Nisam Musliman, kao ni Kulin Ban, ni Kralj Tvrtko Kotromanić, kao ni prije njih naša Kraljica Teuta i da ne idem dalje, mada mi je ime Admir, a Tebi možda Stevan ili Tomislav, zajednička nam je prošlost i to na našu sreću ne možemo promjeniti, jer ne bismo sad ni imali forum da nije njih i još mnogih koji su vjerovali u budućnost ove Države, koja je pokazala uvijek zube kad je neko posegao za ovim komadom zemlje. Za koje su možemo reći sad i milioni dali živote, još od doba Ilira, pa upada Turske, pa aneksije Austro-ugarske, pa Hitlerove nacističke Njemačke, pa Milošević-Tuđman fašističke koalicije, a evo sad na vlasti imamo ponovo ljude koji ne vole ovu Državu i rade protiv nje. Meni nije bitno jel to Sulejman, Milorad ili Dragan. Jer nijedan ne voli ovu Državu, a znači pljuju po meni, Tebi i svim našim precima. A to ne dam.
A ljiljan je dokaz da smo bili i ostali i da će biti još hiljade godina. I kad nas ne bude ni ovog foruma, biće Bosna, a Boga mi i Hercegovina
S poštovanjem Admir
Admire.. nije valjda da je drzava, jedna crtica na nekoj karti vaznija od coveka? Od ljudskog zivota? Drzave su stvarali ljudi... ali ljude - njih je Bog stvorio... sto je prece Bozje delo - ili ljudsko?