Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 06:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 40   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vojislav Šešelj - lik i djelo  (Pročitano 21225 puta)
Tufahija
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #15 poslato: 06. 01. 2010. 04:13 »
Podeli temuIdi gore

Nije Šešelj počo raspirivat mržnju. On je već raspiranu mržnju, u svom najboljem manipulatorskom maniru, samo upotrijebio u svoju korist kako bi se uzdizao po političkoj ljestvici, dodavajući joj pomalo goriva svaki put kada je ona u Srbiji počinjala gasiti se. Najbolji primjer za takvu vrst manipulacije ti je upravo snimak na kojem maše pištoljem. Šta misliš da je to? Zajebancija? Ozbiljna stvar? I jedno i drugo i niti jedno niti drugo. To ti je najobičnije foliranje koje ima za svrhu da Šešelj sam sebe predstavi ko nekog duhovitog a istodobno nacionalnog vodju u Srba. To što je on radio po Srbiji nema nikakve veze s odbranom Srba u RSK i RS na Kosmetu niti bilo gdje drugde, jer on sve što je radio radio je isključivo radi sebe i svoje političke promocije, a ne da bi netkoga zaštitio ili, ne do Bog, netkome pomogo. O tome moraš razmisliti i probati shvatiti. Šešelj je uvek bio samo za sebe. Samo je sam sebi uvek bio važan, nitko ga drugi nije interesirao. Sam je sebe hvalio, sam je sebe uzdizao. A to je radio na taj način što je od svega pravio predstavu za raju. Običan šou bez suštine. Bio je i osto šupalj i uvjek će tako bit i ostati.
To je ono što moraš shvatiti.
Mahanje pištoljem je mahanje pištoljem Je li to koga uspalilo? Sumnjam. Je li mnoge nasmijalo kao i mene? Jeste. Ja to vidim kao najobičnije sprdanje sa stereotipima, ali šta da radim: matriks tvrdi da je to bila ozbiljna stvar. Matrix taj snimak navodi kao dokaz Šešeljevih ratnih zločina i u tome je do te mjere uspio da je inteligentna osoba poput Egija uvjerena da je on pričao o klanju muslimana.

I zašto kažeš "ne dao Bog da je nekome pomogao"?  Kakva bi šteta bila u tome da je Šešelj nekome pomogao? O tome stvarno razmišljam i pokušavam shvatiti. I zbog čega bih ja tvoje tvrdnje o Šešelju da je "on samo za sebe, niko ga drugi nije interesirao, sam sebe uzdizao, pravio predstavu za raju, šou bez suštine, šupalj itd" uzimao kao zdravo za gotovo? Na čemu ti uopće baziraš takve tvrdnje?

Citat
Mislim da nisu primjerene takve doskočice glede fizičkog izgleda.
Ovo za "žute ose" nisam znao. Prihvatit ću ko mogućnost da je istina da ne bi ulazili u bespotrebno dokazivanje da li jes ili nije.
I da se razumjemo. Nisam ja Djindjićev obožavalac, dapače. I on je pravio raznorazna sranj..., no on je ipak nešto pozitivno uradio za Srbiju, a samim tim i za RS.
Rekao si da je Đinđić "kolos od čovjeka". Možda i jeste. Sad ispada da ne znaš za žute ose? Mislim, o njima se često pričalo u procesu protiv Šešelja. Mnogi su lažni svjedoci upravo na ovoj gluposti pali. Kako je moguće da upravo baš paravojna formacija jednog kolosa od čovjeka napravi najviše zločina koji se pripisuju Šešelju?

Citat
Šešelj em što nije ništa uradio, em i ono što je pokušavo uraditi je imalo katastrofalno loše posljedice po Srbe i u Srbiji i van nje. A propos toga, nijesi mi odgovorio kakav je rezultat imalo djelovanje Šešelja po imidž Srbije i Srba uopšte po svjetu? Sjeti se da je on od Le Pena načinio počasnog gradjanina Zemuna, a taj starkelja je bio prvi kada se u Frencuskoj trebalo lobirati za bombardovanje Srbije.
Ne vidim ja ništa što je Šešelj radio ili pokušavao uraditi kao nešto što je samo po sebi nanijelo štetu Srbiji. Šešelj uopće nije bio na vlasti iako to matrix drugačije predstavlja. Kakav rezultat ima djelovanje Šešelja na imidž Srba? Pa ako je suditi po njegovom držanju u haškoj tamnici, izuzetno pozitivan. U sudnici je on u svom prirodnom okruženju. Pravo ili smrt, to je njegov moto. Ja to poštujem

Citat
Ajde da budem još precizniji jer me tjeraš da seckam sve u sitna crevca. Šešelj je termin "valika Srbija" uveo u ŠIRU UPOTREBU. Tek pošto je on krenuo u masovnu eksploataciju te floskule, gomila je Srba počela da se pali na neku virtuelnu "veliku Srbiju".
A šta Šešelj prodrazumjeva pod time je možda čak i zlurado potanje s tvoje strane. Ako se ni oko čega ne složimo, oko toga se moramo složit jer je milijun puta ponovio "Kavovac-Kavlobag-Oguvin-Vivovitica".
Pa čak mu se i opštinski list zove "Velika Srbija". (u stranu gluposti koje se poljavljuju u njemu).
Zašto su granice Velike Srbije Karlovac-Karlobag-Ogulin -Virovitica? U pravu si da je zlurado s moje strane. Meni se naime čini da govoriš o nečemu u što baš i nisi upućen. Volio bih znati zašto je to tako?

Citat
Ja sam POKUŠAVAO ČITATI: "Ideologija srpskog nacionalizma", "Luča vojvode Šešelja", "Afera Hrtkovac i ustaška kurva Nataša Kandić", "Djavolov šegrt izločinački rimski papa Jovan Pavle drugi", "Povratak srpskog junaka" i još nekoliko komada, ne da mi se prisećati se. Sve do jedne su, za mene bar, totalne nebuloze.
Ovo što si ti naveo nisam pokušavao pročitati, no čim ugrabim vremena, probaću. Zanima me da li tu ima nečega drugačijeg od ovoga što sam ja pokušavao čitati.
Šta si interesantno pročitao u "Ideollogiji srpskog nacionalizma"?

Citat
Ko što već rekoh, nisam Djindjićem ljubitelj, dapače.
Ali da ti odgovorim na pitanje - Uspio je objediniti srpsku opoziciju (poslje 10 godina bezuspešnih pokušaja Draškovića i ostalih), uspio je oborit Slobodana Miloševića sa vlasti mirnim putem (njegovo najveće dostignuće), uspio je počet polako otvarati svjet ka Srbiji i Srbiju ka svjetu. Krenuo je u obračun sa organizovanim kriminalom u Srbiji - što ga je na koncu i koštalo glave. Naravno, uz to je imao i gomilu loših poteza, ali on je nešto radio!
Pa eto, borio se kao i Šešelj samo za sebe i ništa nije stvorio čega nije bilo. Kako to misliš "počeo je otvarati svjet ka Srbiji"? Kako se to otvara svijet?

Citat
Šešelj, bar koliko je meni poznato (a poznato mi je dosta toga), NIJE RADIO NIŠTA! Samo je išo po srbiji, slikao se u maskirnim uniformama, laprdao, lelemudio, okupljao hiljade ljudi po halama širom Srbije i trtomrsio paleći raju da "strana čizma neće stupit na tlo Kosova i Metohije, jer ako bude stala, tamo više Albanaca bit neće", najavljivo velike ofanzive za oslobadjanje RSK, Mirjanu prvo nazivao "crvenom kurvom s Dedinja", a onda najvećim srpskim inteletualcem i td.
Ako ti znaš nešto što je konkretno uradio, bilo dobro ili loše, volio bih to čuti.
Kao što rekoh, mišljenje o njemu imam na osnovi njegovog držanja u Hagu. Smatram da je dosta učinio na razbijanju matriksa kojeg ja smatram glavnom preprekom normalnom životu.
radoslav
Gost
« Odgovor #16 poslato: 06. 01. 2010. 05:17 »
Podeli temuIdi gore

Mahanje pištoljem je mahanje pištoljem Je li to koga uspalilo? Sumnjam. Je li mnoge nasmijalo kao i mene? Jeste. Ja to vidim kao najobičnije sprdanje sa stereotipima, ali šta da radim: matriks tvrdi da je to bila ozbiljna stvar. Matrix taj snimak navodi kao dokaz Šešeljevih ratnih zločina i u tome je do te mjere uspio da je inteligentna osoba poput Egija uvjerena da je on pričao o klanju muslimana.

Tufahija, ne vodimo dijalog.
Ti od mene tražiš odgovore koje ti ja dajem, ali tvoje odgovore na moja pitanja ne vidim.
Prije svega vjerujem da vrlo dobro znaš, kao urednik, da mene ne možeš smjestiti ni u kakav Federalni matrix.
Glede mahanja pištoljem - uhvatio si se za ovu snimku. Ja ne govorim samo o njoj. Čini mi se da ti ne poznaješ Šešeljevo djelovanje prije njegovog odlaska u Hag. Naime, on je mnogo puta i u raznim prilikama "potezao" pištolj i "prijetio" raznoraznima i po Beogradu i po Srbiji. Ne znam da li je to tebi uopće poznato.
I naravno da su ta njegova mahanja pištoljem, te repetiranje istoga, kada su mu mase zviždale, uspalila mnoge. I to veoma žestoko, jer je svako potezanje oružja u masi ljudi veoma opasan čin, bez obzira da li se taj koji ga poteže šali ili ne. I te stvari uopće nisu za smijanje.

Citat
I zašto kažeš "ne dao Bog da je nekome pomogao"?  Kakva bi šteta bila u tome da je Šešelj nekome pomogao? O tome stvarno razmišljam i pokušavam shvatiti. I zbog čega bih ja tvoje tvrdnje o Šešelju da je "on samo za sebe, niko ga drugi nije interesirao, sam sebe uzdizao, pravio predstavu za raju, šou bez suštine, šupalj itd" uzimao kao zdravo za gotovo? Na čemu ti uopće baziraš takve tvrdnje?

To sam reko ne zato što bi neko stradao da je on tome htio pomoć (mada ni to nije isključeno), no zato što njemu NIJE PADALO NA PAMET DA BILO KOME POMOGNE!
A glede mojih tvrdnji, ne moraš ih uzimati "zdravo za gotovo", no onda probaj razmisliti zašto su dva najveća Šešeljeva kerbera otišla i ostavila ga da se cvrči po Hagu, iako su bili na čelu njegovog "pravnog tima" za odbranu.
Šešelj je bio i ostao demagog i to prve vrste. Upravo zato je sve što je činio, pričao i lupetao, šuplje. To znam jer sam to osjetio na sopstvenoj koži.

Citat
Rekao si da je Đinđić "kolos od čovjeka". Možda i jeste. Sad ispada da ne znaš za žute ose? Mislim, o njima se često pričalo u procesu protiv Šešelja. Mnogi su lažni svjedoci upravo na ovoj gluposti pali. Kako je moguće da upravo baš paravojna formacija jednog kolosa od čovjeka napravi najviše zločina koji se pripisuju Šešelju?

Kolos od čovjeka u odnosu na Šešelja.
Glede "žutih osa", ko što sam i reko, načuo sam za njih ali me to nikad nije interesiralo.
No, ako već i dalje insistiraš na njima, ja neću tvrdit (jer i ne znam) da su oni bili Šešeljevi, no deder neki dokaz da su one bile Djindjićeve.

Citat
Ne vidim ja ništa što je Šešelj radio ili pokušavao uraditi kao nešto što je samo po sebi nanijelo štetu Srbiji. Šešelj uopće nije bio na vlasti iako to matrix drugačije predstavlja. Kakav rezultat ima djelovanje Šešelja na imidž Srba? Pa ako je suditi po njegovom držanju u haškoj tamnici, izuzetno pozitivan. U sudnici je on u svom prirodnom okruženju. Pravo ili smrt, to je njegov moto. Ja to poštujem

Zaboga Tufahija...! Kako možeš tvrdit da Šešelj uopće nije bio na vlasti?!?! Pa tko je bio potprijedsednik Miloševićeve vlade u periodu 1997 pa do Miloševičevog pada 2000?!?!?! Pa, u to vrijeme se desilo krvničko NATO bombardovanje Srbije?!?!?! Kakav te matrix spopao?
Glede njegovog utjecaja na imidž Srba, šta ti misliš kako su mogle na imidž Srba mogle utjecati njegove izjave da će Srbija raketirati Beč?!? Ili ono još gore "usvajanje deklaracije" kojom je Srbija odlučila da postane dio Rusko-Bjeloruske unije?!?!?! Ada ne spominjem to da su najveći srpski neprijatelji s zadovoljstvo dočekali Šešeljevo stvaranje "velike Srbije", da ocrne ceo srpski narod i opišu ga kao najgori narod u historiji Europe. Srbija se ni dan danas ne može otarasiti tog predloška kojega i Bošnjaci i Hrvati i Šiptari i dalje sa velikim zadovoljstvom eksploatišu što na ovom što na drugim forumima. A glede onoga "pravo ili smrt", za tvoje poštovanje toga bih imao razumjevanja kada bi to izreko netko ko u to iskreno vjeruje. Medjutim, pošto je to izreko najveći demagog u Srba, to je samo najobičnija propagandna laž. Kako rekoše u "Maratonci trče počasni krug" - "Neće taj nikada umrijeti. Živjet će on 200 godina."

Citat
Zašto su granice Velike Srbije Karlovac-Karlobag-Ogulin -Virovitica? U pravu si da je zlurado s moje strane. Meni se naime čini da govoriš o nečemu u što baš i nisi upućen. Volio bih znati zašto je to tako?
Šta si interesantno pročitao u "Ideollogiji srpskog nacionalizma"?
Pa eto, borio se kao i Šešelj samo za sebe i ništa nije stvorio čega nije bilo. Kako to misliš "počeo je otvarati svjet ka Srbiji"? Kako se to otvara svijet?
Kao što rekoh, mišljenje o njemu imam na osnovi njegovog držanja u Hagu. Smatram da je dosta učinio na razbijanju matriksa kojeg ja smatram glavnom preprekom normalnom životu.

A za ovo boldovano ne razumjem u kojem si smislu postavio to pitanje? Zašto su to granice "velike Srbije"?
Kakve "velike Srbije" da bi ona imala takve granice? Nadam se da time nisi htio sugerisat da Srbija treba da krene u osvajanja teritorija kako bi izbila na te Šešeljevske granice?
Zbilja ne razumem pitanje.
A svijet se otvara tako što se krene pričati sa istim. A Šešelj nije pričo ni sa kim, sem sa Le Penom, Žirinovskim i Sadamom. Ne zato što nije htio on, no zato što nitko drugi nije htio pričat sa njim. Pa čak ni u Srbiji. Zato je tako žestoko i puko na izborima.
A Hag, koji je sam po sebi kreatura od suda, predstavlja savršenu pozornicu za Šešelja i njegovu predstavu "branjenja Srba". Tužno ali je tako.
I nije on nikakav matriks razbio, nego je on sam po sebi matriks - Šešeljevski. I uspio je u njega upetljati mnoge. Na sreću, mnogi su se iz njega uspeli i ispetljati.

Da zaključim. Bila jednom jedna TV serija u Srbiji, prije par godina. Zvala se "Crni Gruja" i bavila se Prvim srpskim ustankom.
U jednoj epizodi pojavljuje se lik po imenu Mladen (Milovanović, vojvoda iz I Srpsog ustanka - veoma kontroverzna ličnost). U jednoj sceni on, kao Karadjordjev čovjek od najvećeg povjerenja i ministar vojni, drži govor četi srpskih vojnika koji se pred sam slom I Srpskog ustanka moraju borit protiv nadiruće turske vojske, te kaže:

"Srbi, junaci! Sada se vode odlučujuće bitke protiv Turaka i zato mora da se bori! Nemojte se plašiti!
Neki ćete da izginete, a neki ćete i da se VRATIMO!"
A onda je zbriso u Beograd...

E vidiš, Tufahija moj... To je paradigma Šešeljeva.

« Poslednja izmena: 06. 01. 2010. 05:30 Radoslav »
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 3.6b5 Firefox 3.6b5

« Odgovor #17 poslato: 06. 01. 2010. 05:55 »
Podeli temuIdi gore

seselj je cirkusni pajac kao i njegova stranka....stranka koja iza sebe nema nikakvih dostignuca osim  izigravanja dvorske lude kako u javnom zivotu tako i u politickom srbije i republike srpske...marginalna stranka sa marginalnim ljudima u njoj....dovoljno je vidjeti zemun i postenje  radikala u dodijeli placeva i gradnji infrastrukture....napravili su naselje radikala gde onima sa slobodom misljenja nije mesto...slicno komunizmu....cisti totalitarizam
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #18 poslato: 06. 01. 2010. 06:03 »
Podeli temuIdi gore

Moram samo Radoslavu da skrenem pažnju na neke činjenične greške koje je napravio.

Vojislav Šešelj je nekoliko puta "pokazivao" pištolj u javnosti. Prvi najpoznatiji slučaj desio se u Beogradu u vremenu demonstracija zbog neregularnosti na lokalnim izborima 1996/1997. godine kada je potezao pištolj na taksiste koji su protestvovali i navodno ga napali. Sad neki tvrde da su to bili studenti, ali je opšte poznato da je na tim protestima bilo raznih ljudi a ne samo studenata. Drugi put je to bilo par dana posle oktobarskih promena 2000. godine, da li 6. ili 7. oktobra, isto u Beogradu, ispred stare zgrade Narodne skupštine u Ulici Kralja Milana. Ispred skupštine se nalazio deo građana koji su par dana pre toga učestvovali u protestu i da tako kažem promeni vlasti. Kada je naišao Šešelj, i krenuo ka glavnom ulazu skupštine, opet je nastalo komešanje, više se ne sećam da li je masa krenula ka njemu ili su ga gađali nečim ali znam da je tada njegovo obezbeđenje izvuklo oružje (mislim da je neki hekler&koh bio). Znači ovaj drugi put, praktično to je uradilo obezbeđenje a mislim da ne Šešelj lično. Mićinu emisiju ipak ne bih računao.

Što se tiče učešća u vlasti SRS-a, to je trajalo ne od 1997. već od 24. marta 1998. pa sve do 6. oktobra 2000. godine. Znači 2,5 godine. Sve pre toga Šešelj i SRS su bili u opoziciji na republičkom i saveznom nivou, dok je tačno da su na lokalu držali neke opštine, od kojih je bila najpoznatija gradska opština Zemun u Beogradu.

Moram da se složim da je Šešelj uvek bio showman i da mu je bilo stalo samo do vlasti. Pitam se samo kome političaru nije stalo do toga? Zanimljivo je i da je posle svih tih teatralnih nastupa, čupanja mikrofona, potezanja pištolja, protesta sa kolčevima ispred "Kuće cveća" i sl. njemu i njegovoj stranci uvek rastao rejting. On je to izgleda shvatio, i njegov nastup je uvek bio teatralan.

Priča o Velikoj Srbiji meni je ostala enigma. Na liniju Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virotica nije se ozbiljno računalo. O tome svedoče i brojne izjave čelnika SRS-a 1992. godine da je ono što je postignuto u Hrvatskoj, tada Republika Srpska Krajina, preko 95% onoga što je srpska teritorija i srpski cilj. Kao nismo baš u Karlovcu, ali smo na par kilometara itd. Jasno je znači da je ta ideja služila za podizanje morala ili što neki kažu za "prženje" i "loženje" masa. Sličnih priča je bilo i oko BiH i Republike Srpske. Iako SRS na početku nije prihvatala Dejtonski sporazum, procenat od 49% teritorije za RS im je odgovorao i bio zadovoljavajući. Ja samo mogu da zaključim da je Velika Srbija bila čista marketinška ideja.
« Poslednja izmena: 06. 01. 2010. 07:36 Zalutalo_prase »
Tufahija
Elitni član
Van mreže Van mreže

Linux Linux
Browser:
Chrome 4.0.237.0 Chrome 4.0.237.0

« Odgovor #19 poslato: 06. 01. 2010. 07:51 »
Podeli temuIdi gore

Tufahija, ne vodimo dijalog.
Ti od mene tražiš odgovore koje ti ja dajem, ali tvoje odgovore na moja pitanja ne vidim.
Prije svega vjerujem da vrlo dobro znaš, kao urednik, da mene ne možeš smjestiti ni u kakav Federalni matrix.
Glede mahanja pištoljem - uhvatio si se za ovu snimku. Ja ne govorim samo o njoj. Čini mi se da ti ne poznaješ Šešeljevo djelovanje prije njegovog odlaska u Hag. Naime, on je mnogo puta i u raznim prilikama "potezao" pištolj i "prijetio" raznoraznima i po Beogradu i po Srbiji. Ne znam da li je to tebi uopće poznato.
I naravno da su ta njegova mahanja pištoljem, te repetiranje istoga, kada su mu mase zviždale, uspalila mnoge. I to veoma žestoko, jer je svako potezanje oružja u masi ljudi veoma opasan čin, bez obzira da li se taj koji ga poteže šali ili ne. I te stvari uopće nisu za smijanje.
Jebo ga ti, Radoslave, pa zar ti stvarno misliš da repetiranje pištolja uspaljuje bilo koga? A i ako uspaljuje, koga briga? Radi se o tome šta neko jeste ili nije uradio. Koliko je meni poznato, nije nikoga ubio s tim pištoljima. Potezanje pištolja u masi je uvijek opasno, ali u većini slučajeva masa počne bježati. Šta hoćeš da pokažeš s ovim? Da je Šešelj opasna osoba, ili luda osoba ili bezopasna i luda?

Citat
To sam reko ne zato što bi neko stradao da je on tome htio pomoć (mada ni to nije isključeno), no zato što njemu NIJE PADALO NA PAMET DA BILO KOME POMOGNE!
Da bi ovaj komentar imao smisla, onda bi trebalo znati kome je Šešelj mogao pomoći, kako mu je mogao pomoći i kakva je njegova reakcija na to bila?Ovako to ispada nedorečeno.

Citat
A glede mojih tvrdnji, ne moraš ih uzimati "zdravo za gotovo", no onda probaj razmisliti zašto su dva najveća Šešeljeva kerbera otišla i ostavila ga da se cvrči po Hagu, iako su bili na čelu njegovog "pravnog tima" za odbranu.
Razmišljam i na osnovu onoga što znam, ne mogu reći drugačije osim da njihov odlazak govori više o njima nego o Šešelju.

Citat
Šešelj je bio i ostao demagog i to prve vrste. Upravo zato je sve što je činio, pričao i lupetao, šuplje. To znam jer sam to osjetio na sopstvenoj koži.
Kako se to nečija demagogija osjeti na vlastitoj koži? Opet nedorečenost.

Citat
Kolos od čovjeka u odnosu na Šešelja.
Glede "žutih osa", ko što sam i reko, načuo sam za njih ali me to nikad nije interesiralo.
No, ako već i dalje insistiraš na njima, ja neću tvrdit (jer i ne znam) da su oni bili Šešeljevi, no deder neki dokaz da su one bile Djindjićeve.
Zašto ti misliš da su bili Šešeljevi?

Citat
Zaboga Tufahija...! Kako možeš tvrdit da Šešelj uopće nije bio na vlasti?!?! Pa tko je bio potprijedsednik Miloševićeve vlade u periodu 1997 pa do Miloševičevog pada 2000?!?!?! Pa, u to vrijeme se desilo krvničko NATO bombardovanje Srbije?!?!?! Kakav te matrix spopao?
Vidi stvarno, bio je na vlasti Wink Pa šta je on radio? Je li suradjivao sa krvničkim NATO-paktom za vrijeme bombardovanja kao što se priča?

Citat
Glede njegovog utjecaja na imidž Srba, šta ti misliš kako su mogle na imidž Srba mogle utjecati njegove izjave da će Srbija raketirati Beč?!? Ili ono još gore "usvajanje deklaracije" kojom je Srbija odlučila da postane dio Rusko-Bjeloruske unije?!?!?! Ada ne spominjem to da su najveći srpski neprijatelji s zadovoljstvo dočekali Šešeljevo stvaranje "velike Srbije", da ocrne ceo srpski narod i opišu ga kao najgori narod u historiji Europe. Srbija se ni dan danas ne može otarasiti tog predloška kojega i Bošnjaci i Hrvati i Šiptari i dalje sa velikim zadovoljstvom eksploatišu što na ovom što na drugim forumima. A glede onoga "pravo ili smrt", za tvoje poštovanje toga bih imao razumjevanja kada bi to izreko netko ko u to iskreno vjeruje. Medjutim, pošto je to izreko najveći demagog u Srba, to je samo najobičnija propagandna laž. Kako rekoše u "Maratonci trče počasni krug" - "Neće taj nikada umrijeti. Živjet će on 200 godina."
Pa zar je tebe stvarno toliko sramota što si Srbin koliko te je Šešelj ocrnio? Moraću i ja malo preispitati svoje mišljenje o njemu... Ali eto, "pravo ili smrt" je rekao čovjek koji je štrajkovao gladju za svoja procesna prava. Rezultat štrajka gladju je bilo prihvatanje njegovih uvjeta od strane haškog suda. E sad, kad tebe slušam kako o njemu pričaš, ja sam sad počeo sumnjati da se on nije potajno ipak hranio sve to vrijeme a da su glupe sudije haškog kazamata na to nasjele pa udovoljile njegovim besmislenim zahtjevima da mu se materijali donose na jeziku koji razumije, na papiru i da se brani sam. Koje su budale te sudije ? Ko još ima pravo da učestvuje u procesu na jeziku koji razumije?

Citat
A za ovo boldovano ne razumjem u kojem si smislu postavio to pitanje? Zašto su to granice "velike Srbije"?
Kakve "velike Srbije" da bi ona imala takve granice? Nadam se da time nisi htio sugerisat da Srbija treba da krene u osvajanja teritorija kako bi izbila na te Šešeljevske granice?
Zbilja ne razumem pitanje.
Pa eto, ti si sam spomenuo te granice kao nešto pogrešno. Ne sugeriram ja da je Srbija trebala uraditi ovo ili ono. Ja sugeriram da ti o teoriji i pozadini ideje Velike Srbije nedovoljno ili ništa ne znaš nego, pa hajde da ti kažem otvoreno: pričaš napamet.

Citat
A svijet se otvara tako što se krene pričati sa istim. A Šešelj nije pričo ni sa kim, sem sa Le Penom, Žirinovskim i Sadamom. Ne zato što nije htio on, no zato što nitko drugi nije htio pričat sa njim. Pa čak ni u Srbiji. Zato je tako žestoko i puko na izborima.
Pa eto i sam kažeš: nije bio problem u njemu nego u onima što nisu htjeli s njim pričati.

Citat
A Hag, koji je sam po sebi kreatura od suda, predstavlja savršenu pozornicu za Šešelja i njegovu predstavu "branjenja Srba". Tužno ali je tako.
I nije on nikakav matriks razbio, nego je on sam po sebi matriks - Šešeljevski. I uspio je u njega upetljati mnoge. Na sreću, mnogi su se iz njega uspeli i ispetljati.
Ma u pravu si. Najbolje bi bilo da ga osude a da nitko ne zna zašto...Ali stvarno, kako ti to slažeš samom sebi? Zar si ti doživljavao NATO bombardovanje kao nešto pravedno, zasluženo? Jer ne može biti da nije istina ono što Šešelj govori a da je NATO bombardovanje nepravedno. Ja ne znam kako ti, ali ja nekako najviše za početak krivim onoga koji napadne. Opet, moguće i da griješim...

Citat
Da zaključim. Bila jednom jedna TV serija u Srbiji, prije par godina. Zvala se "Crni Gruja" i bavila se Prvim srpskim ustankom.
U jednoj epizodi pojavljuje se lik po imenu Mladen (Milovanović, vojvoda iz I Srpsog ustanka - veoma kontroverzna ličnost). U jednoj sceni on, kao Karadjordjev čovjek od najvećeg povjerenja i ministar vojni, drži govor četi srpskih vojnika koji se pred sam slom I Srpskog ustanka moraju borit protiv nadiruće turske vojske, te kaže:

"Srbi, junaci! Sada se vode odlučujuće bitke protiv Turaka i zato mora da se bori! Nemojte se plašiti!
Neki ćete da izginete, a neki ćete i da se VRATIMO!"
A onda je zbriso u Beograd...

E vidiš, Tufahija moj... To je paradigma Šešeljeva.

Šta je onda paradigma Djindjićeva? Ja se ne razumijem doduše u te stvari, ali onda mora da je Djindjić, kolos od čovjeka, stajao na braniku otadžbine kad je nadirala nadmoćna turska vojska. Mislim, stvari bi nekako trebalo staviti u jasan kontekst.
radoslav
Gost
« Odgovor #20 poslato: 06. 01. 2010. 08:37 »
Podeli temuIdi gore

Jebo ga ti, Radoslave, pa zar ti stvarno misliš da repetiranje pištolja uspaljuje bilo koga? A i ako uspaljuje, koga briga? Radi se o tome šta neko jeste ili nije uradio. Koliko je meni poznato, nije nikoga ubio s tim pištoljima. Potezanje pištolja u masi je uvijek opasno, ali u većini slučajeva masa počne bježati. Šta hoćeš da pokažeš s ovim? Da je Šešelj opasna osoba, ili luda osoba ili bezopasna i luda?
Da bi ovaj komentar imao smisla, onda bi trebalo znati kome je Šešelj mogao pomoći, kako mu je mogao pomoći i kakva je njegova reakcija na to bila?Ovako to ispada nedorečeno.
Razmišljam i na osnovu onoga što znam, ne mogu reći drugačije osim da njihov odlazak govori više o njima nego o Šešelju.
 Kako se to nečija demagogija osjeti na vlastitoj koži? Opet nedorečenost.
 Zašto ti misliš da su bili Šešeljevi?
 Vidi stvarno, bio je na vlasti Wink Pa šta je on radio? Je li suradjivao sa krvničkim NATO-paktom za vrijeme bombardovanja kao što se priča?
 Pa zar je tebe stvarno toliko sramota što si Srbin koliko te je Šešelj ocrnio? Moraću i ja malo preispitati svoje mišljenje o njemu... Ali eto, "pravo ili smrt" je rekao čovjek koji je štrajkovao gladju za svoja procesna prava. Rezultat štrajka gladju je bilo prihvatanje njegovih uvjeta od strane haškog suda. E sad, kad tebe slušam kako o njemu pričaš, ja sam sad počeo sumnjati da se on nije potajno ipak hranio sve to vrijeme a da su glupe sudije haškog kazamata na to nasjele pa udovoljile njegovim besmislenim zahtjevima da mu se materijali donose na jeziku koji razumije, na papiru i da se brani sam. Koje su budale te sudije ? Ko još ima pravo da učestvuje u procesu na jeziku koji razumije?

Pa eto, ti si sam spomenuo te granice kao nešto pogrešno. Ne sugeriram ja da je Srbija trebala uraditi ovo ili ono. Ja sugeriram da ti o teoriji i pozadini ideje Velike Srbije nedovoljno ili ništa ne znaš nego, pa hajde da ti kažem otvoreno: pričaš napamet.
Pa eto i sam kažeš: nije bio problem u njemu nego u onima što nisu htjeli s njim pričati.
Ma u pravu si. Najbolje bi bilo da ga osude a da nitko ne zna zašto...Ali stvarno, kako ti to slažeš samom sebi? Zar si ti doživljavao NATO bombardovanje kao nešto pravedno, zasluženo? Jer ne može biti da nije istina ono što Šešelj govori a da je NATO bombardovanje nepravedno. Ja ne znam kako ti, ali ja nekako najviše za početak krivim onoga koji napadne. Opet, moguće i da griješim...

Šta je onda paradigma Djindjićeva? Ja se ne razumijem doduše u te stvari, ali onda mora da je Djindjić, kolos od čovjeka, stajao na braniku otadžbine kad je nadirala nadmoćna turska vojska. Mislim, stvari bi nekako trebalo staviti u jasan kontekst.

Hebiga, Tufahija, zbilja nisam mislio da ćemo se ovdje igrat mentalne gimnastike, no da ćemo voditi normalnu diskusiju.
Ja ti postavim pitanje a ti meni ne odgovoriš, no mi postavljaš 10 kontra pitanja.
Ja ti odgovorim na tih 10 a ti meni onda postaviš još 15 kontra pitanja. Pa čemu to vodi? Šta misliš time dokazati? Da možeš da me vodaš simo tamo, kako tebi odgovara a ja da te sljedim onako naivno? Ako želiješ dijalog, onda hajde upusti se u raspravu. Odgovori na postavljena pitanja.

Evo ti još jednom - takstaivno:
1. Glede potezanja i repetiranja pištolja, da - ne da mislim nego tvrdim da je Šešelj šarlatan, ali opasan šarlatan i budala koja sebe svjesno dovodi u istuaciju da ugrozi živote onijeh ljudi koji se ne slažu sa njime. Takvi tipovi su jako opasni tipovi - a još su opasniji ako se bave politikom. Jel možda trebalo prvo da, ne do Bog, ubije nekoga pa da ga tek onda proglasimo budalom i ubicom? Ako ti misliš da je potezanje i repetiranje pištolja u masi oblik nevine Šešeljevske zabave i šale male, onda ti i ja nemamo o čemu više razgovarati.
2. Šešelj je mogo pomoći hrvatskoj porodici iz Zemuna, no ne da im nije pomogo nego im je na silu i nelegalno oteo stan, te ih izbacio na ulicu, tako da su se morali isjeliti iz Srbije. To je samo jedan primjer a ima ih bezbroj. Valjda ti ovo nije nedorečeno.
3. A šta to njihov odlazak govori o njima? Šta to govori o njemu?
4. Osjetio sam tako što su me Šešeljevi radikali reketirali. Jel ti i to nedorečeno? Nemoj mi samo reć da nije on kriv, jadan mali Šešelj, jer me nije lično reketiro.
5. Ja ne mislim da su bili Šešeljevi, ko što si mogo pročitat iz mog posta. A zašto ti TVRDIŠ da su bili Djindjićevi?
6. Jel, sad je bio na vlasti, a? Kao sad nema veze što si napiso da nije. A šta je dr. Šešelj učinio da krvnički NATO pakt ne pobije toliko nedužne Srba? Jel bio na Kosmetu s puškom u ruci da brani nedužni narod od Šiptara? Di je bio? Krio se po zemusnkim obdaništima da ga ne bi neka NATO bomba strefila, a druge ko jebe. Jel to srpski junak?
7. Sramota za Srbe je to što se Šešelj deklarira kao Srbin. I to velika sramota.
8. Da, čovjek je štrajkovo gladju i ugojio se 15 kila u haškom pritvoru. Ne budi naivan.
9. Ajde, leba ti, prosvjetli nas koji ne razumjemo tu Šešeljevsku teoriju o "velikoj Srbiji" - objasni šta je ta teorija, kad je ti tako dobro poznaješ, čisto da tu više ne bi bilo neke zabune te da ne bih više pričo napamet.
10. Nisam reko da je problem bio u njima - ljepo je što obrćeš moje riječi - no u Šešelju. Naravno. Jer sa takvim kakav je on mogu pričati samo krvnik srpskog naroda Le Pen, te budala Žirinovski i pokojni Sadam. Snjim čak ni Milošević nije razgovarao.
11. Ne razumijem tvoju demagogiju i zaključak koji si ne znam ni sam kako, uspio izvuć da smatram da je NATO bombardovanje pravedno? To si nekako mnogo teško natego.
Nego  šta ti misliš? Da su Srbi zbog Šešeljevog zalaganja za "pravdu" trebali svi izginut? Jel to hoćeš reć? Kako ono bješe "pravo ili smrt"? To je tvoj pravac razmišljanja, jelde? To ti cjeniš i poštuješ?
12. Ja sam ti dao Šešeljevu paradigmu, a ako te zanima Djindjićeva, morati ćeš je sam potražit.
Šešeljeva je bila - ajte braćo Srbi, navalite ginut jer vam JA kažem da je to prava stvar. A ja, dr.Vojislav? Ja ću malo bit politićar i potezeti ću pištolja na "stvane pvaćenike i domaće izdajnike kojima ću stat u kvaj".... U Srbiji.

Daj malo ozbiljnosti u diskusiju, dragi moj Tufahija, i nemoj bez razloga bit ciničan.
Probaj ogovorit na bar neko od pitanja koja sam ti postavio. Nemoj bit ko naš donedavni kolega Vanzemaljac.
Ovakva prepucavanja nas nigdje neće odvesti.
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #21 poslato: 06. 01. 2010. 09:57 »
Podeli temuIdi gore

Predlažem da se strane 3, 4 i 5 ove teme prebace u novu temu "Dr Vojislav Šešelj - lik i delo" ili nešto slično.

Mnooogooo smo skrenuli sa teme o "federalnom matriksu"... Wink
Tufahija
Elitni član
Van mreže Van mreže

Linux Linux
Browser:
Chrome 4.0.237.0 Chrome 4.0.237.0

« Odgovor #22 poslato: 06. 01. 2010. 10:08 »
Podeli temuIdi gore

Hebiga, Tufahija, zbilja nisam mislio da ćemo se ovdje igrat mentalne gimnastike, no da ćemo voditi normalnu diskusiju.
Ja ti postavim pitanje a ti meni ne odgovoriš, no mi postavljaš 10 kontra pitanja.
Ja ti odgovorim na tih 10 a ti meni onda postaviš još 15 kontra pitanja. Pa čemu to vodi? Šta misliš time dokazati? Da možeš da me vodaš simo tamo, kako tebi odgovara a ja da te sljedim onako naivno? Ako želiješ dijalog, onda hajde upusti se u raspravu. Odgovori na postavljena pitanja.

Rašo moj, da vidjeh ijedno pitanje ja bih na njega odgovorio, tako da ne mogu reći da razumijem o čemu govoriš. Ako ti je stalo da se na neko pitanje odgovori, onda ga moraš postaviti. Ja tebi i postavljam toliko pitanja da bih razumio šta ti mene pitaš.

Citat
Evo ti još jednom - takstaivno:
1. Glede potezanja i repetiranja pištolja, da - ne da mislim nego tvrdim da je Šešelj šarlatan, ali opasan šarlatan i budala koja sebe svjesno dovodi u istuaciju da ugrozi živote onijeh ljudi koji se ne slažu sa njime. Takvi tipovi su jako opasni tipovi - a još su opasniji ako se bave politikom. Jel možda trebalo prvo da, ne do Bog, ubije nekoga pa da ga tek onda proglasimo budalom i ubicom? Ako ti misliš da je potezanje i repetiranje pištolja u masi oblik nevine Šešeljevske zabave i šale male, onda ti i ja nemamo o čemu više razgovarati.
Pa kad je to onda Šešelj potegnuo u masi pištolj? Ja ne kažem da nije ali mi je bitan kontekst. Može biti npr. da se branio od nečega. Nije valjda da si ti ozbiljno shvatio onaj njegov vodeni pištolj u minimaksoviziji?
Citat
2. Šešelj je mogo pomoći hrvatskoj porodici iz Zemuna, no ne da im nije pomogo nego im je na silu i nelegalno oteo stan, te ih izbacio na ulicu, tako da su se morali isjeliti iz Srbije. To je samo jedan primjer a ima ih bezbroj. Valjda ti ovo nije nedorečeno.
Srce moje slatko, da je Šešelj ijednom Hrvatu u Srbiji bilo šta nažao učinio, hrpa bi takvih Hrvata došla u Hag i svjedočila.A kamoli da je neku hrvatsku porodicu istjerao iz stana...Otkuda tebi ovakve priče, moj Radolave?
 Nažalost, ono Hrvata iz Hrtkovaca što su dolazili svjedočiti su bili krajnje neuvjerljivi a iz Zemuna se stvarno nijednog Hrvata ne mogu sjetiti da je dolazio svjedočiti. Možda kao zaštićen svjedok na sjednici zatvorenoj za javnost ali i to mora imati svoje razloge. U knjizi Afera Hrtkovci i ustaška kurva Nataša Kandić je prilično dobro opisana pozadina hrvatskog pitanja u Srbiji. Reče li ti da si je čitao?

Citat
3. A šta to njihov odlazak govori o njima? Šta to govori o njemu?
O njemu govori da je ostao sebi dosljedan. O njima da nisu. Ja to smatram bitnom razlikom.

Citat
4. Osjetio sam tako što su me Šešeljevi radikali reketirali. Jel ti i to nedorečeno? Nemoj mi samo reć da nije on kriv, jadan mali Šešelj, jer me nije lično reketiro.
To mi je potpuno nedorečeno. Šta je u tvom slučaju značilo da si reketiran? Konkretno, onako? I nemoj mi samo reći da te je neki šešeljevac opalio reketom dok ste igrali tenis.

Citat
5. Ja ne mislim da su bili Šešeljevi, ko što si mogo pročitat iz mog posta. A zašto ti TVRDIŠ da su bili Djindjićevi?
Da vidim razumiješ li se ti u to o čemu pričaš. Nažalost, sve više se pokazuje da se ne razumiješ.

Citat
6. Jel, sad je bio na vlasti, a? Kao sad nema veze što si napiso da nije. A šta je dr. Šešelj učinio da krvnički NATO pakt ne pobije toliko nedužne Srba? Jel bio na Kosmetu s puškom u ruci da brani nedužni narod od Šiptara? Di je bio? Krio se po zemusnkim obdaništima da ga ne bi neka NATO bomba strefila, a druge ko jebe. Jel to srpski junak?
Ajde, bolan, koliki mu je bio procenat vlasti? Odlučivati nije mogao ništa. Jedini razlog njegovog ulaska u koaliciju je bila prijetnja bombardiranja NATO-pakta što je on smatrao da nije u redu. I šta hoćeš reći? Da je on bio saveznik, kako ti kažeš, "krvničkog NATO pakta koji je pobio toliko nedužne Srba"? Moram ti reći da je tvoj hrvatski jezik dosta čudan, Rašo.

Citat
7. Sramota za Srbe je to što se Šešelj deklarira kao Srbin. I to velika sramota.
Šta tebe ima kao Srbina biti sramota što  Šešelj sam sebe  deklarira Srbinom? On bi mogao da se deklarira i budalom. Kakve to veze ima s tobom?

Citat
8. Da, čovjek je štrajkovo gladju i ugojio se 15 kila u haškom pritvoru. Ne budi naivan.
Interesantno da to kažeš. I on je potegnuo to pitanje na sudjenju. Znaš li šta su mu sudije rekle?

Citat
9. Ajde, leba ti, prosvjetli nas koji ne razumjemo tu Šešeljevsku teoriju o "velikoj Srbiji" - objasni šta je ta teorija, kad je ti tako dobro poznaješ, čisto da tu više ne bi bilo neke zabune te da ne bih više pričo napamet.
LEba ti, prosvJEtli nas koji ne razumJemo? Pa koju vas, bre, ekavicu uče u tim Hrtkovcima, da im seme i pleme i krvnu grupu? Kakav si ti, bre, Srbin, kad ti Bošnjak mora objašnjavati šta je velika Srbija?

Kako možeš pričati o "velikoj Srbiji" a pojma nemaš šta to podrazumjeva?

Citat
10. Nisam reko da je problem bio u njima - ljepo je što obrćeš moje riječi - no u Šešelju.
Naravno. Jer sa takvim kakav je on mogu pričati samo krvnik srpskog naroda Le Pen, te budala Žirinovski i pokojni Sadam. Snjim čak ni Milošević nije razgovarao.

"Snjim" ni Milošević nije razgovarao a Šešelj je bio na vlasti... bogami, širi se federalni matrix i na Hrtkovce.

Citat
11. Ne razumijem tvoju demagogiju i zaključak koji si ne znam ni sam kako, uspio izvuć da smatram da je NATO bombardovanje pravedno? To si nekako mnogo teško natego.
Nego  šta ti misliš? Da su Srbi zbog Šešeljevog zalaganja za "pravdu" trebali svi izginut? Jel to hoćeš reć? Kako ono bješe "pravo ili smrt"? To je tvoj pravac razmišljanja, jelde? To ti cjeniš i poštuješ?
Pa koji onda ti cilj cijeniš i poštivaš, tako ti pite? "Poklopi se ušima i šuti", valjda? Šutio si oda, šutiš sada...dokle?

Citat
12. Ja sam ti dao Šešeljevu paradigmu, a ako te zanima Djindjićeva, morati ćeš je sam potražit.
Šešeljeva je bila - ajte braćo Srbi, navalite ginut jer vam JA kažem da je to prava stvar. A ja, dr.Vojislav? Ja ću malo bit politićar i potezeti ću pištolja na "stvane pvaćenike i domaće izdajnike kojima ću stat u kvaj".... U Srbiji.
Znaš kako u Holandiji kažu? Kada se ponašaš kao mrkva, šansa je ogromna da će te pojesti svinje. Je li to tvoj moto? Da se trebaju svi ponašati kao mrkve? Ja se s tim brate ne slažem. Svako treba imati pravo reći šta misli.

Citat
Daj malo ozbiljnosti u diskusiju, dragi moj Tufahija, i nemoj bez razloga bit ciničan.
Probaj ogovorit na bar neko od pitanja koja sam ti postavio. Nemoj bit ko naš donedavni kolega Vanzemaljac.
Ovakva prepucavanja nas nigdje neće odvesti.
Čim čujem od tebe pitanje za koje mi ne treba pojašnjenje, odgovoriću ti k'o iz topa.
radoslav
Gost
« Odgovor #23 poslato: 06. 01. 2010. 11:18 »
Podeli temuIdi gore

Ljepi moj Tufi boy, prije svega obaška mi je drago što vidim da si se i ti počo bavit mojim pravopisom i gramatikom kao naš dragi kolega Grof. To mi govori da pažljivo čitate moje postove.

Tvoj, u najmanju ruku, izuzetno neukusni komentar o tome kako su me reketirali šešeljevci tokom 90-ih:
Citat
To mi je potpuno nedorečeno. Šta je u tvom slučaju značilo da si reketiran? Konkretno, onako? I nemoj mi samo reći da te je neki šešeljevac opalio reketom dok ste igrali tenis.

neću ni komentarisati jer mislim da svima na forumu on može pokazati mnogo štošta o tvom poštovanju sugovornika. Čak i tokom svojih nažešćih diskusija sa gospodom forumašima WalterWulfom, Nebojšom Sericem te Grofom, nisam sebi dozvoljavao da se spustim na ovakav nivo.

Dalje - bilo bi ljepo da ne potežeš stvari o kojima ne znaš ništa i da zbog toga sagovornike pokušavaš izvrgavati ruglu. Tu dakako mislim o hrvatskoj porodici iz Zemuna. Uz tvoj komentar:
Citat
Srce moje slatko, da je Šešelj ijednom Hrvatu u Srbiji bilo šta nažao učinio, hrpa bi takvih Hrvata došla u Hag i svjedočila.A kamoli da je neku hrvatsku porodicu istjerao iz stana...Otkuda tebi ovakve priče, moj Radolave?

jedino što ti mogu reć je:
Citat
The immediate cause of this duel was the case of Zemun family Barbalic, who having returned from vacation, learnt that they had been deprived of their apartment by a decision of the Zemun mayor, and that one of Seselj's associates had already moved into it. The explanation of municipal authorities was that family Barbalic, being Zemun Croats, were not entitled to possess real estate in FR Yugoslavia, as well as the obvious lie that the apartment was not used for more than five years.

s linkom na ceo članak, mada sumnjam da ćeš ga pročitat, no ako ga čak i pročitaš, ubjedjen sam ćeš nać da je lažan:
http://www.aimpress.ch/dyn/trae/archive/data/199707/70726-006-trae-beo.htm

Glede tvojih komentara:
Citat
Ajde, bolan, koliki mu je bio procenat vlasti? Odlučivati nije mogao ništa. Jedini razlog njegovog ulaska u koaliciju je bila prijetnja bombardiranja NATO-pakta što je on smatrao da nije u redu.

u najpristojnijoj varijanti mogu reć samo (pošto smo, nadam se konstatirali da je IPAK BIO u vlasti), da je on u toj vladi SPS držo u šaci jer je tu vladu mogo oborit kad je htio. A te smješne teze da je bio u njoj samo zbog NATO pakta, nisu vrijedne ni komentara. Ako je u njoj bio samo zbog bombardovanja, zašto ju nije oborio kad se bombardovanje završilo (iako je to obećavo u slučaju da Milošević potpiše kapitulaciju), nego je u njih sjedio još godinu i po dana i uživao u vlasti? Cjenim da na ovo PITANJE odgovora nemaš.

Citat
Kako možeš pričati o "velikoj Srbiji" a pojma nemaš šta to podrazumjeva?

Vidim da i ti nemaš blagog pojma o tome.

Citat
"Snjim" ni Milošević nije razgovarao a Šešelj je bio na vlasti... bogami, širi se federalni matrix i na Hrtkovce.
 Pa koji onda ti cilj cijeniš i poštivaš, tako ti pite? "Poklopi se ušima i šuti", valjda? Šutio si oda, šutiš sada...dokle?
 Znaš kako u Holandiji kažu? Kada se ponašaš kao mrkva, šansa je ogromna da će te pojesti svinje. Je li to tvoj moto? Da se trebaju svi ponašati kao mrkve? Ja se s tim brate ne slažem.

Ljepo s tvoje strane što se slažeš s Nizozemcima. Cjenim, kad već imaju tako ljepe narodne izreke s kojima se slažeš, da si se onda slagao s njima i kada su bacali Srbima bombe po glavama i ubijali nedužne, jelde?

Tvoje pokušaje da umanjiš sumanutost potezanja pištolja na ljude koji se ne slažu s tim koji poteže pištolj neću više ni komentarisati. Mislim da si o tome dovoljno reko.

I, gdje su tvoji dokazi da su te "žute ose" bile Djindjićeve? (jedno od mnogih pitanja koja sam ti postavio a za koja se praviš da ih nisi vidio)

Na kraju, ono što mi je zanimljivo jest da su pored mene, još dvojica forumaša koja su diskutirala na ovu temu vrlo otvoreno rekla šta misle o Šešelju i vadikavima (Hajka i Sunny_day), te takodje moram konstatirati da je forumaš koji se predstavlja pod nickom "zalutalo_prase", a koji očevidno gaji simpatije i sa tih je prostora jer je u svom postu taksatvino i do detalja opisao neke stvari, jest veoma korektno izneo svoje miščjenje o istome. Jedino se ti, Tufahija, našo ko veliki branitelj lika i djela lažnoga vojvode i usuda srpskog naroda.
No, to je tvoj problem. Ako sam sebi ne želiš pomoć, nitko drugi to ne može učiniti.

Moram na kraju konstatirati da federalni matrix zbilja postoji.
No sa žalošću takodjer konstatujem da je prisutan i još jedan matrix za kojeg sam iskreno vjerovao da je odavno nestao - Šešeljatrix.

Mogo bih još dugo i naširoko o temi, ali se plašim da ćeš iskoristit svoje ovlasti te me trajno banovati (zbog toga i ovakav pomirljivi komentari prema tebi), a volio bih ostat još neko vrijeme jer vjerujem da se drugima ima još ponešto objasnit.
No ti si gospodar nad hudim sudbinama NN forumaša, a to je velika odgovornost.
« Poslednja izmena: 06. 01. 2010. 11:36 Radoslav »
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #24 poslato: 06. 01. 2010. 11:41 »
Podeli temuIdi gore

e takodje moram konstatirati da je forumaš koji se predstavlja pod nickom "zalutalo_prase", a koji očevidno gaji simpatije i sa tih je prostora jer je u svom postu taksatvino i do detalja opisao neke stvari, jest veoma korektno izneo svoje miščjenje o istome.

Pošto sam spomenut, onda i da priznam nešto. Moj stav prema Vojislavu Šešelju je zaista promenjen posle 5. oktobra 2000. godine. Do tada je on za mene bio previše napadan i agresivan. Složio bih se i da je pravio puno gafova u medijima. Ali kada je nova vlast krenula stopama stare, da mulja, krade i vara, SRS i Šešelj su jedini koji su pružili kakvu-takvu kritiku. Često na ivici pristojnosti. Nekada i preko te ivice.

Odlaskom u Haški sud, i ovim sedmogodišnjim mrcvarenjem i razvlačenjem procesa, što se mene tiče on je neutralisao ono što je pričao 90-tih. Namerno kažem pričao, raditi nije mogao jer je bio opozicija. Vlast je u suštini bila u rukama JUL-a i SPS-a i crnogorskog DPS-a a potom SNP-a. SRS za vreme svog participiranja u vlasti nije imala nijedno ministarstvo sile npr. Tako da to što je Šešelj poručivao Albancima, na stranu što nije imalo smisla, već nije mogao ni da realizuje.

SRS nije imala paravojne jednice. To nije sporno. Npr. stranka Vuka Draškovića Srpski pokret obnove je imala svoju tzv. Srpsku Gardu. DS se isto vezuje za određene formacije, ali u suštini od stranaka iz Srbije samo SPO i SNO (jedna mala stranka iz, više se ne sećam, da li Stare ili Nove Pazove) su imale klasične paravojne jednice pod svojom kontrolom.
« Poslednja izmena: 06. 01. 2010. 11:56 Zalutalo_prase »
Tufahija
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #25 poslato: 07. 01. 2010. 10:28 »
Podeli temuIdi gore

Ljepi moj Tufi boy, prije svega obaška mi je drago što vidim da si se i ti počo bavit mojim pravopisom i gramatikom kao naš dragi kolega Grof. To mi govori da pažljivo čitate moje postove.

Tvoj, u najmanju ruku, izuzetno neukusni komentar o tome kako su me reketirali šešeljevci tokom 90-ih:neću ni komentarisati jer mislim da svima na forumu on može pokazati mnogo štošta o tvom poštovanju sugovornika. Čak i tokom svojih nažešćih diskusija sa gospodom forumašima WalterWulfom, Nebojšom Sericem te Grofom, nisam sebi dozvoljavao da se spustim na ovakav nivo.

Dosada sam stvarno pažljivo i sa zanimanjem čitao tvoje postove. Da li će to tako biti i dalje, najviše će zavisiti od toga da li ćeš ti imati šta da kažeš ili ne. Ja konstatiram da sve više stvari ima koje ti ne komentiraš. Ja za sebe izvlačim zaključak da ti po odredjenim pitanjima ,a posebno po pitanju Šešelj, zapravo nemaš šta reći, ali može biti da i griješim. Lako ćeš me razuvjeriti: ispričaj nam kako su te reketirali šešeljevci. Mogu ja laprdati svašta ali tvoja je priča ono što nešto vrijedi. I još nešto: glumljenje žrtve kod mene slabo pali. Kad meni neko kaže "Osjetio sam tako što su me Šešeljevi radikali reketirali. Jel ti i to nedorečeno? Nemoj mi samo reć da nije on kriv, jadan mali Šešelj, jer me nije lično reketiro." pa kad od mene dobije odgovor u istom stilu, kuknjava slabo pomaže a priče o nivou me tada zasmijavaju.

Citat
Dalje - bilo bi ljepo da ne potežeš stvari o kojima ne znaš ništa i da zbog toga sagovornike pokušavaš izvrgavati ruglu. Tu dakako mislim o hrvatskoj porodici iz Zemuna. Uz tvoj komentar:jedino što ti mogu reć je:s linkom na ceo članak, mada sumnjam da ćeš ga pročitat, no ako ga čak i pročitaš, ubjedjen sam ćeš nać da je lažan:
http://www.aimpress.ch/dyn/trae/archive/data/199707/70726-006-trae-beo.htm
Članak nije lažan jer stvarno stoji na internetu. Možda si mislio reći da ću misliti da sadržaj članka nije istinit? Taman posla. Oduzeto je stanarsko pravo nekome ko je imao riješeno stambeno pitanje kao i mnogim Srbima koji su u Zemunu živjeli a imali riješeno stambeno pitanje. Stanovi su dodjeljivani onima koji nisu imali riješeno stambeno pitanje. Ja to vidim kao prilično human pristup.

Citat
Glede tvojih komentara:u najpristojnijoj varijanti mogu reć samo (pošto smo, nadam se konstatirali da je IPAK BIO u vlasti), da je on u toj vladi SPS držo u šaci jer je tu vladu mogo oborit kad je htio. A te smješne teze da je bio u njoj samo zbog NATO pakta, nisu vrijedne ni komentara. Ako je u njoj bio samo zbog bombardovanja, zašto ju nije oborio kad se bombardovanje završilo (iako je to obećavo u slučaju da Milošević potpiše kapitulaciju), nego je u njih sjedio još godinu i po dana i uživao u vlasti? Cjenim da na ovo PITANJE odgovora nemaš.
Vidim da i ti nemaš blagog pojma o tome.
Biti  U vlasti je sasvim nešto drugo nego biti NA vlasti. Drugo, po onome kako ja vidjeh stvari, nije on ušao u koaliciju samo da bi uživao u bombardiranju. Po svemu sudeći, on je neko kome su nacionalni interesi važni. Ja u tome ne vidim ništa loše. Zašto je ostao u vlasti? Ja sudim da je računao da će nacionalnim interesima svojim odlaskom više naškoditi nego koristiti. Kao što vidiš, imam ja odgovore na tvoja pitanja.

Citat
Ljepo s tvoje strane što se slažeš s Nizozemcima. Cjenim, kad već imaju tako ljepe narodne izreke s kojima se slažeš, da si se onda slagao s njima i kada su bacali Srbima bombe po glavama i ubijali nedužne, jelde?
Nisam se slagao s njima po tom pitanju. Po pitanju poslovice da te mogu pojesti svinje ako se ponašaš kao mrkva se s njima slažem. Nije valjda da me pokušavaš jeftino diskvalificirati, Rašo?

Citat
Tvoje pokušaje da umanjiš sumanutost potezanja pištolja na ljude koji se ne slažu s tim koji poteže pištolj neću više ni komentarisati. Mislim da si o tome dovoljno reko.
Ja jesam. Ti nisi, i to ono najbitnije: gdje, kada, kako...?

Citat
I, gdje su tvoji dokazi da su te "žute ose" bile Djindjićeve? (jedno od mnogih pitanja koja sam ti postavio a za koja se praviš da ih nisi vidio)
Ne zamjeri, samo sam htio provjeriti koliko se razumiješ u neke stavri.  ;)Radi se naravno u Mauzerovim Panterima.

Citat
Na kraju, ono što mi je zanimljivo jest da su pored mene, još dvojica forumaša koja su diskutirala na ovu temu vrlo otvoreno rekla šta misle o Šešelju i vadikavima (Hajka i Sunny_day), te takodje moram konstatirati da je forumaš koji se predstavlja pod nickom "zalutalo_prase", a koji očevidno gaji simpatije i sa tih je prostora jer je u svom postu taksatvino i do detalja opisao neke stvari, jest veoma korektno izneo svoje miščjenje o istome. Jedino se ti, Tufahija, našo ko veliki branitelj lika i djela lažnoga vojvode i usuda srpskog naroda.
No, to je tvoj problem. Ako sam sebi ne želiš pomoć, nitko drugi to ne može učiniti.

Šta ću, poštivam ljude koji nešto znaju, koji imaju šta da kažu i koji znaju kako da to kažu.

Citat
Moram na kraju konstatirati da federalni matrix zbilja postoji.
No sa žalošću takodjer konstatujem da je prisutan i još jedan matrix za kojeg sam iskreno vjerovao da je odavno nestao - Šešeljatrix.

Mogo bih još dugo i naširoko o temi, ali se plašim da ćeš iskoristit svoje ovlasti te me trajno banovati (zbog toga i ovakav pomirljivi komentari prema tebi), a volio bih ostat još neko vrijeme jer vjerujem da se drugima ima još ponešto objasnit.
No ti si gospodar nad hudim sudbinama NN forumaša, a to je velika odgovornost.

Preteruješ "glede" moje moći nad forumašima. Jedinii razlozi zbog čega ja banujem su:
1. Osobno vrijedjanje
2. Kad neko nema ništa da kaže.

Sa radošću konstatiram da ti ne vrijedjaš na osobnoj osnovi.
radoslav
Gost
« Odgovor #26 poslato: 07. 01. 2010. 01:36 »
Podeli temuIdi gore

Vidiš „srce moje slatko“ (kako se ti voliš obraćati kad pripremaš odstrjel), ovde više nije riječ o Šešelju, nego o načinu na koji ti nastupaš.

Kao što sam već mnogo puta ponovio, Šešelj je najobičniji šarlatan i budala – ali opasna budala (što su potvrdili, ko što sam već reko i forumaši Hajka i Sunny_day), jer svi oni (a posebice politićari) koji potežu pištolj na narod koji im zviždi jer se ne slaže s njima, moraju ić na ozbiljna promatranja u specijalizovane ustanove. Ako ti zbilja misliš da su takvi tipovi zanimljivi i duhoviti i da na taj način iskazuju svoj „patriotizam“, onda nešto nije uredu s tvojom logikom.
Učiniću plezir pa ću ostaviti malo prostora da griješim glede tvojih stavova, a ti onda pokušaj da ubjediš sve one na forumu koji se ne slažu s tobom da Šešelj nije šarlatan i opasna budala.

Glede tvojih pitanja vezanih za pojašnjenje Šešeljevih potezanja pištolja
Ja jesam. Ti nisi, i to ono najbitnije: gdje, kada, kako...?
Mogo bih ti samo sugerirati da malo pažljivije čitaš i tudje poruke a ne samo moje. Naime, forumaš „zalutalo_prase“ je u svom postu veoma tačno i taksativno naveo dva najpoznatija slučaja Šešeljevog potezanja pištolja na masu. Tamo ti je sve lepo objasnio: I gdje, i kada i kako... Bilo je toga još mnogo, no ovo je sasma dovoljno da se pokaže tko je on u pravom svjetlu. Dakle, malo više pažnje pri diskusiji po temama.

Sad, ono što meni u svemu ovome jest najviše zanimljivo jest tvoj odnos prema stvarima u kojima si uhvaćen da ih potežeš a da nemaš apsolutno nikakvog pojma o čemu pričaš. Naime, riječ je o dvije stvari:
Prva je bila:
Šešelj uopće nije bio na vlasti iako to matrix drugačije predstavlja.

A druga je:
A kamoli da je neku hrvatsku porodicu istjerao iz stana...Otkuda tebi ovakve priče, moj Radolave?

Kada sam te dokazima demantirao, ti nisi smogao snage da priznaš da si pogriješio. BTW čak je i forumaš WalterWulf, s kojim se ne slažem skoro niti po jednom jedinom pitanju, pritešnjen dokazima koje sam mu iznio pošto sam mu nekoliko puta reko da lupeta, a on je htio čut zašto – smogao snage da prizna da je pogriješio.
Ali toga kod tebe nema. Namjesto priznanja lične pogreške (naravno, posle ovog komentara više nije ni potrebno da priznaješ bilo šta – mada vjerujem da nisi to ni imao namjeru činiti), ti se upuštaš u besmislene jezičke i logičke tirade, ne bi li izbjegao priznanje da si se upleo u nešto o čemu pojma nemaš. Dakle:
Ajde, bolan, koliki mu je bio procenat vlasti? Odlučivati nije mogao ništa. Jedini razlog njegovog ulaska u koaliciju je bila prijetnja bombardiranja NATO-pakta što je on smatrao da nije u redu.
Te
Biti  U vlasti je sasvim nešto drugo nego biti NA vlasti.
Smješni pokušaji da se skrene s osnovne misli. Kada netko ima moć koju je Šešelj imao, da obori vladu potezom malog prsta, jezička gimnastika tipa „Na“ i „U“ vlasti je apsolutno besmislena. Takodjer, čovjek je JAVNO OBEĆO da će srušiti Miloševićevu vladu ako ovaj bude potpiso kapitulaciju NATO paktu, pa ne samo da je nije srušio nego ju je održavo još godinu i po dana, dok nije, skupa sa Miloševićem, na izborima žestoko tresno o pod.

Ovaj drugi dio glede tvog komentara u vezi sa oduzimanjem stana zemunskim Hrvatima je još fascinantniji:
Članak nije lažan jer stvarno stoji na internetu. Možda si mislio reći da ću misliti da sadržaj članka nije istinit? Taman posla. Oduzeto je stanarsko pravo nekome ko je imao riješeno stambeno pitanje kao i mnogim Srbima koji su u Zemunu živjeli a imali riješeno stambeno pitanje. Stanovi su dodjeljivani onima koji nisu imali riješeno stambeno pitanje. Ja to vidim kao prilično human pristup.
Opet tvoje jezičke bravure glede članka. „Možda sam mislio da sadržaj članka nije istinit, a ne da je sam članak lažan“. Ha, ha. No, ono što je još fascinantnije jest tvoje opravdavanje bezakonja. Pod jedan podržavaš bezakonitu deložaciju hrvatske porodice iz stana samo zato, kako Šešelj kaže „što Hrvati nemaju prava imati nepokretnosti u SR Jugoslaviji“?!?! Samo to je dovoljno užasna konstatacija, koju pratiš opet izmišljenom i proizvoljnom konstatacijom da je Šešelj po Zemunu izbacivao i Srbe iz stanova „samo zato što su imali rešeno stambeno pitanje“?!?! (ti si bio u Zemunu u to doba pa znaš, jelde?) Plus još jedna glupost – stanovi dodeljivani onima koji nisu imali rešeno stambeno pitanje?!?! Ha, ha, ha. Opštinske stanove je Šešelj dodeljivao isključivo svpskim vadikavima koji su već imali ili kuće ili po jedan pa čak i više stanova.
Naravno da te tvoje komentare vidim isključivo kao pokušaj provokacije namjenjen nerviranju i dizanju pritisaka sugovorniku, no pošto ja na svoju sreću nijesam od tih, onda ih neću dalje ni komentarisati.
Ali ovo što si napisao na kraju je zabrinjavajuće, pa čak i u formi zajedljive šale i provokacije:
„Ja to vidim kao prilično human pristup“. Odradjena je u najboljem Šešeljatrix maniru.
Bogami ako ti sprovodjnje bezakonja i samovolje vidiš kao prilično human pristup, onda tu nešto grdno nevalja.

A propos tvojega komentara o tim nekim „žutim osama“:
Ne zamjeri, samo sam htio provjeriti koliko se razumiješ u neke stavri.  ;)Radi se naravno u Mauzerovim Panterima.
naravno da ti neću ništa zamjeriti. Samo ti "provjeravaj" kolko ti drago. Mislim da je sasma dovoljno to što se vidi tvoj način pokušaja provociranja sugovornika.

Naravno da na tvoje ismjevanje moje muke koju su najteže osjetila i podnela moja djeca:
neću odgovarat, jer ti ne želim davati povoda da se još više iživljavaš nad njom ismevajući je. Ako je za tebe reketiranje koje su činili šešeljevci – u stvari udaranje teniskim reketom, nek ti tako i ostane. Cjenim da je to sasma dovoljno da ostali forumaši vide kakav ti odnos imaš prema sugovornicima.

I na kraju moram da primjetim tvoj suptilni pristup odlučivanju o sudbinama NN forumaša:
Preteruješ "glede" moje moći nad forumašima. Jedinii razlozi zbog čega ja banujem su:
1. Osobno vrijedjanje
2. Kad neko nema ništa da kaže.

Sa radošću konstatiram da ti ne vrijedjaš na osobnoj osnovi.
Raduje me što s radošću konstatiraš da ja ne vrijedjam na osobnoj osnovi. No svidja mi se ovo tvoje pod 2: „Kad neko nema ništa da kaže“, posebice u svjetlu samog početka tvoga istoga posta:
Dosada sam stvarno pažljivo i sa zanimanjem čitao tvoje postove. Da li će to tako biti i dalje, najviše će zavisiti od toga da li ćeš ti imati šta da kažeš ili ne. Ja konstatiram da sve više stvari ima koje ti ne komentiraš. Ja za sebe izvlačim zaključak da ti po odredjenim pitanjima ,a posebno po pitanju Šešelj, zapravo nemaš šta reći,

Živo me zanima kada ćeš doć do zaključka da nemam šta više da kažem.

Sve najbolje u Novoj 2010. godini.
« Poslednja izmena: 07. 01. 2010. 01:52 Radoslav »
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #27 poslato: 07. 01. 2010. 02:14 »
Podeli temuIdi gore

Naime, forumaš „zalutalo_prase“ je u svom postu veoma tačno i taksativno naveo dva najpoznatija slučaja Šešeljevog potezanja pištolja na masu. Tamo ti je sve lepo objasnio: I gdje, i kada i kako... Bilo je toga još mnogo, no ovo je sasma dovoljno da se pokaže tko je on u pravom svjetlu. Dakle, malo više pažnje pri diskusiji po temama.

Pošto sam ponovo citiran, ne bih želeo da se moj post pogrešno tumači jer je potpuno jasan i nedvosmislen. Znači "potezanja" ili "pokazivanja" pištolja nije bilo još mnogo. Bila su samo ova dva poznata slučaja, i naravno kod Milovana Ilića u emisiji "Minimaksovizija". Ako je bilo još takvih situacija, očigledno da ili nisu dovoljno medijski eksponirane ili nije bilo svedoka koji žele da govore o tome. Zanimaju me samo činjenice, ako neko ima nešto novo da kaže rado bih ga saslušao tj. pročitao.
« Poslednja izmena: 07. 01. 2010. 03:02 Zalutalo_prase »
Tufahija
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #28 poslato: 07. 01. 2010. 02:54 »
Podeli temuIdi gore

Vidiš „srce moje slatko“ (kako se ti voliš obraćati kad pripremaš odstrjel), ovde više nije riječ o Šešelju, nego o načinu na koji ti nastupaš.

Kao što sam već mnogo puta ponovio, Šešelj je najobičniji šarlatan i budala – ali opasna budala (što su potvrdili, ko što sam već reko i forumaši Hajka i Sunny_day), jer svi oni (a posebice politićari) koji potežu pištolj na narod koji im zviždi jer se ne slaže s njima, moraju ić na ozbiljna promatranja u specijalizovane ustanove. Ako ti zbilja misliš da su takvi tipovi zanimljivi i duhoviti i da na taj način iskazuju svoj „patriotizam“, onda nešto nije uredu s tvojom logikom.
Učiniću plezir pa ću ostaviti malo prostora da griješim glede tvojih stavova, a ti onda pokušaj da ubjediš sve one na forumu koji se ne slažu s tobom da Šešelj nije šarlatan i opasna budala.
Moram priznati da mi je teško spojiti kad za nekoga kažeš da je istovremeno i šarlatan i opasna budala. To bi isto bilo kao kad bi rekao da je zid istovremeno i crn i bijel. Jedno naime isključuje drugo. Zbog toga izvodim za sebe zaključak da ti Šešelja jednostavno jeftino nastojiš diskvalificirati.
U odgovor na tvoju hipotezu: stvarno mislim da je Šešelj i duhovit i zanimljiv i patriota. To je moje mišljenje i svakako znam na čemu ga baziram. Što se neki forumaši s tobom slažu, to je naravno njihovo pravo, ali svakako nije dokaz u korist tvoje tvrdnje

Citat
Glede tvojih pitanja vezanih za pojašnjenje Šešeljevih potezanja pištoljaMogo bih ti samo sugerirati da malo pažljivije čitaš i tudje poruke a ne samo moje. Naime, forumaš „zalutalo_prase“ je u svom postu veoma tačno i taksativno naveo dva najpoznatija slučaja Šešeljevog potezanja pištolja na masu. Tamo ti je sve lepo objasnio: I gdje, i kada i kako... Bilo je toga još mnogo, no ovo je sasma dovoljno da se pokaže tko je on u pravom svjetlu. Dakle, malo više pažnje pri diskusiji po temama.

Evo, da citiram šta kaže dotični forumaš:
Citat
Vojislav Šešelj je nekoliko puta "pokazivao" pištolj u javnosti. Prvi najpoznatiji slučaj desio se u Beogradu u vremenu demonstracija zbog neregularnosti na lokalnim izborima 1996/1997. godine kada je potezao pištolj na taksiste koji su protestvovali i navodno ga napali. Sad neki tvrde da su to bili studenti, ali je opšte poznato da je na tim protestima bilo raznih ljudi a ne samo studenata. Drugi put je to bilo par dana posle oktobarskih promena 2000. godine, da li 6. ili 7. oktobra, isto u Beogradu, ispred stare zgrade Narodne skupštine u Ulici Kralja Milana. Ispred skupštine se nalazio deo građana koji su par dana pre toga učestvovali u protestu i da tako kažem promeni vlasti. Kada je naišao Šešelj, i krenuo ka glavnom ulazu skupštine, opet je nastalo komešanje, više se ne sećam da li je masa krenula ka njemu ili su ga gađali nečim ali znam da je tada njegovo obezbeđenje izvuklo oružje (mislim da je neki hekler&koh bio). Znači ovaj drugi put, praktično to je uradilo obezbeđenje a mislim da ne Šešelj lično. Mićinu emisiju ipak ne bih računao.

U prvom slučaju dakle u samoodbrani, u drugom slučaju obezbjedjenje. Medjutim, po tebi ispada da je on to radio da bi palio masu. Ja to vidim kao još jedan pokušaj jeftine diskvalifikacije zbog osobnog animoziteta prema Šešelju.Zato ja govorim da treba stvari staviti u pravilan kontekst a ne tek tako izriciati sud bez ikakvog uporišta u realnosti.

Citat
Sad, ono što meni u svemu ovome jest najviše zanimljivo jest tvoj odnos prema stvarima u kojima si uhvaćen da ih potežeš a da nemaš apsolutno nikakvog pojma o čemu pričaš. Naime, riječ je o dvije stvari:
Prva je bila:...
A druga je:...
Kada sam te dokazima demantirao, ti nisi smogao snage da priznaš da si pogriješio. BTW čak je i forumaš WalterWulf, s kojim se ne slažem skoro niti po jednom jedinom pitanju, pritešnjen dokazima koje sam mu iznio pošto sam mu nekoliko puta reko da lupeta, a on je htio čut zašto – smogao snage da prizna da je pogriješio.
Ali toga kod tebe nema. Namjesto priznanja lične pogreške (naravno, posle ovog komentara više nije ni potrebno da priznaješ bilo šta – mada vjerujem da nisi to ni imao namjeru činiti), ti se upuštaš u besmislene jezičke i logičke tirade, ne bi li izbjegao priznanje da si se upleo u nešto o čemu pojma nemaš. Dakle:TeSmješni pokušaji da se skrene s osnovne misli. Kada netko ima moć koju je Šešelj imao, da obori vladu potezom malog prsta, jezička gimnastika tipa „Na“ i „U“ vlasti je apsolutno besmislena. Takodjer, čovjek je JAVNO OBEĆO da će srušiti Miloševićevu vladu ako ovaj bude potpiso kapitulaciju NATO paktu, pa ne samo da je nije srušio nego ju je održavo još godinu i po dana, dok nije, skupa sa Miloševićem, na izborima žestoko tresno o pod.

Pa naravno da nemam pojma kad ti pokušavaš predstaviti stvari u besmislenim pokušajima jeftine diskvalifikacije pa meni treba vremena da skontam o čemu ti uopće pričaš. Počelo je tako što si rekao da je Šešelj bio na vlasti i da ništa nije uradio. Naravno da je moje čudjenje bilo veliko jer znam da nikad nije bio na vlasti u Srbiji. To bi ti isto bilo kao kad bi ti rekao da je onaj Pupavac u Hrvatskoj na vlasti u Hrvatskoj jer je u koaliciji sa HDZ-om .To je ,brate ,smiješno. I veliš, političar nešto javno obeć'o pa slag'o? Baš me zanima ima li igdje neki političar da nešto nije obećao pa slagao? Ali po tebi ispada da je u redu ako svio drugi lažu, samo ako Šešelj laže onda je to problem. Ja u moralnom pogledu tu ne vidim nikakvih dilema. Svakako da se on kao političar nije morao voditi željama onih koji ga ne vole.

Citat
Ovaj drugi dio glede tvog komentara u vezi sa oduzimanjem stana zemunskim Hrvatima je još fascinantniji:Opet tvoje jezičke bravure glede članka. „Možda sam mislio da sadržaj članka nije istinit, a ne da je sam članak lažan“. Ha, ha. No, ono što je još fascinantnije jest tvoje opravdavanje bezakonja. Pod jedan podržavaš bezakonitu deložaciju hrvatske porodice iz stana samo zato, kako Šešelj kaže „što Hrvati nemaju prava imati nepokretnosti u SR Jugoslaviji“?!?! Samo to je dovoljno užasna konstatacija, koju pratiš opet izmišljenom i proizvoljnom konstatacijom da je Šešelj po Zemunu izbacivao i Srbe iz stanova „samo zato što su imali rešeno stambeno pitanje“?!?! (ti si bio u Zemunu u to doba pa znaš, jelde?) Plus još jedna glupost – stanovi dodeljivani onima koji nisu imali rešeno stambeno pitanje?!?! Ha, ha, ha. Opštinske stanove je Šešelj dodeljivao isključivo svpskim vadikavima koji su već imali ili kuće ili po jedan pa čak i više stanova.
Naravno da te tvoje komentare vidim isključivo kao pokušaj provokacije namjenjen nerviranju i dizanju pritisaka sugovorniku, no pošto ja na svoju sreću nijesam od tih, onda ih neću dalje ni komentarisati.

Šta da se radi? Stvari potpuno drugačije izgledaju kad se stave u pravilan kontekst. U Zemunu, gdje je Šešelj bio na vlasti, se stanarsko pravo oduzimalo onima koji su imali riješeno stambeno pitanje. To je kačilo kako dotičnog Baralića tako i solidan broj samih Srba. Tu nema govora o bilo kakvoj nezakonitosti. Dotična nepokretnost uopće nije bila u vlasništvu dotičnog Hrvata. Govorio si da Šešelj nikada nikome nije pomogao. Eto, sad ispada da je solidnom broju ljudi pomogao da riješe stambeno pitanje. Mnogi su od njih iz zahvalnosti postali članovi SRS.Hoćeš li ti onda priznati da nisi bio u pravu kada si rekao da Šešelj nikome nije pomogao? Ili ti je toliko stalo da Šešelja jeftino diskvalificiraš?

Citat
Ali ovo što si napisao na kraju je zabrinjavajuće, pa čak i u formi zajedljive šale i provokacije:
„Ja to vidim kao prilično human pristup“. Odradjena je u najboljen Šešeljatrix maniru.
Bogami ako ti sprovodjnje bezakonja i samovolje vidiš kao prilično human pristup, onda tu nešto grdno nevalja.
Ama čovječe božji, nikakvog tu bezakonja nije bilo. A po meni, oduzeti stan u vlasništvu države onome ko ga koristi a ima drug stani i ustupiti ga onome ko nema gdje stanovati, ja to eto vidim kao prilično human pristup. Druga bi stvar bila da je Baralić bio vlasnik stana. Ali, eto, nije.

Citat
A propos tvojega komentara o tim nekim „žutim osama“:naravno da ti neću ništa zamjeriti. Mislim da je sasma dovoljno to što se vidi tvoj način pokušaja provociranja sugovornika.
Vidi se dosta. A šta ćemo sa Djindjićem i Mauzerom? Ono: Đinđić, kolos od čovjeka?

Citat
Naravno da na tvoje ismjevanje moje muke koju su najteže osjetila i podnela moja djeca:neću odgovarat, jer ti ne želim davati povoda da se još više iživljavaš nad njom ismevajući je. Ako je za tebe reketiranje koje su činili šešeljevci – u stvari udaranje teniskim reketom, nek ti tako i ostane. Cjenim da je to sasma dovoljno da ostali forumaši vide kakav ti odnos imaš prema sugovornicima.
Kao što ti rekoh, pitanje sam ti postavio na isti način na koji si ti meni to pitanje postavio: "Samo mi nemoj reći da...". Moram priznati da me i te kako čudi da je to tebe toliko pogodilo pošto i ti tako nastupaš. Pored toga, ne kažeš po ovom pitanju ništa. Ako si mislio reći da nemam poštovanja za šuplju priču i izbjegavanje diskusije, u pravu si. Ali ne moram u tvom slučaju biti u pravu i lako me je razuvjeriti: iznesi potpun kontekst svega. Dosada si ostavio na mene dojam, kada je Šešelj u pitanju, da ne govoriš cijelu istinu. Možda imaš osobne razloge za to ali ako si Šešelja i mislio diskvalificirati iz nekih konkretnih razloga, to svakako nije način.

Citat
I na kraju moram da primjetim tvoj suptilni pristup odlučivanju o sudbinama NN forumaša:Raduje me što s radošću konstatiraš da ja ne vrijedjam na osobnoj osnovi. No svidja mi se ovo tvoje pod 2: „Kad neko nema ništa da kaže“, posebice u svjetlu samog početka tvoga istoga posta:
Živo me zanima kada ćeš doć do zaključka da nemam šta više da kažem.

Sve najbolje u Novoj 2010. godini.

Ništa mi nije drže nego naći sugovornika koji ima šta da kaže. Sretna Nova godina i tebi.
udar
Gost
« Odgovor #29 poslato: 07. 01. 2010. 03:53 »
Podeli temuIdi gore

Ne mogu da nađem objašenjenje, pa ću za to zamoliti Tufahiju, zašto su se određene vojne jedinice  sebe nazivale Šešeljevcima?
Meni to nekako liči na Voju Šešelja. Doduše, ima još osoba koji se tako prezivaju, ali imam neki utisak, ne znam zašto, ali imam da je to upravo Vojislav Šešelj.
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 40   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 07. 05. 2012. 06:51