|
penzi
Gost
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 27. 07. 2009. 03:07 » |
Idi gore
|
Prvi put da je neko dodirnuo dio istine o narodima i njihovom nastanku.
Narodi su politicke tvorevine, a nastaju okupljanjem oko vodja (kraljeva, careva, partija). Oni da bi ucvrstili svoju vlast stvaraju jedinstvenu religiju, kulturu, etiku, jezik i sve sto danas cini narod.
Tako su nastali i Srbi u srednjem vijeku i drugi "stari" narodi na Balkanu. Hrvati su nastali odlukom Austrougarske kako bi se sprjecili utjecaju raspada Otomanskog carstva u 18 vjeku. Svi katolici koji govore slavenskim jezikom su preko noci postali Hrvati. Dok najsvjeziji primjer je nastanak Bosnjaka u BiH. Politicari okupljeni oko Izetbegovica donijeli su odluku o nastanku naroda.....
Ne mogu da vjerujem Srbi su Staroslavensko pleme(Serboi),pa ako su stigli ovamo sa Velikom seobom naroda, kako su onda mogli nastati u 18. vijeku,lave. Ljudi uzmite čitajte, kad sam ja sa završenom Srednjom mogao znati da su Hrvati i Srbi došlje na ovom području, onda ovi sa završenim Fakultetima bi morali da nekima pojasne istoriju/povijest ovih prostora. A moj dobri i pošteni Bošnjaci se spominju još i u Vidovdanskom Ustavu Kraljevine Jugoslavije, a tada nije bio na vlasti A. Izetbegović. Hahaha P.S.Jel ovo skrivena kamera 
|
|
|
|
|
|
Dado
Gost
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 27. 07. 2009. 06:48 » |
Idi gore
|
Pravo glup naslov u cilju nadrazivanja drkadzi.... Naravno da Srbi nisu Bosanci, kao ni Lebanonci, Ukrajinci, Talijani, Romi i svi drugi koji zive u BiH. Bosanci su oni koji se tako osjecaju i koji to vide kao jedan od identiteta ili jedini identitet. Samo moj otac ili majka mi moze reci sta sam po porijeklu mada ni to nije obavezujuca opcija jer svako neka sam odabere svoj identitet ili ga nazove kako vec zeli pa makar na kraju svi bili i Pigmejci.
|
|
|
|
|
|
egi
Gost
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 27. 07. 2009. 07:26 » |
Idi gore
|
Pravo glup naslov u cilju nadrazivanja drkadzi.... Naravno da Srbi nisu Bosanci, kao ni Lebanonci, Ukrajinci, Talijani, Romi i svi drugi koji zive u BiH. Bosanci su oni koji se tako osjecaju i koji to vide kao jedan od identiteta ili jedini identitet. Samo moj otac ili majka mi moze reci sta sam po porijeklu mada ni to nije obavezujuca opcija jer svako neka sam odabere svoj identitet ili ga nazove kako vec zeli pa makar na kraju svi bili i Pigmejci.
Zar ti trebaju roditelji reći gdje si se rodio? Uzmi rodni list i pogledaj državu rođenja. Tu će ti valjda pisati jesi li Bosanac ili Talijan ili Ukrajinac. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gazda
Gost
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 28. 07. 2009. 08:03 » |
Idi gore
|
Državljanstvo BiH nije "Bosansko", nego "Bosanskohercegovačko". Dakle, toponim Bosna, nikako ne može biti zamjena za naziv državljanina BiH - nije u pitanju Bosanski državljanin (može kao neka skraćenica onima koje mrzi da kažu puni naziv), nego Bosanskohercegovački državljnin, a BiH nije država Bosanaca i Hercegovaca, nego država Srba, Hrvata i Bošnjaka. Kome se ne sviđa što je tako - široko mu polje.  Siroko polje i onima koji bi komadali bosansku zemlju iz bilo kojeg razloga 
|
|
|
|
|
|
autsajder
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 28. 07. 2009. 08:15 » |
Idi gore
|
Zar ti trebaju roditelji reći gdje si se rodio? Uzmi rodni list i pogledaj državu rođenja. Tu će ti valjda pisati jesi li Bosanac ili Talijan ili Ukrajinac.  To znači da su svi oni koji se predstavljaju kao Bosanci ili Bošnjaci a rođeni su u Njemačkoj, Austriji, Srbiji,....nisu Bosanci već Nijemci, Austrijanci, Srbi,... Vjerovatno si Gazdi oduzeo nacionalnost. Btw.u mom rodnom listu stoji da sam rođen u SFR Jugoslaviji. Koji su ono narodi koji razbiše tu zemlju? A da, Bošnjaci, pored braće Slovenaca i Hrvata.
|
Само Српска!
|
|
|
|
modricanin
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 28. 07. 2009. 12:02 » |
Idi gore
|
Preskocio si srpsko rukovodstvo ne narod sa najvecim ucinkom za raspad Jugoslavije , pored vec nabrojanih...
|
|
|
|
|
|
Gazda
Gost
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 28. 07. 2009. 12:26 » |
Idi gore
|
To znači da su svi oni koji se predstavljaju kao Bosanci ili Bošnjaci a rođeni su u Njemačkoj, Austriji, Srbiji,....nisu Bosanci već Nijemci, Austrijanci, Srbi,... Vjerovatno si Gazdi oduzeo nacionalnost. Btw.u mom rodnom listu stoji da sam rođen u SFR Jugoslaviji. Koji su ono narodi koji razbiše tu zemlju? A da, Bošnjaci, pored braće Slovenaca i Hrvata.
Neznam ko bi zelio da zivi u Jugoslaviji pod slobom? Pa i Srbijanci su ga skinuli na kraju........poklopi se kad pojma nemas.
|
|
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 28. 07. 2009. 02:25 » |
Idi gore
|
Ime teme sam namjerno ovako postavio, da bi ponukao čitaoce na razmišljanje. Naime, nešto sam kontao, pa se pitam, ima li ijedan Srbin koji bi jasno i glasno rekao da je on Bosanac? Naravno, jedno je geografsko i socijalno poimanje države BiH, gdje je nedvojbeno svako ko živi tu je i njen državljanin, ali pitam vas jer bi stvarno volio da znam, koliko bi se Srba, pred drugim Srbima izjasnilo da su Bosanci?
A mislis da toga nema??'  ajooooj...
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
семберац
Redovni član
Van mreže
 Windows XP
Browser:
 Firefox 3.0.1
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 28. 07. 2009. 02:43 » |
Idi gore
|
Neznam ko bi zelio da zivi u Jugoslaviji pod slobom? Pa i Srbijanci su ga skinuli na kraju........poklopi se kad pojma nemas.
У Југославији (СФРЈ) се није живило под Слобом, него под паролом после Тита Тито, а у Србији је живот био под Слобом (нажалост Србија није исто што и Југославија)
|
|
|
|
|
|
Gazda
Gost
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 28. 07. 2009. 07:25 » |
Idi gore
|
У Југославији (СФРЈ) се није живило под Слобом, него под паролом после Тита Тито, а у Србији је живот био под Слобом (нажалост Србија није исто што и Југославија)
Pa sta ce mo, Jugoslavija je pala i pocela putem iste burzoazije kao i rumunija i ostale sovjetske drzavice vec pred kraj 70-ih. Komteriao sam na tvrdnju da su jugoslaviju srusili svi osim srba, sto nije tacno.
|
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 28. 07. 2009. 08:25 » |
Idi gore
|
srbi su bosanci ali su takodje muslimani i deo hrvata bili srbi.
|
|
|
|
|
Eleseus
Iskusni član

Van mreže
 Windows 7
Browser:
 Chrome 2.0.172.37
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 28. 07. 2009. 11:57 » |
Idi gore
|
BiH je drzava gradjana koji u njoj zive !
Ovo je slobodna zemlja, slobodno izrazi svoje želje.  Siroko polje i onima koji bi komadali bosansku zemlju iz bilo kojeg razloga  A, gdje ti je ta "bosanska zemlja"; čije je to, boga mu?
|
|
|
|
|
|
Gazda
Gost
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 29. 07. 2009. 08:54 » |
Idi gore