Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 06:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 ... 40   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vojislav Šešelj - lik i djelo  (Pročitano 21225 puta)
Stole
Gost
« poslato: 25. 07. 2009. 03:31 »
Podeli temuIdi gore

Kada fasisti ne mogu da dokazu krivicu za ono zbog cega je covek u zatvoru, onda se oni bave ovakvim glupostima.
Hitler je bio mala maca u odnosu na ove fasiste.
radoslav
Gost
« Odgovor #1 poslato: 05. 01. 2010. 09:27 »
Podeli temuIdi gore

Moje poštovanje prema njemu proizilazi iz njegovog držanja pred haškim tribunalom. Radi se o čovjeku koji ima šta reći i koji zna kako da to kaže. Radi se o čovjeku koji je dobar broj sudija i tužilaca u Hagu napravio budalama. Radi se o čovjeku koji se ne boji. Ja takve poštujem.

Donositi sud o nekome na osnovi njegovog učešća u humorističkoj emisiji je pomalo neozbiljno.

Prije svega, predložio bih da se ova tema prebaci negde drugde, jer ne potpada pod naslov.
Pod dva:
Šešelj nije nikakav heroj koji se ne boji, no upravo suprotno.
Sjeti se samo marta 2003. i Srbije, kada se spremalo ubistvo Djindjića.
Šešelj, kao i još neki drugi koji nisu sada tema, znali su šta se sprema. On je bio prvi koji je šmugnuo iz Srbije i od toga napravio cirkus - kao on junački ide sam da se prijavi u Hag. Prije svega - optužnica protiv njega je u Hagu već bila podignuta, tako da se znalo da tamo mora da završi kad tad. Pod dva - znao je da će se - bilo da atentat uspije bilo da ne uspije - pošto je iz svojih izvora znao šta se sprema - on medju prvima nać u bajboku, te da će tako njegov "ugled" bit degradiran.
I onda je kao "inteligentan", spojio dva i dva i znajući da će obrno-okreno da se nadje u ćuzi, napravio je još jednu predstavu za raju i uz "pompu" "dobrovoljno" otišo u Hag. Samo da ne bi završio u bajboku u Beogradu.

Glede njegove "odbrane". Nitkome ne bi bio problem da od tih instruiranih sudija i tužilaca napravi magarce, jer oni praktički kod tih političlkih optuženika (a taki je bio i Milošević) nisu u stanju dokazat maltene ništa, jer sve ono što oni kao pokušaaju dokazat u stvari i ne postoji. Tako ne postoji ni bilo kakva Šešeljeva odgovornost za ono što se dešavalo u Hrvatskoj i BiH, sem što je uspaljivo raju svojim kretenskim govorima, pa su se ondak oni prvo oblačili ko Bulajićevi ćetnici iz partizanskih fimova, te trčali kao "da brane" nekoga preko. Neću tvrdit da tu i tamo nešto konkretno nisu  pomogli, ali to je bilo isuviše sitno spram štete koju su sejali svuda oko sebe kuda su prolazili. NO to je za neku drugu temu.

I na kraju... Ako malo bolje razmisliš, primjetiti ćeš da taj lik nikada niša i nigdje nije uradio.
Sve što je imao bila je samo jedna velika poza. Samo je išo okolo i, s oproštenje, srao. Nikad nikome nije pomogo, neg je samo odmago. Jednio što je tom liku bilo na pameti jest samo njegovo poziranje i slikanje za medije (u raznoraznim uniformama) te izigravnje nekog velikog političara. A nikada ništa nije uradio. Sve je bilo šuplje da šupljije nije moglo bit i ječalo je i odzvanjalo od gluposti.
Na stranu šteta koju je nanio srpskome narodu.
Pa on je tvorac sintagme "valika Srbija" koja nikad Slobodanu ne bi ni pala na pamet! "Velika Srbija" kao ideja nikada u Srba nije postojala. Srbi jesu željeli živjet u jednoj državi, ali ta bi se država i dan nadan zvala Jugoslavija - nikakva velika Srbija. A i sam znaš kad su je CNN i BBC dohvatili i krenuli eksploatisati - koliko se to Srbiji obilo o glavu. Ni dan danas se ne može otarasit te idiotske floskule koju je Šešelj izmislio i pustio u opticaj. Šešelj viče 2velika Srbija", a dok on to viče Srbija sve manja i manja. A s druge strane se prave i velika Hrvatska i velika Albanija i to pred nosom Europe, al to nikom ništ. Glavna je Šešeljeva velika Srbija!
Tako, ako želiš malo bolje razmislit o svemu ovome što sam napisao, možeš tačno vidit da je taj Šešelj najobičnija bidala i lakrdijaš koja nikad ništa nije dobroga donela Srbiji (jer je u suštini nesposoban da učini i jednu konkretnu stvar), nego je samo išla okolo i trubila gluposti na koje su se neki kačili.
Najobičniji frazaroš i pozer.

PS: A propos tone njegovih "knjiga" koje je napisao. Ako je ntko imao živaca pokušati to čitat, onda bi vidio da to nema nikakve veze sa bilo kakvom literaturom, a kamoli sa nekom iole ozbiljnijom literaturom. To je samo gomila gluposti koja je nabacivana bez nekog reda i poretka - samo sa ciljem da se što više psuje i da "knjige" budu što "deblje". Smješno.
Tufahija
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 3.0.195.38 Chrome 3.0.195.38

« Odgovor #2 poslato: 05. 01. 2010. 09:48 »
Podeli temuIdi gore

Prije svega, predložio bih da se ova tema prebaci negde drugde, jer ne potpada pod naslov.
Dobri moj i pošteni Radoslave, meni je Šešeljev primjer idealan način da prikažem kako federalni matrix djeluje. Već smo imali slučaj da netko na ovom forumu, neću reći tko, kaže da je tužilaštvo u Hagu uspješno dokazalo Šešeljeve ratne zločine. Na pitanje da navede bar jedan ratni zločin koji je "dokazan", tišinaaaaa....

Htjeli mi to priznati ili ne, Šešelj je dosta kontraverzna i kompleksna osoba, tako da se ne bih baš složio da se njega svede samo na nekoga ko je naredio ubistvo Djindjića pa zbrisao za Hag da se izvuče.

Citat
I na kraju... Ako malo bolje razmisliš, primjetiti ćeš da taj lik nikada niša i nigdje nije uradio.
Sve što je imao bila je samo jedna velika poza. Samo je išo okolo i, s oproštenje, srao. Nikad nikome nije pomogo, neg je samo odmago. Jednio što je tom liku bilo na pameti jest samo njegovo poziranje i slikanje za medije (u raznoraznim uniformama) te izigravnje nekog velikog političara. A nikada ništa nije uradio. Sve je bilo šuplje da šupljije nije moglo bit i ječalo je i odzvanjalo od gluposti.
Na stranu šteta koju je nanio srpskome narodu.
Mnoge stvari u životu se mogu svesti na hodanje naokolo i "sranje". To rade pjevači, rade glumci pa rade i političari. Politika je na kraju krajeva jedan unosan šou biznis. Svi političari hodaju naokolo i seru. Niko od njih ne ore i ne kopa.

Citat
Pa on je tvorac sintagme "valika Srbija" koja nikad Slobodanu ne bi ni pala na pamet! "Velika Srbija" kao ideja nikada u Srba nije postojala. Srbi jesu željeli živjet u jednoj državi, ali ta bi se država i dan nadan zvala Jugoslavija - nikakva velika Srbija. A i sam znaš kad su je CNN i BBC dohvatili i krenuli eksploatisati - koliko se to Srbiji obilo o glavu. Ni dan danas se ne može otarasit te idiotske floskule koju je Šešelj izmislio i pustio u opticaj. Šešelj viče 2velika Srbija", a dok on to viče Srbija sve manja i manja. A s druge strane se prave i velika Hrvatska i velika Albanija i to pred nosom Europe, al to nikom ništ. Glavna je Šešeljeva velika Srbija!
Tako, ako želiš malo bolje razmislit o svemu ovome što sam napisao, možeš tačno vidit da je taj Šešelj najobičnija bidala i lakrdijaš koja nikad ništa nije dobroga donela Srbiji (jer je u suštini nesposoban da učini i jednu konkretnu stvar), nego je samo išla okolo i trubila gluposti na koje su se neki kačili.
Najobičniji frazaroš i pozer.
Šešelj nije tvorac sintagme "Velika Srbija". Nije valjda da je federalni matriks i na tebe pustio pipke?

Citat
PS: A propos tone njegovih "knjiga" koje je napisao. Ako je ntko imao živaca pokušati to čitat, onda bi vidio da to nema nikakve veze sa bilo kakvom literaturom, a kamoli sa nekom iole ozbiljnijom literaturom. To je samo gomila gluposti koja je nabacivana bez nekog reda i poretka - samo sa ciljem da se što više psuje i da "knjige" budu što "deblje". Smješno.

Ja nisam neki stručnjak za literaturu, ali nije valjda da donosiš sud o Šešeljevim knjigama a da nisi nijednu pročitao?
radoslav
Gost
« Odgovor #3 poslato: 05. 01. 2010. 11:29 »
Podeli temuIdi gore

Dobri moj i pošteni Radoslave, meni je Šešeljev primjer idealan način da prikažem kako federalni matrix djeluje. Već smo imali slučaj da netko na ovom forumu, neću reći tko, kaže da je tužilaštvo u Hagu uspješno dokazalo Šešeljeve ratne zločine. Na pitanje da navede bar jedan ratni zločin koji je "dokazan", tišinaaaaa....

Htjeli mi to priznati ili ne, Šešelj je dosta kontraverzna i kompleksna osoba, tako da se ne bih baš složio da se njega svede samo na nekoga ko je naredio ubistvo Djindjića pa zbrisao za Hag da se izvuče.
Mnoge stvari u životu se mogu svesti na hodanje naokolo i "sranje". To rade pjevači, rade glumci pa rade i političari. Politika je na kraju krajeva jedan unosan šou biznis. Svi političari hodaju naokolo i seru. Niko od njih ne ore i ne kopa.
 Šešelj nije tvorac sintagme "Velika Srbija". Nije valjda da je federalni matriks i na tebe pustio pipke?

Ja nisam neki stručnjak za literaturu, ali nije valjda da donosiš sud o Šešeljevim knjigama a da nisi nijednu pročitao?

Vidi ovako, Tufahija, moramo se razumjeti oKo nekih stvari glete tog Šešelja.

Kao prvo, Šešelj nije počinio nikakav ratni zločin, sem ako se pod time ne podrazumjeva njegovo raspaljivanje nacionalne mržnje kod onih Srba po Srbiji koji nisu tokom 90-tih godina umjeli razmišljati svojom glavom. Nemoj me pogrešno razumjeti. Niti u jednom trenutku ne mislim niti na tebe niti na bilo koga na ovome forumu koji je pro-šešeljski orijentiran. Govoriti ću isključivo o Srbijancima koji su se ložili na tog demagoga tokom 90-ih godina - znači nemam nikakav lični odnost prema ovome pitanju.
Dakle, ako je raspaljivanje nacionalne mržnje što je on radio tokom tih 90-ih po Srbiji, ratni zločin, onda je on kriv ko vrag i to mu se nije teško dokazati, pa ma kolko on možda pričo da je sve to što je govorio bila samo šala. Medjutim, ako je netko nasjeo na priču da je on učinio bilo šta konkretno /izdo neko nardjenje il ne do Bog nekoga lično zvekno ili ne do Bog ubio/, taj je u teškoj zabludi - kao i oni idioti od tužioca i sudija po Hagu. To mu nikada neće dokazat jer on to nikada nije niti uradio niti je imao namjeru uradit. Pa čak ni borbu nije omiriso jer je najobičnija kukavica.
Znači da zaključim s ovim djelom - on je najobičnije laprdalo koje se šetalo Srbijom i palilo druge. I ništa drugo. On lično nikada ništa nije uradio niti je imao namjeru da uradi.

Pod dva - Šešelj nije niti kontroverzna niti kompleksna osoba. (mislim, nije on ni osoba, a kamoli kompleksna). On ti je najobičniji demagog koji je raji prodavo s oproštenjem, muda za bubrege. Samo je laprdao i tupio i palio ljude, a kad se ovi pokupe i odu kao nešto da urade, onda on krene da se kiti tudjim perijem i da se hvali kako je on to sve uradio i organizovao i šta sve nije on pa on pa on. E onda je on tako tupio i tupio godinama, a onda je Srbima dosadio jer ih je sve vrijeme gledo u oči bezobrazno i lago i pravio ih budalama - pa je zato na izborima puko ko zvečka od nesvršenog studenta veterine i to u sred Zemuna, čuvenog legla i kolevke svpskih vadikava.
Zaključak - niti kontorverzna a još manje kompleksan osoba. Najobičniji pučki demagog potpomognut prostaklucima i psovkama.
Glede Djindjićevog ubistva, joj dragi moj Tufahija... Kakav Šešelj da naredi ubistvo Djindjića. Pokojni Djindjić je bio kolos u svakom poglednu u odnosu na Šešelja. Šešelj nikad ništa nije u životu uradio, ko što sam sto puta reko, a kamoli da on naredi bilo kakvo ubistvo! (jednio što je on ikada uspio uraditi jest to što je jednoj hrvatskoj porodici iz Zemuna, dok je bio predsjednik opštine, nelegalno oteo stan i na taj način ih prisilio da se isele iz Srbije - te se posle hvalo kako ih je on lično otjerao jer Hrvatima nije, kako on to reče, tobože mjesno u Srbiji - to je sve što je on ikada uradio) On je samo načuo preko svojih sitnih doušnika da se sprema to ubistvo i pošto je procjenio da će i ovako i onako zaglaviti prdekanu, brže bolje je zbrisao u Hag (jer je takodjer znao da su u tamošnjem zatvoru uslovi ko u hotelu u odnosu na srpske zatvore) i od toga napravio spektakl. Čista predstava za običnu raju! Ispade junak! A ustvari je bežo od srpskih zatvora. Pozer i folirant.

Glede "velike Srbije", Šešelj vjerojatno nije tvorac, no je on taj koji ju je uveo upolitičku uporabu. Miloševiću neka takva politička floskula nije ni padala na pamet, a i da mu je pala - pošto je on bio običan komunistički aparatčik - nikada je (kao što i nije) ne bi upotrebio. A sad ti, kao neutralan posmatrač, procjeni pošteno koliko je ta šešeljevska floskula učinila zla Srbiji na medijskom planu u svjetlu toga kad su je se dočepali CNN i BBC i počeli je bjesomučno eksploatirati? Ali Šešelja je boljela stražnjica za ugled i položaj Srbije u svjetu. Njemu je bilo samo da nastavi sa svojim šou programom u Srbiji.

I na kraju, glede njegovih "knjiga". Naravno da sam pokušao (s naglaskom na "pokušao") mnogo puta da pročitam bar nekih desetak njegovijeh "knjiga". No od tolike količine nebuloze koju on širi po tim "djelima" nisam nikako mogao da predjem više od 100 do 120 stranica u zavisnosti od knjige. Jer to su tolike količine mržnje, nesuvislosti, izmišljotina - i što je još važnije, koje nisu čak ni koherentno uvezane da se može sljediti neka logička miso koju on želije provoditi kroz djelo, da poslje 50-60 stranice niko živi više nije mogo se sjetiti o čemu je pisao na početku a kamoli koja mu je misao vodilja.

I na kraju... Evo ako imaš vremena, strpljenja i nerava... Probaj se sjetit bilo koje stvari - bilo pozitivne ili negativne - koji je taj gosin Šešelj ikada uradio, a da to nije bilo laprdanje, tupljenje, lelemidjenje, paljenje, predstava, foliranje i samohvalisanje.
Slažem se da su političari estrada, ali ono što je on radio nije bila čak ni ona najgora vrst estrade. To što je on radio bilo je dno dna, na nivou, s oproštenjem, prostituisanja.

A glede tvog komentara, Egi... Neću ništa komentarisati o onome što si reko o Tufahiji. To je stvar izmedju vas. No moram ti reć da nema potrebe da se navaljujen ni na koga ko izražava poštovanje prema Šešelju, bilo to Tufahija ili bilo ko drugi. Ljudi ga jednostavno tako vide i na meni i na onima koji misle kao ja, da porbamo da im dokažemo da Šešelj nije vrijedan poštovanja. Nikakvog.
A to što ti najgorim ocrnjavanjem Šešelja
Citat
Radi se o čovjeku koji ima pomračen um, radi se o nacionalisti i šovinisti i kao takvom radi se o čovjeku kojeg tufahija poštuje.
pokušavaš u stvari ocrniti Tufahiju, nije korektno. Šešelj, a to si ako si imo nerava čitat, mogao vidjet iz mog gornjeg tekta, niti je pomračenog uma, niti je nacionalist, a još manje šovinist. Sve to što se on predstavljao da jest, u stvari je njegov šou, njegova predstava za raju.
On tako seje te poznajući različitost ljudskih priroda, znda da će to sjeme negdje past i zapatiti se. A takvi poput tebe, koji ga nazivaju nacionalistom i šovinistom ste mu najbolja moguća pomoć. On bi istog trena našo razloge da tebe takodje proglasi nacionalistom i šovinistom, i ondak bi ste nastavili da hranite jedan drugoga, a mržnja koju biste medjusobno proizvodili bi se prelivala i padala medju narod.
Ne znam da li sam ti uspio objasniti taj mehanizam stvaranja mržnje, ali se iskreno nadam i najiskrenije želijem da vjerujem da ti nisi jedan od tih kojima je potrebna mržnja onog sa druge strane, kako bi mogao nastaviti da opstaje.
« Poslednja izmena: 05. 01. 2010. 11:57 Radoslav »
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0

« Odgovor #4 poslato: 06. 01. 2010. 10:28 »
Podeli temuIdi gore

Seselj je najmladji doktor nauka svoga vremena,
Zna li neko sta mu je bila doktorska desertacija
Tufahija
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #5 poslato: 06. 01. 2010. 11:01 »
Podeli temuIdi gore

Zna li neko sta mu je bila doktorska desertacija

Federalni matrix ne vjeruje? Pa, seseljeve rijeci stoje notirane:

Svedok dr Vojislav Seselj: Moja doktorska disertacija je bila “Politicka sustina militarizma i fasizma”. (svjedok Slobodanu Miloševiću, 19 kolovoz 2005)

Vjerojatno je to ujedno i razlog što federalni matrix toliku energiju troši da ga proglasi fašistom. Neko ko je doktorirao po pitanju fađizma i militarizma svakako je velika opasnost za matrix koji čini sve da ljudima stavi graničnike za oči kao konjima.
Tufahija
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #6 poslato: 06. 01. 2010. 11:28 »
Podeli temuIdi gore

Vidi ovako, Tufahija, moramo se razumjeti oKo nekih stvari glete tog Šešelja.

Kao prvo, Šešelj nije počinio nikakav ratni zločin, sem ako se pod time ne podrazumjeva njegovo raspaljivanje nacionalne mržnje kod onih Srba po Srbiji koji nisu tokom 90-tih godina umjeli razmišljati svojom glavom. Nemoj me pogrešno razumjeti. Niti u jednom trenutku ne mislim niti na tebe niti na bilo koga na ovome forumu koji je pro-šešeljski orijentiran. Govoriti ću isključivo o Srbijancima koji su se ložili na tog demagoga tokom 90-ih godina - znači nemam nikakav lični odnost prema ovome pitanju.
Dakle, ako je raspaljivanje nacionalne mržnje što je on radio tokom tih 90-ih po Srbiji, ratni zločin, onda je on kriv ko vrag i to mu se nije teško dokazati, pa ma kolko on možda pričo da je sve to što je govorio bila samo šala. Medjutim, ako je netko nasjeo na priču da je on učinio bilo šta konkretno /izdo neko nardjenje il ne do Bog nekoga lično zvekno ili ne do Bog ubio/, taj je u teškoj zabludi - kao i oni idioti od tužioca i sudija po Hagu. To mu nikada neće dokazat jer on to nikada nije niti uradio niti je imao namjeru uradit. Pa čak ni borbu nije omiriso jer je najobičnija kukavica.
Znači da zaključim s ovim djelom - on je najobičnije laprdalo koje se šetalo Srbijom i palilo druge. I ništa drugo. On lično nikada ništa nije uradio niti je imao namjeru da uradi.
Šešelj nije imao potrebe da raspiruje mržnju. Dovoljno je učinilo hrvatsko vrhovništvo ukidajući Srbima status kostitutivnog naroda, i uvodjenjem ustaške koreografije u sve sfere života. svašta je moguće po matrixu, ali ja se ne sjećam da je Šešelj tjerao Tudjmana da uradi ono što će Srbe u Hrvatskoj potaknuti na samoodbranu i samozaštitu. Federalni matriks navodi "balvan revoluciju" iliti postavljanje barikada kao akt agresije. Razmisli malo vlastitom glavom: da li se barikade postavljaju radi napada ili radi odbrane? Da li se minska polja postavljaju radi napada ili odbrane?

Citat
Pod dva - Šešelj nije niti kontroverzna niti kompleksna osoba. (mislim, nije on ni osoba, a kamoli kompleksna). On ti je najobičniji demagog koji je raji prodavo s oproštenjem, muda za bubrege. Samo je laprdao i tupio i palio ljude, a kad se ovi pokupe i odu kao nešto da urade, onda on krene da se kiti tudjim perijem i da se hvali kako je on to sve uradio i organizovao i šta sve nije on pa on pa on. E onda je on tako tupio i tupio godinama, a onda je Srbima dosadio jer ih je sve vrijeme gledo u oči bezobrazno i lago i pravio ih budalama - pa je zato na izborima puko ko zvečka od nesvršenog studenta veterine i to u sred Zemuna, čuvenog legla i kolevke svpskih vadikava.
Zaključak - niti kontorverzna a još manje kompleksan osoba. Najobičniji pučki demagog potpomognut prostaklucima i psovkama.
Glede Djindjićevog ubistva, joj dragi moj Tufahija... Kakav Šešelj da naredi ubistvo Djindjića. Pokojni Djindjić je bio kolos u svakom poglednu u odnosu na Šešelja. Šešelj nikad ništa nije u životu uradio, ko što sam sto puta reko, a kamoli da on naredi bilo kakvo ubistvo! (jednio što je on ikada uspio uraditi jest to što je jednoj hrvatskoj porodici iz Zemuna, dok je bio predsjednik opštine, nelegalno oteo stan i na taj način ih prisilio da se isele iz Srbije - te se posle hvalo kako ih je on lično otjerao jer Hrvatima nije, kako on to reče, tobože mjesno u Srbiji - to je sve što je on ikada uradio) On je samo načuo preko svojih sitnih doušnika da se sprema to ubistvo i pošto je procjenio da će i ovako i onako zaglaviti prdekanu, brže bolje je zbrisao u Hag (jer je takodjer znao da su u tamošnjem zatvoru uslovi ko u hotelu u odnosu na srpske zatvore) i od toga napravio spektakl. Čista predstava za običnu raju! Ispade junak! A ustvari je bežo od srpskih zatvora. Pozer i folirant.

Mislim da bi za ljude pod kontrolom federalnog matrixa bilo korisno da znaju zašto je Djinđić kolos u odnosu na Šešelja? Kao prvo, posve je neprimjereno reči da je kolos u "svakom pogledu" jer je Šešelj bio za glavu viši i dva puta teži. Možda bi radi usporedbe bilo korisno čuti šta je to Djinđić, za razliku od Šešelja, uradio? Drugo, upravo su Djindjićeve Žute Ose činile najviše zločina u BiH. Treće, Djindjić je jeo vola sa Karadžićem.
Citat
Glede "velike Srbije", Šešelj vjerojatno nije tvorac, no je on taj koji ju je uveo upolitičku uporabu. Miloševiću neka takva politička floskula nije ni padala na pamet, a i da mu je pala - pošto je on bio običan komunistički aparatčik - nikada je (kao što i nije) ne bi upotrebio. A sad ti, kao neutralan posmatrač, procjeni pošteno koliko je ta šešeljevska floskula učinila zla Srbiji na medijskom planu u svjetlu toga kad su je se dočepali CNN i BBC i počeli je bjesomučno eksploatirati? Ali Šešelja je boljela stražnjica za ugled i položaj Srbije u svjetu. Njemu je bilo samo da nastavi sa svojim šou programom u Srbiji.

Šešelj nije ni tvorac termina "Velika Srbija" niti ju je uveo u upotrebu. Ja opet njušim federalni matrix na djelu. Ljudi pričaju o Velikoj Srbiji, a federalni matrix nastoji da što je moguće više sakrije šta to Šešelj podrazumjeva pod Velikom Srbijom. Znaš li ti šta on pod tim podrazumjeva?

Citat
I na kraju, glede njegovih "knjiga". Naravno da sam pokušao (s naglaskom na "pokušao") mnogo puta da pročitam bar nekih desetak njegovijeh "knjiga". No od tolike količine nebuloze koju on širi po tim "djelima" nisam nikako mogao da predjem više od 100 do 120 stranica u zavisnosti od knjige. Jer to su tolike količine mržnje, nesuvislosti, izmišljotina - i što je još važnije, koje nisu čak ni koherentno uvezane da se može sljediti neka logička miso koju on želije provoditi kroz djelo, da poslje 50-60 stranice niko živi više nije mogo se sjetiti o čemu je pisao na početku a kamoli koja mu je misao vodilja.
Ja sam čitao "Rimokatolički zločinački projekat stvaranja vještačke hrvatske nacije" i mogu ti reći da knjiga stvarno navodi na razmišljanje. Ideja vodilja je da se odredjeni narod može prepoznati po jeziku, a ne po vjeri i pamfletski kreiranoj povijesti. Federalni matriks emituje poruke dosta drugačije sadržine, ali to ne mijenja ništa na suštini.

Citat
I na kraju... Evo ako imaš vremena, strpljenja i nerava... Probaj se sjetit bilo koje stvari - bilo pozitivne ili negativne - koji je taj gosin Šešelj ikada uradio, a da to nije bilo laprdanje, tupljenje, lelemidjenje, paljenje, predstava, foliranje i samohvalisanje.
Slažem se da su političari estrada, ali ono što je on radio nije bila čak ni ona najgora vrst estrade. To što je on radio bilo je dno dna, na nivou, s oproštenjem, prostituisanja.
Da bih ti mogao objasniti, ti bi meni morao navesti šta je gosin Đinđić uradio, jer inače dolazimo u opasnost da pišemo u stilu "vojska šumom, baba drumom".

WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #7 poslato: 06. 01. 2010. 11:49 »
Podeli temuIdi gore

Federalni matrix ne vjeruje? Pa, seseljeve rijeci stoje notirane:

Svedok dr Vojislav Seselj: Moja doktorska disertacija je bila “Politicka sustina militarizma i fasizma”. (svjedok Slobodanu Miloševiću, 19 kolovoz 2005)

Vjerojatno je to ujedno i razlog što federalni matrix toliku energiju troši da ga proglasi fašistom. Neko ko je doktorirao po pitanju fađizma i militarizma svakako je velika opasnost za matrix koji čini sve da ljudima stavi graničnike za oči kao konjima.
A mozda i zato jer je hvalio komunistickog diktatora Broza http://www.naslovi.net/2008-10-19/kurir/titov-pionir/871587
Tufahija
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #8 poslato: 06. 01. 2010. 12:01 »
Podeli temuIdi gore

A mozda i zato jer je hvalio komunistickog diktatora Broza http://www.naslovi.net/2008-10-19/kurir/titov-pionir/871587

Eto šta federal matrix radi od ljudi. "Neko" kaže da je par stranica "Istrgnuto" i odmah raja prihvati bez provjeravanja. Da ne ulazimo u to koliko je vjerovatno da se baš iz svih knjiga iz svih knjižnica iščupaju stranice, ali da se niko ne zapita kako je moguće da niko pa ni matrix ne raspolaže sa tim "nedostajućim" stranicama pa da nam kaže i pokaže šta u njima piše, to mene upravo rastužuje. Čovjek je ako prihvati matriks sveden na nivo ovce.
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 06. 01. 2010. 12:08 »
Podeli temuIdi gore

Eto šta federal matrix radi od ljudi. "Neko" kaže da je par stranica "Istrgnuto" i odmah raja prihvati bez provjeravanja. Da ne ulazimo u to koliko je vjerovatno da se baš iz svih knjiga iz svih knjižnica iščupaju stranice, ali da se niko ne zapita kako je moguće da niko pa ni matrix ne raspolaže sa tim "nedostajućim" stranicama pa da nam kaže i pokaže šta u njima piše, to mene upravo rastužuje. Čovjek je ako prihvati matriks sveden na nivo ovce.

Pa je li Kurir iz Federacije. Ili tih matrica ima i u "naprednom" svijetu. A sto se tice cupanja stranica ima jedan suptilni metod mada ne znam da li je usvojen i u Nizozemskoj. Stampa se novo izdanje.
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #10 poslato: 06. 01. 2010. 12:39 »
Podeli temuIdi gore

Mislim da bi za ljude pod kontrolom federalnog matrixa bilo korisno da znaju zašto je Djinđić kolos u odnosu na Šešelja? Kao prvo, posve je neprimjereno reči da je kolos u "svakom pogledu" jer je Šešelj bio za glavu viši i dva puta teži. Možda bi radi usporedbe bilo korisno čuti šta je to Djinđić, za razliku od Šešelja, uradio? Drugo, upravo su Djindjićeve Žute Ose činile najviše zločina u BiH. Treće, Djindjić je jeo vola sa Karadžićem.

Moram da dodam nešto. Uz svo poštovanje za dr Zorana Đinđića, ubijenog na funkciji premijera Republike Srbije, ne mogu da zaboravim da je taj isti čovek mnogo puta sarađivao sa Slobodanom Miloševićem. Glasovi poslanika Đinđićeve Demokratske stranke su 1994. godine u Saveznoj skupštini SRJ presudili da se poništi do tada urađena privatizacija. To je Srbiju vratilo nekoliko koraka unazad, jer je tada bilo transformisano preko 50% društvenog kapitala, i to po zakonu iz vremena Ante Markovića. Motivi su bili jasni. "Kontraverzni biznismeni" bliski DS-u želeli su da kupe nešto, verovatno za po 1 euro, nešto od onoga što je već privatizovano (nekoliko godina kasnije to se i desilo).

Taj "gorostas" je mnogo puta pomagao Milioševiću, a Đinđićeva DS je danas na vlasti u Srbiji upravo sa Miloševićevim SPS-om. Šta više reći... Možda onu Đinđićevu da u politici nema morala, a da kome je do morala treba da ide u crkvu (parafraziram).

Politika je uvek k. Da ne lajem sada.
Tufahija
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 06. 01. 2010. 12:51 »
Podeli temuIdi gore

Pa je li Kurir iz Federacije. Ili tih matrica ima i u "naprednom" svijetu. A sto se tice cupanja stranica ima jedan suptilni metod mada ne znam da li je usvojen i u Nizozemskoj. Stampa se novo izdanje.

Odlično. A još uvijek niko nije u stanju da nadje prvo izdanje iako su te knjige u svim knjižnicama Srbije? Kako to federalni matrix objašnjava?

Još jedna interesantna stvar sa federalnim matriksom: po njemu, sve novine iz naprednog svijeta lažu osim kad se slažu sa matrixovim emanacijama. U tom slučaju federalni matrix uzima izvješća iz naprednog svijeta kao potvrdu svojih emanacija. Slično kao što Egi uzima snimak minimaksovizije kao dokaz da je Šešelj govorio o klanju muslimana, tako i WalterWolf uzima članak iz Kurira bez ikakvog provjeravanja.
« Poslednja izmena: 06. 01. 2010. 12:54 tufahija »
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 06. 01. 2010. 12:52 »
Podeli temuIdi gore

Odlično. A još uvijek niko nije u stanju da nadje prvo izdanje iako su te knjige u svim knjižnicama Srbije? Kako to federalni matrix objašnjava?
Pravo pitanje za Kurir. Ne mjesaj mene u unutarsrpske price
Tufahija
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #13 poslato: 06. 01. 2010. 02:02 »
Podeli temuIdi gore

Pravo pitanje za Kurir. Ne mjesaj mene u unutarsrpske price

Ipak te je federalni matrix uputio na njih? Ja bih da sam na tvom mjestu to pohranio kao stvarnost i neupitnu činjenicu.

Može te neko nekad pitati zašto je Šešelj u Hagu. Ti mu onda slobodno možeš reći da je to zbog toga što je bio Titin pionir.
radoslav
Gost
« Odgovor #14 poslato: 06. 01. 2010. 02:20 »
Podeli temuIdi gore

Šešelj nije imao potrebe da raspiruje mržnju. Dovoljno je učinilo hrvatsko vrhovništvo ukidajući Srbima status kostitutivnog naroda, i uvodjenjem ustaške koreografije u sve sfere života. svašta je moguće po matrixu, ali ja se ne sjećam da je Šešelj tjerao Tudjmana da uradi ono što će Srbe u Hrvatskoj potaknuti na samoodbranu i samozaštitu. Federalni matriks navodi "balvan revoluciju" iliti postavljanje barikada kao akt agresije. Razmisli malo vlastitom glavom: da li se barikade postavljaju radi napada ili radi odbrane? Da li se minska polja postavljaju radi napada ili odbrane?

Nije Šešelj počo raspirivat mržnju. On je već raspiranu mržnju, u svom najboljem manipulatorskom maniru, samo upotrijebio u svoju korist kako bi se uzdizao po političkoj ljestvici, dodavajući joj pomalo goriva svaki put kada je ona u Srbiji počinjala gasiti se. Najbolji primjer za takvu vrst manipulacije ti je upravo snimak na kojem maše pištoljem. Šta misliš da je to? Zajebancija? Ozbiljna stvar? I jedno i drugo i niti jedno niti drugo. To ti je najobičnije foliranje koje ima za svrhu da Šešelj sam sebe predstavi ko nekog duhovitog a istodobno nacionalnog vodju u Srba. To što je on radio po Srbiji nema nikakve veze s odbranom Srba u RSK i RS na Kosmetu niti bilo gdje drugde, jer on sve što je radio radio je isključivo radi sebe i svoje političke promocije, a ne da bi netkoga zaštitio ili, ne do Bog, netkome pomogo. O tome moraš razmisliti i probati shvatiti. Šešelj je uvek bio samo za sebe. Samo je sam sebi uvek bio važan, nitko ga drugi nije interesirao. Sam je sebe hvalio, sam je sebe uzdizao. A to je radio na taj način što je od svega pravio predstavu za raju. Običan šou bez suštine. Bio je i osto šupalj i uvjek će tako bit i ostati.
To je ono što moraš shvatiti.

Citat

Mislim da nisu primjerene takve doskočice glede fizičkog izgleda.
Ovo za "žute ose" nisam znao. Prihvatit ću ko mogućnost da je istina da ne bi ulazili u bespotrebno dokazivanje da li jes ili nije.
I da se razumjemo. Nisam ja Djindjićev obožavalac, dapače. I on je pravio raznorazna sranj..., no on je ipak nešto pozitivno uradio za Srbiju, a samim tim i za RS.
Šešelj em što nije ništa uradio, em i ono što je pokušavo uraditi je imalo katastrofalno loše posljedice po Srbe i u Srbiji i van nje. A propos toga, nijesi mi odgovorio kakav je rezultat imalo djelovanje Šešelja po imidž Srbije i Srba uopšte po svjetu? Sjeti se da je on od Le Pena načinio počasnog gradjanina Zemuna, a taj starkelja je bio prvi kada se u Frencuskoj trebalo lobirati za bombardovanje Srbije.

Citat
Šešelj nije ni tvorac termina "Velika Srbija" niti ju je uveo u upotrebu. Ja opet njušim federalni matrix na djelu. Ljudi pričaju o Velikoj Srbiji, a federalni matrix nastoji da što je moguće više sakrije šta to Šešelj podrazumjeva pod Velikom Srbijom. Znaš li ti šta on pod tim podrazumjeva?

Ajde da budem još precizniji jer me tjeraš da seckam sve u sitna crevca. Šešelj je termin "valika Srbija" uveo u ŠIRU UPOTREBU. Tek pošto je on krenuo u masovnu eksploataciju te floskule, gomila je Srba počela da se pali na neku virtuelnu "veliku Srbiju".
A šta Šešelj prodrazumjeva pod time je možda čak i zlurado potanje s tvoje strane. Ako se ni oko čega ne složimo, oko toga se moramo složit jer je milijun puta ponovio "Kavovac-Kavlobag-Oguvin-Vivovitica".
Pa čak mu se i opštinski list zove "Velika Srbija". (u stranu gluposti koje se poljavljuju u njemu).

Citat
Ja sam čitao "Rimokatolički zločinački projekat stvaranja vještačke hrvatske nacije" i mogu ti reći da knjiga stvarno navodi na razmišljanje. Ideja vodilja je da se odredjeni narod može prepoznati po jeziku, a ne po vjeri i pamfletski kreiranoj povijesti. Federalni matriks emituje poruke dosta drugačije sadržine, ali to ne mijenja ništa na suštini.

Ja sam POKUŠAVAO ČITATI: "Ideologija srpskog nacionalizma", "Luča vojvode Šešelja", "Afera Hrtkovac i ustaška kurva Nataša Kandić", "Djavolov šegrt izločinački rimski papa Jovan Pavle drugi", "Povratak srpskog junaka" i još nekoliko komada, ne da mi se prisećati se. Sve do jedne su, za mene bar, totalne nebuloze.
Ovo što si ti naveo nisam pokušavao pročitati, no čim ugrabim vremena, probaću. Zanima me da li tu ima nečega drugačijeg od ovoga što sam ja pokušavao čitati.

Citat
Da bih ti mogao objasniti, ti bi meni morao navesti šta je gosin Đinđić uradio, jer inače dolazimo u opasnost da pišemo u stilu "vojska šumom, baba drumom".

Ko što već rekoh, nisam Djindjićem ljubitelj, dapače.
Ali da ti odgovorim na pitanje - Uspio je objediniti srpsku opoziciju (poslje 10 godina bezuspešnih pokušaja Draškovića i ostalih), uspio je oborit Slobodana Miloševića sa vlasti mirnim putem (njegovo najveće dostignuće), uspio je počet polako otvarati svjet ka Srbiji i Srbiju ka svjetu. Krenuo je u obračun sa organizovanim kriminalom u Srbiji - što ga je na koncu i koštalo glave. Naravno, uz to je imao i gomilu loših poteza, ali on je nešto radio!
Šešelj, bar koliko je meni poznato (a poznato mi je dosta toga), NIJE RADIO NIŠTA! Samo je išo po srbiji, slikao se u maskirnim uniformama, laprdao, lelemudio, okupljao hiljade ljudi po halama širom Srbije i trtomrsio paleći raju da "strana čizma neće stupit na tlo Kosova i Metohije, jer ako bude stala, tamo više Albanaca bit neće", najavljivo velike ofanzive za oslobadjanje RSK, Mirjanu prvo nazivao "crvenom kurvom s Dedinja", a onda najvećim srpskim inteletualcem i td.
Ako ti znaš nešto što je konkretno uradio, bilo dobro ili loše, volio bih to čuti.
Stranice: [1] 2 3 ... 40   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 18. 05. 2012. 03:01