занима да ли ће Федерални матриксовци својој браћи по конверзији у Рашкој упутити мудрост:''...ако вам се не свиђа у Србији, можете слободно ићи....'' Dim
« Poslednja izmena: 09. 08. 2010. 07:50 bez_respekta »

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
free2020
Mlađi Urednik
Na mreži Na mreži

« Odgovor #2 poslato: 09. 08. 2010. 08:46 »
Podeli temuIdi gore

Српски Муслимани из Рашке који су настали конвертовањем под турском окупацијом , узеше име које је млађе од ракије у мом подруму и повезаше се са тим ријечним именом са ријеком коју у животу нису видјели, нити имају шта са њом, нити их ишта веже са српским Муслиманима из Српске и Федерације осим издаје њихових предака - одједном постадоше ЈЕДИНИ АУТОХТОНИ народ у српској РАШКОЈ???

Па зар није очигледно да декретом (27.09.1993.) наметнути назив ''бошњак'' (радник у фабрици Bosch) у суштини замјењује правилни и једини коректан назив за етницитет који је настао конвертовањем у ислам - тј. назив Муслиман...?
Наравно да јесте...па откуд да Муслимани у Рашкој постану одједном радници фабрике Бош кад никад тамо нису радили?
Исто тако Муслимани са Космета постадоше радници фабрике Бош - а видјели је у животу нису...исто важи и за Муслимане у Словенији и Хрватској...

Значи аутохтоност Муслимана у Рашкој (или Српској или Федерацији) је једнака аутохтоности бијелих АМериканаца и Аустралијанаца и налази се  у сфери влажних фундаменталистичких снова....

Даље....санџак је општа именица (тј. турцизам) и мора се писати малим словом....санџак као ''федерална јединица'' не постоји у Србији, не постоји ни у Црној Гори...поврх тога , сами су Муслимани из Црне Горе гласали за границу у Рашкој области чему сад кукњава фундаменталиста из Рашке области у Србији? Ето још једне везе са српским Муслиманима у Федерацији и Српској - кукају кад морају појести оно што су иза*рали , што би рекао војвода Воја Шешељ  Dim

Баш ме занима да ли ће Федерални матриксовци својој браћи по конверзији у Рашкој упутити мудрост:''...ако вам се не свиђа у Србији, можете слободно ићи....'' Dim

bez_respekta, jeste da sam antialkoholičar, ali bih zaista volio probati jednu čašicu te tvoje rakije iz podruma.
Ta liječi sve bolesti. "Žutulja" je čudo od medecine. Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha

Moj komentar na ovaj sandžaklijski avanturizam i neviđeni bezobrazluk je:
"Vidjela žaba da se konji potkivaju, pa hoće i ona" (Narodna)
Čuj, "partizanska autonomija"Huh?!?  Koliko su to oni imali partizana? Ukupno 3,5 komada! Matrixovci otišli na
godišnji odmor u Rašku i odmah nagovorili domaće (izdajnike) da rovare.
Nešto mi jako poznato zvuči ova suljevićeva rečenica: "... došlo je vrijeme da sami uzmemo sudbinu u svoje ruke."
Treba li da vas podsjećam šta je uslijedilo poslije te rečenice?
Džemailje, pamet u glavu!
Očigledno da se u džamijama, s obje strane Drine, "propovijeda" ista politika. U ovom slučaju prepisuje...
Od slova do slova... Uključujući i bezobrazluk...
Živo me interesuje kako će na ovo reagovati Crnogorci. Na čelu s Milom Strašnim.

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 09. 08. 2010. 11:20 »
Podeli temuIdi gore

Eto ljudi kopirali nešto iz RS  Aplauz
Matovilo
Počasni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 16. 08. 2010. 03:09 »
Podeli temuIdi gore

Postoji samo Raška Oblast.

A što znači „San-džak”?
„San-džak” je takozvana Vreća za spavanje*. Grin

*Vreca za spavanje San-dzak je zastitna vreca/dzak u kojoj osoba moze da spava kao u krevetu.Njena osnovna svrha je da pruzi toplotu i izolaciju ,pri cemu do odredjene mere stiti od vetra,padavina i skriva od pogleda.
 Srpski smajli Srpski smajli Srpski smajli

{alt}
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 16. 08. 2010. 04:06 »
Podeli temuIdi gore

Nije ni čudno što Srbi nikog ne vole i hoće da se odvoje,al je čudno što i od njih svi bježe  Joj Joj
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

« Odgovor #6 poslato: 16. 08. 2010. 06:18 »
Podeli temuIdi gore

Komso, ja bi im to porucio.

"
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

« Odgovor #7 poslato: 17. 08. 2010. 10:37 »
Podeli temuIdi gore

Samo da se mi razdružimo.
Za Rašku , kosovo, vojvodinu i pičingene me ne interesuje.

A za Grgu , pa ko hoće da živi u svetu sa muslimanima pobogu?

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 17. 08. 2010. 10:40 »
Podeli temuIdi gore

Samo da se mi razdružimo.
Za Rašku , kosovo, vojvodinu i pičingene me ne interesuje.

[b]A za Grgu , pa ko hoće da živi u svetu sa muslimanima pobogu?

[/b]
Ako je tako zbog čega bi se ljutili na Sandžaklije ako bi htijeli pripojiti se matici  Pitam se Pitam se
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

« Odgovor #9 poslato: 17. 08. 2010. 11:26 »
Podeli temuIdi gore

Ma neka sandžaklije idu gde hoće, ali oni nemaju maticu blizu.
turska je daleko.
I bosanskim muslimanima je turska matica.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 17. 08. 2010. 05:56 »
Podeli temuIdi gore

Ma neka sandžaklije idu gde hoće, ali oni nemaju maticu blizu.
turska je daleko.
I bosanskim muslimanima je turska matica.
Nije nama porebno da idemo u Tursku  Ne Ne Ne
Doći će Turci ovamo al preko Srbije  Joj Joj
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #11 poslato: 17. 08. 2010. 06:02 »
Podeli temuIdi gore

Nije nama porebno da idemo u Tursku  Ne Ne Ne
Doći će Turci ovamo al preko Srbije  Joj Joj

Srbi u 20. veku nisu imali probleme sa pravim Turcima, već samo sa ovim "domaćim Turcima".

Upoznao sam nekoliko Turaka koji misle sve najbolje o Srbima. Jedan iz Istanbula kome je majka muslimanka iz Sarajeva me posebno iznenadio. Ja mu kažem "dobro govoriš naš jezik", a on će meni "solidno znam srpski, majka me naučila". Nije čuo za bosanski-bošnjači-njački... Pravi čovek. Čak je i piće platio.

Cool2
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 10. 02. 2012. 11:01