Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 03:52 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Glasanje
Pitanje: Koliko vremena dnevno gledate televiziju?
Nemam televizor. - 2 (14.3%)
Ne gledam televiziju. - 3 (21.4%)
Manje od sat vremena. - 3 (21.4%)
Dva do tri sata. - 3 (21.4%)
Preko tri sata. - 3 (21.4%)
Ukupno glasova: 12

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Живети без телевизије  (Pročitano 2586 puta)
Tommy Gavin
Urednik
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 24. 08. 2010. 01:41 »
Podeli temuIdi gore

zaista mi nije jasno kako ovde pojedini forumaši svaku ozbiljnu temu pretvore u rat između ustaša i mudžahedina i četnika i partizana i stranih zavojevača....

osvijestite se malo nije tema o balkanskim polupismenjacima nego o globalnom upravljanju putem kutije u kući. sve što nam televizije serviraju pojedinci upijaju kao sunđeri, što je evidentno nakon početnog ozbiljnog teksta slijedi gomila prepucavanja: ako ti meni mamu, ja tebi i sestru i majku i sve žensko što ga imaš.

upravo je to ono što taj takozvani medij uspješno izvodi. uspije da zavadi gomilu, nikako skupinu, običnu gomilu konzumenata putem političkih i komercijalno izloživih hijena (identičnih onima koji svađu započinju trovanjem medijskog prostroa septičkim otpadom koja nijedna pristojna wc šolja ne bi mogla proslijediti do kanalizacije) i prodaje sve od deterdženta do filma, od kobasice do peći na drva....

dok ne shvate likovi da su u toj priči oni samo sredstva koja će omogućiti mogulima i svinjama, kao iz jednog popularnog romana, da postanu mnogo jednakiji od drugih, prošo voz, hoću reći život. često prisustvujem razgovoru/ima u kojem je glavna priča kako je pavlaka u konzumu jeftinija od tempa, iako je tempo povoljniji u drugim stvarima....puki posmatrači/konzumenti koji veze nemaju o životu. zato mi nije žao gomile (poput onih "srba" prebijenih u hrvatskoj). ako si dopustio da drugi upravljaju tvojom glavom - neka ti je tako kako ti je!

!
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

« Odgovor #16 poslato: 24. 08. 2010. 03:04 »
Podeli temuIdi gore

Nemoj dozvoliti da ti raja iz Maoce bude tvoj nivo.
Moj nivo svakako nisu.

Životinjska farma je dobro štivo.
jer upravo na ovom prostoru jedni žele i hoće da budu jednakiji od drugih.
Imamo javne emitere gde jedan javni emiter u više navrata blati drugi, neverovatno ali je tako.
Pa upravo je trpanje prljavog veša pod tepih i doveo do ove situacije.
Ja u konzumu izuzetno retko kupujem pa me ne interesuje pošto je tamo šta.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #17 poslato: 25. 08. 2010. 10:13 »
Podeli temuIdi gore

Nije u redu pisati da se djeca uce mrziti druge vjere, samim tim se povecavaju sanse za sukobe, vendete i incidente. Sta zna dijete od 0-15 godina?

Off-Topic:

Problem je u tome što i ti spadaš u onu grupu forumaša koji ne počitaju do kraja neki post ali su zato spremni da ga komentarišu. Siguran sam da ovde niko nije pisao o tome da mrzi muslimane. Pa ja prvi tako nešto ne bih dozvolio!

Međutim, istina je da je jedan od forumaša napisao da uči svoju decu da mrze BiH (parafraziram). To je njegov stav i njegovo pravo, što nam je i javno saopštio i mislim da tu nema bilo kakve potrebe da se neko iz uređivačkog tima meša.

miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

« Odgovor #18 poslato: 25. 08. 2010. 02:04 »
Podeli temuIdi gore

Pa VI urednici imate moć da naredite nekome da nekog ili nešto voli  Cheesy .
Ili nemate, sad meni nije jasno.
A do kraja se i netreba čitati, samo svoje pišeš po svim temama, ako je tema nafta, opet ide čupljak o granati u tuzli, poplave u pakistanu nadogradi se markalama , genocid u jasenovcu je mrvica prema dešavanjima u srebrenici.
Normalno je takođe da nema vernika u cayinskoj krajini a ima crkve, a svi ljudi su dobrovoljno izašli.
Veliki dio populacije u RS čine izbjeglice i ne vraćaju se yato što im zvaničnici RS ne dopuštaju i slične gluposti što se piše.
Malo treba biti rigorozniji i sve što nema veze sa temom koja je zadana prebacivati u poseban topik nazvati ga npr bespotrebno si pisao.
Jer tema krene i onda ode u sasvim drugi tok.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
Obi-Wan Kenobi
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204

« Odgovor #19 poslato: 27. 03. 2011. 08:00 »
Podeli temuIdi gore

Vec oko 4 godine zivim bez televizora u kuci, kad sam se selio nisam hteo da ga ponesem, niti imam previse dodira sa time sta se valja danas na kanalima, ali verovatno isto smece kao i ranije. Nikad nisam bio fan televizije, i kao mali sam vise voleo da citam nego da gledam televiziju, a sad nakon eksplozije raznoraznog reality djubreta moze se cak reci da prezirem televiziju.

Informisem se preko interneta jer pruza vecu slobodu, moze se doci do vise izvora informacija, definicija pojmova i svega ostalog sto je preko televizije nemoguce. Cak je i gledanje filmova kvalitetnije uz pomoc interneta, jer ja kao filmofil mogu da nadjem dodatni sadrzaj, audio komentare i intervjue autora vezane za film koji me zanima, sto je na TV-u, ponovo, misaona imenica.

Sto se mene tice, televizija se moze i ukinuti potpuno, tehnoloski napredak je ucinio da vise ljudi ne moraju da zive u teglama, protok informacija je brzi i laksi nego ikad pre, vise je mogucnosti za misliti svojom glavom, medjutim, televizija je i dalje mocna propagandna alatka i kao takva ce opstati jos jako dugo...

strelok   06:48    Šalje privatnu poruku.
Matovilo   06:50    Čita svoje privatne poruke.
Tito
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #20 poslato: 27. 03. 2011. 09:45 »
Podeli temuIdi gore

Ja bez TV-a ne mogu.Svaki dan pogledam kakav film koji me udalji od ove sumorne stvarnosti.politiku ne gledam.Sport i filmovi...
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 18. 05. 2012. 10:00