To je isto,kao da ja kupim auto od Tebe,i napravimo ugovor(sporazum).Onda ja vozam auto tri godine i nakon toga dodjem da mi vratis pare.To je u redu?
Kad već hoćeš da praviš poređenje, napravi ga kako treba.
Ti ljudi su uplaćivali novac od svojih plata u današnji Fond PIO FBiH, a s obzirom da taj fond nije posle htio da isplaćuje penzije od tog novca tim istim ljudima, neko je morao to učiniti. Na osnovu toga je napravljen sporazum sa Fondom PIO RS, koji je to činio dok nije vidio da je u pitanju evidentno kršenje ljudskih prava.
Fond PIO RS je preuzeo sve svoje klijente da im isplaćuje novac bez obzira na njihovu trenutnu adresu boravka, a fond PIO FBiH to nije htio uraditi.
Nakon toga je i prvobitni sporazum raskinut, od strane Fonda PIO RS i sada se sve strane nalaze na sudu. Nakon presude na sudu u Strazburu u korist Duška Karanovića i ostali će, pa i Fond PIO RS, ići tim putem da naplate svoja potraživanja. Naveo sam već da je svugdje u svijetu pravilo da u koju kasu uplaćuješ sredstva, odatle ih dobijaš nazad. A niko na svijetu ne voli one koji prave finansijske malverzacije, pa će tako i ovo u konačnici biti ispravljeno u korist tužilaca. Pravda je spora, ali dostižna. Pametnom dovoljno.
Cijela situacija u ovoj zemlji je takva, da Republika Srpska finansijski bolje stoji od FBiH, pa zato sarajevski političari i nastoje da se izvrši prekompozicija države. Umjesto toga bolje da bi im bilo da i oni nešto od državne imovine prodaju, pa učine nešto za federalni dio države od tog novca.
Napominjem sve one kojima smeta naziv Republika Srpska a i sve drugo srpsko, da ti isti Srbi nisu htjeli raspad Jugoslavije i nikakvu nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, pa da se ne opterećuju uludo kako i zašto Republika Srpska. Mi je volimo više od svega na svijetu i ne postoji ništa zbog čega bi smo je se odrekli.