Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 04:49 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Пропао „мултикулти” у Немачкој = Пропада ЕУ  (Pročitano 1261 puta)
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« poslato: 17. 10. 2010. 02:26 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Merkel: Propao koncept „multikulti”

desk - 16. oktobar 2010. u 15.22

Nemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da su propali pokušaji Nemačke da stvori multikulturalno društvo u kome ljudi različitog kulturnog porekla žive zajedno i u miru.

„Koncept ´Multikulti´ po kome mi sada živimo jedno pored drugog i veoma smo srećni ne funkcioniše i potpuno je propao”, rekla je Merkelova na sastanku mladih članova njene konzervativne Demohrišćanske unije (CDU) u Potsdamu u blizini Berlina.

Ona je upozorila da „imigracija pritišće nemački socijalni sistem” i da su Nemačkoj potrebni specijalisti iz inostranstva koji će zadržati tempo ekonomskog razvoja zemlje.

Merkelova je ovu izjavu dala sedam dana nakon sastanka sa turskim premijerom Redžepom Tajipom Erdoanom na kome su se obavezali da će učiniti više da poboljšaju lošu integraciju velike turske zajednice u Nemačkoj koja broji oko 2,5 miliona ljudi.

Horst Zihofer, lider bavarske demohrišđanske partije (CSU), rekao je na istom skupu da su dve stranke opredeljene za „dominantnu nemačku kulturu i protive se multikulturalnoj sredini”.

„´Multikulti´ projekat je mrtav”, rekao je Zihofer.

Prema rečima šefa nemačke komore trgovine i industrije Hansa Hajnriha Driftmana, Nemačkoj je hitno potrebno oko 400.000 inžinjera i kvalifikovanih radnika.

„Ovaj nedostatak uzrokuje gubitak rasta od oko jedan odsto”, rekao je on.

U međuvremenu, jevrejski lideri u Nemačkoj upozoravaju da su nemačko društvo i demokratija u opasnosti od ekstremista.

„Nedavna ekspertska studija treba da natera vladu da deluje protiv antidemokratskih ideja”, rekao je generalni sekretar Centralnog saveta Jevreja u Nemačkoj Stefan Kramer listu „Rajnfalc am zontag”.

Prema studiji Fondacije Fridrih Ebert, više od jedne trećine odnosno oko 34,4 odsto ispitanika veruje da je oko 16 miliona nemačkih imigranata ili ljudi stranog porekla došlo u tu zemlju zbog socijalnih beneficija.

Oko 35,6 odsto vjeruje da su Nemačku „pregazili stranci”, a više od 10 odsto poziva na novog „Firera” ili vođu koji bi „čvrstom rukom” vodio zemlju.

Oko 32 odsto ispitanika slažu se sa stavom da strance treba vratiti kućama kada nema dovoljno radnih mesta za lokalno stanovništvo.

Krajnje desničarski stavovi mogu se videti ne samo u „ekstremima ili na marginama nemačkog društva već i na zabrinjavajućem nivou u centru društva”, navodi se u studiji.

Više od polovine ili oko 58,4 odsto ispitanika smatra da se religijska praksa za oko četiri miliona muslimana „mora značajno suzbiti i smanjiti”.

Integracija muslimana postala je teško pitanje od avgusta kada je član Upravnog odbora Bundesbanke Tilo Sarazin rekao da „Nemačka zaglupljuje” zbog neobrazovanih i neproizvodnih muslimanskih imigranata sa maramama preko glave.

Njegova knjiga „Nemačka samu sebe uništava” bukvalno je nestala sa polica knjižara, a prema istraživanjima, javnost je u velikoj meri naklonjena nekim njegovim stavovima.
(Srna)

http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/3/79609/merkel-propao-koncept-multikulti.html

{alt}
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #1 poslato: 17. 10. 2010. 02:41 »
Podeli temuIdi gore

Germani 20g posle ujedinjenja 2 Germanije traze novog firera po ugledu na Hitlera.

Kauboji i Yevreji vladaju Germanijom od 45-te ...i zele da uvale kompletnu Tursku Svabama da bi ih jos vise "karali" .Svabo se u Germaniji slabo sta pita,ko Srbin u Srbiji ...tj.nista se ne pita....a dzamije nicu kao gljive posle kise.

Osim toga Germanija je pretvorena kao bankomat za ostale lenje i propale narode i drzave.

Kuva se krcka se........bice svasta......

{alt}
hajka
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Chrome 6.0.472.63 Chrome 6.0.472.63

« Odgovor #2 poslato: 18. 10. 2010. 12:15 »
Podeli temuIdi gore

Sta je to propalo???
Multikulti/soci.demos/multietni?Huh?Huh?Huh?,, ma daj ba zajebavas!!!

neke od mojih ranije napisanih misli.
Prvo:
Profesor akademik Muhamed Filipovic je u visa navrata( u ne tako davnoj proslosti) napisao:
citiram jedan od nekoliko..." Vec neko vrijeme, svjedoci smo prave ISLAMOFOBIJE koja je
prisutna u MZ "(svetu).

dalje:

Dalje Tunjo (divan nadimak za akademika) u svom monologu navodi kako ce povecanjem "umotanih"(dobro,O.K., on je koristio neke druge akademske termine, ali hebi ga isto je to),
dakle rastuci broj umotanih, ce neminovno dovesti do snazenja desnice sirom Evrope,sto ce opet dovesti do vece "te vam islamofobije".!
A to prevedeno na svakodnevni Srpsko-Hrvatski, Hrvatsko-Srpski jezik znaci: prava, organizovana i sveobuhvatna HAJKA tek slijedi.

Prema tome , to sto je "kao propalo", to zaopravo tek pocinje!!!
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #3 poslato: 18. 10. 2010. 01:24 »
Podeli temuIdi gore

Mislim da nas ne treba interesovati šta se dešava u naprednom svetu  Umro od smijeha .
Nekad i sam nešto napišem o tome ali nebi trebali da se upšte opterećujemo time.

Nisam akademik kao izlapjeli tunjo, ali i ja znam da upotrebljavam vokabular kao i on.
Neko će morati biti kolateralna šteta jačenjem desnice u demokratskoj evropi.
Ko pogodi prostor koji će biti kolaterala zapadne demokkratije ima 5 bambija.
Smešna je meni izjava merkelove, kao otvorili smo granice 60-tih...
Nije NJemačka otvorila granice što je htela , nego je bilo moranje.
nedostatak radne snage, jer je generacija jedna praktično nestala koja je trebalo da stvori radnu snago između 60-tih i 70-tih.
Sad bi se najradije rešili zbog formiranja IV rajha.
Kao što napisah pre nekoliko meseci, kad se zapad osjeti ugroženim ojačaće desnica a strance čeka sudbina jevreja nažalost.
Žalosno je što takvi daju packe drugima i instrumentalizuju sudove i politiku.
Nije im prestavljao 90-tih problem dovođenje radikalnih islamista na ovo područje, pošto su glupi srbi bili inhibitor jedan period , radikalni islam je došao do fašističke njemačke.
Srbi su otvoreno rekli nećemo da budemo predstraža nikome, kako ste nas samo oblatili u zadnjih 20-godina sada će doći na naplatu pogrešno posijano sjeme.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #4 poslato: 18. 10. 2010. 03:58 »
Podeli temuIdi gore

Mislim da nas ne treba interesovati šta se dešava u naprednom svetu  Umro od smijeha .
Nekad i sam nešto napišem o tome ali nebi trebali da se upšte opterećujemo time.

Nisam akademik kao izlapjeli tunjo, ali i ja znam da upotrebljavam vokabular kao i on.
Neko će morati biti kolateralna šteta jačenjem desnice u demokratskoj evropi.
Ko pogodi prostor koji će biti kolaterala zapadne demokkratije ima 5 bambija.
Smešna je meni izjava merkelove, kao otvorili smo granice 60-tih...
Nije NJemačka otvorila granice što je htela , nego je bilo moranje.
nedostatak radne snage, jer je generacija jedna praktično nestala koja je trebalo da stvori radnu snago između 60-tih i 70-tih.
Kao što napisah pre nekoliko meseci, kad se zapad osjeti ugroženim ojačaće desnica a strance čeka sudbina jevreja nažalost.
Nije im prestavljao 90-tih problem dovođenje radikalnih islamista na ovo područje, pošto su glupi srbi bili inhibitor jedan period , radikalni islam je došao do fašističke njemačke.
Srbi su otvoreno rekli nećemo da budemo predstraža nikome, kako ste nas samo oblatili u zadnjih 20-godina sada će doći na naplatu pogrešno posijano sjeme.

Pa evo po tvome: zapad a ne samo njemacka su se trebali pridruziti Srbima i unistiti sve ama do zadnjega Muslimana  Pitam se  Sad znam

Dal bi ti tad srce bilo na mjestu  Pitam se
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6 Firefox 3.6

« Odgovor #5 poslato: 18. 10. 2010. 04:26 »
Podeli temuIdi gore

Ti konstantno troluješ o svim temama.
Ni jedan post nije ti bio smišljen ni duži od pet rečenica.
Citat
Ovo se odnosilo na sve strance.
Jedini koji se nisu prilagodili nekakvim vrednostima gde rade ima se 5 bambija takođe.
Ko preti Njemačkoj da će biti terorizma opet 5 babija a ne samo njemačkoj nego kompletnom zapadu za to ćeš dobiti 10 bambija.
Za koga merkelova govori da nisu hteli da nauče jezik opet 3 bambija.
Zapad se pridružio nažalost muslimanima, i izgubili su ovde vrednog saveznika.
Tako mi uopšte neće biti žao kad tvoji sunarodnici budu vršili terorističke akcije po toj evropi.
A onda ćeš videti kako se ponaša zapad kad je ugrožen.
Ja protiv muslimana nemam ništa ali protiv politike hegemonije, dominacije, revidiranja istorije i još mnogo čega imam.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #6 poslato: 08. 01. 2011. 08:28 »
Podeli temuIdi gore

jedna primjedba. Ne boji se Njemacka radikalnih islamista, a od zapadnih drzava ima najbolje veze sa muslimanskim svijetom. Nego joj ne odgovara sto dolaze uglavnom neobrazovani muslimanski sloj trbuhom za kruhom. Dok je iz Juge taj isti sloj dolazio bilo je ok jer smo ipak slicniji. No kod Muslimana ih smeta drugacija kultura u sprezi sa drugacijim obicajima.

I moje misljenje o IV Rajhu. Ako ikad do njega ikad nedajboze dodje Nijemci ce igru odigrati puno lukavije nego prethoda dva puta. Ne zaboravimo da je Amerika do 1943 dopustala nacisticka slavlja u Njujorku, da je Rusija dogovarala sa Hitlerom, da su Arapske zemlje bile blizu saveznistva sa Hitlerom itd. Ako do toga dodje moguce je da to bude podjela na interesne zone Kina, Njemacka/Amerika, Rusija
Korisničko_ime
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.63 Opera 9.63

« Odgovor #7 poslato: 08. 01. 2011. 09:23 »
Podeli temuIdi gore

Ako do toga dodje moguce je da to bude podjela na interesne zone Kina, Njemacka/Amerika, Rusija
Samo da se Srbi (sto se mene tice) nigde ne umesaju. Nemacku je lepo opisao Niche(jbg nemam cirilicu) pa ako vas zanima nadjite i procitajte. Ne brinem ja za njih,to mozda mi zivimo u zabludi da ce da nam svane ako se Svabija raspadne,a normalno nece jer to ne odgovara nijednoj zemlji u Evropi a zna se da Kina trguje najvise sa Nemackom u Evropi,ili Amerika. Videli smo kako je globalna ekonomija povezana. U svakom slucaju politicki i ekonomski liberalizam je pokazao mane,oni su zasluzili da se malo ''prodrmaju'' i bace na svoje a ne tudje probleme. Taj multi-kulti uspeva samo u bogatom drustvu-inertnom dok ce pravi test biti kako opstati u siromasnom... Bas je oko NG Merkelova rekla da podrzava Evro a malo potom i Sarkozi,s tim sto je on dodao da bi raspad EU mogao dovesti do ugrozavanja mira. Situacija ce biti
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 23. 05. 2012. 11:12